#HAFSLUNDSØY

Innholdsrik enebolig med hybel! Stor & solrik tomt | 3 stuer & 2 bad | Barnevennlig beliggenhet | Mulig med 4 soverom?

Hagastuveien 11 , 1734 Hafslundsøy

VISNINGER

29. november mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

51%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

65%

har bolig på over 120 kvm

90%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 164 m²
Bruksareal 164 m²
Bruttoareal 178 m²
Tomt 774 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1964
Gårdsnummer 2093
Bruksnummer 11
Energimerking G
FINN.no 239650158
Sist endret 28.11.2021 12:32
Prisantydning 3 500 000
Totalpris 3 601 519

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 601 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL HAGASTUVEIEN 11!
Ask & Partners v/Jonas Bergtun presenterer denne innholdsrike eneboligen med hybel i underetasjen! Hagastuveien er en rolig, lite traffikert gate - perfekt for familien. I hovedetasjen er det vindfang, to stuer, bad, kjøkken og soverom. I underetasjen er det en hybel som inneholder toalett, bad, stue/kjøkken og soverom.
Området har nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Hafslundsøy ligger i et attraktivt område, ca 5 kilometer fra Sarpsborg Sentrum.
& HØYDEPUNKTER
• Enebolig med hybel
• Tomt på 774 kvm
• Tilbaketrukket og usjenert
• Solrik terrasse
• Barnevennlig
Velkommen inn i varmen!

Innhold

Underetasje: Toalett, bad, stue/kjøkken og soverom.
Hovedetasje: Vindfang, to stuer, bad, kjøkken og soverom.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig gang med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Det er to stuer i hoveddelen. Her er det tydelige soner for både spisestuemøbler og tv-krok. Det er også utgang til boligens solrike terrasse. Åpen stue-/kjøkkenløsning i hybelen i underetasjen.
KJØKKEN HOVEDDEL
Kjøkkeninnredningen har malte profilerte skapfronter, og, malt laminert benkeplate. Innredningen har avtrekksvifte. Det er fliser på veggen mellom over- og underskapene. Kjøkkenet har fått TG2 grunnet alder.
KJØKKEN UNDERETASJE
Kjøkkeninnredningen har hvite slette skapfronter, og malt laminert benkeplate. Innredningen har avtrekksvifte. TG2 grunnet alder.
BADEROM HOVEDETASJE
Rekvirenten opplyser at badet er renovert i 2019.
Det er fliser på gulvet og veggene.
Badet har varme i gulvet.
Det er montert:
- dusjnisje med dører og to dusjhoder
- baderomsinnredning
- veggmontert vannklosett
- uttak for vaskemaskin
- mekanisk vifte.
Badet har ikke tilfredsstillende fall til sluk i dusjsonen. Det ble ikke observert skader på flisene. Under toalettet mangler det noe fugemasse på flisene. Badet har ikke tilluft. Det er ikke avrenning fra innebygd sisterne, og det er ukjent om det er løsning med pose for innvendig avrenning av lekkasjevann. TG2.
BADEROM UNDERETASJE
Rekvirenten opplyser at badet er ca fra 2015.
Det er fliser på gulvet og veggene.
Badet har varme i gulvet.
Det er montert:
- dusjnisje med dører
- baderomsinnredning
- naturlig avtrekk.
Badet har ikke tilfredsstillende fall til sluk i dusjsonen. Det ble ikke observert skader på flisene Badet har ikke tilluft. TG2.
SOVEROM
Det ett soverom i hver etasje. Rommene er av god størrelse med plass til store og fine garderobeløsninger.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: malte slette flater, malt panel og mdf.
Vegger: malt mdf og malte plater.
Gulv: laminat og parkett.
Innvendig trapp har fått TG3 av takstmann grunnet at rekkverket ikke er tilfredsstillende, og har store åpninger.

Beliggenhet

Hafslundsøy ligger i et attraktivt område, ca 5 kilometer fra Sarpsborg Sentrum. Hafslundsøy ligger sør for elven Glomma og nord for Sarpfossen. Det finnes to veibruer som blir brukt for å komme seg til fastlandet, begge til østsiden av Glomma. På østsiden av øya er det også opparbeidet stupetårn og badeplass, i en liten vik i Glomma.  Grøtbrua i sør fører over til Hafslund og Nipabrua i nord tar deg over til Hasle.
Området har nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er kort vei til Hafslundsøy barneskole og SFO. For de aller minste finner man Kløverengen familiebarnehage, Hafslundsøy barnehage og Lykkeliten familiebarnehage på Hafslundsøy.
Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, og golfbane. Videre er flott turløype rundt Øya golfpark. Hafslund Hovedgård ligger en liten kjøretur fra eiendommen og er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken ("Den engelske park") på rundt 100 mål.
Det er også kort vei til Varteig med idyllisk friareal og flotte turområder. Her finnes merkede turløyper som gir gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra som ligger på Hafsludsøy. Her er det også legesenter, baker, blomsterforretning, fotpleier og bensinstasjon. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Skjeberg senteret, Rema 1000 og Iseveien Senter et rikt og variert utvalg. Sistnevnte har én handelsdel og én helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a. Byggmax, Europris, Posten, Euronics og flere andre. Det er for øvrig kort vei til Sarpsborg sentrum, samt Sverige og Nordby Shoppingcenter.
Innenfor gangavstand:         
Dagligvare
Barnehage
Barneskole
Hafslundsøy Legesenter
Bensinstasjon
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 2-3 minutter - Tjernparken
Ca. 3-5 minutter - Øya golfbane
Ca. 5 minutter - Hafslundsbanen
Ca. 10 minutter - Isesenter
Ca. 10 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 10 minutter - Lande senter
Ca. 12 minutter - Kruseløkka ungdomsskole

Boligens areal

Primærrom: 164 kvm, Bruksareal: 164 kvm, Bruttoareal: 178 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Det er et rom i underetasje hvor trappen er plassert, dette rommet har takhøyde på litt under 1,90 m og er derfor ikke målbart.
Det samme gjelder for garasjen. Gulvarealet på garasjen er ca 21 m2.
BTA er kun stipulert.
Underetasjen har egen inngang, og det er trapp mellom etasjene.
Det er dør til krypkjelleren fra garasjen og boligen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 774 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Flere biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Boligen er fundamentert på fjellgrunn, og antatt leire. Ukjent grunn ved tilbygget. Byggegrunn er ikke sjekket, da dette kun kan gjøres ved å grave opp ved grunnmuren. Den eldste delen av grunnmuren er i støpt betong. Muren er tilpasset fjelli krypkjelleren. Rekvirenten opplyser at grunnmuren på tilbygget er oppført i antatt Leca. Muren er pusset utvendig over terreng.  Det er observert noen mindre sprekker i grunnmuren på tilbygget. Det antas at dette kun er i pussen.TG 2.
Det er synlig drensplater rundt grunnmuren. Rekvirenten opplyser at det er lagt ny drenering i ca 2005. Deler av grunnmuren er tilpasset fjellformasjon, og ofte kan det bli tilsig av vann under denne type konstruksjon. Dette er i krypkjelleren. Det var ingen tegn til sviktende drenering på befaringstidspunktet, men det kan ikke garanteres at dreneringen ikke er mangelfull, da dette er en lukket konstruksjon, og ikke mulig å sjekke under bakkenivå. TG 2.
Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført. Det er liggende trepanel på ytterveggene. Det er tatt stikkprøver på kledningen, og observert noe råteskader i kledningen som har en eldre dato. TG 2. Øvrig kledning er generelt godt vedlikeholdt.
Eier opplyser at vinduene i første etasje er fra ca 2015. Boligens vinduer har malte trerammer, og to-lags glass. Det er eldre vinduer i underetasjen. Malte innvendige dører. Det kan ikke garanteres at vinduene ikke er punkterte, da dette kun kan sees i et spesielt lys. Det er ikke observert råteskader, eller andre på de nyere vinduene. Vinduen i underetasjen har slitte overflaster. TG 2.
Boligen har saltak på hoveddelen, og valmtak på tilbygget. Begge er i trekonstruksjon. Det er montert luke med trapp til loftet. Det var ikke tegn til fukt eller råteskader i de synlige delene av takkonstruksjonen på befaringstidspunktet. Det var heller ingen tegn til nedbøyninger i takkonstruksjonen.
Det er takstein på yttertaket. Undertak av bord og antatt papp. Yttertaket er kun besiktiget fra bakkenivå. Det var ikke tegn til råteskader på vindskiene. Taksteinen har slitte overflater, og noe mose. Det er observert noe fuktmerker på undertaket ved pipen. Isolasjonen på loftet er sunket sammen, og enkelte raft er tette av isolasjon. TG 2.
Det er satt opp takrenner og nedløp i stål. Overvannet er ført til terreng. Renner og nedløp har generelt slitte overflater. TG 2.
Utenfor stuen, og over deler av underetasjen er det oppført en terrasse. Det er lagt antatt Sarnafil belegg på gulvet og montert rekkverk. Gulvet var tildekket på befaringen, og derfor ikke inspisert. Rekkverket har ikke tilfredsstillende høyde. TG 2.
Det er oppført en pipe med vedovn i stuen. Pipen er forblendet med teglstein over yttertaket. Det er tilfredsstillende avstand til brennbart materiale fra ovnen. Innerrøret i pipen er ikke kontrollert. Pipebeslaget er slitt utvendig. TG 2.
Det er etasjeskille i trekonstruksjon. Det er noe høydeforskjeller i etasjeskillet, samt noe knirk og ujevnheter. Det er utforede vegger i kjelleren. Rommet ved trappen har ikke målbar takhøyde. Det ble ikke observert fukt på ytterveggene på befaringen, men dette kan ikke garanteres, da dreneringen er en lukket konstruksjon og kan ha påvirkning for de ytre påkjenningene på ytterveggene. Det er høydeforskjell og ujevnheter i gulvene. TG 2.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er gitt - Underbygg av bolig samt fasadeendringer - Gnr 2093 bnr 11 - Hagastuveien 11 - Reidun Vestli

Adgang til utleie

Hybel i underetasjen. Forøvrig kan eiendommen leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Elektrisitet, luft-til-luft varmepumpe, varmekabler og vedovn i stuen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 256

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 028 047 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 700 968 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Følgende datasett berører eiendommen ifølge kommunens områdeanalyse:
Kommuneplanens arealdel
Mulighet for marin leire

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Boligen er dødsbo og selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hagastuveien 11, 1734, Hafslundsøy, Gnr. 2093 bnr. 11 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-21-0383

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.