#FREDRIKSTADSENTRUM

Nyoppusset sentrumsleilighet rett ved elva! Takhøyde opp mot 3 meter | Ærverdig bygård fra 1910 | Delikat kjøkken!

Storgata 21 , 1607 Fredrikstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

42%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over 5 mill

55%

har bolig mellom 60-120 kvm

34%

av boligene er nyere enn 20 år

20%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 44 m²
Bruksareal 44 m²
Tomt 280 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1910
Gårdsnummer 300
Bruksnummer 1196
Energimerking G
FINN.no 256446913
Sist endret 06.05.2022 13:49
Prisantydning 2 800 000,-
Totalpris 2 952 273,-
Fellesutgifter 2 116,-

Beregnet totalkostnad

2 800 000,- (Prisantydning) 71 484,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 871 484,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 770,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 871 484,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 80 789,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 952 273,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL STORGATA 21!

Ask & Partners v/Emilie Andersen presenterer denne herlige sentrumsleiligheten i Fredrikstad! Leiligheten befinner seg i en lekker bygård fra 1910, og inneholder entré, stue/kjøkken, soverom og bad. Leiligheten er nylig modernisert og oppusset og er virkelig innbydende - dette er det perfekte førstegangskjøpet!

Leiligheten ligger midt i hjertet av sentrum med gangavstand til "alt" byen har å by på. Leiligheten ligger med bryggepromenaden som nærmeste nabo.

& HØYDEPUNKTER:
I sentrumskjernen
Bygård fra 1910
Romslig soverom
God takhøyde
Gangavstand til alle sentrums fasiliteter
3. etasje

Velkommen inn i varmen!

Innhold

3.etasje: Entré, stue/kjøkken, et soverom og bad.

Utstyr

Vaskemaskinen som er montert på kjøkkenet vil medfølge salget.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig gang med plass til skyvedørsgarderobe.

STUE
Lys & luftig stue med åpen løsning mot kjøkkenet. Det er plass til sofakrok og spisemøblement.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Glatte fronter og laminat benkeplater. Det er integrerte hvitevarer slik som kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Vedlikehold ol; Eier har valgt å ikke benytte knotter/håndtak på overskapene. Alder: 2021 Kilde: Eier. TG1. Avtrekk: Kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter). Tiltak: Om mulig bør det etableres ventilasjons kanal ut i det fri fra ventilator. TG2.

BADEROM
Gjeldende teknisk forskrift 2017. Det dusjes direkte på vegger og gulv, noe som kan være en risikoløsning med hensyn til fuktinntrengning til bakenforliggende og underliggende konstruksjoner. Arbeider på badet er utført som egeninnsats, og har dels enkel utførelse. Husk at det er risiko knyttet til ufaglært arbeid av alle slag.
Overflater vegger og himling: Flis på vegg og malt innvendig tak. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utførelsen av flisarbeid er dels noe enkel. Tiltak: Badet ser ut til å ha fungert med dette avviket, og den enkelte må vurdere behov for tiltak. TG2. Overflater Gulv: Flislagt gulv med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Utførelsen av flisarbeid er dels noe enkel. Tiltak: Det bør vurderes nærmere å utbedre fallforhold. TG2. Sluk, membran og tettesjikt: Badet har plastsluk og smøremembran. Eier har bildedokumentasjon. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er utført som egeninnsats av ufaglært, og det kan følgelig derfor ikke sies at løsningen er fullgod og vannsikker mot lekkasjer. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. TG2. Sanitærutstyr og innredning: Innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Vurdering av avvik: Det er avvik: Innebygd sisterne er ikke plassert i vannsikker sone, og det er fare for at en eventuell vannlekkasje fra sisternen ikke vil bli synliggjort eller ledes til rom med sluk. Tiltak: Utføre tiltak for å lukke avvik. TG2. Ventilasjon: Mekanisk avtrekk. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det var allerede etablert hull i vegg bak kjøkkeninnredningen tilstøtende badet. Det ble ikke indikert noen unormale høye fuktverdier ved måling med pigg i treverk på befaringstidspunktet. Sted for fuktmåling kan gi begrenset eller lite informasjon om badets tilstand pga. veggens tykkelse og at målingen ikke er tatt direkte under blandebatteri. Målingene gir kun en indikasjon, og må ikke oppfattes som en garanti. TG1.

SOVEROM
Leiligheten har et soverom med plass til diverse garderobeløsninger.

INNVENDIGE OVERFLATER
Overflater: På gulvene er det laminat. På veggene er det malte plater og noe malt struktur. I himlingene er det malte plater. TG1.

Beliggenhet

Leiligheten ligger midt i hjertet av sentrum med gangavstand til "alt" byen har å by på. Leiligheten ligger med bryggepromenaden som nærmeste nabo og her finner man restauranter, kaféer, butikker og forretninger, nærbutikken Joker (søndagsåpent!) samt gangbrua over til Værste og Høgskolen i Østfold. I rusleavstand finner man også Torvbyen, bussholdeplass med mer. Det er også ca. 10 minutters gange til togstasjon.

Felleskostnader

2 116.
Inkluderer: Kommunale avgifter, forsikring, regnskapsføring, renhold, strøm fellesarealer.

Eiendomsskatt kommer utenom og er på ca. kr. 2 147,- pr. år.

Andel fellesgjeld

71 484

Sameie

Sameie: Skibberhei borettslag, Orgnr: 954363546

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Hele badet ble total-renovert i 2021 kun på egeninnsats. Oppbygd gulv fra stenderverk med våtrom-gulvsponplater, steniplater, gulvvarme, støp, membran, fliser. Vegger oppbygd med rupanel, våtromsplater, membran og fliser. Nytt rør-i-rør system for badet. Nytt baderomsinventar. Egeninnsats som sertifisert VVS rådgiver.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Egeninnsats. Membran og slukt lagt nytt. Egeninnsats som sertifisert VVS rådgiver.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Bilder av alle steg gjort lagt på boligmappa.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Nytt rør-i-rør system, med rørskap på bad. Rør da til bad og kjøkken. Og avløp fra kjøkken og bad ført til felles avløpsstamme lagt nytt. Egeninnsats som sertifisert VVS rådgiver.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Gulv heller fra stuevindu ned mot kjøkken.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: Rygge Elektro/Egeninnsats. Rygge elektro har satt opp nytt sikringsskap med nye kurser til leilighet. Egeninnsatsen dreier seg om kobling av veggstikk, downlights, vifte og speil på bad.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. For arbeidene Rygge Elektro har gjort.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 280 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Gateparkering/soneparkering.

Byggemåte

Taktekking: Taket er tekket med skifertakstein. Vurdering av avvik: Taktekking er ikke besiktiget pga manglende forsvarlig adkomst, alder eller materiale er ukjent, og derfor ikke nærmere vurdert. Tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av taktekking når forsvarlig adkomst er tilrettelagt. TGIU.

Veggkonstruksjon: Yttervegger antatt oppført av teglstein og trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasader er dels forblendet med teglstein, dels pusset, og dels bestående av granitt. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ingen synlige åpne stussfuger i teglstein. Ukjent lufting og drenering av vegg. Tiltak: Foreta nærmere undersøkelser, eventuelt innhent dokumentasjon. TG2.

Takkonstruksjon/Loft: Yttertak oppført av sperrekonstruksjon i tre. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ukjent oppbygging. Takstmann hadde ikke tilgang til å inspisere takkonstruksjon fra loft. Lukket konstruksjon.
Det registreres gammel råte/ insektsangrep nederst på den ene takstolen innvendig på soverommet. Skaden er synlig innvendig fra rommet, og takstolen har ukjent funksjon. Tiltak: Foreta nærmere undersøkelser, eventuelt innhent dokumentasjon vedrørende konstruksjons oppbygging om mulig. TG2.

Vinduer: Trevinduer med koblet glass. TG1.

Dører: Malt hovedytterdør til leiligheten fra felles gang. Vurdering av avvik: Det er avvik: Innsettingsdetaljer har noe enkel utførelse. Tiltak: Utføre tiltak for å lukke avvik. TG2.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Mellom etasje i bygningen er det trebjelkelag. Vurdering av avvik: Det er avvik: Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet, og målt høydeforskjell på over 20mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er knirk i deler av gulvet. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp.
Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. TG3.

Radon: TG1.

Innvendige trapper: I felles trapperom er det malt trapp med belegg og laminat. Vurdering av avvik: Det er avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper, og det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: For å kunne tilfredsstille dagens forskriftskrav, så må det utføres tiltak. TG2.

Innvendige dører: Innvendig er det lette profilerte dører. TG1.

Vannledninger: I leiligheten er det plastrør (rør i rør). Besiktiget i rørskap. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist stoppekran innenfor inspeksjonsluke på badet, men denne har vanskelig tilkomst. Eier har imidlertid montert elektrisk shuntventil på vannledning i fordelerskapet. Denne kan stenge vannet via waterguard betjeningspanel i benkeskapet på kjøkkenet iflg. eier. Det er kobberrør tilkoblet PEX rør i innkassingen til den innkassede sisternen, og ved en eventuell lekkasje her vil vann ikke ledes til sluk. Eier har utført arbeider som egeninnsats, og opplyser å være VVSkonsulent for Multiconsult. Tiltak: Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system. TG2.

Avløpsrør: Innvendig er det synlige avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ukjent alder på felles rørstammer. Stakeluke kunne ikke lokaliseres. Eier har utført arbeider som egeninnsats, og opplyser å være VVSkonsulent for Multiconsult. Tiltak: Nærmere undersøkelser anbefales. Stakeluke bør etableres. TG2.

Ventilasjon: Det finnes ingen ventilasjon. Vurdering av avvik: Ingen ventilering utover åpning av vindu. Tiltak: Bedre ventilering må etableres. TG3.

Varmtvannstank: Varmtvannstank er plassert i benkeskap på kjøkkenet. Det er montert waterguard med automatisk stenging av vanntilførsel iflg. eier. Vurdering av avvik: Det er avvik: Berederen er plassert i rom uten sluk, men eier opplyser at det er montert waterguard. Koblingsboks/ledning er løs. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig, eventuelt etablere tett gulv med sluk. Utbedre koblingsboks. TG2.

Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med felles sikringsskap med naboleilighet. Hovedbryter, jordfeilbryter og diverse kurser med jordfeilautomater. Eier har utført noen arbeider som egeninnsats. Det må utføres en el-kontroll av godkjent kontrollvirksomhet. TG3. For nærmere beskrivelse om el-anlegget, les vedlagte tilstandsrapport.

Branntekniske forhold: Røykvarsler og brannslukningsapparat. TG0.

Byggegrunn: Byggegrunn er ikke kjent. TGIU.

Drenering: Ukjent drenering. TGIU.

Grunnmur og fundamenter: Antatt granitt og betongfundamenter. Eier har ikke kjennskap til om det finnes kjeller/krypkjeller i bygget, og takstmann har ikke blitt gjort kjent med/- eller inspisert eventuell kjeller/krypkjeller. TGIU.

Terrengforhold: Tomten er flatt arrondert. Vurdering av avvik: Eiendommen ligger i flomutsatt område iht. kommuneplan. Tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales. TG2.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Ukjent type på avløpsrør. Ukjent type på vannledning. Offentlig vann og avløp via private og felles private stikkledninger. TGIU.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Lars Petter Bjerkebekk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 15.06.1999 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 449 881 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 619 572 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert til "Annet kombinert formål". For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringsplan, navn:
146 Sentrum nord-vest med endr.25.08.88.(del av
sentrum-NV)

Formål/Hensynssone:
320 - Flomfare, H320_Kyst
320 - Flomfare, H320_NVE
570 - Hensyn kulturmiljø, H570-ØFK
1130 - Sentrumsformål

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Storgata 21, 1607, Fredrikstad, Gnr. 300 bnr. 1196 snr. 7 orgnr. 919939389 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

30-22-0104

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.