#FRITZNERBAKKEN/KURLAND

På byens tak - til Glenshølen & forbi! 360 graders terrasse med utsikt | 3 sov & 2 bad | Usjenert, sentralt & solrikt!

Bryggeriveien 9 , 1727 Sarpsborg

VISNINGER

19. mai torsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

57%

har bolig mellom 60-120 kvm

68%

av boligene er eldre enn 20 år

40%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 152 m²
Bruksareal 155 m²
Tomt 2 034 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1989
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 1818
Energimerking G
FINN.no 251001844
Sist endret 11.05.2022 06:42
Prisantydning 3 990 000,-
Totalpris 4 098 769,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 108 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 098 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL BRYGGERIVEIEN 9!

Ask & Partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer leiligheten på toppen av Fritznerbakken/Kurland - rett og slett på bydelens tak! Med 360 graders utsikt utover Glengshølen og byen er dette en leilighet ulikt noe annet. Leiligheten ligger på en slik høyde at det ser ut som om du går på vannet, fra hvert eneste vindu, i hvert eneste rom.

Romslig kjøkken med utgang til terrassen og plass til et hyggelig frokostbord. Fra leiligheten er det gangavstand til sentrum. Det medfølger tre parkeringsplasser!

& HØYDEPUNKTER:
• Alene, på toppen Fritznerbakken/Kurland
• 3 soverom
• Terrasse rundt hele bygget
• Utsikt til Glengshølen, Opsund & byen
• 2 baderom
• Fantastisk stue med egen spisestue
• Romslig kjøkken
• Populært boligområde
• Gangavstand til sentrum

Velkommen inn i varmen!

Innhold

1.etasje: Trapperom.
2.etasje: Vindfang, stue, spisestue, gang, kjøkken, vaskerom, 3 soverom , 2 baderom & trapperom.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Praktisk entré med plass til oppbevaring av yttertøy og lignende.

STUE
Stue ulikt noe annet! Svært romslig med vinduer som virkelig smykker inn rommet og slipper Glengshølen inn. Her speiles vannoverflaten og gir et fantastisk spill i rommet. Eget rom for spisestue - her kan gjestene virkelig boltre seg!

KJØKKEN
Innredningen har malte skapfronter i profilert utførelse, og laminert benkeplate. Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene. Innredningen har generell bruksslitasje. Det er utgang til terrasse. TG2.
Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Kjøkkeninnredningen antas å være fra byggeår, og er generelt slitt. Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tiltak: På/av knapp sitter ikke når man trykker den inn. Viften antas å være fra byggeår, og anbefales byttet.

BADEROM
Iht. opplysninger er badet fra byggeår. Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, dusjkabinett, gulv klosett og mekanisk avtrekk. TG3. Pga alder bør badet renoveres.
Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig. Det er eldre, og slitte overflater. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Det anbefales å renovere badet.

BADEROM MASTER BEDROOM
Iht. opplysninger er badet fra byggeår. Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, badekar, gulv klosett og mekanisk avtrekk. TG3.  Pga alder bør badet renoveres.
Innredninger er noe nyere. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig. Det er eldre, og slitte overflater. Tiltak:  Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Badet bør renoveres.

VASKEROM
Iht. opplysninger er vaskerommet fra byggeår. Det er fliser på gulvet, og malte plater på veggene. Det er montert utslagsvask, varmtvannsbereder og benk med skap. Rommet har mekanisk avtrekk og uttak for vaskemaskin. Pga alder bør rommet renoveres. TG3. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade
allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig. Overflaten er generelt slitt, og bør renoveres. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone,
sluk m.m. må dokumenteres. Det anbefales å renovere vaskeromet..

SOVEROM
Tre soverom av god størrelse med praktiske garderobeløsninger.

INNVENDIGE OVERFLATER
Tak: malte plater.
Vegger: malte slette flater.
Gulv: parkett.
Det er generelt bruksslitasje på overflaten. Noe overflatebehandling eller utskifting bør påberegnes. TG2. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er generelt slitte overflater. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. De fleste overflatene har en del bruksslitasje, og har behov for oppgraderinger.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde på Fritznerbakken/Kurland. Dette er et meget populært boligområde i Sarpsborg, med nærheten til sentrum og Sarpsborgmarka rett utenfor døra. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehager og barneskole. Like i nærheten finner man også butikker og eget spisested.

Sarpsborgmarka er et flott rekreasjonsområde som strekker seg fra Kurland, mot Tunevannet og oppover mot Øvre Tune. Lysløype passerer like ved boligen, så her er det bare å spenne på seg joggesko eller ski og legge av sted. Her er det oppkjørte skispor samt belysning, på vinterstid. En kort spasertur unna finner du også Tunevannet med idylliske badeplasser, flytebrygge, store plenareal og fine turstier.

På Kurland bor man innenfor fin sykkelavstand eller en kort kjøretur til sentrum. Her finner du en gågate med koselige butikker, mange hyggelige caféer og spisesteder og Storbyen kjøpesenter med over 60 butikker. I sentrum finner du også det du trenger av offentlige tjenester og tilbud.

Sarpsborg er et godt utgangspunkt for deg som skal på reise. Byen ligger strategisk plassert langs jernbane og E6, og vil du reise kollektivt finner du gode buss- og togforbindelser.

Innenfor gangavstand:
Bussholdeplass
Inngangen til Sarpsborgmarka med lysløype
Barnehage
Barneskole
Dagligvareforretning

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 5 minutter - Sarpsborg Jernbanestasjon
Ca. 5-10 minutter - Tunevannet med badestrand og flott parkanlegg
Ca. 5-10 minutter - Grålum med på/avkjøring til E6
Ca. 10 minutter - Sykehuset på Kalnes
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 30 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo Sentrum

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 152 kvm, Bruksareal: 155 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 034 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2029, Festeavgift: 1084

Tomten er fellesareal. Tomten er festet.
Bortfester er: Bryggeriveien 9 AS, org.nr. 914 154 847
Festeforholdet utløper i 2029. Det er rett til å fornye festeavtalen etter utløpsdato.
Festeavgift pr. år er: 4,816,-.
Festekontrakt ligger vedlagt. Vi ber alltid våre interessenter om å innhente juridisk bistand ved festeforhold.

Garasje / Parkering

Det medfølger tre parkeringsplasser til leiligheten.

Det er avtalt skriftlig med eier av forretningslokalet (Norgesgruppen, seksjon 1) at det ved en potensiell utbygging av lokalet kan medføre tilrettelegging av garasjeanlegg, og at 2 av 3 utvendig parkeringsplasser tilhørende leilighet seksjon 2 skal bl i kostnadsfritt overført til garasje-parkeringsplasser.

Byggemåte

Yttertaket var ikke tilgjengelig på befaringen. Det antas at det er papp eller folie, og at denne er fra byggeår. TGIU. Vurdering av avvik: Taktekking er ikke besiktiget pga manglende forsvarlig adkomst,
alder eller materiale er ukjent, og derfor ikke nærmere vurdert. Tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av taktekking når forsvarlig adkomst er tilrettelagt. Det er ikke synlige nedløp og takrenner ved gesimsene. TGIU.

Det er stålkorugerte plater på ytterveggene. Det er observert noe rust på platene. TG2. Vurdering av avvik: Utvendige plater har sprekker/skader. Det er observert noe rustskader på fasadeplatene.
Tiltak: De påviste skader må utbedres. Flere av stålplatene bør byttes.

Flat takkonstruksjon. Lukket takkonstruksjon er ikke besiktiget. Det var ingen tegn til innvendige nedbøyninger i taket. TG1.

Vinduene har pvs rammer og to-lags glass. Enkelte vinduer har noen defekte tettelister og slitte overflater utvendig. TG2. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det må foretas lokal utbedring. Tettelister bør byttes på noen vinduer.

Dørene har noe bruksslitasje. TG2. Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
Tiltak: Dører må justeres. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Det må foretas lokal utbedring.

Terrassen er utført i trekonstruksjon, og bygd rundt hele leiligheten. TG2.  Det er montert rekkverk i tre. Terrassen har generelt slitte overflater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tiltak: Overflatene på terrassen er slitte, og har behov for overflatebehandling.

Inngangen til leiligheten er via et trappetårn. Trappetårnet har fasadeplater, og innvendig trapp. Det er inngang fra bakkeplan. TG1. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på om det er utført tiltak for
radon. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det anbefales å foreta radonmålinger i leiligheten.

Det er observert knirk i deler av gulvene. Oppbyggingen av gulvet er ukjent. TG2.  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Det er noe skjevheter i gulvene, og en knirk.

Malt innvendig trepp med tette trinn. TG2. Det er montert håndløper på vegg og rekkverk. Det er belegg og teppefliser i trinn. Trappen har bruksslitasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Trappen har bruksslitasje.
Tiltak: Trappen fungerer med avviket, men overflatene bør renoveres.

Malte dører med profiler. Det er noe bruksslitasje. TG1. Iht opplysninger er vann- og kloakkrør fra byggeår. Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. TG1. Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert.
Det var ingen synlige feil eller mangler på avløpsrør. Rør på våtrom bør oppgraderes ved en renovering. TG1. Boligen har naturlig avtrekk, og ventiler i vegger. TG1.

250 liters varmtvannsbereder. Berederen har avrenning til sluk. Det var ingen synlige skader på berederen, men en eldre beredere kan plutselig slutte å virke. TG1.

Automatsikringer, 63 amp hovedsikring, 14 kurser. TG2. Alle opplysninger vedr elanlegget er kun visuelle observasjoner. Det er kun en visuell besiktigelse av elanlegget, og det kan ikke garanteres for at det er skjulte feil eller mangler. For å få en tilfredsstillende sjekk av elanlegget, anbefales det er rapport fra godkjent elektrikerfirma. Det er observert løs stikkontakt. Det er ikke montert brannslukningsapparat og røykvarsler i boligen. TG3.

VA-ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det antas at det er VA ledninger av plast, noe som var vanlig å bruke på byggetidspunktet. For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Seksjonen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Det er montert stålpipe med ildsted. Det er montert ved-/parafinovn i stuen. Innrerøret i pipen er ikke inspisert. Det er ukjent om parafintanken er i funksjon. Parafintanken bør frakobles, eller ombygges til biobrensel hvis dette er mulig. Ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 26 411

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 830 145 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 988 522 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser med kart ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

7 datasett berører eiendommen ifølge kommunens områdeanalyse:
Forslag kommunedelplan Intercity Rolvsøy - Borg bryggerier
Kommunedelplan intercity - FV.118. Ny Sarpsbru
Kommuneplanens arealdel
Kvikkleire
Mulighet for marin leire
Sentrumsplanen
Reguleringsplan

Eiendommen ligger innenfor et av planalternativene for kommunedelplan InterCity på strekningen Rolvsøy - Borg bryggerier som har vært på høring. For ytterligere informasjon kontaktes Bane NOR. Eiendommen ligger innenfor vedtatt kommunedelplan for InterCity og fv. 118 Ny Sarpsbru, delstrekning Borg bryggerier - Klavestad. Se plananalysen for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1981/1518-1/3  Rettighet  
13.05.1981 
Rettighetshaver:ASBJØRNSEN E BYGG & RØR AS  
Org.nr: 810290242
LEIE AV AREAL
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,772
BEST. OM VARIGHET
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1987/1151-1/3  Rettighet  
23.03.1987 
Rettighetshaver:Asbjørnsen Albert  
FRAMLEIEAVTALE
Gjelder avtale: 1518/1981
BEST. OM VARIGHET
AVGIFTSBESTEMMELSER
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

1970/2724-6/3  Festekontrakt - vilkår  
18.12.1970 
festetid: 40 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 4,816
LEIEN KAN REGULERES
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BEST. OM BRUKSRETT OG / ELLER DISPOSISJONSRETT
Bestemmelser om forlengelse
Kan ikke overdras eller framleies uten samtykke fra grunneier

1988/4442-2/3  Seksjonering  
27.10.1988 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/7
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Nedgravd oljetank:
Selger har orientert om at det finnes en nedgravd oljetank på eiendommen som ikke er i bruk. Kostnader ved sanering og oppgraving av tanken må bæres av kjøper. Eier opplyser at parafin/oljetanken befinner seg på NorgesGruppen sin eiendom (eier av seksjon 1).

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bryggeriveien 9, 1727, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 1818 snr. 2 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0052

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.