#ØREÅSEN/MOSS

Rålekker 3-romsleilighet med stor, imponerende terrasse! Parkering i carport | Romantisk kjøkken | Sprekt baderom!

Heireveien 59 , 1529 Moss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

41%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

39%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 66 m²
Bruksareal 69 m²
Tomt 5 543 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1985
Gårdsnummer 197
Bruksnummer 322
Energimerking F
FINN.no 256929645
Sist endret 11.05.2022 15:23
Prisantydning 2 850 000,-
Totalpris 3 261 752,-
Fellesutgifter 4 582,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) 403 743,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 253 743,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 261 752,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL HEIREVEIEN 59!

Denne fantastiske leiligheten på bakkeplan i Toppen Borettslag formidles av Ask & Partners v/Jonas Bergtun! Leiligheten er modernisert i 2022 og fremstår både innbydende & delikat. Leiligheten inneholder vindfang, 2 soverom, baderom, stue/kjøkken, vaskerom & bod. Fra stuen er det utgang til en stor, skjermet og solrik markterrasse - her blir sommerkveldene lange!

Området i sin helhet ansees å være meget attraktivt for barnefamilier, men også blant førstegangskjøpere på grunn av godt egnede leiligheter og en relativt sentral beliggenhet.

& HØYDEPUNKTER
• Deilig markterrasse - usjenert & solrik
• Flott beliggenhet
• 2 gode soverom
• Romantisk kjøkken med integrerte hvitevarer
• Delikate & tidsriktige farger på veggene
• Carport

Velkommen inn i varmen!

Innhold

1.etasje: Vindfang, 2 soverom, bad, stue/kjøkken, vaskerom & bod.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.

STUE
Stuen er delikat og romslig med moderne farger på veggene og lekre detaljer. Her er det god plass til både spisestuemøbler og tv-krok. Fra stuen er det ugang til leilighetens behagelige og lune terrasse.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Eier opplyser at hvitevarene er nye. Innredningen er ettermalt i 2022. Innredningen er generelt godt vedlikeholdt. Alder: 2010 Kilde: Eier. TG1. Avtrekk: Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det åpning rundt kanalen gjennom taket. TG2.

BADEROM
Generell: Eier opplyser at badet er totalrenovert i 2022. Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, dusjnisje, vegghengt klosett og mekanisk avtrekk. Alder: 2022. Kilde: Eier. Overflater vegger og himling: Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Alder: 2022. Kilde: Eier. TG1. Overflater Gulv: Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Det er tilfredsstillende fall til sluk. TG0. Sluk, membran og tettesjikt: Det er fremvist bilder av utførelse av membran. TG1. Sanitærutstyr og innredning: Alle innredningene er nye i 2022. Alder: 2022 Kilde: Eier. TG0. Ventilasjon: Det er mekanisk ventilasjon med tilluft til rommet. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Badet er helt nytt, og har ikke vært i bruk. Det er derfor ikke foretatt hulltaking. TGIU.

VASKEROM
Eier opplyser at det er lagt nye gulvfliser og sokkelflis i 2022. Det er malte vegger.
Overflater vegger og himling: Eier opplyser at det er brukt våtromsmaling på veggene. Vurdering av avvik: Tapetskjøter er ikke tette. Tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Det anbefales å fuge hjørnene i rommet. TG2. Overflater Gulv: Sluket ligger kun ca 10 mm under topp terskel, og sli\uket ligger nærme vegg. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. TG2. Sluk, membran og tettesjikt: Eier har fremlagt bilder av utførelse for membran på gulvet. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tiltak: Membran på vegg er ikke dokumentert. TG2. Sanitærutstyr og innredning: Uttak for vaskemaskin. Det er montert en varmtvannsbereder i rommet. TG1. Ventilasjon: Det var ingen trekk i veggventilen. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Avtrekk fungerer ikke fra våtrom. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Anlegget bør etterses av fagmann. TG3. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Rommet er renovert, og har ikke vært i bruk. I tillegg ligger det mot yttervegg og mot bad. TGIU.

INNVENDIGE OVERFLATER
Overflater: Eier opplyser at alle overflater er nye eller renoverte i 2022. Alder: 2022. Kilde: Eier. TG1.

Beliggenhet

Heireveien ligger sentralt og rolig til på Øreåsen.

Området i sin helhet ansees å være meget attraktivt for barnefamilier, men også blant førstegangskjøpere på grunn av godt egnede leiligheter og en relativt sentral beliggenhet. I Varnaveien og City Syd finnes det meste du trenger i det daglige, både på Rygge Storsenter og i de øvrige varehusene som er etablert i Varnaveien. Moss sentrum er innenfor kun noen få minutter med bil eller kollektivtrafikk.

Omkring gågaten i sentrum er det et utvalg forretninger og kaféer, i tillegg til kjøpesenteret Amfi Moss som inneholder et større sortiment av forretninger innen de fleste bransjer, samt byens bussterminal. I forlengelsen av gågaten finner du sjarmerende Møllebyen, med et mer historisk preg, som huser både kino, bibliotek, populære Riis Café og Mikrobryggeriet. Med buss tar du deg enkelt i retning sentrum, nærmeste bussholdeplass er ikke langt unna og har hyppige avganger dagen gjennom.

Av- og påkjøring til E6 er kun en knapp kilometer unna, med Oslo innenfor tre kvarter.

Felleskostnader

4 582 pr. mnd.
Fellesutgifter inkluderer: kommunale avgifter, TV- og internett (grunnpakke), strøm, kontingent BBL, festeavgift, diverse honorarer, vedlikehold av bygg, VVS, elektro og utvendig anlegg og rehabilitering.

Andel fellesgjeld

403 743

Andel formue

82 651

Borettslag

Borettslag: Toppen borettslag a/l, Orgnr: 948702665

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det kan opplyses at andelen er sikret i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslaget er tilknyttet sikringsordning som dekker manglende innbetaling av felleskostnader. Tilbyder av ordningen er: Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalens varighet: Til den sies opp av en av partene. Vilkår for oppsigelse: Avtalen kan sies opp av en av partene. Vilkår for oppsigelse: Avtalen kan sies opp fra sikringsfondet dersom kravene for deltagelse ikke lenger er oppfylt. Avtalen kan sies opp fra borettslaget innen 1. desember, med virkning fra kommende årsskifte.

Borettslaget har ikke IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Type A - Lån hvor det betales både renter og avdrag:
Annuitetslån
Rente Pt.: 2,57 %. Renter og avdrag pr.mnd. med dagens rente : 1.410,-, hvorav renter
utgjør kr 865,- og avdrag utgjør kr 545,-.
Lånets løpetid: 2059.
Lånenr. 61057860897. Bankforbindelse: Nordea
Eventuell nedbetalingsplan må innhentes hos borettslagets bankforbindelse.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA med polisenummer: 82408605.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordensreglene tillatt. Man plikter å informere styret om dyreholdet ved å fylle ut og signere skjema for dyrehold.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 69 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 5 543 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er bortfestet, grunneier er Rygge Tomteselskap.  Festeavgiften er inkludert  i felleskostnadene. Fellestomten er pent opparbeidet med asfalterte internveier og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en carport i felles parkeringsrekke. Hver andelseier har ansvar for vedlkehold av sin carport. Gjesteparkering rett utenfor leilighet.

Byggemåte

Veggkonstruksjon: Ytterveggene har liggende dobbelfalset kledning. Generelt godt vedlikeholdt. TG1.

Vinduer: Vinduene har malte trerammer og tre-lags glass. Det er beslag utvendig på vinduene. Eier opplyser at vinduen er byttet de senere årene. TG1.

Dører: Malt ytterdør med glassfelt. TG1.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrassen er utført i trekonstruksjon. Eier opplyser at den er ny i 2022. Det er montert markise. TG1.

Andre utvendige forhold: Eier opplyser at det følger med carport. Asfaltert dekke. Carporten ligger i en rekke, og er generelt slitt. Sidebygg blir ikke tilstandsvurdert. TGIU.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskille er utført med støpt dekke i anntatt betong. TG1.

Radon: Det er montert radonstopp i hhe eiers opplysninger. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger
Det anbefales å foreta radonmålinger i leiligheten. TG2.

Pipe og ildsted: Det er montert pipe, men ikke ildsted. Pipen er flislagt mot stuen, og det er ikke hull for røyrør i flisen. TGIU.

Innvendige dører: Dører med små glassfelt. Dørene er nye i 2022. TG1.

Vannledninger: I hht eiers opplysninger er vannrør fra 2022. Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. Det er avrenning fra fordelerskapet. TG1.

Avløpsrør: Eier opplyser at innvendige avløpsrør er nye. Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. Det er ikke observert fukt i benkeskapet på kjøkkenet. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Tiltak: Andre tiltak: Det er opplyst av eier om at det ikke er stakeluke på avløpsanlegget. Dette bør etableres. Det må gjøres nærmere undersøkelser. TG2.

Ventilasjon: Boligen har naturlig avtrekk, og ventiler i vegger. TG1.

Varmtvannstank: Varmtvannstanker er plassert på vaskerommet, og er på 200 liter. Eier opplyser at berederen er ny. Alder: 2022 Kilde: Eier.

Elektrisk anlegg: Automatsikringer, 50 amp hovedsikring, 13 kurser. Alle opplysninger vedr elanlegget er i hht eiers opplysninger og undertegnedes egne observasjoner. Det er kun en visuell besiktigelse av elanlegget, og det kan ikke garanteres for at det er skjulte feli eller mangler. For å få en tilfredsstillende sjekk av elanlegget, anbefales det en rapport fra godkjent elektrikerfirma. TG1.

Branntekniske forhold: Det er montert 6 kg brannslukningsapparat i boligen. Apparatet er ikke funksjonstestet. Leiligheten har røykvarsler. TG0.

Byggegrunn: Byggegrunnen er en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. TGIU.

Drenering: Når det er støpt dekke er det normalt at det er lagt drensmasser under boligen, og ca 1-1,5 m utenfor ytterveggene. I tillegg erdet normalt å legge ned en drensledning. Dette er en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. TG1.

Grunnmur og fundamenter: Boligen er oppført på støpt plate på mark. Ingen avvik er registrert. TG1.

Terrengforhold: Det er asfaltert gårdsplass foran inngangspartiet. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er noe ujevnt overflate på asfalten, noe som kan føre til oppsamling av vann. TG2.

Utvendige vann- og avløpsledninger: VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det antas at det er VA ledninger av plast, noe som var vanlig å bruke på byggetidspunktet. TG er i hht normal levetid. TG1.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Solliskogen barnehage (0-5 år), 0.4 km
Øreåsen barnehage (0-6 år), 0.9 km
Ørejordet barnehage (0-5 år), 1.9 km

Skoler:
Øreåsen skole (1-7 kl.), 0.9 km
Buen kristne skole (1-10 kl.), 1.2 km
Ekholt skole (1-7 kl.), 2.4 km
Rygge ungdomsskole (8-10 kl.), 2.8 km
Malakoff videregående skole, 3.2 km
Kirkeparken videregående skole, 4.5 km

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter


De kommunale avgiftene sendes samlet til Toppen Borettslag A/L og er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 556 508 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 003 429 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner:
Id: KP_3002
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2032
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.03.2021

Reguleringsplaner:
Id: M44
Navn: Øreåsen, felt II
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 20.09.1984

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

0/906150-1/87  Hjemmel til festerett

1985/1586-1/87  Hjemmel til framfeste  
25.02.1985

1974/3077-338/87  Festekontrakt - vilkår  
30.04.1974

1974/3077-338/87  Festekontrakt - vilkår  
30.04.1974

1985/1586-3/87  Festekontrakt - vilkår  
25.02.1985

1985/1586-2/87  Bestemmelse om gjerde  
25.02.1985

1985/1586-3/87  Festekontrakt - vilkår  
25.02.1985

1985/1614-1/87  Obligasjon  
26.02.1985

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Denne vil bli avklart i etterkant av salget.

Adresse og matrikkel

Heireveien 59, 1529, Moss, Gnr. 197 bnr. 322, andelsnr. 5 i Toppen borettslag a/l med orgnr. 948702665 i Moss kommune

Oppdragsnummer

30-22-0123

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.