#ØvreLande

Familievennlig halvpart av tomannsbolig med koselig hage! 3 soverom & kjellerstue | Kort vei til Tunevannet | Garasje!

Kristian Wilhelmsens vei 18B , 1710 Sarpsborg

VISNINGER

18. mai onsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

57%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 103 m²
Bruksareal 119 m²
Tomt 845 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1955
Gårdsnummer 2062
Bruksnummer 6
Energimerking F
FINN.no 258078438
Sist endret 16.05.2022 12:43
Prisantydning 2 990 000,-
Totalpris 3 073 769,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 83 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 073 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL KRISTIAN WILHELMSENS VEI 18B!

Ask & Partners v/Emilie Andersen presenterer denne familievennlige halvpart av tomannsbolig beliggende på Lande! 1.etasje inneholder entré, gang, kjøkken, stue/spisestue og bod. 2.etasje inneholder hall m/trapp, bad og tre soverom. Kjelleren inneholder kjellerstue, vaskerom og bod.

Boligen ligger i et ettertraktet og meget attraktivt boligområde på Lande i Sarpsborg kommune. Etablert, sentralt og meget barnevennlig område med kort vei til skoler, butikker, handlesenter og offentlig kommunikasjon som har sitt knutepunkt kort vei fra boligen. Tunevannet med bade-, fiske- og turmuligheter i gangavstand ligger ca.1000 meter fra eiendommen!

& HØYDEPUNKTER
• 3 soverom
• Stor flott terrasse
• Skjermet & barnevennlig hage
• Kjellerstue
• Garasje

Velkommen til visning!

Innhold

1.etasje: Entré, gang, kjøkken, stue/spisestue og bod.
2.etasje: Hall m/trapp, bad og tre soverom.
Kjeller: Kjellerstue, vaskerom og bod.

I kjeller er det etablert en trappenedgang som ikke er med på tegning. Dagens bod/tekniske rom er beskrevet som brensel, mat og Wc på godkjente tegninger. Kjellerstue er beskrevet som disponibelt rom.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Entré med plass til oppbevaring av yttertøy & lignende.

STUE
Lys & luftig stue med gode møbleringsmuligheter. Det er en koselig vedovn som varmer godt på kjølige dager, og fra stuen er det utgang til veranda.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Profilerte fronter med laminat benkeplate. Integrert komfyr, kjøl/fryseskap og platetopp. Kjøkken har noe behov for justering. Normal bruksslitasje. Alder: 2014. Kilde: Eier. TG1.
Avtrekk: Kjøkkenventilator med avtrekk ut. TG1.

BADEROM
Tekniske forskrifter i perioden 1997-2010 og ingen dokumentasjon. Alder: 2009 Kilde: Eier. Overflater vegger og himling: Våtromsplater på vegger med flis sokkel nederst og panel på innvendig tak. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er manglende list under våtromsplater og feil utførelse i innerhjørner. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen). Det er registrert sprekker i fuger.
Tiltak: List under våtromsplater bør monteres og hjørnelister skiftes. Vindu i våtsone må behandles med fuktbestandig maling. Fuger bør fornyes. TG2. Overflater Gulv: Flislagt gulv og ingen varmekilde. Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Tiltak: Fuger bør skiftes ut. Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. TG2. Sluk, membran og tettesjikt: Badet har plastsluk og badet har smøremembran med ukjent utførelse. Til dusj er det avløp ned i gulv. Membran ligger skjult under fliser, tilstand kan ikke kontrolleres uten inngrep i konstruksjonen. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er ingen synlig membran i sluk og det er ingen synlig mansjett og rørgjennomføringer
Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk konstruksjonen jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må løsningen utbedres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ytterligere undersøkelse. TG2. Sanitærutstyr og innredning: Innredning med nedfelt servant toalett og dusjkabinett. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist riss/sprekker i servant på våtrommet og noe tegn til utettheter ved vannlås. Tiltak: Ytterligere undersøkelse og utbedring. TG2. Ventilasjon: Ingen ventilering. Vurdering av avvik: Rommet har ingen ventilasjon. Tiltak: Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres. TG3. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt i garderobeskap fra soverom, uten å påvise unormale forhold. TG1.

VASKEROM
Byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. TG3. Fukt i tlliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.

SOVEROM
Det er totalt tre soverom i boligen med god plass til diverse garderobeløsninger.

INNVENDIGE OVERFLATER
På gulv er det laminat og belegg. På vegger er det tapet, malte plater og trepanel. I himling er det malte plater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Overflater har stedvis skader og bruksslitasje. Tiltak: Vurdere utbedring. TG2.

Beliggenhet

Tomannsboligen ligger i et ettertraktet og meget attraktivt boligområde på Lande i Sarpsborg kommune. Etablert, sentralt og meget barnevennlig område med kort vei til skoler, butikker, handlesenter og offentlig kommunikasjon som har sitt knutepunkt kort vei fra boligen. Tunevannet med bade-, fiske- og turmuligheter i gangavstand (ca. 1000 meter fra eiendommen). Det er heller ikke langt til Sarpsborgmarka med lysløype og flott turterreng. Gode bussforbindelser til bla. Oslo ca. 100 meter fra boligen. Sykkelavstand til det nye sykehuset på Kalnes og ca. 4 minutter til Sarpsborg sentrum med bil. Lett adkomst til E6 (ca. 3 min. med bil). Eiendommen har gode lys og solforhold med solrik og lun balkong på 6 kvadratmeter.

Avstander:
0,1 km - Bussholdeplass
0,5 km - Askeladden barnehage
0,5 km - Lande Gård barnehage
0,6 km - Lande skole
0,6 km - Kurland skole
0,7 km - Lande senter
1,7 km - Storbyen / Sarpsborg sentrum

Sameie

Sameie: Tårnbo Syd Borettslag, Orgnr: 953468077

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt.

Selgers egenerklæringsskjema

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. Firmanavn: Min sønn, var rørlegger. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppussing 12 år siden.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Firmanavn: Min sønn, var rørlegger. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Det ble utført etter den gangs forskrifter.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tekket tak for ca 30 år siden.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Firmanavn: Abc elektriker sarpsborg. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Varmepumpe jordfeilbryter, og nytt sikringsskap.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Abc elektriker sarpsborg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 119 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 845 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Festeavgift: 697

Tomten er festet. Grunneier på gnr. 2062, bnr. 6 og fnr. 230 i Sarpsborg kommune er Brit Tove Dahle. Festekontrakt er inngått for 99 år fra 1952. Festeavgiften er nå på kr. 697,- pr. år for denne seksjonen. Det antas at denne er blitt regulert siden den gang. Dog mangler det tilbakemelding fra grunneier rundt festeforhold. Etter dagens tomtefestelov er det ingen plikt til å innløse tomten. Kopi av festekontrakter følger vedlagt. Vi anbefaler alle våre interessenter til å skaffe juridisk bistand ved festeforhold.

Garasje / Parkering

Garasje, samt biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Taktekking: Pappshingel og fra bakkenivå med begrenset overblikk til tak på grunn av høyde. Det anbefales ytterligere undersøkelse av tak. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Alder: 1990 Kilde: Eier. TG2.

Nedløp og beslag: Takrenner og nedløpsrør av stål. Normal tid før utskifting av takrenner/nedløp i sink eller plastbelagt stål er 25 - 35 år. Normal tid før maling av takrenner/nedløp i metall, malt er 5 - 15 år.
Takstmann har ikke kjennskap til ruhet på overflate, men anbefaler å foreta nærmere undersøkelser om det bør være aktuelt å montere snøfangere. Takrenne ved inngang av nyere type. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er avvik: Det er rust på innfestingen av takrenner/nedløp og avskalling på beslag. Rustne nedføringsrør ved grunnmur. Tiltak: Det må forventes utskiftninger og ytterligere undersøkelse av nedløp ved grunnmur. TG2.

Veggkonstruksjon: Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning fra 1988. Det kan forventes at det er noe svakheter i bindingsverk på grunn av alder. Eventuelle svakheter blir som regel rundt vinduer og i bunnsviller. Konstruksjonen skjult og er ikke tilgjengelig for inspeksjon. For å vurdere tilstand, må det gjøres inngrep i yttervegg. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Tiltak: Påviste skader må utbedres. Vedlikehold. TG2.

Takkonstruksjon/Loft: Sperrekonstruksjon i tre. Det var begrenset tilgang på loft på bakgrunn av manglende underlag og det bør gjøres ytterligere undersøkelse. Vurdering av avvik: Undertaket er misfarget.
Det er påvist fuktskjolder i takkonstruksjonen, men det ga ikke indikasjons på fukt på befaringstidspunkt. Tiltak: Påviste skader må utbedres. Ytterligere undersøkelse. Det anbefales å gjøre undersøkelse hver vår, høst og ved store nedbørsmengder. Det bør gjøres ytterligere undersøkelse av ventilering av loft. TG2.

Vinduer: Malte trevinduer med 2-lags glass. Normal bruks og værslitasje. Det ble registrert noe svertesopp på utside karm på befaringstidspunkt. Vedlikehold. Alder: 2009 Kilde: Produksjonsår på produkt. TG1.

Vinduer i kjeller: Trevinduer med koblet glass. Normal bruks og værslitasje. Vinduer i kjellerstue er ikke åpningsbare. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Manglende beslag på underside av vindu. Det går kobberrør foran vindu i vaskerom. Kan bare åpnes halveis. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. TG2.
 
Dører: Malt hovedytterdør Malt balkongdør i tre fra 1999. Vurdering av avvik: Det er avvik: Noe bruksslitasje, sprekker og værslitasje. Tar litt i karm. Feilmontert handtak på balkongdør. Tiltak: Vedlikehold og lokal utbedring. TG2.

Balkongdør 2 etasje: Malt balkongdør i tre. Vurdering av avvik: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Tiltak: Døren(e) står foran utskiftning. TG3.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkong i 2 etasje i trekonstruksjon med takpapp eller lignende på gulv. Vurdering av avvik: rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Membran har noe lapping og er over halvveis av forventet levetid. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Konstruksjonen må overvåkes. For å tilfredsstille dagens krav til rekkverk, må rekkverk endres til 1 meter. TG2.

Terrasser ved hovedinngang: Terrasse i trekonstruksjon med overtak. Tre søyler på betongfundamenter. Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. For å tilfredsstille dagens krav til rekkverkshøyde, må rekkverk endres til 1 meter. TG2.

Terrasser med utgang fra stue: Terrasse i tre konstruksjon med nye terrasse bord. Tresøyler på betongfundamenter. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er avvik: Rekkverk er noe løst og værslitt. Tiltak: Vedlikehold og utskiftninger. For å tilfredsstille dagens krav til rekkverkshøyde, må rekkverk endres til 1 meter. TG2.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Betongdekke og tilfarergulv. Det er registrert avvik på 6 mm gjennom hele rommet på tillfaregulv. Det er registrert avvik på 6 mm innenfor 2 meter på tillfaregulv. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er sprekker og avskalling i betonggulv. Tiltak: Vurdere utbedring. TG2.

Etasjeskille mellom 1 og 2 etasje: Trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik. Det er registrert avvik på 14 mm gjennom hele rommet. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående
tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG2

Etasjeskille mellom kjeller og 1 etasje. Betongdekke. Det er registrert avvik på 6 mm innenfor 2 meter. Det er registrert avvik på 7 mm gjennom hele rommet. TG1.

Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. TG2.

Pipe og ildsted: Mursteinspipe og vedovn i 1 etasje og kjeller. Det er ikke tilgang til sotluke, da denne står hos nabo. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert løs puss på skorstein i kjeller og riss ut fra anborret hull. Tiltak: Lokal utbedring. TG2.

Rom Under Terreng: Teppe på tilfarergulv og betonggulv. Panel på vegg og betongvegger. Hulltaking er foretatt i hjørne vis a vis vedovn i kjellerstue. og det er påvist avvik i konstruksjonen. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er målt risiko høy fuktnivå i bunnsvill i utforet vegg og tegn til noe mørkere trevirke nærmest yttervegg. Det er målt høye fuktverdier på synlig betongvegg og betonggulv. Oppbygningen med plast er ikke en anbefalt kosntruksjon.Tiltak: Det må gjøres ytterligere undersøkelser og utbedringer. TG2.

Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp med vegg-til-vegg teppe. Normal elde og bruksslitasje. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.  Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Andre tiltak: For å tilfredsstille dagens krav til trapp må håndløper monteres og åpninger i rekkverk justeres til maks 10 cm åpning. TG2.

Innvendige trapper til kjeller: Boligen har betongtrapp til kjeller med vegg-til-vegg teppe i trinn. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. I nederste del av trapp er det kun høyde på 1,63 meter til tak/etasjeskille. Tiltak: Andre tiltak: For å tilfredsstille dagens krav til trapp må håndløper monteres, åpninger i rekkverk
justeres til maks 10cm åpning og høyde justeres. TG2.

Innvendige dører: Boligen har malte fyllingsdører i tre som innvendige dører. Normal bruksslitasje i forhold til alder. Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. Tiltak: Enkelte dører må justeres. TG2.

Innvendige dører kjeller: Boligen har malte fyllingsdører i tre som innvendige dører. Normal elde og bruksslitasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. Løse handtak. Misfarging terskel. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Lokal utbedring. TG2.

Vannledninger: Kobberrør. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er irr på rør. Det er irr på rør og noe rustdannelser på rør. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Avløpsrør: Avløpsrør av soil og plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Ventilasjon: Naturlig ventilasjon. Det mangler lufteluker i alle soverom i 2 etasje, kun ventilering i vinduer. Det samme i 1 etasje. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. TG2.

Varmesentral: Varmepumpe satt inn av ACsenteret butikker AS. Eier har faktura. Alder: 2020. Kilde: Eier. TG1.

Varmtvannstank: 200 liters varmtvannstank fra Høiax. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Dagens tilkoblingen var en vanlig løsning tidligere. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Alder: 2010. Kilde: Eier. TG2.

Elektrisk anlegg: 32 AHS med div jordfeilsautomater. TG1.

Branntekniske forhold: Røykvarsler og brannslokningsapparat. TG0.

Byggegrunn: Antatt byggegrunn av løsmasser. Takstmann har ikke foretatt geotekniske undersøkelser. TG1.

Drenering: Alder, utførelse og tilstand på drenering/fuktsikring er ukjent. Normal tid før vedlikehold av drenssystem med drensledninger er 1 - 5 år. Normal tid før utskifting av drenssystem med drensledninger er 20 - 60 år. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på
grunnmur. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være
avgjørende. På bakgrunn av avvik i forbindelse med de ulike bygningsdelene, må forventes at det må dreneres rundt bolig. TG2.

Grunnmur og fundamenter: Betonggrunnmur og antatt stripefundamenter av betong under grunnmur. Vurdering av avvik: Innsiden av grunnmuren har misfarging. Stedvis riss i grunnmur. Innsiden av grunnmuren har misfarging og saltutslag. Tiltak: Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. TG2.

Terrengforhold: Noe skrående terreng. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Avløpsrør er soilrør og vannledning av plast tregt i tidligere jernrør (ukjent år). Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Normal levetid for vannledning av kobberrør er 25 til 75 år. Normal levetid for vannledning av PE/PEX er 25 til 75 år. Normal levetid for avløpsledninger av støpejern er 30-40 år. Vann og avløpsledningene er ikke kontrollert i forbindelse med rapporten. Hvis riktig tilstand på avløpsledningene skal kontrolleres, kan dette utføres ved hjelp av TV-kontroll. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Garasje: Byggeår: 1986. Bygget har lav standard. Vedlikehold: Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Ole Petter Søtorp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet.

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Vedovn, varmepumpe og elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for 2022.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 574 272 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 067 379 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Følgende datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
2 berørte datasett:
Kommuneplanens arealdel
Mulighet for marin leire

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Festekontrakt er innhentet og vedlagt salgsoppgaven. Les punktet "tomt" for ytterligere informasjon vedrørende festeforholdet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kristian Wilhelmsens vei 18B, 1710, Sarpsborg, Gnr. 2062 bnr. 6 snr. 2 Fnr. 230 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0099

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.