#FRITZNERBAKKEN

Selveierleilighet på rolige Fritznerbakken! Beliggende i 1.etasje med koselig uteplass | 2 soverom | Vaskerom | Carport!

Vikens gate 7A , 1707 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Heine Kristoffer Aas
Heine Kristoffer Aas Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

57%

har bolig mellom 60-120 kvm

68%

av boligene er eldre enn 20 år

40%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 89 m²
Bruksareal 89 m²
Tomt 487 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2012
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 717
Energimerking C
FINN.no 255700960
Sist endret 12.05.2022 13:19
Prisantydning 3 690 000,-
Totalpris 3 791 269,-
Fellesutgifter 1 500,-

Beregnet totalkostnad

3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 791 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL VIKENS GATE 7A!

Ask & Partners v/Heine Kristoffer Aas presenterer denne selveierleiligheten på rolige Fritznerbakken! Leiligheten ble oppført i 2012 og befinner seg på bakkeplan med en koselig uteplass! Du møtes av en innbydende entré som tar deg videre til leilighetens stue-/kjøkkenløsning. Det er for øvrig to soverom, bad & vaskerom i leiligheten.

I tillegg er det en sportsbod på ca. 4 kvm og en carport rett ved ytterdør til leiligheten - her får du altså alt du trenger, og litt til, for et praktisk og behagelig sentrumsliv!

& HØYDEPUNKTER
• Rolig sentrumsområde
• Kort vei til alt
• 2 soverom
• Eget vaskerom
• Koselig uteplass
• Carport
• Sportsbod
• Bakkeplan
• Ny i 2012
• Selveier

Velkommen inn i varmen!

Innhold

1 etasje: Gang, vaskerom, bad, stue/kjøkken, 2 soverom.
tillegg er det en sportsbod på 4 kvm og en carport rett ved ytterdør til leilighet.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppb

STUE
Stuen er lys & luftig med god plass til både spisestuemøbler og tv-krok. Store vinduer gir et godt lysinnslipp.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Glattmalte fronter med fliser mellom over og underskap. Laminat benkeplate med stålvask. Integrerte hvitevarer: Ovn - Mikroovn - Platetopp. Man må lukke opp dør siden av ventilator for å åpne dør til ventilator. TG1.

Avtrekk: Avtrekk via balansert anlegg. TG1.

BADEROM
Generell: Teknisk forskrift 2010.

Overflater vegger og himling: Flis på vegg og malt innvendig tak. Normal bruksslitasje. TG1.

Overflater Gulv: Flislagt gulv og elektriske varmekabler.TG2. .Vurdering av avvik: Det er avvik: Sluket er innenfor dusjnisje og vannsøl/lekkasje fra annet sted på rommet vil ikke komme til avrenning i sluket. Noe svakt fall på gulv og bom i flis ved toalett og i dusjsone. Tiltak: det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet.

Sluk, membran og tettesjikt:. Badet har plastsluk og badet har smøremembran med ukjent utførelse. Membran ligger skjult under fliser, tilstand kan ikke kontrolleres uten inngrep i konstruksjonen. Dusjhjørner med vannbelastning direkte på overflater, kan være en risikokonstruksjon med hensyn til fuktinntrenging til bakenforliggende konstruksjoner. TG2. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak:  Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Sanitærutstyr og innredning: Innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. TG1.

Ventilasjon: Balansert ventilasjon. TG1.

Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er ikke foretatt bak dusjbatteri, da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Sted for hulltaking gir begrenset eller lite informasjon om badets tilstand. Målingene gir kun en indikasjon, og må ikke oppfattes som en garanti. TG1.

VASKEROM
Generell: Teknisk forskrift 2010.

Overflater vegger og himling: Malte vegger og malt innvendig tak. Vedlikehold o.l: Tapet er ikke lagt over overgang mellom vinylbelegg og tapet. Det anbefales og sparkle ut overgang og overlappe med tapet med 25mm nedenfor toppkant vinyl. Normal bruksslitasje. TG1.

Overflaater gulv: Vinylbelegg på gulv og ingen varmekilde. TG1.

Sluk, membran og tettesjikt: Vaskerom har plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. TG1.

Sanitærutstyr og innredning: Utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. TG1.

Ventilasjon: Balansert ventilasjon. TG1.

Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. TGIU.

SOVEROM
To soverom av god størrelse. Hovedsoverommet har en stor skyvedørsgarderobe.

INNVENDIGE OVERFLATER
På gulv er det parkett og flis. På vegger er det tapet og malte flater. I himling er det malte flater. Normal bruksslitasje. Vedlikehold og lignende: Bom i flis ved ytterdør og noen merker i parkett. Noe merker rundt ventilasjonsrør og normal bruksslitasje. I vinduskarmer er det registrert noen sprekker og merker. Antatt fra vann ved åpent vindu. Det ga ikke indikasjons på fukt ved måling i vindu. TG1.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.

Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Innenfor gangavstand:
Gågata
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Felleskostnader

1 500 pr. mnd.
Inkluderer drift og vedlikehold.

Andel formue

5 327

Sameie

Sameie: Vikens gate 7 Boligsameie, Orgnr: 921852797

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt i sameiet. Dyrehold må søkes og godkjennes av styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 89 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 487 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i carport. Det er mulig å installere elbillader på plassen i carporten.

Byggemåte

Taktekking: Betongtakstein på tak. Besiktet fra bakkenivå. TG1.

Nedløp og beslag: Pipehatter er helbeslått. Takrenner og nedløp i stål. Vindskier har beslag. TG1.

Veggkonstruksjon: Stendervegger isolert. Liggende dobbelfals tre-kledning. Eier opplyser om at veggene ble malt av malerfirma i 2020. Konstruksjonen skjult og er ikke tilgjengelig for inspeksjon. For å
vurdere tilstand, må det gjøres inngrep i yttervegg. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert bordkledninger som er vridd og sprekte. Mest på nordøst og sørøst vegg. Kledning er stedvis for nærme terreng. Tiltak: Lokal utbedring.

Takkonstruksjon/Loft: Sperrekonstruksjon. TGIU. Vurdering av avvik: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Innhent dokumentasjon, om mulig.

Vinduer: 3- lags isolerglass, med karm og ramme i PVC fra byggeår. Det er registrert noe riss i vinduskarm. TG1.

Dører: Standard glattmalt Swedoor ytterdør med små vinduer. Balkongdør med 3-lags isolerglass med karm og ramme i PVC. Dobbeltdør med 3-lags isolerglass og karm og ramme i PCV. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Betongdekke. Det er registrert avvik på 6 mm gjennom hele rommet. TG2. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert avvik på 11 mm innenfor 2 meter mellom kjøkken og stue. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Radon: Det må gjøres ytterligere undersøkelser om det er radonsperre på bygget og hente inn dokumentasjon på dette. Kravet om radonsperre om at alle boliger skal ha radonsperre kom i år 2010. TG2.  Vurdering av avvik: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig.

Vannledninger: Kobberrør og besiktiget i rørskap. Normal levetid for vannledning av kobberrør er 25 til 75 år. Normal levetid for vannledning av PE/PEX er 25 til 75 år. Normal levetid for avløpsledninger av plast er 25 til 75 år. TG1.

Avløpsrør: Avløpsrør av plast. Normal levetid for avløpsledninger av plast er 25 til 75 år. TG1.

Ventilasjon: balansert ventilasjon. TG1.

Varmesentral: Varmepumper. Service for 4 år siden. Anbefaler service på varmepumpe. TG2. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at varmesentral fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Varmtvannstank: Ca. 120 liters varmtvannstank. Ligger på hylle på vaskerom. TG2. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Denne koblingen var vanlig på tiden bygget ble oppført. Tiltak:  Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

Elektrisk anlegg: 50 AHS med overspenningsvern div. jordfeilsautomater. TG1.

Branntekniske forhold: Røykvarsler og brannslokningsapparat. TG0.

Byggegrunn: Det antas støpte fundamenter på fjell og steinfylling til fjell. Takstmann har ikke foretatt geotekniske undersøkelser. TG1.

Drenering: Utførelse og tilstand på drenering/fuktsikring er ukjent. Normal tid før vedlikehold av drenssystem med drensledninger er 1 - 5 år. Normal tid før utskifting av drenssystem med drensledninger er 20 - 60 år. TG1.

Grunnmur og fundamenter: Isolert støpt plate på mark med støpt støttemur rundt deler av platen. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert vertikale riss/sprekker. Tiltak: overvåkning og lokal utbedring.

Terrengforhold: Flatt terreng. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Avløpsrør av plast og vannledning av plast (PEL). Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vann og avløpsledningene er ikke kontrollert i forbindelse med
rapporten. Hvis riktig tilstand på avløpsledningene skal kontrolleres, kan dette utføres ved hjelp av TV-kontroll. Normal levetid for vannledning av kobberrør er 25 til 75 år. Normal levetid for vannledning av PE/PEX er 25 til 75 år. Normal levetid for vannledning av galvanisert stål er 15 til 30 år. Normal levetid for avløpsledninger av plast er 25 til 75 år. Normal levetid for avløpsledninger av støpejern er 30-40 år. TG1.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen.

Adgang til utleie

Seksjonen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Varmepumpe & balansert ventilasjon. Ellers gulvvarme og elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 16 745

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 883 137 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 179 293 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser med kart ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringsplan: FRITZNERBAKKEN
Planområdet er regulert med følgende formål:
Byggeområder
Trafikkområder

Følgende datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Mulighet for marin leire
Oppheving av reguleringsplaner
Reguleringsplan
Sentrumsplanen

Reguleringsplanen er foreslått opphevet.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2012/1031296-1/200  Seksjonering  
04.12.2012 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 90/360
Seksjoneringsbegjæringen er innhentet og kan sees hos meglerforetaket.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til heine@gpartners.no eller SMS: 95 12 90 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Vikens gate 7A, 1707, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 717 snr. 1 orgnr. 921852797 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0096

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.