#RAKKESTAD

Enebolig med utsikt mot gamle Østfolds kulturlandskap! 4 soverom | Pent kjøkken & flotte uteplasser | Garasje & carport!

Herreperveien 10 , 1890 Rakkestad

VISNINGER

19. mai torsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Heine Kristoffer Aas
Heine Kristoffer Aas Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

53%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

74%

har bolig på over 120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 209 m²
Bruksareal 261 m²
Tomt 1 379 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1972
Gårdsnummer 5
Bruksnummer 173
Energimerking E
FINN.no 255506028
Sist endret 13.05.2022 09:49
Prisantydning 5 500 000,-
Totalpris 5 653 519,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 153 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 653 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL HERREPERVEIEN 10!

Ask & Partners v/Heine Kristoffer Aas presenterer denne innholdsrike eneboligen beliggende sentralt i Rakkestad! Eneboligen inneholder hall m/trapp, bad på soverom, bad i gang, stue/kjøkken, stue, bad/vaskerom, fire soverom, WC og utvendig bod. I tillegg er det gang, fire boder og teknisk rom i underetasjen - med andre ord masse lagringsplass for familien! Det medfølger også carport og garasje med leddport/automatisk portåpner. Beleggningstein på gårdsplass og en fantastisk naturtomt med flere solrike uteplasser!

Utsikt mot gamle Østfolds kulturlandskap! Usjenert med lite innsyn!

&HØYDEPUNKTER
• Barnevennlig og moderne
• 4 soverom & 2 bad!
• Romslig og lekkert kjøkken
• Garasje & Carport
• Flere solrike uteplasser
• Sentral beliggenhet

Velkommen til visning!

Innhold

Underetasje: Gang, fire boder og teknisk rom.
1.etasje: Hall m/trapp, bad på soverom, bad i gang, stue/kjøkken, stue, bad/vaskerom, fire soverom, WC og utvendig bod.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god plass til oppbevaring av yttertøy & lignende.

STUE
Stor stue med tydelige soner for sofakrok & spisestuemøbler. Stuen har en vedovn som varmer godt på kjølige dager. Fra stuen er det utgang til den solrike terrassen. Åpen løsning mot kjøkkenet med en fantastisk flott kjøkkenøy - det naturlige samlepunktet for familien!

KJØKKEN
Overflater og innredning: Glatte fronter med laminat benkeplate. Integrert kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr, platetopp og micro. Sprekk i porselen benkeplate. Vurdering av avvik: Det er påvist sprekker i overflater. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Alder: 2014. Kilde: Eier. TG2.
Avtrekk: Kjøkkenventilator med avtrekk ut. TG1.

BADEROM I GANG
Generell: Våtromsplater på vegg og mdf-panel på innvendig tak. Flislagt gulv og elektriske varmekabler. Badet har plastsluk og badet har ukjent tettesjikt/membran. 2 stk sluk på bad. Innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, dusjkabinett og badekar. Naturlig ventilering. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. TG3. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. TG1.

BAD/VASKEROM
Teknisk forskrift 2010 og ingen dokumentasjon. Overflater vegger og himling: Våtromsplater på vegger og malt innvendig tak. Vurdering av avvik: Det er tegn på fuktskader i nedkant av våtromsplater Våtromsplater er ufagmessig utført. Det er registrert synlige tegn på fukt-/råteskader. I dusj sone er det ved fuktsøk registrert høye fuktverdier. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak: Det må foretas utbedring av skadede plater. TG3.
Overflater Gulv: Vinylbelegg på gulv og vannbåren gulvvarme. Vaskemaskiner var ikke tatt fram på befaringsdato og de lot seg ikke dras fram. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er registrert motfall fra hjørne ved vaskemaskiner mot sluk i dusjsone. Lokalt fall i dusjsone. Det er kun registret sluk i dusjsone på befaringsdato. Det antas at det
er montert tørsluk under vaskemaskiner på bakgrunn av funn i krypkjeller. Anbefaler ytterligger undersøkelser. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Ytterligere undersøkelse av slukløsning under vaskemaskiner. TG2.
Sluk, membran og tettesjikt: Vaskerom har plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Membran/tettesjikt/klemring rundt sluk bak vaskemaskiner er ikke undersøkt. TG1.
Sanitærutstyr og innredning: Innredning med nedfelt servant dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin. Servant mangler deksel for hull. TG1.
Ventilasjon: Mekanisk avtrekk. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. TG2.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Vurdering av avvik: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. TG2.

VÅTROM
Overflater Gulv: Flislagt gulv og elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25mm. Det må gjøres ytterligere undersøkelse av membran løsning under terskel ved dør på bakgrunn av synlig tre. Tiltak: Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. Fuger bør skiftes ut. TG2.
Sluk, membran og tettesjikt: Badet har plastsluk og badet har smøremembran med ukjent utførelse. Dusjhjørner med vannbelastning direkte på overflater, kan være en risikokonstruksjon med hensyn til fuktinntrenging til bakenforliggende konstruksjoner. Membran ligger skjult under fliser, tilstand kan ikke kontrolleres uten inngrep i konstruksjonen. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er
vanskelig å si noe om. TG2.
Sanitærutstyr og innredning: Innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er avvik: Det er registrert løs plastlist under dusjvegg. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Lokal utbedring. TG2.
Ventilasjon: Mekanisk avtrekk. TG1.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. TG1.

TOALETTROM
Overflater og konstruksjon: Wc med nedfelt servant. Fliser på gulv og malter flater på vegger og himlingsplater i himling. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er avvik: Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Det er registret avvik i hjørner ved toalett kasse. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l.
Lokal utbedring. TG2.

SOVEROM
Eneboligen har totalt fire soverom av god størrelse. Hovedsoverommet har et tilknyttet baderom og walk-in-closet. Ellers har rommene plass til diverse garderobeløsninger.

INNVENDIGE OVERFLATER
På gulv er det parkett, furugulv og flis. På vegger er det tapet, trepanel og malte plater. I himling er det malte flater og himlingsplater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er er registret bom i flis i gang, stedvis noe sprekker på vegger og tak. Tiltak: Vedlikehold og lokal utbedring. TG2.

Beliggenhet

Eneboligen befinner seg i et rolig område, men allikevel sentrumsnært med kort vei til lekeplass, skøytebane, lysløype, skiløyper, svømmehall, treningssenter, kino og bibliotek.

Det er kort vei til barnehage, småskole og ungdomsskole. Kommunen har et mangfold av lag og foreninger med mange ulike fritidsaktiviteter for barn og unge. Området er omkranset av store skoger og flere fiskevann, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. I nærområdet er det også et godt utvalg spisesteder og kafeer. I Rakkestad er det 100% barnehagedekning.

I Rakkestad sentrum finner du det du trenger i dagliglivet. Her legges det også opp til flere trivelige arrangementer i løpet av året. Rakkestad handelsstand arrangerer markedsdager; julemarked, Hagemarkedet Grønn Gate, Påskelørdag og mye mer.
Rakkestad ligger sentralt i det gamle Østfold. Landlig og rolig, men likevel med kort avstand til de andre Østfold-byene, og en kort kjøretur til Sverige.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgaoppgaven:
- Det har vært mus i kjeller i 2019 og 2020, ikke i fjor eller i år. Disse kom opp i skapet under vask en på kjøkkenet.
- Ferdigattest mangler

Boligens areal

Primærrom: 209 kvm, Bruksareal: 261 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 379 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Carport og garasje med leddportåpner. Det er i tillegg flere biloppstillingsplasser på gårdsplassen.

Byggemåte

Taktekking: Sarnafil eller lignende. Besiktet fra taket. Det er registrert utettheter mellom takpapp og undertak på befaringsdato, eier har utbedret i ettertid. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrerte sted som det kan dannes vannansamling. Taket bør kontrolleres av fagkyndig taktekker. TG2.

Nedløp og beslag: Takrenner, nedløpsrør og beslag av stål. Stedvis er takrenner innbygd i konstruksjonen. Normal tid før utskifting av takrenner/nedløp i sink eller plastbelagt stål er 25 - 35 år. Normal tid før maling av takrenner/nedløp i metall, malt er 5 - 15 år. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Stedvis rust og avskalling. Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Vedlikehold. Innbygd takrenner bør overvåkes. TG2.

Veggkonstruksjon: Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Stående bordkledning og fibercement plater eller lignende på fasade. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert stedvis liten lufting i kledning.
Stedvis skruer som går for langt inn i kledning og stedvis manglende muselist. Tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Lokal utbedring må utføres. TG2.

Takkonstruksjon/Loft: Sperrekonstruksjon. Vurdering av avvik: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er ingen luke for inspeksjon av undertak og loft. Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Etablere inspeksjonsluke om mulig. TGIU.

Vinduer: Malte trevinduer med 2-lags glass og PVC vinduer med 3-lags glass av ulike aldre. 1987 - 2018. Vurdering av avvik: Det er avvik. Det er en manglende list mellom vinduer på kjøkken. Noe behov for justering av vindu. Stedvis behov for vedlikehold. Omramming står noe nærme beslag. Tiltak: Lokal utbedring. TG2.

Dører: Malt hovedytterdør, malt balkongdør i tre og PVC balkongdør av ulike aldrer. 1987 - 2014. Dør til hovedinngang er låst på befaringsdato. Vurdering av avvik: Det er avvik: Noe behov for utvendig vedlikehold.
Noen dører tar i karm. Sidefelt på balkongdør til soverom har en lukkesystem som ikke kan åpnes på befaringsdato. Behov for utbedring av tetningslist. Tiltak: Justeres, lokal utbedring og undersøkes ytterligere. TG2.

Balkonger, terasser og rom under balkonger: Balkong i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Stedvis noe sprekker i trevirke og enkel utførelse.
Innhente dokumentasjon på oppbygning av terrasse. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Vedlikehold. Det bør gjøres ytterligere undersøkelse av terrassens
oppbygningsmetode på bakgrunn beslag montering mot takrenne. TG2.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Stedvis knirk i gulv. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG2.

Gulv mot grunn: Betongdekke. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert avvik på 5 mm innenfor 2 meter i hovedinngang. Gulv i boder har store skjevheter og stedvis ulendt underlag. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG2.

Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. TG2.

Pipe og ildsted: 2 stk elementpiper og vedovn. Takstmann anbefaler på generelt grunnlag at pipe og ovner/peis blir kontrollert av feiermester i Rakkestad kommune. Forrige tilsyn ble utført 2016. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert sprekke i røykrør til skorstein. Det mangler pipehatt på skorsteiner. Stedvis noe avskalling og rust på beslag. Tiltak: Ytterligere undersøkelse og utbedringer. TG2.

Rom Under Terreng: På gulv er det parkett og betonggulv. På vegger er det plater, panel og lettklinker. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert synlig merker etter antatt kapillær oppsug på innvendig vegg i boder i kjeller. Det ble målt høye verdier ved fukt-søk på åpent betong gulv og grunnmur. Tiltak: Overvåke og ytterligere undersøkelse av drenering og ventilasjon. TG2.

Krypkjeller: Krypkjeller under trebjelkelag. Trebjelkelag mot krypkjelleren er en risikokonstruksjon som erfaringsmessig kan ha hyppige skadefrekvenser. Fukten kan komme fra terrenget slik at grunnmur og grunnen inne i krypkjelleren står fuktige. Herfra fordamper så vannet og fukter ned resten av krypkjelleren. Vurdering av avvik: Det er begrenset ventilering/luftgjennomstrømning i krypkjeller. Det er manglende fuktsperre på bakken. Det er avvik: Det er registrert fuktinnsig i krypkjeller. Tiltak: Fuktsperre på bakken bør etableres. Bedre ventilering må etableres. Tiltak: Ytterligere undersøkelse av omfang og utbedringer. TG2.

Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp og rekkverk med stålstenger og toppbord i tre. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper bør monteres. TG2.

Innvendige dører: Boligen har malte fyllingsdører som innvendige dører. Innerdører til soverom ved vaskerom har behov for justering. Dør til bad har skade i underkant og behov for justering. Dør til Wc har behov for justering. Dør til bad ved gang har skade i underkant. Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. Det er avvik: Det er registrert dører med noe skade. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Vedlikehold og utbedring. TG2.

Andre innvendige forhold: Det har vært mus i kjeller i 2019 og 2020, ikke i fjor eller i år. Disse kom opp i skapet under vasken på kjøkkenet. TGIU.

Vannledninger: Kobberrør og besiktiget i rørskap. Vurdering av avvik: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er irr på rør. Tiltak: Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Overvåkes. TG2.

Avløpsrør: Avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er registrert avløpsrør som går ned til kjeller uten tilkobling til avløpsnettet. Det er registrert midlertidig løsning med teip på avgrening på avløpsrør. Noe dårlig avrenning fra vask på vaskerom. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Lokal utbedring. Ytterligere undersøkelse av avløpsrør som ikke er koblet på avløpsnett. TG2.

Ventilasjon: Naturlig ventilasjon. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. TG2.

Varmesentral: Varmepumper. Luft til vann, varmepumpe for varmtvannsbereder i kjeller, som går på radiator anlegg og varmtvann. Alder: 2018 Kilde: Eier. TG1.

Varmtvannstank: 170/120 liters varmtvannstank fra Oso hotwater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det drypper fra varmtvannstank. Tiltak: Ytterligere undersøkelser. TG2.

Andre installasjoner: Sentralstøvsuger (Ikke funksjonstestet). TGIU.

Vannbåren varme: Radiator anlegg og vannbåren varme. Anlegget er ikke kontrollert av takstmann. Det anbefales på generelt grunnlag en undersøkelse av fagmann. TG1.

Elektrisk anlegg: 50 AHS med overspenningsvern. Div. jordfeilsautomater og automatsikringer. På generelt grunnlag anbefales det en gjennomgang av en elfagmann. Kabler er stedvis noe dårlig festet. Spotter henger stedvis ned. Det antas at deler av anlegget er utført på dugnadsinnsats/egeninnsats. TG3.

Branntekniske forhold: Røykvarsler og brannslokningsutstyr.
1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? Nei
2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei
3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Ja
TG3.

Byggegrunn: Byggegrunn av fjell. Takstmann har ikke foretatt geotekniske undersøkelser. TG1.

Drenering: Alder, utførelse og tilstand på drenering/fuktsikring er ukjent. Vurdering av avvik: Det er utifra observasjoner konstatert at drenering/tettsjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Tiltak: Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt. TG3.

Grunnmur og fundamenter: Grunnmur i lettklinkerblokker. Støpte fundamenter på fjell. Vurdering av avvik: Det er avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser og stedvis misfarging på innsiden. Tiltak: Overvåke og utbedre. TG2.

Terrengforhold: Skrående terreng. Vurdering av avvik: Det er avvik: Terreng er noe skrående mot eiendom. TG2.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Avløpsrør er av antatt soilrør og vannledning av jernrør. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vann og avløpsledningene er ikke kontrollert i forbindelse med
rapporten. Hvis riktig tilstand på avløpsledningene skal kontrolleres, kan dette utføres ved hjelp av TV-kontroll. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Garasje: Beskrivelse: Garasje med støpt plate på mark. Lettklinker ringmur og vegger oppført i trekonstruksjon med plater på fasade. Flatt tak med PVC duk eller lignende som taktekking. Aluminiums leddport med automatisk port-åpner. Byggeår: 2014.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Vedovn, varmepumpe, varmekabler & strøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 28 751

Eiendomsskatt

Det er i Rakkestad kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Regulering

Eiendommen er uregulert. Det er kommuneplanen som gjelder. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1977/301019-1/3 ERKLÆRING/AVTALE
04.02.1977 
Byggeforbud på nærmere angitt avstand
OVERFØRT FRA: 0128-5/1/37
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLER

Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema ligger vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til heine@gpartners.no eller SMS: 95 12 90 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Herreperveien 10, 1890, Rakkestad, Gnr. 5 bnr. 173 i Rakkestad kommune

Oppdragsnummer

30-22-0070

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.