#TINDLUNDPARK

Harmoni & luksus med utsikt til vannspeil! Påkostet kjøkken fra Strai | To garasjeplasser & heis!

Tindlund Park 16 , 1718 Greåker

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

61%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

43%

har bolig på over 120 kvm

49%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 79 m²
Bruksareal 83 m²
Tomt 3 263 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2018
Gårdsnummer 2076
Bruksnummer 553
Energimerking D
FINN.no 254710344
Sist endret 18.04.2022 10:44
Prisantydning 3 990 000,-
Totalpris 4 098 769,-
Fellesutgifter 3 733,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 108 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 098 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL TINDLUND PARK 16!

Ask & Partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne endeleiligheten fra 2018 på Tindlund Park! Med 2 soverom, walk-in-closet, åpen stue-/kjøkkenløsning, bad og en fantastisk terrasse med fine solforhold og utsikt mot vannspeil - er dette drømmeleiligheten for mange!

Det er store vinduer med utvendige screens. Det medfølger to biloppstillingsplasser i felles parkeringskjeller, samt en bod på ca 15 m2.

På Tindlund bor du sentralt i Sarpsborg. Herfra er det gangavstand til barneskole, ungdomsskole, barnehager, turområder og butikk.

& HØYDEPUNKTER
Terrasse i høy 1.etasje med utsikt mot vannspeil
Vannbåren varme
A konto varmtvann/varmekabler inkl. i felleskostnader
Påkostet kjøkken fra Strai
Walk-in closet
Billige strømkostnader
Unik planløsning

Velkommen inn i varmen!

Innhold

1.etasje: Stue/kjøkken, 2 soverom, gang, bad & bod.

Utstyr

- TV og internett via GET, standardpakke inkludert i felleskostnader.
- Elektrisk utvendig solskjerming på alle vinduer foruten walk-in-closet.
- Porttelefon.
- Røyk/brannvarslere sentralt koblet i bygning.
- Overrislingsanlegg samt brannslukningsapparat plassert i innvendig bod.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Leiligheten befinner seg i 1.etasje, og det er heis fra garasjeanlegget og opp til leiligheten. Du møtes av en romslig og innbydende entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og lignende. I hallen er det skyvedørsgarderobe.

STUE
Åpen stue-/kjøkkenløsning med en moderne og unik planløsning. Det er god plass til både spisestuemøbler og tv-krok. Leiligheten ligger på enden med vinduer i flere retninger som gir godt lysinnslipp og økt romfølelse. Det er hvitmalte vegger som gjør det lett å møblere, eller mulighet til å male etter eget ønske. Fra stuen er det utgang til en fantastisk terrasse med utsikt mot vannspeil.

KJØKKEN
Kjøkken fra Strai med malte, profilerte fronter og laminerte benkeplater. Det er integrerte hvitevarer slik som induksjon koketopp, stekeovn, kombiskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator over komfyr. Det er blitt gjort tilvalg på kjøkkenet med høyere overskap, større skuffer, karusell i hjørneskap og spotter under overskap. Dette er et kjøkken man virkelig vil spendere tid i! Her kan man røre i grytene, samtidig som man kan være en del av den sosiale samlingen rundt spisebordet.

BADEROM
Delikat baderom med alt du måtte trenge av fasiliteter. Det er fliser på veggene og gulvet. Badet har gulvvarme. Det er montert baderomsinnredning, dusjhjørne, vegghengt klosett og mekanisk avtrekk. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Det tilfredstillende fall til sluk i dusjsonen. Det er balansert ventilasjon med tilluft til rommet. TG1.

Det er montert plastsluk i dusjsonen. Slukristen er ikke sentrert over sluket, og har redusert inspeksjonsmulighet. TG2. Vurdering av avvik: Sluket har begrenset inspeksjonsmulighet og er dermed vanskelig å rengjøre. Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring.

SOVEROM
Leiligheten har to soverom, der det ene har et walk-in closet. Hovedsoverommet har god garderobeplass med skyvedører og utvendige screens på vinduene som stenger solen ute. Det er utvendige screens på alle vinduer foruten på walk-in closet.

INNVENDIGE OVERFLATER
Tak: malte slette flater.
Vegger: malte slette flater.
Gulv: parkett og fliser.
Overflatene er generelt godt vedlikeholdt. Deler av himlingene er nedsenket med malte plater for ventilasjonsanlegg, og det er systemhimling i walk-in-closet.

Beliggenhet

På Tindlund bor du sentralt i et populært boområde i Sarpsborg. Herfra er det gangavstand til barneskole, ungdomsskole, flere barnehager, fine turområder og butikk. Området har gode bussforbindelser til både Sarpsborg og Fredrikstad. Adkomsten til disse to Østfoldbyene er forøvrig enkel, da fv. 109 ligger noen få hundre meter fra boligen. Det nye sykehuset på Kalnes ligger noen få minutter unna. Det bor flere barnefamilier i området.

Fra boligen er det kort vei til Tindlund skole, idrettsanlegg og svømmehall, samt diverse forretninger på "109 Senteret". Her ligger blant annet legekontor, apotek, gatekjøkken, blomsterforretning og søndagsåpen KIWI. Grålum sentrum med flere butikker og pendlerparkering for Oslobussen ligger også ca. 10 minutter unna boligen. Boligen ligger "midt i mellom" de to byene!  Med enkel adkomst til fv. 109, hovedfartsåren mellom Sarpsborg og Fredrikstad, er det god tilgjengelighet til begge disse byene med både bil og buss. Til Sarpsborg sentrum er det ca. 5 km og til Fredrikstad sentrum 9 km. Til påkjøringen til E6 er det ca. 5 min med bil og Kalnes sykehus er kun 10 min unna.
Innenfor gangavstand:
Fotballbane/idrettsplass ved Tindlund skole
Tindlundhallen
Tindlund barne- og ungdomsskole
Bussholdeplass til Sarpsborg og Fredrikstad
Dagligvare
Tindlund barnehage
Greåker sentrum

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 3 minutter - Dagligvare
Ca. 5 minutter - Amfi Borg med ca. 70 butikker
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6
Ca. 10 minutter - Grålum sentrum
Ca. 10 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 10 minutter - Sarpsborg jernbanestasjon
Ca. 15 minutter - Sykehuset Østfold på Kalnes
Ca. 15 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 25 minutter - Riksgrensen ved Svinesund.
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Felleskostnader

3 733 pr. mnd.
Oppvarming varmtvann/gulvvarme, bygningsforsikring, TV/data, felles strøm, drift og vedlikehold, avsetning til fremtidig vedlikehold, forretningsførsel, revisjon, skjøtsel parkanlegg, vaktmester, parkering, A konto oppvarming gulvvarme/varmtvann, alarm og service tekniske anlegg.

Av denne summer går det kr. 950,- pr mnd som à konto – avregnes en gang pr. år. For oppvarming gulvvarme/varmtvann.

Andel formue

35 848

Sameie

Sameie: Sameiet Tindlund Park 1, Orgnr: 921187254

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 83 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 263 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal. Tomten er pent opparbeidet med lekearealer, et fantastisk vannspeil og beplantning med hekk, prydbusker og trær. Sameiet har gartner som tar vare på fellearealene.

Garasje / Parkering

Det medfølger to parkeringsplasser i felles garasjekjeller. Det er montert elbillader på én av plassene.

Byggemåte

Fasadene har teglstein fra byggeår. Det var ingen tegn til skader på fasadene. TG1. Vinduer har trelags glass og beslag utvendig. Det ble ikke obsevert skader på vinduene. Det kan ikke garanteres at det kan være vinduer med punkterte glass, da dette kun kan ses i et spesielt lys. TG1. I stuen er det montert en heveskyvedør til balkongen. Entredøren er malt. Døren er godt vedlikeholdt. TG1. Balkongen har tregulv som toppdekke. Det er montert rekkverk med glass. Utgang til balkongen er fra stue, og via heveskyvedør. TG1.

Etasjeskille er utført med støpt dekke i antatt betong. Konstruksjonen er lukket, og derfor er ikke oppbyggingen sjekket. TG1. Det er felles parkeringskjeller i bygget. Denne er ikke inspisert, da dette er fellesarealer. Betongkonstruksjon. Malte slette dører. Dørene er godt vedlikeholdt. TG1.

Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. Det er ikke observert skader på de synlige delene av rørene. TG1. Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. Stakeluke er ikke påvist i leiligheten, men antas at dette er i felles kjeller. Dette er normalt i blokkbebyggelse. Det er ikke observert fukt i benkeskapet på kjøkkenet. TG1. Leiligheten har balansert ventilasjon. Det var trekk i ventilene på befaringen. TG1. Eier opplyser at det er felles oppvarming av varmtvann. TGIU.

Eier opplyser at det er vannbåren varme i alle gulv, og felles oppvarming. Gulvvarmen er ikke funksjonsprøvd. TGIU. Automatsikringer, 40 amp hovedsikring, 13 kurser. Alle opplysninger vedr elanlegget er iht. eiers opplysninger og undertegnedes egne observasjoner. Det er kun en visuell besiktigelse av elanlegget, og det kan ikke garanteres for at det er skjulte feli eller mangler. TG1.

Det er montert røykvarsler og brannslukningsapparat i leiligheten. Apparatet er ikke funksjonstestet. TG0. Det er pent arbeidet fellse uteplass med plen og lekeplass. Det er gjesteparkering og asfalterte gangarealer. Nedkjøring til parkeringskjeller er på sydsiden av bygget. TGIU. VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det antas at det er VA ledninger av plast, noe som var vanlig å bruke på byggetidspunktet. TGIU.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Seksjonen kan leies ut i sin helhet til boligformål.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

- Oppvarming via vannbåren gulvvarme. Sameiet har egen energibrønn med varmepumper.
- Sentralt varmtvann. Varmtvann og oppvarming belastes med à konto.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 13 325

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 830 378 pr. 31.12.20 14:38 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 989 362 pr. 31.12.20 14:38 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av følgende planer:
- Kommuneplanens arealdel 2015-2026 m/tilhørende temakart. Formål: fremtidig boligbebyggelse.
- Reguleringsplan: Tindlund park (21059). Formål: Boligbebyggelse-blokkbebyggelse.

Annet:
Arealplanen er under rullering. Rulleringen kan resultere i endringer av både kart og bestemmelser.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2017/472377-2/200 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
05.05.2017 21:00 
OVERFØRT FRA: 3003-2076/553
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2017/472377-3/200 BESTEMMELSE OM VEG
05.05.2017 21:00 
RETTIGHETSHAVER:ELVIA AS
Org.nr: 980489698
OVERFØRT FRA: 3003-2076/553
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2018/711079-1/200 BESTEMMELSE OM ADKOMSTRETT
30.04.2018 21:00 
:Knr:3003 Gnr:2076 Bnr:555
Gjelder parkeringskjeller
OVERFØRT FRA: 3003-2076/553
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2018/734637-1/200 BESTEMMELSE OM PARKERING
07.05.2018 21:00 
:Knr:3003 Gnr:2076 Bnr:555
Gjelder parkering av sykler
OVERFØRT FRA: 3003-2076/553
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2018/734637-2/200 BESTEMMELSE OM PARKERING
07.05.2018 21:00 
:Knr:3003 Gnr:2076 Bnr:555
Gjelder bilparkering
OVERFØRT FRA: 3003-2076/553
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2018/734653-1/200 BRUKSRETT
07.05.2018 21:00 
RETTIGHETSHAVER: Knr:3003 Gnr:2076 Bnr:61
OVERFØRT FRA: 3003-2076/553
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2018/734662-1/200 BESTEMMELSE OM ADKOMSTRETT
07.05.2018 21:00 
:Knr:3003 Gnr:2076 Bnr:555
Gjelder adkomst gjennom parkeringskjeller
OVERFØRT FRA: 3003-2076/553
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2018/734676-1/200 ERKLÆRING/AVTALE
07.05.2018 21:00 
:Knr:3003 Gnr:2076 Bnr:554
:Knr:3003 Gnr:2076 Bnr:555
Rett til å plassere og ha stående varmesentral
Adkomstrett
OVERFØRT FRA: 3003-2076/553
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2018/926550-1/200 BESTEMMELSE OM PARKERING
22.06.2018 21:00 
RETTIGHETSHAVER:TINDLUND PARK AS
Org.nr: 912323161
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2018/926550-2/200 BRUKSRETT
22.06.2018 21:00 
RETTIGHETSHAVER:TINDLUND PARK AS
Org.nr: 912323161
Gjelder boder
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1931/900193-1/3 ELEKTRISKE KRAFTLINJER
09.10.1931 
Rettighetshaver: HAFSLUND AS
OVERFØRT FRA: 3003-2076/553
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1991/4669-1/3 SKJØNN
27.05.1991 
Skjønn av 23/11-1979 Riksvei 109 Rolvsøysund - Alvim
OVERFØRT FRA: 3003-2076/553
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2018/869596-1/200 SEKSJONERING
11.06.2018 21:00 
SNR: 53
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 83/5460

2019/53724-1/200 RESEKSJONERING
14.01.2019 21:00 
SNR: 53
FORMÅL: Bolig
TILLEGSDEL: Bygning
SAMEIEBRØK: 83/5460
Endring av fellesareal
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Seksjoneringsbegjæringen er innhentet og kan sees hos meglerforetaket.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Tindlund Park 16, 1718, Greåker, Gnr. 2076 bnr. 553 snr. 53 orgnr. 921187254 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0086

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.