#BORGENHAUGEN

2-roms - perfekt for førstegangskjøperen! Pent kjøkken med integrerte hvitevarer | Soverom med skyvedørsgarderobe!

Gamle Isevei 64C , 1738 Borgenhaugen

VISNINGER

30. november tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Heine Kristoffer Aas
Heine Kristoffer Aas Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

78%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

87%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 57 m²
Bruksareal 57 m²
Tomt 2 481 m² / Festet fellestomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 2001
Gårdsnummer 1049
Bruksnummer 408
Energimerking D
FINN.no 239618566
Sist endret 25.11.2021 09:22
Prisantydning 1 890 000
Totalpris 2 088 288
Fellesutgifter 4 378,-

Beregnet totalkostnad

1 890 000,- (Prisantydning) 184 279,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 074 279,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 088 288,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL GAMLE ISEVEI 64C!
Ask & Partners v/Heine Kristoffer Aas presenterer denne andelsleiligheten beliggende på Borgenhaugen - nær butikker, skole, barnehage, idrettsanlegg og treningssenter!
Leiligheten befinner seg i en underetasje, men har et godt lysinnslipp fra store fine vinduer. Leiligheten inneholder entre, stue/kjøkken, vaskerom, bad og soverom.
Det er biloppstillingsplass utenfor leiligheten.
& HØYDEPUNKTER
• Kjøkken fra 2013
• Stort soverom med skyvedørsgarderobe
• Flott uteplass
• Fra 2001
• Barnevennlig boligområde
• Nærhet til sentrum
• Vedovn i stuen
Velkommen inn i varmen!

Innhold

Underetasje: Entre, stue/kjøkken, vaskerom, bad og soverom

Standard

ENTRE
Velkommen inn i varmen! Romslig entre med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Lys stue med gode og tydelige soner for både spisestue og tv-møbler. Det er montert en vedovn som varmer godt på kalde vinterdager.
KJØKKEN
Kjøkkenet har godt med skap og benkeplass. Innredningen er generelt godt vedlikeholdt og ihht tidligere eier er innredningen fra 2013. Flere overskap er med glassdører.
BADEROM
Eier opplyser at badet er fra byggeår. Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, dusjnisje, gulvklosett og mekanisk avtrekk. Vaskerommet har fliser på gulvet og sokkelflis. Det er malte vegger. Det er montert varmtvannsbereder og sluk i gulvet. Badet er generelt godt vedlikeholdt i hht alder. Det er tilfredsstillende fall til sluket i dusjsonen. Det er ikke sluk utenfor dusjsonen. Innredningen har servant og speil. Det er ikke sluk utenfor dusjsonen - TG2.
VASKEROM
Vaskerommet har fliser på gulvet og sokkelflis. Det er malte vegger. Det er montert varmtvannsbereder og sluk i gulvet. TG3. Det anbefales at våtrommet totalrenoveres. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk mv. dokumenteres. Bak berederen er det ikke sokkelflis, og tilfredsstillende tetting mot veggene. Dette kan føre til vanninntrenging i veggene ved en eventuell vannlekkasje.
SOVEROM
Romslig soverom med stor skyvedørsgarderobe med speil. Rommet er lunt og behagelig.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Parkett og fliser.
Vegger: Malte slette flater og fliser.
Himling: Malt panel i himlinger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad.
Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen 18-hulls golfbane med cafe i golfsesongen. Hafslund Hovedgård på Borgen/Hafslund er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken på rundt 100 mål, med store løvtrær. Videre er det flott turterreng med sykkel- og gangveier i nærområdet, samt lysløype med mange turmuligheter på Hevingen. Det er kun 1 mil til Sarpsborgs skjærgård i Skjeberg. Umiddelbar nærhet til skogsterreng i Dondern.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi, Coop Extra og Spar. Det er kort vei til Iseveien Senter som består av en handelsdel og en helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a Byggmax, Europris og flere andre. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg sentrum, samt de øvrige handlegatene i byen innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Fra Sarpsborg jernbanestasjon går det tog til Halden, Oslo S og Gøteborg. Med bil tar det ca. 7-10 min. til Sarpsborg jernbanestasjon, 25 min. til Svinesund og 26 min. til Fredrikstad.
Innenfor gangavstand:
Hafslund Barne- og Ungdomsskole
Skjeberghallen
Kiwi Borgenhaugen
Iseveien senter
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 7-10 minutter - Sarpsborg stasjon
Ca. 10 minutter - E6 Årum
Ca. 10 minutter Skjeberg golfklubb Hevingen
Ca. 15 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 15 minutter - Høysand badeplass

Felleskostnader

4 378 pr. mnd.
inkluderer: Kommunale avgifter, kabel-TV, forsikring, forvaltning/revisjon, betjening av felles lån, festeavgift, vedlikehold etc.
Registrerte endringer fellesutgifter fra 01.01.2022: Kr. 4 530,- pr mnd for denne andelen.

Andel fellesgjeld

184 279

Andel formue

34 460

Borettslag

Borettslag: Nybøle borettslag, Orgnr: 983514243

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har følgende saker under arbeid og planlegging:
Utvendig maling av 14 husvegger og enkelt vedlikehold.
Det vil bli montert fellesvannmåler for borettslaget.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er IKKE innført IN-ordning i boligselskapet. Boligselskap er ikke tilknyttet sikringsordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11468271 9, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 05.11.2021: 1.88% pa.
Antall terminer til innfrielse: 22
Saldo per 05.11.2021: 3 952 169
Andel av saldo: 184 279
Første termin: 01.06.2008Første avdrag: 01.11.2008 ( siste termin 01.06.2032 )
Fastrente til 01.04.2022

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er tillatt med 1 dyr pr. leilighet.
Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskre-menter på borettslagets område.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 481 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass utenfor boligen.

Byggemåte

Byggegrunnen er en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Synlige drensplater med topplist. Vurdering av avvik: Terrenget faller inn mot grunnmur. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Dreneringen er en lukket konstruksjon, og er ikke sjekket under bakkenivå. Det var ingen tegn til fukt på de innvendige veggene på befaringen, men dette kan garanteres at dreneringen kan ha avvik under bakkenivå, og påvirke det ytre påkjenningene på boligen. TG 2.
Det antas at grunnmuren er oppført i Leca eller tilsvarende blokker. Det er ukjent om disse er isolerte. Det er registrert løs puss på muroverflater. Det anbefales å overflatebehandle pussede vegger utvendig.
Det må foretas lokal utbedring. TG 2.
Terrengforhold: Tomten er skrånende. Terreng faller inn mot bygning. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det er skrånende terreng mot boligen på gavlveggen. Det er viktig at dreneringen fungerer, slik av vann ikke kan trenge inn i muren. TG 2.
Yttertaket tilstøter ikke leiligheten, og er derfor ikke inspisert.
Det er montert nedløp og takrenner i stål. Disse er fra byggeår. TG 2.
Det er observert noe avskaling av maling/puss på ytterveggene. Det anbefales å overflatebehandle de pussede fasadene. TG 2.
I hht opplysninger er vinduene fra byggeåret.  Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. TG 2.
Døren antas å være fra byggeår. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. TG 2.
Vann og avløpsledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er ikke inspisert. Det antas at vann og avløpsledninger er i plast.
Belegningsstein og utvendig bod. Boden er ikke teknisk inspisert. Det er liggende kledning på ytterveggene, og takstein/papp på yttertaket. Boden er delt i to, men hver sin dør.
Det er oppført en stor terrasseplatting i trekonstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/tre paneler. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Terrassegulvet har slitte overflater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Vedovn i stuen, ellers elektrisitet/varmekabler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 518 683 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 867 257 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser med kart ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Følgende datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
4 berørte datasett
Kommunplanens arealdel
Mulighet for marin leire
Reguleringsplan
Reguleringsplan under arbeid
Eiendommen ligger innenfor et område hvor det pågår reguleringsarbeid. Se plananalysen for mer informasjon. IC dobbeltspor - plan under arbeid: KDP InterCity dobbeltspor Fredrikstad - Sarpsborg. For ytterligere informasjon kontaktes Bane NOR. Fv. 109 Alvim - Rolvsøysund bru - plan under arbeid: Detaljreguleringsplan for Fv. 109 Alvim - Rolvsøysund bru (kontakt Statens vegvesen for ytterligere informasjon).

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til heine@gpartners.no eller SMS: 95 12 90 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt megler eller forretningsfører for ytterligere informasjon.

Adresse og matrikkel

Gamle Isevei 64C, 1738, Borgenhaugen, Gnr. 1049 bnr. 408, andelsnr. 5 i Nybøle borettslag med orgnr. 983514243 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-21-0368

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.