#RÅDE

Utrolig murvilla m/mulighet for utleie | Nydelig tomt med karpedam | 5 soverom & 3 bad | Treningsrom & garasje!

Løkkeveien 5 , 1640 Råde

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Heine Kristoffer Aas
Heine Kristoffer Aas Fagansvarlig / Eiendomsmegler / Partner
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

72%

har bolig på over 120 kvm

21%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 401 m²
Bruksareal 477 m²
Tomt 1 492 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 2005
Gårdsnummer 66
Bruksnummer 94
Energimerking C
FINN.no 257404334
Sist endret 01.12.2022 09:37
Prisantydning 11 900 000,-
Totalpris 12 213 519,-

Beregnet totalkostnad

11 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 297 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 900 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 313 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 12 213 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL LØKKEVEIEN 5!

Ask & Partners v/Heine Kristoffer Aas presenterer denne innholdsrike teglstensforblendede eneboligen på over 400 kvm! I første etasje finner vi en nydelig hall m/trapp, kjøkken, stue, gang, to bad, to soverom, wc, vaskerom m/utgang til terreng, hobbyrom, kontor, bod og garasje. I andre etasje er det en stue, tre soverom, baderom, kontor, trapperom og fire kott.

Den praktiske planløsningen gjør at huset kan passe godt for storfamilien med alt som måtte trenges i hverdagen! Nylig gitt byggetillatelse & bruksendring til egen leilighet og en hybel på eiendommen. Disse endringene er matrikkelført.

& HØYDEPUNKTER
Særegen og velholdt
5 sov & 3 bad
Stor garasje med nedsenket sakselift
Pent opparbeidet hage med karpedam & drivhus
Landlig, sentralt og barnevennlig!

Velkommen inn!

Innhold

1.etasje: Hall m/trapp, kjøkken, stue, gang, to baderom, to soverom, Wc, vaskerom med utgang til terreng, hobbyrom, kontor, bod og garasje.
2. etasje: Stue, tre soverom, baderom, kontor, trapperom og fire kott.

Standard

ENTRE
Velkommen inn i varmen! Den store hallen har en vakker peis, store fliser på gulvet og downlights i himling. Det er god plass til oppbevaring av yttertøy & lignende.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Fast innredning med malte fronter og vitrinedører, nedfelt kum med ettgreps blandebatteri i benkeplate av stein og fliser over benk. Platetopp, integrert stekeovn, integrert mikrobølgeovn, oppvaskmaskin under benk og integrert kjøleskap. Ny stekeovn og platetopp i 2017. Normal slitasje, stedvis merker, ingen spesielle skader på innredning. En del av benkeplate ligger noe lavere enn sideplate. TG1. Avtrekk: Kjøkkenventilator med avtrekk ut. TG1.

STUE
Stue i hver etasje. Stuene er av god størrelse og i hovedetasjen har rommet en spektakulær takhøyde og et fantastisk lysinnslipp. Stuen får nærmest en religiøs stemning - her kan virkelig middagsselskapene bli lange og hyggelige!

BADEROM
Generell: Tekniske forskrifter i perioden 1997-2010 og opplysninger gitt av eier. Overflater vegger og himling:Flis på vegg og panel på innvendig tak. TG1.
Overflater Gulv: Flislagt gulv med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Sprekt fis i dusjsone. Mulighet for vann utenfor dusjsone, ved vannlekkasje på våtrommet, hvor vann ikke vil gå til sluk. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det må foretas utbedring av fallforhold. Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. TG2.
Sluk, membran og tettesjikt: Badet har plastsluk og Badet har smøremembran med dokumentert utførelse. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Det bør påregnes utbedringer i dusjområdet hvor det direkte vannbelastning. TG2.
Sanitærutstyr og innredning: Veggmontert wc, servant med ettgreps blandebatteri og møbel, høyskap, massasjebadekar med dusjutstyr, opplegg for vaskemaskin og dusjhjørne. TG1.
Ventilasjon: Balansert ventilasjon. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt på soverom, uten å påvise unormale forhold. TG0.

BADEROM 2
Generell: Tekniske forskrifter i perioden 1997-2010 og opplysninger er gitt av eier. Overflater vegger og himling: Flis på vegg og panel på innvendig tak. TG1. Overflater Gulv: Flislagt gulv og elektriske varmekabler.  Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det anbefales videre bruk av dusjkabinett. TG2. Sluk, membran og tettesjikt: Badet har plastsluk og har smøremembran med dokumentert utførelse. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. TG2.
Sanitærutstyr og innredning: Veggmontert wc, servant med ettgreps blandebatteri og møbel og dusjkabinett. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. TG2.
Ventilasjon: Balansert ventilasjon. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt i trappegang, uten å påvise unormale forhold. TG0.

TOALETTROM
Overflater og konstruksjon: Veggmontert wc, servant med ettgreps blandebatteri og speil. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak:
Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. TG2.

VASKEROM
Generell: tekniske forskrifter i perioden 1997-2010, opplysninger gitt av eier. Overflater vegger og himling: Flis på vegg og panel på innvendig tak. TG1.
Overflater Gulv: Flislagt gulv over elektriske varmekabler.  Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak:
Det må foretas utbedring av fallforhold. Påse tilstrekkelig høydeforskjell ved utbedring av gulv. TG2.
Sluk, membran og tettesjikt: Vaskerom har plastsluk og rommet har smøremembran med dokumentert utførelse. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det bør påregnes utbedringer i dusjområdet hvor det direkte vannbelastning. TG2. Sanitærutstyr og innredning: Utslagsvask, opplegg for vaskemaskin, plass for kondenstørketrommel, v.v.bereder og innredning. TG1.
Ventilasjon: Balansert ventilasjon. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. TG0.

SOVEROM
Eneboligen har totalt fem soverom av god størrelse. Noen av rommene har integrert skyvedørsgarderobe, og ellers er det mulighet for gode garderobeløsninger.

INNVENDIG OVERFLATER
Fliser i hall, kjøkken og gang. Vurdering av avvik: Det er avvik: Områder med bom i flis.Tiltak: Utbedres etter behov. TG2.
Gulv: Det er fliser på bod, på bad, på wc, på vaskerom m/utgang og trappegang m/gang. Parkett i spisestue, stue, i soverom m/utgang og på kontor. Gummifliser over teppe i trimrom. Vegger: Smartpanel, puss, malt panel, malt tapet, malt puss, fliser, malte plater, malt strie og tapet. Himling: Lasert panel, malt panel og panel.Downlights i hall, på kjøkken, i stuene, i gang, på bad og på wc. TG1.

Beliggenhet

Sentralt og noe landlig er det ganske treffende. En kort kjøretur er du i Råde sentrum. Ca 15 min til Fredrikstad, Saltnes, Moss og Sarpsborg. Ca 8 min til Sykehuset Kalnes, 30 min til Sverige og 1 time til Oslo.

Området byr ellers på variert og fint turterreng og kort vei til sjøliv i Saltnes og Engelsviken. Muligehtene er mange!

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Noen sprekker i flisfuger og sprukket flis i dusjnisje.
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja. Pipen i andreetasje er innebygd.
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Mus på loft er observert vintertid.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Firmanavn: Installatøren Fredrikstad. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet noen dimmere og montert nye stikkontakter.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Det foreligger samsvarserklæring.
20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene? Ja. Leilighet og hybel er godkjent, men ikke innredet.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Bruksendring loft.
21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Det ferdigstilles godkjenning for leilighet og hybel.
22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Nei. Leilighet og hybel er ikke innredet, og derfor er ikke ferdigattest for dette utført.
23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja. For ca 10 år siden var verdien på ca 200.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Tilstandsrapport mars 2022.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Utvendig bod ligger noe over tomtegrensen (mot et jorde).
Det kan trekke i enkelte downlights.
27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja. Kostnad for felles snømåking.
28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som: rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Mus er observert på loft på vinterstid, men ikke vinteren 2021/22.

Boligens areal

Primærrom: 401 kvm, Bruksareal: 477 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 492 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje med epoxybelegg. Garasjen utstyrt med en nedsenket sakselift i gulv. Himling er noe forhøyet over lift. Plassen innbyr både som en praktisk vanlig dobbelgarasje og til deg som er litt ekstra glad i å skru og ordne noe selv. Ellers er det gode parkeringsmuligheter på gårdsplassen.

Det medfølger garasje og det er ellers flere biloppstillingsplasser på gårdsplassen.

Byggemåte

Taktekking: Glasert tegltakstein, besiktiget i fra bakkenivå. TG1.

Nedløp og beslag: Renner, nedløp og beslag av stål. Vindski av tre.
Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det er montert snøfangere mot gårdsplass. Normale alderssvekkelser, noe rust på bolter til snøfangere. Tiltak: Snøfangere må monteres for å tilfredstille byggeårets krav. TG3.

Veggkonstruksjon: Bindingsverk av tre, utvendig forblendet med teglstein og dels panelt med trepanel. TG1.

Takkonstruksjon/Loft: Tresperrer type valmmed kinavipp. TG1.

Vinduer: Malte trevinduer med 2-lags glass. TG1.

Dører: Entrédører av tre og verandadør av tre, samt leddport med portheis til garasje. TG1.

Etasjeskille 2.etg: Trebjelkelag. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Betongdekke. TG1.

Radon: Det er foretatt radonmålinger, eier opplyser at verdier er godkjent. Merk boligens aktsomhetsgradområde ligger i et område "moderat til lav". Informasjon er hentet i fra http://www.ngu.no
Målinger kan utføres for å konstatere radoninnhold i luften, måleenheten er "Bequerel pr kubikkmeter luft" (Bq/m³). De tre vanligste tiltakene ved for høyt radoninnhold i er innvendige tetteløsninger, bedre ventilasjon av inneluften og et punktavsug i kjeller eller i fra byggegrunnen som danner et undertrykk under boligdel/ betongsålen og ventilerer grunnen. Erfaringer viser at avtrekksløsninger er effektive for boliger på særlig utsatt grunn. TG0.

Pipe og ildsted: Elementpipe. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det er en anbefaling om at det bør monteres ildfast plate under luker på pipe. TG2.

Innvendige trapper - 2: Boligen har malt tretrapp. TG2. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet.

Innvendige trapper - 3: Boligen har malt tretrapp. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det utifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. TG2.

Vannledninger: Vannrør av rør i rør og noe kobber. TG1.

Avløpsrør: Avløpsrør av plast. TG1.

Ventilasjon: Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. TG1.

Andre VVS-installasjoner: Panelovner, vedovn og varmekabler i 1.etg (foruten bod rom og garasje) og bad i 2.etg. TGIU.

Varmtvannstank: Ca 300 liters varmtvannstank fra Høiax. TG1.

Elektrisk anlegg: Det er montert sikringsskap med automatsikringer i 1.etg. Det er 37 automatkurser. De siste fem årene er det byttet noen dimmere og en trafo for downlights iflg. eier. TG1.

Branntekniske forhold: Det er montert røykvarslere og utplassert brannslukningsutstyr i boligen. TG3.

Byggegrunn: Byggegrunn av sprengsteinsfylling. TG1.

Drenering: Sannsynlig drenert med drenerende masser. TG1.

Forstøtningsmurer: Støttemur av betongstein. TG1.

Terrengforhold: Plenareal og belegningsstein. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Avløpsrør av plast og vannledning av plast (PEL) Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. TG1.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Henrik Hals.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen, samt ferdigattest for tilbygg av garasje. Disse dokumentene ligger vedlagt salgsoppgaven. Les forøvrig punktet "Adgang til utleie" for ytterligere informasjon om byggetillatelse og bruksendring av eiendommen.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.
Det er nylig gitt byggetillatelse og bruksendring til en egen leilighet og en hybel på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven med tegninger og tillatelse.
Disse endringene er matrikkelført og det er blitt lagt til en hybel og leilighet i bygningen.
Hoveddelen har adressen Løkkeveien 5 og bruksenhetsnummer H0101.
Leiligheten er tildelt Løkkeveien 5B og bruksenhetsnummer H0102.
Hybelen er tildelt Løkkeveien 5C og bruksenhetsnummer H0103.

Selger opplyser om at han kan ferdigstille utleiedelene. Dette må da budgiver ta forbehold om ved budgivning og fremdriften og standard må avklares nærmere. Se eget vedlegg i salgsoppgaven om generell leveransebeskrivelse. Ved spørsmål om dette henvend deg til eiendomsmegler.

Oppvarming

Andre VVS-installasjoner: Panelovner, vedovn og varmekabler i 1.etg (foruten bod rom og garasje) og bad i 2.etg. TGIU.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 36 348

Eiendomsskatt

Det er i Råde kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 144 142 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 718 910 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i reguleringsplan nr. 117, Brandsdalen del av, datert 24.06.2004. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2014/124064-4/200  Bestemmelse om veg  
13.02.2014 
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:91  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:92  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:93  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:94  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:95 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:95 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:95 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:96 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:96 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:96 Snr:3  
Bestemmelse om vedlikehold

2014/124064-5/200  Best. om vann/kloakkledn.  
13.02.2014 
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:91  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:92  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:93  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:94  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:95 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:95 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:95 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:96 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:96 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:66 Bnr:96 Snr:3  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgave og er en rettighet som gir adkomstvei over gnr. 66 og bnr. 101. Den gir også rett til å føre vann- og kloakkledninger i avtalt trasé over eiendommen. Selger opplyser om en årlig avgift til Løkkevegen Vel på ca. kr. 800-1000,- pr. år. Dette går til snømåking, strøing og evt. vedlikehold.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann & avløp. Det er privat adkomstvei som ligger på en privat eiendom gnr.66 bnr.103 og gnr.66 bnr.101 som eies av Løkkevegen vel.

Tilbehør

Alt av treningsutstyr følger ikke salget.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema ligger vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 12 90 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Løkkeveien 5, 1640, Råde, Gnr. 66 bnr. 94 i Råde kommune

Oppdragsnummer

30-22-0090

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.