#POPULÆREKURLAND

Modernisert & innbydende 4-romsleilighet i 2.etasje! Barnevennlig område | Kjøkken fra 2018 | Mulighet for elbillading!

Kurlandveien 45B , 1727 Sarpsborg

VISNINGER

19. mai torsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

61%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Tomt 9 621 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 1958
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 3361
Energimerking F
FINN.no 258194961
Sist endret 16.05.2022 12:28
Prisantydning 2 350 000,-
Totalpris 2 683 335,-
Fellesutgifter 4 922,-

Beregnet totalkostnad

2 350 000,- (Prisantydning) 319 126,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 669 126,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 200,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 209,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 683 335,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL KURLANDVEIEN 45B!

Ask & Partners v/Emilie Andersen formidler denne leiligheten i Kurland borettslag beliggende i 2.etasje med en flott solrik balkong! Leiligheten inneholder entré, stue, kjøkken, bad og tre soverom. Det er også en sportsbod i kjelleren.

Stuen er lys & luftig med god plass til både spisestuemøbler & tv-krok. Herfra er det utgang til leilighetens balkong.

& HØYDEPUNKTER
• 3 soverom
• Moderne & tidsriktige farger
• Mulighet for elbillading
• Kjøkken fra 2018
• Varmepumpe
• Barnevennlig
• Kort vei til skole, barnehage & butikk
• Marka som nærmeste nabo

Velkommen inn i varmen!

Innhold

2.etasje: Entré, stue, kjøkken, bad og tre soverom.
Det medfølger en bod i felles bodarealer i kjelleren. Boden er ca. 6 kvm.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Entré med plass til oppbevaring av yttertøy & lignende.

STUE
Lys & luftig stue med utgang til balkongen. Stuen har plass til sofakrok og spisestuemøbler.

KJØKKEN
Overflater og innredning: IKEA kjøkkeninnredning uten overskap. Innredningen har sorte slette fronter og laminerte benkeplater. Det er integrerte hvitevarer slik som koketopp, stekeovn, kombiskap og oppvaskmaskin. Alder: 2018 Kilde: Tidligere salgsoppgaver. TG1. Avtrekk: Kjøkkenventilator med antatt kullfilter. Vurdering av avvik: Det er avvik: Kjøkken har ventilator antagelig med omluft (kullfilter). Tiltak:
Om mulig bør det etableres ventilasjonskanal ut i det fri fra ventilator. TG2.

BADEROM
Ukjent byggeforskrift. Ingen dokumentasjon. Det er ved tidligere befaring opplyst at det ble foretatt oppussingsarbeider på baderommet ca. 2013.
Overflater vegger og himling: Flis på vegg og panel på innvendig tak. Vurdering av avvik: Det er avvik: Rørgjennomføringer i vegg er ikke ihht. dagens krav. Tiltak: Det er mulig konstruksjonsdelen fungerer med dette avviket. TG2. Overflater Gulv: Gulvet er flislagt og har elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er rørgjennomføringer uten mansjett/membran. Tiltak: For å lukke avvik, så må det utføres tiltak. TG2. Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan følgelig derfor ikke sies at løsningen er fullgod og vannsikker mot lekkasjer. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. TG2. Sanitærutstyr og innredning: Servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. TG1. Ventilasjon: Naturlig ventilering. Vurdering av avvik: Det er avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Rommet har kun naturlig ventilasjon, og våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket, det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. TG2. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er ikke foretatt bak dusjbatteri, da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Sted for hulltaking gir begrenset eller lite informasjon om badets tilstand. Målingene gir kun en indikasjon, og må ikke oppfattes som en garanti. TG1.

SOVEROM
Leiligheten har totalt tre soverom. Hovedsoverommet har en stor, integrert skyvedørsgarderobe med speil. Det mellomste soverommet har også en integrert skyvedørsgarderobe.

INNVENDIGE OVERFLATER
På gulvene er det 1-stavs laminat. I gangen er det malt trepanel, ellers er veggene helsparklet og malt. I himlingene er det malt trepanel og folierte/malte takplater. TG1.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde på Kurland. Dette er et meget populært boligområde i Sarpsborg, med nærheten til sentrum og Sarpsborgmarka rett utenfor døra. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehager og barneskole. Like i nærheten finner man også butikker og eget spisested.
Sarpsborgmarka er et flott rekreasjonsområde som strekker seg fra Kurland, mot Tunevannet og oppover mot Øvre Tune. Lysløype passerer like ved boligen, så her er det bare å spenne på seg joggesko eller ski og legge av sted. Her er det oppkjørte skispor samt belysning, på vinterstid. En kort spasertur unna finner du også Tunevannet med idylliske badeplasser, flytebrygge, store plenareal og fine turstier.
På Kurland bor man innenfor fin sykkelavstand eller en kort kjøretur til sentrum. Her finner du en gågate med koselige butikker, mange hyggelige caféer og spisesteder og Storbyen kjøpesenter med over 60 butikker. I sentrum finner du også det du trenger av offentlige tjenester og tilbud.
Sarpsborg er et godt utgangspunkt for deg som skal på reise. Byen ligger strategisk plassert langs jernbane og E6, og vil du reise kollektivt finner du gode buss- og togforbindelser.

Innenfor gangavstand:
Bussholdeplass
Inngangen til Sarpsborgmarka med lysløype
Barnehage
Barneskole
Dagligvareforretning

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 5 minutter - Sarpsborg Jernbanestasjon
Ca. 5-10 minutter - Tunevannet med badestrand og flott parkanlegg
Ca. 5-10 minutter - Grålum med på/avkjøring til E6
Ca. 10 minutter - Sykehuset på Kalnes
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 30 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo Sentrum

Felleskostnader

4 922 pr. mnd.
Inkluderer: Kabel TV, vedlikehold av uteområder, diverse honorarer, driftskostnader, kommunale avgifter, eiendomsskatt, renter og avdrag på fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

319 126

Andel formue

66 626

Borettslag

Borettslag: Kurland borettslag, Orgnr: 948470969

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

NB: Denne oversikten kan være ufullstendig.
1995: Noen av takene er lagt om på boligene i Kurlandveien
1997-98: Etterisolert og skiftet kledning. Inngangspartier med overbygg og utskiftning av ytterdører. Callinganlegg. Dette i boligene i
Kurlandveien
1999-00: Omlegging av tak i Vannverksveien
1999-00: Etterisolert og skiftet kledning. Inngangspartier med overbygg og utskiftning av ytterdører. Callinganlegg. Dette i boligene i
Vannverksveien
2010: Byttet alle innvendige entredører til klimadører. Drenert rundt alle husene. Ny uteplass er anlagt ved flaggstangen midt i
borettslaget. Alle balkonger i 1. etasje har fått nye trapper ned til plen.
2013: Byttet vinduer og terrassedører, samt utbedret noe råteskader i forbindelse med vinduskifte
2014: Vedtatt på ekstraordinær GF 4/2 - Rehabilitering av balkonger.
2016: Vedtatt på ekstraordinær GF 02.03 - Utbedring av råteskader på utv. kledning.
2017: Vedtatt på ekstraordinær GF 22.08 at garasjeanlegget i borettslaget rives, og at plassen benyttes til biloppstillingsplasser.
2021: Borettslaget planlegger oppussing av fellesganger, og eventuelt bytte av ytterdører og kjellerdører. Det er tatt opp lån for å
utføre arbeidene, som er refinansiert inn i eksisterende lån.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er IKKE innført IN-ordning i boligselskapet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 16364541213, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 22.04.2022: 1.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 85
Saldo per 22.04.2022: 18 884 315
Andel av saldo: 319 127
Første termin/første avdrag: 30.12.2021 ( siste termin 30.06.2043 )

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er forbudt å holde dyr i borettslaget. Brukeren av boligen kan likevel søke styret om tillatelse til å holde ett dyr. Vedlagt søknaden skal det ligge godkjennende underskrift fra alle andelseierne i samme hus. Dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, kan søknaden innvilges. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på borettslagets område. Hunder skal alltid holdes i bånd. Beboere som ønsker å holde akvarium gjøres oppmerksom på at de plikter å dekke forsikringens egenandel ved eventuell vannskade i eiendommen.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. To stk som er felles.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 9 621 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Borettslaget har ikke nok parkeringsplasser til alle leilighetene i laget, men har totalt 41 parkeringsplasser tilgjengelig. Borettslaget har en ladestasjon med to stk. uttak for lading av el.bil/ladbar hybrid. Bruk reguleres i egen avtale og mot månedlig betaling som tillegg i felleskostnadene.

Byggemåte

Taktekking: Taket er tekket med betongtakstein. Besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tekkingen er dels noe mosegrodd. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. TG2.

Nedløp og beslag: Takrenner og nedløpsrør av plastbelagt stål. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres rust på rennekroker, og mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Bortleding av vann fra taknedløp ved grunnmur mangelfull. Det er ikke montert snøfangere på hele taket. Det er ikke fremlagt dokumentasjon som tilsier at taket ikke trenger snøfangere. Krav om eventuell montering av snøfangere iht. forskriftskravet som gjaldt når dette bygget ble oppført er funksjonsbasert. Det må således i det enkelte tilfellet vurderes hvorvidt forskriften skal anses som oppfylt eller ei. Tiltak: Etablere avløp for overvann/nedløp. Takstmann har ikke kjennskap til takvinkel og ruhet på overflate, men anbefaler borettslaget å foreta nærmere undersøkelser om det bør være aktuelt å montere snøfangere. TG2.

Veggkonstruksjon: Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasader kledd med stående bordkledning. Fasadene ble kledd om i regi av borettslaget i 1997-98, og i forbindelse med disse arbeidene ble ytterveggene foret ut ytterligere 2" utvendig og tilleggsisolert. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ingen lufting opp bak kledning i nedkant ved grunnmur. Tiltak: Utføre tiltak for å lukke avvik. TG2.

Takkonstruksjon/Loft: Saltak yttertak i sperrekonstruksjon av tre, og med rupanel som undertak. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er noe misfarging etter svertesopp i deler av undertak. Tiltak: Konstruksjonen fungerer med dette avviket. TG2.

Vinduer: Malte trevinduer med 2-lags glass. Utvendig er vinduene beslått med aluminium. Alder: 2013 Kilde: Tidligere salgsoppgaver. TG1.

Dører: Til leiligheten er det en brann- og lydklassifisert ytterdør i malt utførelse. Vurdering av avvik: Det er avvik: Døren har noe behov for justering. Tiltak: Justere døren. TG2.

Balkongdør: Malt balkongdør i tre. Alder: 2013 Kilde: Produksjonsår på produkt. TG1.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Fra stuen er det utgang til en veranda mot vest. Verandaen er oppført av impregnerte trematerialer, og ble oppført i regi av borettslaget i 2014. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: I kjelleren er det støpte gulv. TGIU.

Etasjeskille: Mellom etasjene er det trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG2.

Radon: Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. TG2.

Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe. TG1.

Innvendige trapper: I felles trappegang er det originale trapper i trekonstruksjon med banebelegg. Vurdering av avvik: Det er avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper, og det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: For å kunne tilfredsstille dagens forskriftskrav, så må det utføres tiltak. TG2.

Innvendige dører: Finerte malte dører. Til badet er det en formpresset dør. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte dører har behov for justering. Tiltak: Justere dører. TG2.

Vannledninger: Innvendig er det synlige vannledninger av kobberrør. Vurdering av avvik: Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Avløpsrør: Avløpsrør av soil, og noe plast. Vurdering av avvik: Det er avvik: Stakeluke kunne ikke lokaliseres. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Ventilasjon: Leiligheten er naturlig ventilert med veggventil på kjøkken og et soverom. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Tiltak: Det anbefales å montere ventilerer i flere rom. TG2.

Varmtvannstank: 200 liters varmtvannstank plassert i kjellerbod. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det var vanlig å koble varmtvannsbereder i stikkontakt når denne varmtvannsberederen ble tilkoblet. I dag er det krav om at nye varmtvannsberedere med effekt på 1500 W eller mer skal være fast tilkoblet. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. TG2.

Andre installasjoner: I stuen er det en luft til luft varmepumpe. Vurdering av avvik: Det er avvik: Slange fra kondensvann ledes til terrassegulvet. Tiltak: Nærmere undersøkelser og eventuelle tiltak kan ikke utelukkes for å unngå dannelse av issvuller vinterstid. TG2.

Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med 32 AHS, overspenningsvern og diverse kurser med jordfeilautomater. Det finnes ingen dokumentasjon på et det er utført el-kontroll i løpet av de 5 seneste årene. TG3.

Branntekniske forhold: Leiligheten har brannslukningsapparat og røykvarslere. TG0.

Byggegrunn: Det er byggegrunn av leirholdige masser. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert enkelte sprekker i grunnmur som kan være symptomer på noe setninger i grunnen. Tiltak:
Foreta lokal utbedringer. TG2.

Drenering: Det ble drenert rundt alle husene i regi av borettslaget i 2010. TG1.

Grunnmur og fundamenter: Bygningen har betonggrunnmur. Vurdering av avvik: Det er avvik: Grunnmuren har enkelte sprekkdannelser. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. TG2.

Terrengforhold: Tomten er flatt arrondert. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Bygningen har utvendig vann og avløpsrør av ukjent type. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. TGIU.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Lars Petter Bjerkebekk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 02.04.1957 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Strøm. Luft til luft varmepumpe. Varmekabler på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 507 309 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 826 311 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Følgende datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
2 berørte datasett
Kommuneplanens arealdel
Mulighet for marin leire

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Kontakt megler eller forretningsfører for ytterligere informasjon.

Adresse og matrikkel

Kurlandveien 45B, 1727, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 3361, andelsnr. 39 i Kurland borettslag med orgnr. 948470969 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0121

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.