#SENTRUM

Sentrumsnær & solrik enebolig for familien | 4 soverom | Stor hage | Nytt tak i 2020 | Gåavstand til torget & Kulås

St. Marie gate 128 , 1725 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

77%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 176 m²
Bruksareal 253 m²
Tomt 528 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1908
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 959
Energimerking G
FINN.no 253131088
Sist endret 18.05.2022 12:29
Prisantydning 4 000 000,-
Totalpris 4 115 434,-

Beregnet totalkostnad

4 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 000 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 115 434,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 115 434,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL ST. MARIE GATE 128!

Ask & Partners v/Jonas Bergtun presenterer denne eneboligen beliggende i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg! Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken - byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. Eneboligen har stor hage og en enkel garasje. Underetasjen inneholder gang, toalett og 4 boder.1.etasje inneholder kjøkken, vindfang, gang, toalett og stue. 2.etasje inneholder gang, bad og fire soverom.

Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane og mye mer!

& HØYDEPUNKTER
• Nytt tak i 2020!
• Varmeanlegg
• 4 soverom
• Sentrumsnært
• Gåavstand til Kulåsparken
• Stor hage

Velkommen inn i varmen!

Innhold

Kjeller: Gang, toalett og 4 boder.
1.etasje: Kjøkken, vindfang, gang, Wc og stue.
2.etasje: Gang, bad og fire soverom.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.

STUE
Romslig stue med plass til sofakrok og spisestue. Fra stuen er det utgang til terrassen og den store hagen.

TOALETTROM KJELLER
Overflater og konstruksjon: Eldre klosett som ikke er i bruk. Klosettet bør byttes, og oppgradere overflatene i rommet. Det er ingen ventilering i rommet. Vurdering av avvik: Det er påvist riss/sprekker/skader på toalett. Tiltak: Skadet utstyr må skiftes/utbedres. Lokal utbedring må utføres. Rommet har en slitt standard, og klosettet er ikke i bruk. Rommet bør renoveres, og innredningen bør byttes. Ventilering av rommet bør monteres. TG 3.

KJØKKEN 1.ETASJE
Overflater og innredning: Innredningen var noe skitten på befaringen. Innredningen har malte skapfronter i slett utførelse, og heltre benkeplate. Det er montert oppvaskmaskin, platetopp, avtrekksvifte og platetopp. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Innredningen bør vaskes grunndig. TG 2.
Avtrekk: Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp. TG 1.

TOALETTROM 1.ETASJE
Overflater og konstruksjon: Belegg på gulv og malte vegger. Gulvklosett og servant. Naturlig avtrekk. Generelt slitte overflater. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever
mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er påvist riss/sprekker/skader på toalett. Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Tiltak:  Det bør etableres tilluft til toalettrom. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Det anbefales å montere mekanisk avtrekk med tilluft. TG 2.

BADEROM 2.ETASJE
Gammelt malt belegg på gulvet. Malt tapet på veggene. Dusjkabinett, badekar, baderommsinnredning og gulvklosett. Naturlig avtrekk. Det er knirk i gulv. Badet bør totalrenoveres. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Badet bør totalrenoveres. TG 3.

SOVEROM
Det er totalt fire soverom i eneboligen med plass til diverse garderobeløsninger.

INNVENDIGE OVERFLATER
Gamle fuktskader på veggplater i soverom på tilbygget. Det er generelt bruksslitasje på overflatene. i boligen. Overflatebehandling eller utskifting bør påberegnes. I kjelleren er det betonggulv, løse plastfliser og teppe. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. TG 2.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Innenfor gangavstand:
Gågata.
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-
-
-

Boligens areal

Primærrom: 176 kvm, Bruksareal: 253 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Det gjøres oppmerksom på at godkjente byggetegninger ikke nødvendigvis samsvarer med dagens faktiske bruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 528 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det medfølger en enkel garasje og det er ellers biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Byggemåte

Taktekking: Yttertaket er tekket med betongtakstein. Eier opplyser at både takstein og undertak er nytt i 2020. Taksteinen har ingen synlige skader. Alder: 2020 Kilde: Eier. TG 0.

Nedløp og beslag: Det er montert nedløp og takrenner i stål. Disse er fra 2020. Mangler snøfanger på en side. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var
krav på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Snøfangere må monteres for å tilfredstille byggeårets krav. Det anbefales å montere manglende snøfangere. TG 3.

Takkonstruksjon/Loft: Loftet har begrenset tilgang, og derfor inspisert kun fra loftsluken. Det var for trang passasje til å komme inn på loftet. Ut i fra hva som kunne besiktiges fra loftet, var det noe fuktmerker på
undertaket. TG er satt ut i fra alder og type tak. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Tiltak: Det må foretas nærmere undersøkelser. TG 2.

Veggkonstruksjon: Det antas at ytterveggene er oppført i reissverk . Dette var en vanlig byggemetode da boligen ble oppfør. Dette er imidlertid ikke sjekket, da ytterveggen er en lukket konstruksjon. Generelt slitte overflater og kledningen har spredte råteskader. Utbedringer bør foretas. Liggende kledning på ark. Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Kledning som er råteskadet bør byttes. Øvrig kledning bør overflatebehandles. TG 2.

Vinduer: Det er koblede vinduer, samt vinduer med to-lags glass. Heveskyvedør fra stuen, og ut til terrasse. Døren er slitt. De koblede vinduen antas å være fra byggeår, og de andre fra 1970 tallet. Koblede vinduer har en dårlig isoleringsevne, og kan være trekkfulle. Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Pga vinduenes tilstand, anbefales det å bytte disse. TG 2.

Dører: Beiset ytterdør. Ytterdøren har slitte overflater, og dørbladet tar i karmen. Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Det må foretas lokal utbedring. Døren bør justeres, og overflatebehandles. TG 2.

Balkonger, terasser og rom under balkonger: Terrassen er utført i trekonstruksjon. Det er ikke montert rekkverk. Terrassen er fundamentert på pilarer. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Det anbefales å montere rekkverk på terrassen. TG 3.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Støpt dekke i kjeller. Det er noe skjevheter i gulvene. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG 2.

Radon: Det er ikke radontiltak i boligen i hht eiers opplysninger. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Det anbefales å foreta radonmålinger. TG 2.

Pipe og ildsted: Det er montert peis i stuen. Ukjent oppbygging av pipen. Innerøret i pipen er ikke sjekket. TG 1.

Rom Under Terreng: Det er murvegger i under etasjen. Det ble ikke observert fukt på ytterveggene under terrenget i kjelleren, men det er skader på de sementbaserte platene innvendig på veggene.
Det kan imidlertid ikke garanteres for at fukt ikke kan forekomme, da det dette har stor innvirkning på de ytre påkjenningene på boligen. Ut i fra alder på dreneringen som antatt er fra 1950 tallet, ken det ikke
utelukket at det kan forekomme fukt på kjellerveggene. Eldre gulvkonstruksjoner har normalt ikke fuktsikring mot grunn. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tiltak: Det anbefales å ta jevnlig sjekk av ytterveggene, og se etter fuktmerker. Det bør ikke lagers organiske materialer inntill ytterveggene. TG 2.

Innvendige trapper: Malt innvendig trepp med tette trinn. Det er ikke montert håndløper på vegg. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Åpninger er såpass store at det utifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Det anbefales å montere håndløper på vegg. TG 2.

Innvendige dører: Eldre slitte dører, noen er malte. Noen defekte dørhåndtak. Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Lokal utbedring må påregnes. Dørene er generelt slitte, og bør byttes eller renoveres. TG 2.

Vannledninger: Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. Kobberrør. Rørene har en eldre årgang, og det anbeflaes at rørlegger går over anlegget. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget.
Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. TG 2.

Avløpsrør: Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. Stakeluke er i den ene boden. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det anbefales at rørlegger sjekker rørene. TG 2.

Ventilasjon: Det er dårlig ventilering i boligen, og det bør monteres veggventiler. Vurdering av avvik: Ingen ventilering utover åpning av vindu. Tiltak: Bedre ventilering må etableres. Det bør monteres veggventiler for bedre utlufting. TG 3.

Varmesentral: Fjernvarme med radiatorer. Eier opplyser at anlegget fungerer, men dette er ikke fuksjonsprøvd av undertegnede. TG IU.
Andre installasjoner: Sentralstøvsuger og radiatorer fra fjernvarme. Ikke funksjonsprøvd. TG IU.

Elektrisk anlegg: Nytt elskap med automatsikringer fra 2017. Automatsikringer, 50 amp hovedsikring, 12 kurser. På loftet ved loftsluken er det noen løse ledninger, men det er ukjent om disse er i bruk. Bør sjekkes av fagmann. Alle opplysninger vedr elanlegget er i hht eiers opplysninger og undertegnedes egne observasjoner. Det er kun en visuell besiktigelse av elanlegget, og det kan ikke garanteres for at det er skjulte feli eller mangler. For å få en tilfredsstillende sjekk av elanlegget, anbefales det en rapport fra godkjent elektrikerfirma. TG 2.

Branntekniske forhold: Det er montert brannslukningsapparat i boligen og brannvarsler utenfor soverommene. Apparatet er ikke funksjonstestet. TG 0.

Byggegrunn: Byggegrunnen er en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket.

Drenering: Ukjent drenering. Det er ingen synlige drensplater over terrenget. I hht tidligere salgsoppgave er dreneringen fra 1950 tallet. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er
overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Eier opplyser at det ikke er observert fukt i kjellerkonstruksjonene, men pga alder anbefales det å legge ned ny drenering. TG er satt ut i fra alder. TG 2.

Grunnmur og fundamenter: Det antas at grunnmuren er oppført i betong. Det er sementbaserte elementer innvendig på grunnmuren, og det er avskalinger på disse. Vurdering av avvik: Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Tiltak:  Lokal utbedring må utføres. Påviste skader må utbedres. Det er noen mindre riss/sprekker i grunnmuren som antas å være i det ytre laget. Innvendig er det skader på de sementbaserte elementene. TG 2.

Terrengforhold: Tomtens terreng er delvis flatt med noe helning i hagen. Det er opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Utearealene trenger noe opparbeidelse. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tiltak: Utearealene fremstår som noe gjengrodd, og har behov for noe opparbeidelse. TG 2.

Utvendige vann- og avløpsledninger: VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. TG IU.

Garasje: fra 1970. Det er støpt dekke, leddport med el åpner, stående utvendig kledning, takstein. Kledningen og yttertaket er slitt. Garasjen har en del slitasje, og har behov for oppgraderinger.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Boligen er tilknyttet fjernvarmeanlegg fra Østfold Energi og boligen varmest opp via radiatorer. I følge Østfold Energi følger avtalen huset, men det mulighet for å avslutte denne hvis ønskelig.
Varmtvann varmes også opp via fjernvarmeanlegget.
Ved yttligere spørsmål om anlegget ta kontakt med megler eller Østfold Energi på 69112500

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 21 827

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for 2022.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 981 552 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 533 588 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

To datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Mulighet for marin leire
Sentrumsplanen

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

St. Marie gate 128, 1725, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 959 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0042

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.