#BJØRNSTAD/GRÅLUM

Flott rekkehusleilighet fra 2019 med 3 soverom | 2 stuer | Delikat bad & lekkert kjøkken | Bod | 2 garasjer

Gudbrands vei 46A , 1712 Grålum

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sondre Lien
Sondre Lien Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

46%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Eierseksjon
Primærrom 160 m²
Bruksareal 166 m²
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2018
Gårdsnummer 2047
Bruksnummer 286
Energimerking D
FINN.no 271033050
Sist endret 07.11.2022 12:46
Prisantydning 5 970 000,-
Totalpris 6 128 269,-
Fellesutgifter 1 415,-

Beregnet totalkostnad

5 970 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 970 000,-)) -------------------------------------------------------- 158 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 128 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Ask & Partners v/Sondre Lien presenterer denne flotte rekkehusleilighen i nytt boligfelt! Boligen har en fin planløsning med tre romslige soverom, gang, baderom/vaskerom, god bodplass og en stor kjøkken/stueløsning.

Fra stuen er det utgang til en stor og solrik terrasse - både usjenert og i le for vind. Stuen er lys og luftig med store vindusflater som gir et fantastisk lysinnslipp! Det medfølger en garasje i rekke med leddport og elektrisk portåpner.

Grålum er et svært populært og barnevennlig område! Kort vei til "alt"!

& HØYDEPUNKTER:
- Vannbåren varme i gulv
- 2 garasjer og utebod
- 3 soverom
- Kjøkken med integrerte hvitevarer
- Populært og sentralt boligområde

Innhold

1.etasje: Vindfang, gang, stue, bad, to soverom og bod.
2.etasje: Stue/kjøkken, bad, soverom og teknisk rom.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Entré med plass til oppbevaring av yttertøy & lignende.

STUE
Stilig stue med gode møbleringsmuligheter. Store vindusflater som gir godt med lys til stuen. Fra stuen er det utgang til den solrike terrassen.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Innredningen er generelt godt vedlikeholdt. Innredningen har malte skapfronter i glatt utførelse, og laminert benkeplate. Det er åpen planløsning til stuen. Kjøkkenøy med skuffer. TG1. Avtrekk: Det er montert avtrekksvifte i platetoppen. TG1.

BADEROM 1.ETASJE
Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, nedsenket dusjhjørne med glassvegger, vegghengt klosett og balansert ventilasjon. Det er uttak for vaskemaskin.

Overflater vegger og himling: Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Vurdering av avvik: Det er avvik: Membran og type veggmaling er ikke dokumentert. Det er synlige merker etter spiker på gulvlistene. Dette gjør at membranen blir punktert. TG2.

Overflater Gulv: Det er fall til sluket i dusjsonen. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. TG1.

Sluk, membran og tettesjikt: Det er fremlagt 3-partskontroll for våtrom uten avvik. TG1.

Sanitærutstyr og innredning: Innredningene på badet er generelt godt vedlikeholdt, og det er ikke observert skader. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Hvis klosettet har montert sealbag, må det fremlegges dokumentasjon på dette. TG2.

Ventilasjon: Det er balansert ventilasjon med tilluft til rommet. TG1.

Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er fremlagt dokumentasjon på 3-partskontroll.

BADEROM 2.ETASJE
Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, nedsenkey dusjnisje med glassdører, vegghengt klosett og balansert ventilasjon.

Overflater vegger og himling: To vegger har malte plater. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Vurdering av avvik: Det er avvik: Membran og type veggmaling er ikke dokumentert. Det er synlige merker etter spiker på gulvlistene. Dette gjør at membranen blir punktert. TG2.

Overflater Gulv: Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Det er tilfredsstilkende fall til sluk i dusjsonen. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er satt opp gulvlister på to av veggene, og ukjent løsning bak disse. TG2.

Sluk, membran og tettesjikt: Slukt er fra byggeår, og har klemring. Det er antatt smøremembran på badet, men da dette er en lukket konstruksjon, er membranen ikke inspisert.

Sanitærutstyr og innredning: Innredningene på badet er generelt godt vedlikeholdt, og det er ikke observert skader, men den ene dusjdøren tar i gulvflisene. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er avvik: Den ene dusjdøren må justeres. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Hvis klosettet har montert sealbag, må det fremlegges dokumentasjon på dette. TG2.

Ventilasjon: Det er balansert ventilasjon med tilluft til rommet. TG1.

Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er fremlagt dokumentasjon på 3-partskontroll.

SOVEROM
Leiligheten har totalt tre soverom med gode innredningsmuligheter.

INNVENDIGE OVERFLATER
Tak: malte slette flater. Vegger: malte slette flater. Gulv: parkett og fliser. Overflatene er generelt godt vedlikeholdt, og har liten bruksslitasje. Det er noen skjolder på enkelte vegger. TG1.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde tett inntil skog og mark. Herfra er det kort vei til alle fasiliteter som flere dagligvarebutikker, konditori og bakeri, apotek, lege og tannlege, bank, post og bibliotek til barnehager, skole og idrettshall.
Minutter unna ligger Inspiria science center som er et populært besøksmål for hele Sør-Øst Norge. Rett ved siden av ligger et av hotellkjeden Qualitys største hoteller hvor vi også finner Superland med blant annet et stort Badeland. Hotellet rommer også treningssenter og spa-avdeling.
Området rundt boligene byr på gode rekreasjonsmuligheter i skogsterreng. Like i nærheten finner du også Kalnesskogen med løypenett og flotte muligheter for sopp- og bærplukking. Fine bade- og fiskemuligheter finner du i idylliske Tunevannet. I Grålum II Borettslag bor du svært sentralt til - midt i Østfold. Kun 4 km til Sarpsborg sentrum. Det er gangavstand til bussholdeplasser med gode bussforbindelser mot Sarpsborg og Fredrikstad. Med bil er det bare minutter til av- og påkjøring på E6 samt til Rv109 mot Fredrikstad.

Grålum er et svært populært område for bedrifter å etablere seg i, og har i dag flere store bedrifter med mange arbeidsplasser. Sykehuset Østfold med flere tusen arbeidsplasser ligger på Kalnes - kun minutter unna.

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 3 minutter - Ungdomsskole
Ca. 3-5 minutter - Barneskole (Grålum, Hannestad)
Ca. 5 minutter - Dagligvare
Ca. 5 minutter - Inspiria science center/ Quality Hotel
Ca. 5 minutter - Sykehuset Østfold
Ca. 5-7 minutter - Barnehage (Bl.a. Hinkenhopp, Tindlund, Tuneskipet)
Ca. 5-10 minutter - Amfi Borg
Ca. 7-10 minutter - Legesenter
Ca. 10 minutter - Tunevannet/Landeparken
Ca. 10 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 75 minutter - Oslo sentrum

Felleskostnader

1 415.
Felleskostnader inkluderer Telia TV og Fiber med TV Box mikro, Fiber kollektiv 10/10, vindusvask og forsikringer bygg.
(Kommunale avgifter er delt på hver enhet for felles søppel og inngår ikke i felleskostnader da dette nå blir fakturert direkte på hver leilighet fra kommunen).

Sameie

Sameie: Kjærnes Halmstad Borettslag, Orgnr: 927234939

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Husdyrhold

Fra husordensreglene: Det er tillatt med dyr i sameiet under forutsetning av at eier aksepterer boligselskapets regler for dyrehold.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. Stiga Bygg AS. Installering av porter i carporter; mao. å regne nå som garasjer.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Vet ikke. Kan ha blitt satt opp lettvegg i stue nede, avklares på overtakelse.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 160 kvm, Bruksareal: 166 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med plen og hekk, samt belegningsstein. Foran garasjen er det asfaltert.

Garasje / Parkering

Det medfølger to garasjeplasser.

Byggemåte

Taktekking: Yttertaket er tekket med antatt protan- elker sarnafilbekegg. Det var ingen synlige skader på folien. Det er sluk på taket. Dette bør sjekkes, og rengjøres ved jevne mellomrom. TG1.

Veggkonstruksjon: Ytterveggene har stående kledning, og noe fasadeplater. TG1.

Takkonstruksjon/Loft: Boligen har flat takkonstruksjon med fall til taksluk. TG1.

Vinduer: Vinduene har malte trerammer og tre-lags glass. Vinduene er godt vedlikeholdt. TG1.

Dører: Malt ytterdør med smalt glassfelt. Balkongdør med stort glassfelt. TG1.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er stor balkong i andre etasje med tregulv og malt rekkver i stål. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskille er utført i trekonstruksjon. Da etasjeskillet er en lukket konstruksjon, er ikke oppbyggingen kontrollert. TG1.

Radon: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på om det er utført tiltak for radon. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tiltak: Det anbefales å fremskaffe dokumentasjon for radontiltak eller målinger. TG2.

Innvendige trapper: Trappen har lakkerte trinn og malte vanger og rekkverk. TG1.

Innvendige dører: Malte slette dører. Dørene er generelt godt vedlikeholdt. TG1.

Vannledninger: Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. TG1.

Avløpsrør: Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. Det er ikke observert fukt i benkeskapet på kjøkkenet. TG1.

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon fra byggeår. TG1.

Varmtvannstank: Varmtvannstanker er plassert i teknisk rom og er på ca 200 liter. Berederen har avrenning til sluk. TG1.

Vannbåren varme: I hht tegninger er det lagt vannbåren varme i de fleste gulvene. TG1.

Elektrisk anlegg: I elskapet er det: Automatsikringer, 40 amp hovedsikring og 21 kurser. TG1.

Branntekniske forhold: Det er montert 6 kg brannslukningsapparat i boligen. Apparatet er ikke funksjonstestet. Leiligheten har røykvarslere. TG0.

Byggegrunn: Grunnen er ukjent, men det ble ikke observert setninger i bygget, noe som tyder på stabile grunnforhold. Det kan imidlertid ikke garanteres at dette kan skje på et senere tidspunkt. TGIU.

Drenering: Når det er støpt dekke er det normalt at det er lagt drensmasser under boligen, og ca 1-1,5 m utenfor ytterveggene. I tillegg erdet normalt å legge ned en drensledning. Dette er en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det var imidlertid ingen synlige tegn på at dreneringen ikke fungerer. TG er satt i hht en visuell besiktigelse. TG1.

Grunnmur og fundamenter: Boligen er oppført på støpt plate på mark, og ringmurselementer. TG1.

Terrengforhold: Tomtens terreng er flatt, og er opparbeidet med plen, hekk og gjerde. Det er lagt belegningsstein og asfalt foran garasjen. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det antas at det er VA ledninger av plast, noe som var vanlig å bruke på byggetidspunktet. TG er satt i hht alder. TG1.

Garasje: Normal standard på bygget utifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Byggeår: 2019.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 19.10.2021 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Oppvarming

I hht tegninger er det lagt vannbåren varme i de fleste gulvene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 31 612

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 166 634 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 199 882 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert. Reguleringsplaner med bestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven.For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

3 datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
KOMMUNEPLANENS AREALDEL
MULIGHET FOR MARIN LEIRE
REGULERINGSPLAN

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2013/554924-1/200  Erklæring/avtale  
03.07.2013 
Avtale om grunneiersamarbeid i Bjørnstad sameie
Gjelder arkeologiske utgravninger, samferdselsanlegg, teknisk infrastuktur og lekeplass
Overført fra: 3003-2047/286
Gjelder denne registerenheten med flere.

2017/157415-1/200  Best. om vann/kloakkledn.  
21.02.2017 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3003-2047/286
Gjelder denne registerenheten med flere.

2017/1142066-1/200  Bestemmelse om veg  
17.10.2017 21:00 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2047 Bnr:285  
Overført fra: 3003-2047/286
Gjelder denne registerenheten med flere.

2018/1598159-1/200  Seksjonering  
26.11.2018 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 165/1004.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Gudbrands vei 46A, 1712, Grålum, Gnr. 2047 bnr. 286 snr. 1 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0097

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.