#GREÅKER

Velholdt enebolig beliggende idyllisk ved elva! Stilig kjøkken fra 2020! 3 soverom | Barnevennlig | Uthus & garasje!

Ekebergveien 25 , 1718 Greåker

VISNINGER

19. mai torsdag kl. 18:30-19:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

49%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

37%

har bolig på over 120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 152 m²
Bruksareal 154 m²
Bruttoareal 154 m²
Tomt 784 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1924
Gårdsnummer 2074
Bruksnummer 88
Energimerking G
FINN.no 258242951
Sist endret 16.05.2022 09:34
Prisantydning 3 500 000,-
Totalpris 3 601 519,-

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 601 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL EKEBERGVEIEN 25!

Ask & Partners v/Emilie Andersen presenterer denne velholdte eneboligen beliggende ved elva på Greåker! Boligens 1.etasje inneholder entré, hall m/trapp, kjøkken, stue og wc. Loftsetasjen inneholder gang m/trapp, soverom, bad og hobbyrom. I kjeller er det gang, vaskerom, to soverom og teknisk rom.

Dette er en sentral beliggenhet mellom Sarpsborg og Fredrikstad, og med nærheten av FV 109 er du sikret gode kollektivmuligheter til begge byene! På Greåker har man gode turmuligheter og gangavstand til både skole, barnehage, butikker, fritidsanlegg og kollektivtransport!

& HØYDEPUNKTER
• Velholdt enebolig på eiet tomt
• Stilig kjøkken fra 2020
• 3 soverom
• Sentralt & barnevennlig
• Rett ved elva!

Velkommen inn i varmen!

Innhold

1.etasje: Entré, hall m/trapp, kjøkken, stue og Wc.
Loftsetasje: Gang m/trapp, soverom, bad og hobbyrom.
Kjeller: Gang, vaskerom, 2 soverom og teknisk rom.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Trivelig entré med plass til oppbevaring av yttertøy & diverse.

STUE
Koselig stue med tidsrikige overflater. Det er plass til sofakrok & spisestue. Stuen har en varmepumpe og downlights i himling. Fra stuen er det utgang til veranda. Det er åpen løsning mot kjøkkenet.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Innredning fra 2020 med slette fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Integrerte hvitevarer: Oppvaskmaskin, komfyr, micro og platetopp. Kjøkkeninnredning er montert i et skjevt hus, så justeringer trengs. TG1. Avtrekk: Ingen ventilering fra kjøkken. Vurdering av avvik: Det er manglende mekanisk avtrekk fra kokesonen i kjøkken. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. TG2.

BADEROM
Baderommet ble bygget nytt av en tidligere eier som egeninnsats i 2006. Ingen dokumentasjon på utførelse. Alder: 2006 Kilde: Tidligere salgsoppgaver.
Overflater vegger og himling: Flis på vegg og mdf-panel i tak. TG1. Overflater Gulv: Flislagt gulv med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Hakk i flis registrert. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. TG2. Sluk, membran og tettesjikt: Badet har plastsluk og har smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik: Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner. TG3. Sanitærutstyr og innredning: Innredning med servant fra 2006, toalett og dusjkabinett fra 2016 og badekar fra 2020. Normal bruksslitasje med hensyn til alder. TG1. Ventilasjon: Mekanisk avtrekk via avtrekksvifte på loft. Slås på med bryter. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt, men det ble inspisert gjennom luke på soverom uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er ikke foretatt bak dusjbatteri, da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Sted for hulltaking gir begrenset eller lite informasjon om badets tilstand. Målingene gir kun en indikasjon, og må ikke oppfattes som en garanti. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er det viktig å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. TG1.

TOALETTROM
Overflater og konstruksjon: Wc-rom med veggmontert toalett og servant. Vurdering av avvik: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. TG3.

VASKEROM
Eldre standard med belegg og malte betongvegger. Sluk fra byggeår. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. TG3.

SOVEROM
Boligen har totalt tre soverom. Rommene er delikate med plass til diverse garderobeløsninger.

INNVENDIGE OVERFLATER
Laminat, fliser og belegg på gulv. Tapet, malte plater og trepanel og betong på vegger. Malte plater, himlingsplater og trepanel i himlinger. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er enkel utførelse på oppussing. Det er løse fliser og fuger i hall. Tiltak: Utbedre ved eget behov. TG2.

Beliggenhet

På Greåker bor du svært sentralt, selv om området er litt utenfor den travleste bykjernen. Det er kort avstand til både Grålum og til det nye sykehuset på Kalnes. Dette er en sentral beliggenhet mellom Sarpsborg og Fredrikstad, og med nærheten av FV 109 er du sikret gode kollektivmuligheter til begge byene. Området byr på gode kollektivtilbud, med kort avstand til bussholdeplass og lett tilgjengelighet med bil. Sarpsborg sentrum ligger ca. 10 min kjøretur unna og kun 15 minutter til Fredrikstad sentrum. Påkjøring til E6 tar deg ca. 4 min med bil og for å komme deg til Kalnes Sykehus tar det deg ca. 10 min. På Greåker har man gode turmuligheter og gangavstand til både skole, barnehage, butikker, fritidsanlegg og kollektivtransport. For den treningsglade er det EVO treningssenter på Greåker og Sats Elixia på både Rolvsøy og i Sarpsborg sentrum.

Fra boligen er det kort vei til bl.a. Tyrihans barnehage, som ligger 5-10 minutters kjøretur unna boligen. Av barneskoler finner man Grålum og Tindlund barneskole i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til Grålum og Tindlund ungdomsskole, samt Greåker videregående skole.
I nærheten av eiendommen er det flere forretninger. Fra boligen er det kort vei til frisørsalong og mye mer langs Greåkerveien. På 109-senteret er det både post i butikk, dagligvare, minibank, treningssenter, apotek, restaurant, m.m. Østfoldhallene kjøpesenter ligger også kun 10 min kjøretur unna, og består av 68 butikker.

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Nærmeste påkjøring til E6
Ca. 10 minutter - Sarpsborg Sentrum
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold, Kalnes
Ca. 15 minutter - Fredrikstad Sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 80 minutter - Oslo Sentrum

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: Fredrikstad rørleggerservice. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bytte av badekar og dusj.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Utstikker i stue har hatt lekkasje. Nytt tak har blitt bygget, utbedret via forsikringsselskapet.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. Firmanavn: Via Tryggforsikring. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt tak over utstikker i stua. 2014.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Firmanavn: Råde elektro og Elektrikker gruppen AS og All elektriske As. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nye spotter i gang og kjøkken. Forbedring av jordingsfeil ute og kjeller. Og i forbindelse med forb edring av tak i utstikkeren.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Bod er bygget for nærme tomtegrensen, men har samtale med Bane Nor.

Boligens areal

Primærrom: 152 kvm, Bruksareal: 154 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Kopi av bygningstegninger kan ikke leveres, da det ikke finnes bygningstegninger på denne eiendommen i byggesaksarkivet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 784 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplasser på gårdsplass. Garasje best egnet for lagring.

Byggemåte

Taktekking: Betongtakstein antatt fra 70-tallet og besiktiget fra bakkenivå pga. hms. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekke har bruksslitasje. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. TG2.

Nedløp og beslag: Takrenner, nedløpsrør og beslag av plastbelagt stål og plast. Vurdering av avvik: Det er påvist skader i beslagløsninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er manglende nedløp og en del bruksslitasje. Tiltak: Avløp for overvann/nedløp må etableres. Det er behov for utbedringer. TG2.

Veggkonstruksjon: Ytterveggene er oppført av reist plank. Tre av fasadene er i følge tidligere takst foret ut og etterisolert med hensyn til støy. Utvendige fasader påm3 vegger er kledd med tømmermannskledning. Fasade mot syd er kledd med stående dobbelfalset trekledning i første etasje og etternittplater i loftsetasjen. Merk: Arbeider med eternitt/asbestholdige materialer krever spesielle tiltak ved utførelse og deponering. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledningen mot grunnmur mot syd. Ellers normal bruksslitasje. Tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av fasade. kle om sydvegg er takstmanns tips. TG2.

Takkonstruksjon/Loft: Yttertaket er oppført i en sperrekonstruksjon med hanebjelke. Vurdering av avvik: Undertaket er misfarget. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er rotete isolering med alt fra nyere til eldre isolasjon på loft. Det må forventes at det kan være noe avvik på takkonstruksjon pga. alder. Tiltak: Lokal utbedring bør utføres. TG2.

Vinduer: Vinduene er med karm og ramme i tre. Det er dels støyisolerende vinduer i med 2- lags isolerglass fra 2004 og nyere. Det finnes også enkelte eldre vinduer fra 70-tallet og byggeår, et er med blyglass i stue. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist at det er råte skader i vindu i trapp og at et vindu er kledd igjen i gavl. Vindu på vaskerom er med spruket glass. Tiltak: Det er behov for å skifte eldre dårlige vinduer og se over utvendig tetting rundt beslag som også stedvis er av den enkle sorten. TG2.

Dører: Malt hovedytterdør og malt verandadør i tre. Vurdering av avvik: Det er avvik: Løst håndtak på verandadør og manglende beslag under ytterdør. Tiltak: Lokal utbedring. TG2.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Fra stua er det utgang til veranda oppført av impregnerte og malte materialer. Deler er overbygd. Det er ikke kjent om alle verandaer er omsøkt. Vurdering av avvik: rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er råteskade i toppbord på veranda. Det er påvist skjevheter i verandaer. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på
byggemeldingstidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Tiltak: Lokal utbedring. TG2.

Utvendige trapper: Trapp og repos oppført av impregnerte materialer. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Mellom etasjene er det tradisjonelle trebjelkelag, opprinnelig med stubbloftsfyll. Bjelkelaget mellom 1. etg og kjeller skal i følge tidligere takst være etterisolert med mineralull samt i deler av 1.etg. er det påstøp med fibermasse på masterboard plater. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG3.

Etasjeskille/gulv mot grunn - 2: I kjeller er det støpt gulv. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til
godkjente måleavvik. Det er stedvis skjevheter i kjeller, og det må forventes at det ikke er fuktsperre under/i det støpe gulvet. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil
imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG2.

Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. TG2.

Pipe og ildsted: Mursteinspipe som er pusset, malt og forblendet i etasjene. Pipa er helbeslått over tak. Vurdering av avvik: Pipevanger er ikke synlige. Tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. TG2.

Rom Under Terreng: Belegg på gulv og panel og betong/mur på vegger. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Det gjøres oppmerksom på at innkledning av murkonstruksjoner under terrengnivå alltid er å betraktes som en risikokonstruksjon med fare for magasinering av fukt. TG1.

Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. TG3.

Innvendige dører: Innvendig er det malte formpressede dører. Kun noen mindre merker på dørene, som anses som normal bruksslitasje. TG1.

Vannledninger: Synlig vannrør plastrør (rør i rør). Vurdering av avvik: Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Tiltak: Anlegget bør sjekkes av fagperson. TG2.

Avløpsrør: Synlig avløpsrør av plast og soil. Nedstøpe rør i kjeller er fra byggeår. Vurdering av avvik: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Selger opplyser at det kan komme lyder i vegger når toalett blir brukt i loftsetasjen. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Anlegget bør sjekkes av en fagperson. TG2.

Ventilasjon: Naturlig ventilasjon. TG1.

Varmesentral: Varmepumpe fra 2020 i stue. Alder: 2020 Kilde: Eier. TG1.

Varmtvannstank: Ca. 200 liters varmtvannstank fra 2006. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Alder: 2006. Kilde: Tidligere salgsoppgave. TG2.

Elektrisk anlegg: Det er 3 x 63 amp hovedsikringer og automatsikringer fordelt på to sikringsskap. TG1.

Branntekniske forhold: 6 kg pulverapparat og røykvarslere. TG0.

Byggegrunn: Byggegrunn av leirholdige masser. Byggegrunn er ikke vurdert på tilstandsnivå da det ikke er mulighet for kontroll av byggegrunn og stabilitet i masser uten vesentlige inngrep. TGIU.

Drenering: Det opplyses i tidligere takst at det ble lagt ny drenering i 2010. Vurdering av avvik: Det er utifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Drensplate har flere steder sluppet taket på topplist. Synlig saltutslag hulltaking mot vest. Tiltak: Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak. Alder: 2010 Kilde: Tidligere salgsoppgaver. TG2.

Grunnmur og fundamenter: Betonggrunnmur. Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. TG2.

Terrengforhold: Dels flat og skrående opparbeidet tomt. Eiendommen ligger helt eller delvis innenfor et område med mulighet for marin leire, og grunnen kan derfor bestå av løsmasser, herunder kvikkleire. Kommunens aksomhetskart er imidlertid svært grovmasket. Vurdering av avvik: Terreng faller inn mot bygning. Eiendommen ligger i flomutsatt område iht. kommuneplan. Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Ytterligere undersøkelser anbefales. TG3.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Avløpsrør er soilrør. I følge tidligere takst er det skiftet avløpsrør utvendig fra kjellervegg til det kommunale, men det er ikke sikkert det stemmer. Vannledning av plast (PEL) og den er skiftet. Synlig innvendig i teknisk rom. Utvendig stoppekran er ikke påvist. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Andre tomteforhold: Uthus og garasje står dels utenfor tomten. Det er hevd på garasjen i følge selger, mens det er opprettet tilsynssak på uthuset. Det anbefales nærmere undersøkelser.

Garasje: Garasjen er oppført i enkle trekonstruksjoner fundamentert på Lecablokker. Det er gruset gulv med oppforet tregulv. Utvendige fasader er kledd med trepanel og taket er tekket med rupanel og papp.
Garasjen er moden for utskiftning. Byggeår: 1985.

Uthus: Uthuset er oppført i enkle trekonstruksjoner. Det er tregulv innvendig. Utvendige fasader er kledd med trepanel og taket er tekket med betongtakstein. Det er behov for vedlikehold og reparasjoner. Byggeår: 2014.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Jørn-André Isnes.

Ferdigattest / brukstillatelse

Kopi av midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest kan ikke leveres, da dette ikke finnes på denne eiendommen i byggesaksarkivet.

Varsel om opprettelse av tilsynssak - mulig ikke godkjent garasje og uthus - gnr 2074 bnr 88 - Ekebergveien 25.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet til boligformål.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Varmepumpe og elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 16 189

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for 2022.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 776 792 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 796 451 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

6 datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Forslag kommunedelplan Intercity Rolvsøy - Borg bryggerier
Kommuneplanens arealdel
Kvikkleire
Mulighet for marin leire
Reguleringsplan under arbeid
Verneverdivurdering

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Eiendomsrett:

1924/900162-1/3  Bestemmelse om veg  
25.01.1924 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2074 Bnr:87  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2074 Bnr:88  

Det er forsøkt innhentet kopi av denne servitutten. Servitutten er fra 1924, og er derfor for gammel til at Kartverket har dette i sitt arkiv. Det er også forsøkt innhentet fra digitalarkivet uten hell.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ekebergveien 25, 1718, Greåker, Gnr. 2074 bnr. 88 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0100

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.