#KROKSTIEN

Lys & moderne 2-romsleilighet i 1.etasje! Garasjeplass | Innglasset balkong | Nytt bad i 2021 i regi av borettslaget!

Krokstien 5D , 1718 Greåker

VISNINGER

2. desember torsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sondre Lien
Sondre Lien Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

63%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

70%

har bolig mellom 60-120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 57 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 33 825 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1971
Gårdsnummer 2078
Bruksnummer 304
Energimerking E
FINN.no 239778548
Sist endret 24.11.2021 16:06
Prisantydning 2 100 000
Totalpris 2 478 009
Fellesutgifter 3 994,-

Beregnet totalkostnad

2 100 000,- (Prisantydning) 370 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 470 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 478 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL KROKSTIEN 5D!
Ask & Partners v/ Sondre Lien presenterer denne leiligheten med en fantastisk innglasset balkong og nytt bad i 2021!
Stuen er malt i tidsriktige farger, og har plass til både spisestue og tv-møblement. Herfra er det utgang til den innglassede balkongen som er svært romslig og solrik - dette blir virkelig et ekstra oppholdsrom!
Det er kort avstand til både Grålum og til det nye sykehuset på Kalnes, og med nærheten av Fv.109 er du sikret gode kollektivmuligheter til begge byene. Flytt rett inn!
& HØYDEPUNKTER:
• Leilighet med flott utsikt!
• Moderne og delikat
• Romslig soverom
• Garasjeplass
• Baderommet er rehabilitert i regi av borettslaget i 2021
• Bod i kjeller
• Varmtvann inkludert i felleskostnadene fra felles anlegg
• Kun intern forkjøpsrett
• Lave kjøpsomk.
Velkommen til visning!

Innhold

Vindfang, kjøkken, bad, stue, soverom og bod.

Standard

ENTRÈ
Velkomen inn! Entreen har god plass til oppbevaring av yttertøy & lignende
STUE
Romslig stue med god plass til spisestuemøbler & sofakrok. Stuen har direkte utgang til en stor og vestvendt overbygd veranda som forlenger stuen.
KJØKKEN
Lyst & luftig kjøkken med god skap- og benkeplass. Eier opplyser at innredningen er fra 2011. Kjøkkeninnredning har gråe profilerte skapdører, og laminert benkeplate. Innredningen har integrert avtrekksvifte oppvaskmaskin og microovn. Det er frittstående komfyr. Det er fliser på veggen mellom over- og underskapene. Innredningen er generelt got vedlikeholdt i hht alder.
SOVEROM
Leiligheten har et romslig soverom med god plass til dobbeltseng og flere praktiske garderobeløsninger.
BADEROM
Baderommet er renovert i 2021 i en moderne utførelse. Baderommet har fliser på gulv og vegg med varmekabler i gulvet. Baderommet er innredet med dusjnisje, baderomsinnredning, veggmontert klosett & uttak for vaskemaskin og avtrekk.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: malte slette flater.
Vegger: malt tapet.
Gulv: laminat.

Beliggenhet

På Greåker bor du svært sentralt, selv om området er litt utenfor den travleste bykjernen. Det er kort avstand til både Grålum og til det nye sykehuset på Kalnes. Dette er en sentral beliggenhet mellom Sarpsborg og Fredrikstad, og med nærheten av FV 109 er du sikret gode kollektivmuligheter til begge byene. Området byr på gode kollektivtilbud, med kort avstand til bussholdeplass og lett tilgjengelighet med bil. Sarpsborg sentrum ligger ca. 10 min kjøretur unna og kun 15 minutter til Fredrikstad sentrum. Påkjøring til E6 tar deg ca. 4 min med bil og for å komme deg til Kalnes Sykehus tar det deg ca. 10 min. På Greåker har man gode turmuligheter og gangavstand til både skole, barnehage, butikker, fritidsanlegg og kollektivtransport. For den treningsglade er det EVO treningssenter på Greåker og Sats Elixia på både Rolvsøy og i Sarpsborg sentrum.
Fra boligen er det kort vei til bl.a. Do Re Mi barnehage og Tyrihans barnehage, som begge ligger 5-10 minutters kjøretur unna boligen. Av barneskoler finner man Grålum og Tindlund barneskole i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til Grålum og Tindlund ungdomsskole, samt Greåker videregående skole.
I nærheten av eiendommen er det flere forretninger. Fra boligen er det kort vei til frisørsalong og mye mer langs Greåkerveien. På 109-senteret er det både post i butikk, dagligvare, minibank, treningssenter, apotek, restaurant, m.m. Østfoldhallene kjøpesenter ligger også kun 10 min kjøretur unna, og består av 68 butikker.

Felleskostnader

3 994 pr. mnd.
Garasje, kabel-TV/Internett, kommunale avgifter, eiendomsskatt, drift og vedlikehold, forsikringer, forretningsførerhonorar.
Felleskostnader vil bli satt opp med ca 22-24 % med virkning fra 1.1.2022 jf vedtak på ekstraord. generalforsamling des. 2020 grunnet lån til baderomsrehabiliteringen. Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene vil kunne øke pga nye bad.
Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 4.952,- for denne leiligheten. Felleskostnadene vil øke med ca. kr. 357,- pr. mnd etter endt avdragsfri periode (01.02.2022).

Andel fellesgjeld

370 000

Andel formue

39 642

Borettslag

Borettslag: Krokstien Borettslag, Orgnr: 948298600
Borettslaget består av tilsammen 152 andeler fordelt på tre blokker.
I kjelleretasjen på blokken er det garasjeanlegg med biloppstillingsplasser, samt bodplasser. I 2011 ble det oppført et frittliggende garasjebygg med faste plasser og som har gjesteparkering på taket.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er vedtatt at baderommene i borettslaget skal rehabiliteres. Baderommet i denne leiligheten er renovert.
Med baderomsrehabiliteringen vil det bli felles varmtvann i hele boretslaget. Blokk 5 har alt dette, innen 1.2.2022 vil alle leilighetene være påkoblet felles varmtvann. Vannmålere blir i 2021 installert, slik at vannavgift ventes å bli redusert fra 2022.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke IN-ordning i borettslaget

Fellesgjeld / lånevilkår

* OBOS01-98207946249
Restsaldo: 97.248,-
Kapitalkostnader: 544,-
* OBOS02-98207946230
Restsaldo: 33.616,-
Kapitalkostnader: 227,-
* OBOS03-98207946222
Restsaldo: 238.547,-
Kapitalkostnader: 338
Avdragsfrihet frem til 01.02.2022. Estimert endring etter avdragsfrihet: kr. 357,- pr.mnd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å anskaffe dyr uten å innformere styret. Borettslaget kan nekte dyrehold dersom dette forvolder problemer som lukt, støy og allergi.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 33 825 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det følger leid biloppstillingsplass i parkeringshus.

Byggemåte

Det antas at blokken er fundamentert på fjell og oppfylte steinmasser. Byggegrunn er ikke sjekket, da dette kun kan gjøres ved å grave opp ved grunnmuren. Det var imidlertid ingen tegn til setninger i leiligheten, og derfor antas det at grunnforholdene er stabile. Blokkens grunnmur er i støpt betong. Antatt plasstøpt konstruksjon. Det er ingen tegn til sprekker i grunnmuren. Kun konstruksjoner tilstøtende leiligheten over terreng er inspisert. Grunnmuren er ikke sjekket utvendig under terreng. Det var ingen tegn sprekkdannelser i veggene på boden.
Ytterveggene mot balkongen antas å være oppført i stenderverk og isolasjon. Det er liggende kledning ved balkongen. Ytterveggene på veggen ved inngangspartiet har fasadeplater, av typen steniplater.
Det er tatt stikkprøver på kledningen, og ikke observert råteskader. Der heller ikke observert skader på fasadeplatene.
Boligens vinduer har malte trerammer, og to-lags glass. Antatt fra midten av 1990 tallet. Innvendige dører er hvite, og profilerte. Det er balkongdør i stuen. Malt entredør. Det kan ikke garanteres at vinduene ikke er punkterte, da dette kun kan sees i et spesielt lys. Det er ikke oppdaget noe råteskader på vinduene, men det er noe slitte overflater utvendig. Balkongdøren har slitte overflater. TG 2.
Takkonstruksjonen tilstøter ikke leiligheten, og er derfor ikke inspisert. Det er satt opp takrenner og nedløp i stål. Overvannet er ført til terreng. Det var ingen synlige tegn til skader på renner og nedløp.
Leiligheten har innglasset balkong med flislagt gulv. Balkongen er vestvendt. Det er renne for avrenning i front av gulvet.
Det er ikke observert skader i de synlige delene av terrassen. Det er ikke observert skader på gulvflisene. Deler av gulvarealet ble ikke inspisert, da dette var tildekket. Vinduene på balkongen kan åpnes.
Det er etasjeskille i trekonstruksjon. Det er ikke observert større skjevheter i etasjeskillet. Etasjeskillet er en lukket konstruksjon, og derfor er ikke oppbyggingen kontrollert.
Det er kjellere i blokken. Konstruksjonen for gulv og vegger er i betong. Da dette er en del av fellesarealene, er ikke konstruksjonene inspisert. For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler.
Varmtvann inkludert i felleskostnadene fra felles anlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 450 611 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 622 201 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelsene ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Følgende datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
6 berørte datasett
Kommuneplanens arealdel
Langemyrplanen
Mulighet for marin leire
Oppheving av reguleringsplaner
Reguleringsplan

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sondre@gpartners.no eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Det foreligger intern forkjøpsrett i borettslaget. Denne blir utlyst etter budaksept.

Adresse og matrikkel

Krokstien 5D, 1718, Greåker, Gnr. 2078 bnr. 304, andelsnr. 34 i Krokstien Borettslag med orgnr. 948298600 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-21-0380

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.