#SENTRUM

Praktisk leilighet med livsløpsstandard beliggende midt i sentrum! Romslig soverom | Heis & garasje | Koselig bakgård!

St. Marie gate 114 , 1725 Sarpsborg

VISNINGER

18. mai onsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Heine Kristoffer Aas
Heine Kristoffer Aas Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

77%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 64 m²
Bruksareal 64 m²
Tomt 1 708 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 2006
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 184
Energimerking B
FINN.no 257392669
Sist endret 16.05.2022 15:22
Prisantydning 2 150 000,-
Totalpris 2 657 135,-
Fellesutgifter 6 501,-

Beregnet totalkostnad

2 150 000,- (Prisantydning) 499 126,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 649 126,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 657 135,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL ST. MARIE GATE 114!

Ask & Partners v/Heine Kristoffer Aas presenterer denne praktiske leiligheten med livsløpsstandard beliggende i 2.etasje midt i Sarpsborg sentrum! Med vindfang, stue, kjøkken, soverom og bad har du her alt du måtte trenge! I tillegg er det garasjeplass i felles garasjekjeller med heis opp til etasjen!

Her kan du bo problemfritt i umiddelbar nærhet til byens alle fasiliteter. Rett over gaten har du blant annet Storbyen kjøpesenter!

Borettslaget har felles oppvarming via sentralfyringsanlegg tilknyttet radiatorer med vannbåren varme. Som energikilde benyttes energi fra borettslagets egen energibrønn.

Kort fortalt:
• Romslig soverom
• Garasjekjeller med heis til leilighetens etasje
• Midt i sentrum!
• Livsløpsstandard

Velkommen til visning!

Innhold

2.etasje: Vindfang, bad, stue/kjøkken og soverom.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn! Entreen har en skyvedørsgarderobe med god plass til oppbevaring av yttertøy & lignende.

STUE
Lys & luftig stue med gode møbleringsmuligheter. Fra stuen er det utgang til en luftebalkong.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Innredningen har malte skapfronter i profilert utførelse, og heltre benkeplate. Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene. Innredningen har noe bruksslitasje. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Det er noen merker og skruehull på enkelte skapdører. Tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. TG2.
Avtrekk: Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp. TG1.

BADEROM
Eier opplyser at badet er fra byggeår. Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, badekar med dusjgrarnityr, gulvklosett og mekanisk avtrekk.
Overflater vegger og himling: Overflaten er generelt godt vedlikehold i hht alder. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er satt inn noen veggplugger i våtsonen. Tiltak: Andre tiltak: Det anbefales å tette pluggene. TG2. Overflater Gulv: Overflaten er generelt godt vedlikehold i hht alder, og det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Det er to sluk. Det er tilfredstillende fall til sluk. Det er ikke oppbrett på terskel. Vurdering av avvik: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist sprekker i fliser. Det er flere fliser med sprekker på gulvet ved uttaket til vaskemaskinen. Tiltak: Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. Fliser må skiftes. Det må gjøres tiltak for å utbedre avviket. Flisene som er sprukne bør byttes. TG2. Sluk, membran og tettesjikt: Det er antatt smøremembran på badet, men da dette er en lukket konstruksjon, er membranen ikke inspisert. Sluket er fra byggeår, og er generelt skittent. Det er derfor usikkert hvordan tilstanden er på sluket. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det anbefales å rengjøre slukene. TG2. Sanitærutstyr og innredning: Innredningene på badet er generelt godt vedlikeholdt, og det er ikke observert skader. TG1. Ventilasjon: Det er mekanisk ventilasjon med tilluft til rommet.
Vurdering av avvik: Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Tiltak: Avtrekksystemet må utbedres. Det er lite trekk i avtrekksventilen på badet. TG2. Fukt i tilliggende konstruksjoner
Vegg bak dujshjørnet. Det ble boret 73 mm hull i veggen mot dusjhjørnet, og ikke observert fukt i veggen.

SOVEROM
Leiligheten har et soverom med plass til skyvedørsgarderobe.

INNVENDIGE OVERFLATER
Overflater: Overflatene er generelt godt vedlikeholdt, og har liten bruksslitasje. Malte slette himlinger. TG1.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det rett over veien til Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 50 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Innenfor gangavstand:
Gågata.
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Felleskostnader

6 501.
Div. honorarer, kontingent. NBBL, vaktmester, renhold, vedlikehold, kabel TV, kommunale avgifter, forsikringer, eiendomsskatt, strøm, energi, fyring, andre driftskostnader, renter og avdrag på lån.

Andel fellesgjeld

499 126

Andel formue

42 420

Borettslag

Borettslag: St Mariegate Borettslag, Orgnr: 984509332

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

NB! Denne oversikten kan være ufullstendig.
2021: Det ble tatt opp lån på kr. 1.000.000,-, til utskifting av varmepumpe.
Medlemsskap i Borettslagenes Sikringsfond fra og med 1.1.2012

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er IKKE innført IN-ordning i boligselskapet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11486258 10, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 11.04.2022: 0.89% pa.
Antall terminer til innfrielse: 31
Saldo per 11.04.2022: 16 437 589
Andel av saldo: 467 736
Første termin: 01.07.2007Første avdrag: 01.01.2013 ( siste termin 01.07.2037 )

Lånenummer: 16364456526, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.04.2022: 1.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 77
Saldo per 11.04.2022: 978 535
Andel av saldo: 31 390
Første termin/første avdrag: 30.12.2021 ( siste termin 30.06.2041 )

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Fra husordensreglene: Det er generelt forbud mot dyrehold.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 708 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Felles garasjeanlegg

Byggemåte

Veggkonstruksjon: Ytterveggene har liggende dobbelfalset kledning og teglstein. Fasadene er generelt godt vedlikeholdt. TG1.

Vinduer: Det kan ikke garanteres at det kan være vinduer med punkterte glass, da dette kun kan ses i et spesielt lys. Vinduene har malte trerammer med beslag utvendig og to-lags glass. TG1.

Dører: Malt ytterdør med lite glassfelt. Døren er godt vedlikeholdt. TG1.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Svalgang utenfor leiligheten med støpt dekke. Rekkverk i stålkonstruksjon, og trapp til terreng. Kun arealer som er utenfor leiligheten er inspisert. TG1.

Utvendige trapper: Rett utenfor leiligheten er det felles trapp i galvanisert stål. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskille er utført med støpt dekke i antatt betong. Konstruksjonen er lukket, og derfor er ikke oppbyggingen sjekket. TG1.

Innvendige dører: Malte slette dører. Dørene er godt vedlikeholdt. TG1.

Vannledninger: Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. Kun skap for radiatorer er besiktiget. TG1.

Avløpsrør: Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. Det er ikke observert fukt i benkeskapet på kjøkkenet. Antatt soilrør i lukkede konstruksjoner. TG1.

Ventilasjon: i hht opplysninger er det balansert ventilasjon i leiligheten. TG1.

Varmesentral: Det er radiatorer i leligheten, og felles oppvarming. TG1.

Varmtvannstank: Felles oppvarming av varmtvann. TGIU.

Elektrisk anlegg: Automatsikringer, 63 amp hovedsikring, 8 kurser. Alle opplysninger vedr elanlegget er i hht eiers opplysninger og undertegnedes egne observasjoner. Det er kun en visuell besiktigelse av elanlegget, og det kan ikke garanteres for at det er skjulte feli eller mangler. For å få en tilfredsstillende sjekk av elanlegget, anbefales det en rapport fra godkjent elektrikerfirma. TG2.

Branntekniske forhold: Det er ikke montert brannslukningsapparat i boligen. Leiligheten har røykvarsler. TG3.

Terrengforhold: Det er felles bakgård på eiendommen. Det er plen, noe beplantning og heller. TGIU.

Utvendige vann- og avløpsledninger: VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det antas at det er VA ledninger av plast, noe som var vanlig å bruke på byggetidspunktet. TG er satt i hht alder. TG1.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 15.09.06. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Egen energibrønn. Felles oppvarming av varmtvann. Det er radiatorer i leligheten, og felles oppvarming. Varmekabler på baderom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 590 886 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 127 188 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser med kart ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til heine@gpartners.no eller SMS: 95 12 90 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt megler eller forretningfører for ytterligere informasjon.

Adresse og matrikkel

St. Marie gate 114, 1725, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 184 snr. 8, andelsnr. 204 i St Mariegate Borettslag med orgnr. 984509332 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0109

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.