#SENTRUMSDRØMMEN

2 nye leiligheter med gjennomgående høy standard, vest i sentrum! 2(3) soverom! Garasjekjeller! Rolig gate!

Skolegata 52 B og C , 1724 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

87%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Selveier
Primærrom 88 m²
Bruksareal 88 m²
Tomt 815 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2022
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 551
FINN.no 239059883
Sist endret 29.04.2022 13:07
Prisantydning 4 570 000,-
Totalpris 4 583 869,-

Beregnet totalkostnad

4 570 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 500,- (Dokumentavgift (av tomteverdi kr. 500.000,-)) -------------------------------------------------------- 13 869,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 583 869,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Ask & Partners v/Jonas Bergtun presenterer to leiligheter i Skolegata! Leilighetene er under oppføring og vil ligge i 1.-  og 2.etasje i et sameie med totalt 4 seksjoner. Her får du en sprek leilighet i et av sentrums og byens beste boligområder. Med gangavstand til sentrum og til fantastiske Kulåsparken med tur- og rekreasjonsområder!

Leilighetene får 2 soverom av god størrelse, gang, en åpen stue-/kjøkkenløsning, bad/wc, og wc/teknisk rom/vaskerom. Kjøkken fra HTH eller lignende. Det er mulighet til å gjøre om til 3 soverom etter avtale med selger.

Eierseksjon/leiligheten oppføres av en forbruker/privatperson slik at avtale om kjøp ikke omfattes av bustadoppføringslovens bestemmelser. Selger ønsker imidlertid å følge bustadoppføringslovens øvrige regler om dagmulkt, ettårsbefaring m.v.  Det formelle rettslige grunnlaget for handelen vil derfor reguleres av avhendingsloven og partenes avtale vedrørende oppføringen.Selger vil deponere et beløp tilsvarende 5% av kjøpesummen i sin bank til sikkerhet for oppfyllelse av forpliktelser etter kontrakten. Deponeringen er begrenset til 5 år. Det stilles ikke garantier etter budstadoppføringslova § 12.  

Det beregnes 9 mnd byggetid fra skriftlig avtale er inngått med selger.

PRISER:
Leilighet 1.etasje:
4 325 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
12 500,- (Dokumentavgift (av tomteverdi kr. 500.000,-))
--------------------------------------------------------
13 869,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 338 869,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Leilighet 2.etasje:
4 570 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
12 500,- (Dokumentavgift (av tomteverdi kr. 500.000,-))
--------------------------------------------------------
13 869,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 583 869,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leilighetene vil ligge i 1.- og 2.etasje og inneholde:
Gang, stue/kjøkken, bad/wc, wc/teknisk rom/vaskerom med opplegg til vaskemaskin og 2 soverom. Leiligheten i 2.etasje vil få 3 soverom.

Standard

Yttervegger leveres av trevirke som bærende konstruksjon, de leveres isolerte med dampsperre på innsiden og vindsperre på utsiden. Lektes utvendig for å ivareta lufting og kles med eksklusivt panel av typen malmfuru. Utvendig panel leveres ferdig grunnet fra fabrikk

Tak leveres som elementer med takvinkel som vist på tegning. Elementer er isolert etter gjeldende teknisk forskrift, hvor det legges undertak av takpapp, med sløyfer, lekter og sort takstein av typen; BMI Zanda arktis svart normalstein. Det leveres beslag, nedløp, takrenner, snøfanger og tak-stige i sort stål utførelse hvor dette er lovpålagt

Vinduer i tre med u-verdi 1,2 eller bedre og utvendig aluminiumsbeslag, dempet sort utvendig og standard hvit innvendig. Kan leveres i andre farger mot vederlag. Utvendig vindusomramming leveres i henhold til tegning. Balkongdører leveres ferdigbehandlet i sort farge i henhold til fasadetegning. Ytterdører leveres ferdigbehandlet i sort farge i henhold til fasadetegning.

Innervegger leveres med skjult anlegg. Vegger kles med gips som standard, sparkles og malte flater. Himlinger/tak kles med gips som standard, flatene sparkles og males som standard hvit (S0502-Y) i himlinger, soverom får fargen Lys antikk (0471) og øvrige oppholdsrom får fargen Sand (1140). Alle farger kan endres mot vederlag.

Der det ikke leveres flis, leveres 1-stavs laminat, 11mm inkl. Alloc SilentSystem på baksiden av typen Alloc Original chicago alm eller tilsvarende. I entre leveres grå 60x60 fliser av typen Pro Stone Grey 60x60 eller tilsvarende. Det må påberegnes høydeforskjeller mellom gulv med flis og gulv med laminat. Listverk i glattkant med dimensjon 12x58mm eller tilsvarende, farge S0502Y.

Himlinger leveres malt gips, farge hvit. Listefritt.

Listverk i alle rom leveres i hvitmalt glatt utførelse med synlige stifter og kuttflater.
Foringer til dører og vinduer leveres i hvitmalt utførelse. Dører, vinduer og gulv levers ferdig listet. Himlinger er listefrie.

Det leveres balansert ventilasjon i henhold til gjeldende TEK.

Denne beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningens viktigste bestanddeler og funksjoner. Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelsen og den øvrige salgsinformasjonen (herunder salgstegninger). I slike tilfeller er det alltid denne leveransebeskrivelsen som er gjeldende. Bildebruk og illustrasjoner i salgsmaterialet vil vise elementer som ikke er i samsvar med faktisk leveranse, så som møblering, kjøkken- og garderobeløsning, dør og vindusform, fasadedetaljer, utomhusdetaljer mv. Det presiseres særskilt at kjøkken leveres i henhold til egen kjøkkentegning.

Kjøkken

Det leveres et hvitt kjøkken fra HTH eller tilsvarende med hvitevarer som komfyr, stekeplate, avtrekksvifte, oppvaskmaskin og kjøleskap fra Simens eller Bosch. Budsjett opptil kr 120.000,- inkl. hvitevarer, levering, montering og mva.

Det tas forbehold om at tekniske punkter nødvendigvis ikke kan flyttes ved tegning av kjøkken. I møte med kjøkkenkonsulent vil kjøper selv tegne sitt eget kjøkken med valg av fronter og benkeplate.

Bad

Bad leveres med varmekabler i gulv. På baderom er det er beregnet grå 60x60 veggflis og grå 60x60 gulvflis. Dusjsone leveres 5x5 mosaikk på gulv i samme serie. Vaskerom og WC er det beregnet hvit våtromsmaling på sparklet og pusset gipsvegg og grå 60x60 flis på gulv med sokkelflis ca. 7,5cm høyde fra gulv. Flisen er av typen Pro Stone Grey 60x60 cm eller tilsvarende.

Bad leveres med hvit enkel baderomsinnredning med glatte fronter. Helstøpt servant med ettgreps blandebatteri og speil med lys. Dusjløsning med innfellbare dusjvegger og dusjpakke. Vegghengt toalett.

WC/teknisk rom/vaskerom leveres med hvit enkel baderomsinnredning med glatte fronter. Helstøpt servant med ettgreps blandebatteri og speil med lys. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin.

Terrasse

Terrasser oppføres med impregnert trevirke og leveres med standard terrassebord 21x95mm, rekkverk oppføres som vist i tegning.

Uteareal

Uteområdet etableres med gressplen i hagen og oppkjøringen får granitt kantstein og belagt med singel.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.

Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.

Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.

Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.

Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Innenfor gangavstand:
Gågata
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes

Felleskostnader

Den enkelte seksjonseier har plikt til å dekke sin andel av sameiets fellesutgifter som gjelder sameiets felles utvendig vedlikehold samt tomteareal. Utgiftene fordeles på sameierne i henhold til sameiebrøken.

I fellesareal i underetasjen har seksjon nr. 3 og 4 ekskulsiv bruksrett og bærer kostnad for vedlikehold i fellesskap. Seksjon 3 og 4 vil disponere en parkeringsplass hver i fellesarealet i u.etg.  Seksjonsnr. 1 og 2 i eksisterende bolig vil ha eksklusiv bruksrett til hver sin oppmerkede parkeringsplass i felles utomhusareal.

Eksklusiv råderett er begrenset til 30 år. Se vedtektene for nærmere fastsettelse regulering av eneretten, for eksempel om kostnadsfordeling eller vedlikeholdsplikt.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
-
-
-
-

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-
-
-

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 88 kvm
De oppgitte arealer er hentet fra arkitekt og plantegninger av 03.06.21. Vi gjør oppmerksom på at areale på plantegninger kan avvike noe fra faktisk leveranse.

Tegninger i prospektet viser ikke den reelle leveransen, blant annet er sjakter, evt. innkassinger og vvs-føringer ikke komplett inntegnet. Salgstegningene i prospektet er ikke egnet for måltaking, da det er de ferdig prosjekterte og detaljerte arbeidstegninger det bygges etter. Videre kan vindusplasseringen i den enkelte bolig avvike noe fra de generelle planer, som følge av blant annet den arkitektoniske utformingen av bygget, krav til bæring, isolasjonskrav osv.

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 84 m².
Hele arealet i u.etg er sekundærrom og består av garasjerom, trapperom og boder.

1. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc, wc/teknisk rom//vaskerom.

Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.

Beregningene er foretatt av arkitekt/utbygger og er oppmålt etter tegninger. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor leilighetens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners visningsskilt ved oppsatte fellesvisninger.

Tomt

Areal: 815 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Hver av seksjon 3 og 4 vil diponere en parkeringsplass og en sportbod underetasjen. Seksjonsnr. 1 og 2 vil disponere hver sin oppmerkede parkeringsplass i felles utomhusareal.

Eksklusiv råderett er begrenset til 30 år. Se Vedtektene for nærmere regulering av eneretten, som om kostnadsfordeling og vedlikeholdsplikt.

Byggemåte

Boligen oppføres i hht. TEK

Ferdigattest / brukstillatelse

Selger skal fremskaffe ferdigattest for boligen. Kjøper er kjent med at slik ferdigattest normalt vil foreligge først en tid etter overtagelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger gjennomføres overtagelsen mot midlertidig brukstillatelse. Ved overtakelse ved midlertidig brukstillatelse anbefaler eiendomsmegler anbefaler at kjøper vurderer å holde tilbake deler av kjøpesummen tilsvarene forventet kostnad med å ferdigstille eiendommen.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet, eierseksjonsloven og disse vedtektene. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Seksjonseieren kan også påhefte seksjonen servitutter, forkjøpsretter eller andre løsningsretter og foreta andre rettslige disposisjoner over seksjonen.

Den andre seksjonen skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold.

Kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 120 døgn årlig er ikke tillatt. Med kortidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Oppvarming

Varmekabler/folie i gulv.

Energimerking

Alle eiendommer som selges/leies ut, skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m2. Det er selger/utbyggers ansvar å innhente lovpålagt energiattest for leiligheten, med en energiklassifisering på en skala fra A- G. Dersom utbygger/selger ikke har fått utarbeidet energiattest og merke på grunnlag av byggets tekniske leveranse, må disse senest i forbindelse med utstedelse av ferdigattest for leiligheten.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter og eiendomsskatt vil bli fakturert den enkelte seksjonseier og vil bli estimert av kommunen etter overtagelse.

Den enkelte seksjonseier har plikt til å dekke sin andel av sameiets fellesutgifter som gjelder sameiets felles utvendig vedlikehold samt tomteareal. Utgiftene fordeles på sameierne i henhold til sameiebrøken.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatt vil påløpe i første driftsår. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Skatt Øst etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i kommunedalsplan for Sarpsborg kommune. Sentrumsplanen er gjeldende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Følgende datasett berører eiendommen i følge kommunens karttjenester:
Kvikkleire
Mulighet for marin leire
Sentrumsplanens arealdel

Offentlige planer

Det foreligger IG av 13.03.21 for riving av garasje, oppføring av tilbygg og omgjøring til 4-mannsbolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Tilbehør

Det medfølger ikke garderobeskep til handelen.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring, da leiligheten er underoppføring og tilstandsrapport ikke foreligger.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Det forventes 9 med byggetid fra avtale er inngått med selger.

Diverse

I møte med entreprenør eller utbygger vil kjøper selv ha mulighet til å endre/oppgradere følgende:
Fliser
Lister
Laminat
Trapp
Kjøkken
Elektriske punkter
Baderomsinnredning
Sanitærutstyr
Fargevalg på overflater
Innerdører
Terrasseplatting
Sentralstøvsuger
Utbygger kan ta 15% påslag på tilvalg for administrasjon og garantiansvar.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte plantegninger og opplyst fra arkitekt. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og opplysninger innhentet fra kommunen. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese grundig gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Det vil bli opprettet ett sameie på eiendommen, og ved kjøp av leilighet medfølger rett og plikt til å være medlem av felles sameie.
 
Tomten er under seksjonering. Det er utarbeidet foreløpige vedtekter for sameiet, som følger seksjoneringen. Disse er bindende for kjøper, men Selger kan grunnet forestående reguleringsmessige og seksjoneringsmessige avgjørelser endre disse før overtagelse. Vedtektene er en del av salgsprospektet og inneholder viktige opplysninger om organiseringen/eierformen. Det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp.

For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjsonssameiet og driften av dette. Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Da salget er leilighet under oppføring fra forbruker gjelder ikke vanlige regler om avhendig av bolig under oppføring med bustoppføringslova. Kjøper kan derfor ikke kreve at selger stiller garantier etter Bustadoppføringlovas bestemmelser.

Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og leveransebeskrivelse.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31(1), er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Adresse og matrikkel

Skolegata 52 B og C, 1724, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 551 snr. 3, leilighetsnr. 101 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-21-0379

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, leveringsbeskrivelse, vedtekter, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.