#GRÅLUM

Romslig, pen endeleilighet fra 2019 med 3 soverom! Hageflekk & deilige uteplasser | Stor utebod og 2 p-plasser!

Deleveien 29A , 1712 Grålum

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

46%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 81 m²
Bruksareal 86 m²
Tomt 5 069 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2019
Gårdsnummer 2047
Bruksnummer 15
Energimerking D
FINN.no 256045204
Sist endret 02.05.2022 19:55
Prisantydning 3 850 000,-
Totalpris 3 955 269,-
Fellesutgifter 773,-

Beregnet totalkostnad

3 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 96 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 850 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 105 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 955 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL DELEVEIEN 29A!

Ask & Partners v/Jonas Bergtun presenterer denne innholdsrike leiligheten beliggende i Deleveien på Grålum! Det er en stor stue-/kjøkkenløsning med god plass til både spisestuemøbler og tv-krok. Kjøkkenet er delikat med integrerte hvitevarer og god arbeidsplass. Det medfølger to parkeringsplasser.

Leiligheten har tre soverom av god størrelse, og et delikat baderom samt et eget vaskerom. Boligen ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde tett inntil skog og mark. Herfra er det kort vei til alle fasiliteter.

& HØYDEPUNKTER:
• Svært sentral beliggenhet!
• Nytt boligfelt
• 2 parkeringsplasser
• 3 soverom
• Lave felleskostnader
• Vannbåren gulvvarme

Velkommen inn i varmen!

Innhold

Stue/kjøkken, bad, vaskerom, tre soverom og entré.
Det medfølger også en bod.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré som tar deg inn til en romslig entre med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.

STUE
Stuen er lys & luftig med spotter i tak og moderne farger på veggene. Det er tydelige soner for både spisestuemøbler og tv-krok. Store vinduer gir et godt lysinnslipp. Herfra er det utgang til leilighetens terrasse.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Innredningen er generelt godt vedlikeholdt. Det er åpen planløsning til stuen. TG1. Avtrekk: Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp. TG1.

BADEROM
Eier opplyser at badet er fra byggeår. Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, dusjhjørne med dører og vegghengt klosett.
Overflater vegger og himling: Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. TG1. Overflater Gulv: Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Det er tilfredsstillende fall til sluk. TG1.
Sluk, membran og tettesjikt: Det er antatt smøremembran på badet, men da dette er en lukket konstruksjon, er membranen ikke inspisert. Det er heller ikke fremlagt dokumentasjon på membran. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tiltak: Det anbefales å fremskaffe dokumentasjon på membranløsningen. TG2. Sanitærutstyr og innredning: Innredningene på badet er generelt godt vedlikeholdt, og det er ikke observert skader. TG1. Ventilasjon: Det er balansert ventilasjon med tilluft til rommet. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det ble boret 73 mm hull bak dusjhjørnet, og ikke observert fukt i veggen. TG0.

VASKEROM
Eier opplyser at vaskerommet er fra byggeår. Det er fliser på gulvet og mdf/malte plater på veggene. Rommet har gulvvarme. Det er uttak for vaskemaskin.
Overflater vegger og himling: Mdf plater og malte plater på vegger med sokkelflis. TG1. Overflater Gulv: Det er fall til sluk. TG1. Sluk, membran og tettesjikt: Det er antatt smøremembran på badet, men da dette er en lukket konstruksjon, er membranen ikke inspisert, og ei heller dokumentert. Vurdering av avvik: Det er avvik: Manglende dokumentasjon på membran. Tiltak: Det anbefales å fremskaffe dokumentasjon på membranløsningen. Sluket var skittent, og bør rengjøres. Det var ikke mulig å se hvordan mansjetten var klemt. TG2. Sanitærutstyr og innredning: Uttak for vaskemaskin. TG1. Ventilasjon: Det er balansert ventilasjon med tilluft til rommet. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Vaskerommets rørinstallasjoner ligger mot bad, og leilighetsskillevegg/kjøkkeninnredningen. TGIU.

SOVEROM
Leiligheten har totalt tre soverom med plass til diverse garderobeløsninger.

INNVENDIGE OVERFLATER
Overflater: Overflatene er generelt godt vedlikeholdt, og har liten bruksslitasje. TG1.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde tett inntil skog og mark. Herfra er det kort vei til alle fasiliteter som flere dagligvarebutikker, konditori og bakeri, apotek, lege og tannlege, bank, post og bibliotek til barnehager, skole og idrettshall.

Minutter unna ligger Inspiria science center som er et populært besøksmål for hele Sør-Øst Norge. Rett ved siden av ligger et av hotellkjeden Qualitys største hoteller hvor vi også finner Superland med blant annet et stort Badeland. Hotellet rommer også treningssenter og spa-avdeling.

Området rundt boligene byr på gode rekreasjonsmuligheter i skogsterreng. Like i nærheten finner du også Kalnesskogen med løypenett og flotte muligheter for sopp- og bærplukking. Fine bade- og fiskemuligheter finner du i idylliske Tunevannet. I Grålum II Borettslag bor du svært sentralt til - midt i Østfold. Kun 4 km til Sarpsborg sentrum. Det er gangavstand til bussholdeplasser med gode bussforbindelser mot Sarpsborg og Fredrikstad. Med bil er det bare minutter til av- og påkjøring på E6 samt til Rv109 mot Fredrikstad.
Grålum er et svært populært område for bedrifter å etablere seg i, og har i dag flere store bedrifter med mange arbeidsplasser. Sykehuset Østfold med flere tusen arbeidsplasser ligger på Kalnes - kun minutter unna.

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 3 minutter - Ungdomsskole
Ca. 3-5 minutter - Barneskole (Grålum, Hannestad)
Ca. 5 minutter - Dagligvare
Ca. 5 minutter - Inspiria science center/ Quality Hotel
Ca. 5 minutter - Sykehuset Østfold
Ca. 5-7 minutter - Barnehage (Bl.a. Hinkenhopp, Tindlund, Tuneskipet)
Ca. 5-10 minutter - Amfi Borg
Ca. 7-10 minutter - Legesenter
Ca. 10 minutter - Tunevannet/Landeparken
Ca. 10 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 75 minutter - Oslo sentrum

Felleskostnader

773 pr. mnd.

Inkl. gressklipping og snømåking (kr. 300.-)
Utvendig forsikring og fiber/nett (kr. 473,-)

Sameie

Sameie: Sameiet Deleveien 25-35, Orgnr: 924595817

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter ligger vedlagt salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 86 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 5 069 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det er to biloppstillingsplasser utenfor leiligheten.

Byggemåte

Veggkonstruksjon: Ytterveggene har liggende dobbelfalset kledning. Antatt stederverkskonstruksjon med isolasjon. Kledningen er generelt godt vedlikeholdt. TG1.

Vinduer: Det kan ikke garanteres at det kan være vinduer med punkterte glass, da dette kun kan ses i et spesielt lys. Vinduene har malte trerammer og to/tre-lags glass. TG1.

Dører: Ytterdøren har glassfelt. TG1.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Platting med belegningsstein. Det er balkong over plattingen for leiligheten i andre etasje. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er støpt dekke i boligen. TG1.

Radon: I hht eier og utbygger er det lagt radonduk i grunn. TG1.

Innvendige dører: Malte profilerte dører. Dørene er generelt godt vedlikeholdt. TG1.

Vannledninger: Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. Det er ikke observert skader på de synlige delene av rørene. TG1.

Avløpsrør: Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. Det er ikke observert fukt i benkeskapet på kjøkkenet. TG1.

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon fra byggeår. TG1.

Varmtvannstank: Varmtvannstanker er plassert på vaskerommet, og er på 200 liter. Berederen er fra byggeår, og har avrening til sluk. TG1.

Vannbåren varme: Det er ingen synlige skader på anlegget. Anlegget er ikke funksjonstestet, men basert på eiers opplysninger. TG1.

Elektrisk anlegg: Automatsikringer, 32 amp hovedsikring, 19 kurser. Alle opplysninger vedr elanlegget er i hht eiers opplysninger og undertegnedes egne observasjoner. Det er kun en visuell besiktigelse av elanlegget, og det kan ikke garanteres for at det er skjulte feil eller mangler. TG1.

Branntekniske forhold: TG0.

Byggegrunn: Byggegrunnen er en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det var imidlertid ingen tegn til setninger i bygget, og derfor antas det at brunnen er stabil. TG1.

Drenering: Når det er støpt dekke er det normalt at det er lagt drensmasser under boligen, og ca 1-1,5 m utenfor ytterveggene. I tillegg erdet normalt å legge ned en drensledning. Dette er en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det var imidlertid ingen synlige tegn på at dreneringen ikke fungerer. TG er satt i hht en visuell besiktigelse. TG1.

Grunnmur og fundamenter: Det er støpt dekke med ringmurselementer. Det er ikke observert skader på elementene. TG1.

Terrengforhold: Det er lagt belegningsstein, og det er to parkeringsplasser. Liten hage med plen og hekk. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det antas at det er VA ledninger av plast, noe som var vanlig å bruke på byggetidspunktet. TG1.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Seksjonen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Det er vannbåren varme i hele gulvet og at det er montert balansert ventilasjonsanlegg i leiligheten.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 16 492

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 875 674 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 152 427 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemelser med kart ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Seksjoneringsbegjæringen er innhentet og kan sees hos meglerforetaket.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Deleveien 29A, 1712, Grålum, Gnr. 2047 bnr. 15 snr. 9 orgnr. 924595817 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0108

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.