#BORGENHAUGEN

Koselig rekkehus beliggende sentralt på Borgenhaugen! Barnevennlig | 2 bad & 2 soverom | Loftstue | Carport!

Snoktinnløkka 28 , 1739 Borgenhaugen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

52%

har bolig på over 120 kvm

88%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 115 m²
Bruksareal 115 m²
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1999
Gårdsnummer 1048
Bruksnummer 20
Energimerking D
FINN.no 256155894
Sist endret 16.05.2022 10:09
Prisantydning 2 200 000,-
Totalpris 2 714 209,-
Fellesutgifter 7 100,-

Beregnet totalkostnad

2 200 000,- (Prisantydning) 500 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 700 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 200,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 209,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 714 209,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL SNOKTINNLØKKA 28!

Ask & Partners v/Emilie Andersen presenterer denne praktiske rekkehusleiligheten beliggende sentralt på Borgenhaugen!Leiligheten går over 2 etasjer, hvorav første etasje inneholder entré, hall, stue, spisestue, kjøkken, bad/vaskerom og et soverom. Loftsetasjen inneholder loftstue, soverom og et bad. I tillegg er det et romslig kneloft som har blitt benyttet som lagringsplass.

Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen med 18-hulls golfbane. Videre er det flott turterreng med sykkel- og gangveier i nærområdet, samt lysløype med mange turmuligheter. Nærbutikken Kiwi Borgen og Iseveien Senter ligger en kort spassertur unna rekkehuset.

& HØYDEPUNKTER
• Sentralt
• Barnevennlig
• To soverom
• To bad
• Loftstue
• Carport & bod

Velkommen inn i varmen!

Innhold

Leiligheten går over 2 etasjer, hvorav første etasje inneholder entré, hall, stue, spisestue, kjøkken, bad/vaskerom og et soverom. Loftsetasjen inneholder loftstue, soverom og et bad. I tillegg er det et romslig kneloft som har blitt benyttet som lagringsplass. Det er også en bod i tilknytning til carporten.

Standard

ENTRÈ:
Velkommen hjem! Stor entrè med god plass til oppbevaring av yttertøy og lignende.

STUE:
Lys & luftig stue med tydelige soner for spisestue og sofakrok. Fra stuen er det utgang til en hyggelig veranda.

KJØKKEN:
Kjøkken med profilerte fronter og laminat benkeplate. Det er fliser mellom over og underskap. Normal elde og bruksslitasje. Bunnplate under vask har noe skade etter antatt vann. TG2.
Tiltak: Anbefaler dryppebrett og "waterguard" under vask og oppvaskmaskin. Avtrekk via mekanisk avtrekksanlegg i boenheten. Det er registrert noe dårlig avtrekk. TG2.
Tiltak: Ytterligere undersøkelse.

BADEROM
På badet i 1 etg. er det malte vegger med strie tapet og himlingsplater på innvendig tak. Vinylbelegg på gulv og elektriske varmekabler. Fuktmåling i gulv vil gi feil indikasjon på bakgrunn av varmekabler i gulv. Det er noe tegn til avvik i fug midt på gulv. TG2. Tiltak: Overvåke og vurdere utbedring. Badet har plastsluk og badet har synlig vinylbelegg som tettesjikt. Risten som er montert rundt sluk er ikke original og det anbefales og bytte til riktig slukrist. Dusjhjørner med vannbelastning direkte på overflater, kan være en risikokonstruksjon med hensyn til fuktinntrenging til bakenforliggende konstruksjoner. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. TG2.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Innredningen har nedfelt servant, toalett, opplegg for vaskemaskin og
badekar med dusjhode. Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet, men det er ikke behov for utbedringstiltak. TG2.  Mekanisk avtrekk til felles avtrekk i kneloft. TG1. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt i hjørne i stue mot badekar. TG1.

Badet i loftsetasjen har malte vegger og malt innvendig tak. Noe skjolder ved skjøt i tak. Normal elde og bruksslitasje. TG1. På gulvet er det vinylbelegg, og det er panelovn på veggen.  Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på
byggetidspunktet. Gulv er forholdvis flat med noe fall mot sluk. TG2.
Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.
Badet har plastsluk og badet har synlig vinylbelegg som tettesjikt. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen og på slukløsningen. TG2.
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. TG2. Det er montert servant, toalett og dusjkabinett. TG1. Mekanisk avtrekk til felles avtrekk i kneloft. TG1. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold.
Det var ikke tilgang til bunnsvill pga fastmontert garderobe over
gulvnivå. Det ble derfor målt så langt ned på stender som mulig.
Hulltaking er ikke foretatt ved bunnsvill, da det ikke er fysisk mulig pga.
tilliggende konstruksjoner. Sted for hulltaking gir begrenset eller lite informasjon om badetstilstand. Målingene gir kun en indikasjon, og må ikke oppfattes som en
garanti. TG1.

SOVEROM:
Det er to soverom i rekkehuset av god størrelse.

INNVENDIGE OVERFLATER:
Gulv: belegg
Vegger: tapet.
Himling: malte plater.

Rekvirent har nylig malt overflater og det er noe pågående arbeid på befaring.
Normal elde og bruksslitasje. TG1.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen 18-hulls golfbane med cafe i golfsesongen. Hafslund Hovedgård på Borgen/Hafslund er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken på rundt 100 mål, med store løvtrær.
Videre er det flott turterreng med sykkel- og gangveier i nærområdet, samt lysløype med mange turmuligheter på Hevingen. Det er kun 1 mil til Sarpsborgs skjærgård i Skjeberg.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi, Coop Extra og Spar. Det er kort vei til Iseveien Senter som består av en handelsdel og en helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a. Byggmax, Europris og flere andre. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg sentrum, samt de øvrige handlegatene i byen innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Fra Sarpsborg jernbanestasjon går det tog til Halden, Oslo S og Gøteborg. Med bil tar det ca. 7-10 min. til Sarpsborg jernbanestasjon, 25 min. til Svinesund og 26 min. til Fredrikstad.

Innenfor gangavstand:
Borgen Barneskole
Skjeberghallen
Kiwi Borgenhaugen
Iseveien senter

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 7-10 minutter - Sarpsborg stasjon
Ca. 10 minutter - E6 Årum
Ca. 10 minutter Skjeberg golfklubb Hevingen
Ca. 15 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 15 minutter - Høysand badeplass
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Felleskostnader

7 100 pr. mnd.
Renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter og eiendomsskatt, kabel-tv, internett, bygningsforsikring og utvendig vedlikehold.

Andel fellesgjeld

500 000

Borettslag

Borettslag: Snoktin borettslag, Orgnr: 978601561

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

NB: Denne oversikten kan være ufullstendig.

2020: Vedtatt på generalforsamling 15.06.2020 å inngå en felles avtale med Telenor som inkluderer bredbånd/internett, i tillegg til TV avtalen. (Bindingstid 36 mnd.).

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er IKKE innført IN-ordning i boligselskapet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 16365021728, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 01.04.2022: 1.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 119
Saldo per 01.04.2022: 6 000 000
Andel av saldo: 500 000
Første termin/første avdrag: 30.03.2022 ( siste termin 30.12.2051 )

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 87376913

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Husdyrhold

Det er tillat med husdyr i borettslaget. Se husordensregler for utfyllende bestemmelser.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Ingen kommentarer.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at selger ikke har bebodd eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 115 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i carport.
Ved anskaffelse av EL-bil må andelseier selv bekoste alt til ladestasjon og eventuelt andre kostnader tilknyttet dette.

Byggemåte

Det skal søkes styre før innsetting av takvindu.

Taktekking:
Betongtakstein. Besiktet fra bakkenivå. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
taktekkingen. Taket har mose. TG2.
Tiltak: Vask og vedlikehold av takstein. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Nedløp og beslag:
Takrenner og nedløpsrør av stål. Takstmann har ikke kjennskap til ruhet på overflate, men anbefaler å
foreta nærmere undersøkelser om det bør være aktuelt å montere snøfangere. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er registrert noe rust og avskalling på beslag. TG2.
Tiltak: Vedlikehold.

Veggkonstruksjon:
Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Kledning står stedvis for nærme terreng. TG2.
Tiltak: Musebånd/lusing må etableres. Vurdere øke avstand mellom kledning og terreng. Vedlikehold og overvåkning.

Takkonstruksjon/Loft:
Saltak yttertak oppført av prefabrikerte takstoler, og med forenklet undertak av sutak.
Det er registrert fuktskjolder utenfor kneloft og kneloft. Det ga ikke indikasjon på fukt på befaringsdato. Største deler av takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er er derfor begrenset muligheter for undersøkelse. TG2.
Tiltak: Overvåke og Innhent dokumentasjon, om mulig.

Vinduer:
Malte trevinduer med 2-lags glass fra byggeår og PVC vinduer med 3-lags glass i 2. etasje fra 2017.
Vinduer har behov for utvendig vedlikehold. Normal bruks og værslitasje. TG1.

Dører:
Malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre med 2-lags glass. Normal brusk og værslitasje. Behov for utvendig vedlikehold. TG1.

Terrasser:
Terrasse i trekonstruksjon. Konstruksjonen er skjult og det er kun undersøkt synlig del av terrasse. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Det er registrert råte i rekkverk. Sprekker og værslitasje. TG3.
Tiltak: Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Vedlikehold og utskiftinger.

Etasjeskille/gulv mot grunn:
Betongdekke. 4 mm avvik gjennom hele rommet. Noe avvik mellom gulvlister og etasjeskille.
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert avvik på 10 mm innenfor 2 meter i stue.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan
man vurdere slike tiltak.

Etasjeskille mellom 1 etasje og loft.
Trebjelkelag.
Noe avvik mellom gulvlister og etasjeskille.
Vurdering av avvik:
• Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik.
• Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2
m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik.
Det er registrert avvik på 17 mm gjennom hele rommet.
Det er registrert avvik på 15 mm gjennom hele rommet.
Tiltak
• For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil
imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående
tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan
man vurdere slike tiltak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 31.05.1999 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.
Det skal søkes styre før etablering av varmepumpe. Styret skal godkjenne type varmepumpe før etablering.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 845 152 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 042 545 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

REGULERINGSBESTEMMELSER SNOKTIN
Planområdet er regulert med følgende formål:
Byggeområde
Trafikkområde
Spesialområder
Fellesområder


7 Berørte datasett
KOMMUNEPLANENS AREALDEL
Kulturminner - Enkeltminner
Kulturminner - Lokaliteter
Kulturminner - SEFRAK
MULIGHET FOR MARIN LEIRE
REGULERINGSPLAN
REGULERINGSPLAN UNDER ARBEID

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget ikke tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Denne vil bli utlyst etter salget.

Adresse og matrikkel

Snoktinnløkka 28, 1739, Borgenhaugen, Gnr. 1048 bnr. 20, andelsnr. 2 i Snoktin borettslag med orgnr. 978601561 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0076

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.