#SKJEBERG

Funkisinspirert familiebolig fra 2019! 4 soverom | Carport | Terrasse & hage | Vaskerom | Barnevennlig!

Grimstadtunet 19 , 1746 Skjeberg

VISNINGER

21. mai lørdag kl. 13:30-14:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Heine Kristoffer Aas
Heine Kristoffer Aas Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 100 m²
Bruksareal 100 m²
Tomt 7 393 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2019
Gårdsnummer 1022
Bruksnummer 160
Energimerking B
FINN.no 258308197
Sist endret 13.05.2022 10:42
Prisantydning 3 690 000,-
Totalpris 3 791 269,-
Fellesutgifter 690,-

Beregnet totalkostnad

3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 791 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL GRIMSTADTUNET 19!

Ask & Partners v/ Heine Kristoffer Aas presenterer denne eneboligen i rekke på Grimstadtunet med delikate linjer og smarte løsninger! Boligen inneholder entré, baderom, toalett, fire soverom, stue, kjøkken og vaskerom.

Det er en delvis åpen stue-/kjøkkenløsning av stor størrelse. Her er det plassert en vakker peisovn som både pryder boligen, men også varmer på kalde dager. Fra stuen er det utgang til en fantastisk terrasse med carport under. Kjøkkenet er fra Huseby med integrerte hvitevarer og lekker innredning!

Grimstadtunet ligger i et barnevennlig område med kort vei til barnehage, barneskole, folkehøyskole og idrettsplass med god plass til å boltre seg.

& HØYDEPUNKTER
• 4 soverom
• Balansert ventilasjon
• Lekkert kjøkken
• Solrikt
• Barnevennlig

Velkommen til visning!

Innhold

1.etasje: Bad, vindfang, 3 soverom, vaskerom & bod.
2.etasje: Stue/kjøkken, soverom & wc.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.

STUE
Stuen befinner seg i 2.etasje med en delvis åpen løsning mot kjøkkenet. Stuen er stor og luftig med fantastiske vinduer som gir et godt lysinnslipp og økt romfølelse. Herfra er det utgang til en stor terrasse med flotte solforhold. Det er parkett på gulvene, og god plass til både spisestue og tv-møblement. En nydelig peisovn rammer inn rommet og varmer på kalde dager.

KJØKKEN
Her får man virkelig lyst til å røre rundt i grytene og skape de herligste middagsretter. Innredningen er generelt godt vedlikeholdt. Det er integrerte hvitevarer. Det er montert avtrekksvifte over platetopp. TG1.

BADEROM
Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning med dobbel servant og speil, dusjhjørne, vegghengt klosett og mekanisk avtrekk. Overflaten er generelt godt vedlikeholdt.
Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. TG1.

Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. TG2. Overflatene er generelt godt vedlikeholdt. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er under 25 mm mellom topp sluk og topp tesrkel, og membranen er ikke ført opp på terskelen. Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold.

Det er mottatt sjekklister for våtrom. TG1.

Innredningene på badet er generelt godt vedlikeholdt, og det er ikke observert skader. TG1.

Dusjhjørnet ligger mot yttervegger. TGIU.

VASKEROM
Det er fliser på gulvet og malte plater på veggene. Rommet har gulvvarme. Rommet har montert varmtvannsbereder, uttak for vaskemaskin, sentralstøvsuger, og ventilasjonsanlegg. Malte vegger, men ukjent om det er våtromsmaling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tiltak: Det bør fremlegges dokumentasjon på om det er brukt maling for våtrom på veggene. TG2.
Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er under 25 mm mellom topp sluk og topp tesrkel, og membranen er ikke ført opp på terskelen. Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. TG2.

Det er mottatt sjekklister for våtrom. TG1.

Det er uttak for vaskemaskin. TG1.

Det er balansert ventilasjon. TG1.

Fukt i tilliggende konstruksjoner: Rommet ligger mot bad og yttervegg, og rommet er ca 3 år gammelt. TGIU.

TOALETTROM
Det er montert veggklosett, servant og mekanisk avtrekk. TG1.

SOVEROM
Det er fire romslige soverom i boligen. Soverommene har god plass til smarte og effektive garderobeløsninger. Her er det plass til hele familien!

INNVENDIGE OVERFLATER
Overflatene er generelt godt vedlikeholdt, og har liten bruksslitasje.

Beliggenhet

Skjeberg ligger som en øy på det rike jordbruksområdet sør for Skjebergsletta. Boligområdet ligger sør for Sarpsborg sentrum og det tar deg rundt 10 minutter inn til sentrum. Øst for Skjeberg finner man Fredrikstad sentrum som befinner seg 20 minutter unna. Nordvest for Skjeberg vil man finne Halden sentrum som ligger 19 minutter unna. I nærområde vil man finne Høysand og Kvastebyen også omtalt som feriehjemmet. Stasjonsbyen som er det mest sentrale stedet på Skjeberg vil man få tilknytning til områder som Hornnes, Guslundåsen, Åsgården, Øvre og Nedre Guslund.

Kort vei fra eiendommen ligger skogen med mange turruter. Her kan du blant annet gå til Sandplassen, Ulvedalen eller Trosset. Trosset er kjent for sin historie helt tilbake til Jernalderen, hvor du kan se rester fra hvordan de bodde. Om man ønsker å ta en annen rute i skogen kan man komme seg til Syverstad og Skjebergmarka. Herfra er det inngangsport til Sandbæk mot vann som Tvetervann, Oppsjø, Krysstjern og m.m. I flere av vannene er det muligheter for fisking. Boligen ligger i kort avstand fra skoler og barnehage, blant annet Hornnes skole og Stasjonsbyen barnehage.

Fra boligen er det kort vei til Høysand som ligger i enden av Skjebergkilen. Her har man en båthavn hvor man kan ta båt til både Ullerøy, Hvaler, Strømstad, Koster og mange andre fine sommerområder. På Høysand er det badestrand med stupetårn, stort gressområde og lekeplass. Like i nærheten av badestranden finner du Skjeberg marina og populære ISI-bar. Baren, Høysands lille perle, tilbyr is i alle fasonger, burgere,"bæggis", chips og mye annet godt. Det ligger også tennisbane og minigolf i samme område.

Grimstadtunet ligger i et barnevennlig område med kort vei til barnehage, barneskole, folkehøyskole og idrettsplass med god plass til å boltre seg. Det er også kort vei til strandliv og turer i skog og mark.

Felleskostnader

690 pr. mnd.

Felleskostnadene fordeles slik: kr. 440,- Telia (internett/TV) og kr. 250,- til sparing/felles utgifter.

Sameie

Sameie: Sameiet Grimstadtunet, Orgnr: 824050422

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Fra styret:
Vi har nettopp gjennomført vedlikehold av støygjerde ut mot veien, ingen utgifter for nye eiere i forbindelse med dette. Må påregnes 2 dugnader per år, samt deltakelse i klipping av gress ved lekeplass i henhold til oppsatt liste.

Les forøvrig vedlagte protokoller om fremtidige planer i sameiet.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja. Mangler trinn på tak. Et avvik som sameie har tatt videre til utbygger.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bygd platting foran og bak huset på bakkeplan og spile-rekkverk på platting bak. Utført sommer en 2021. Bygd platting foran og bak huset på bakkeplan og spile-rekkverk på platting bak. Utført sommer en 2021.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Firmanavn: Pettersens El installasjon AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Satt opp utvendig stikkontakt til varmepumpe.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Samsvarserklæring fra Pettersens El installasjon AS.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 100 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 7 393 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i carport samt plasser for flere biler på tomten.

Byggemåte

Det er lagt papp på yttertaket. Det er ikke observert skader på taket. TG1.

Det er montert nedløp og takrenner i stål. Nedløp er ført til terreng. TG1.

Ytterveggene har liggende dobbelfalset kledning. Kledningen er godt vedlikeholdt. TG1.

Takkonstruksjonen er utført som pulttak. TG1.

Vinduene har malte trerammer og tre-lags glass. Det er ikke observert skader på vinduene. TG1.

Malt ytterdør og terrassedør. Tofløyet dør til terrasse i andre etasje. TG1.

Terrassen er utført i trekonstruksjon. Det er montert rekkverk i tre. Terrassen ligger over carport, og har et lite takoverbygg. Det er terrasseplatting ved inngangspartiet. TG1.

Det er noe mindre skjevheter i gulvet i stuen. TG2. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Det er ikke fremlagt dokumentasjon på om det er utført tiltak for radon. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tiltak: Det anbefales å fremelegge dokumentasjon for radontiltak, eller utføre en radonmåling. TG2.

Det er montert vedovn i stuen. Innrerøret i pipen er ikke inspisert. TG1. 

Malt innvendig trepp med åpne trinn. Trappen har glassrekkverk. TG1.

Malte slette dører. Dørene er generelt godt vedlikeholdt. TG1.

Det er montert luft-til-luft varmepumpe i stue/kjøkken. TG1.

Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. Det er ikke observert skader på de synlige delene av rørene. TG1.

Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. Stakeluke er ikke påvist i boligen. Det er ikke observert fukt i benkeskapet på kjøkkenet. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Tiltak: Det er opplyst av eier om at det ikke er stakeluke på avløpsanlegget. Dette bør etableres. TG1.

Boligen har balansert ventilasjon fra byggeår. TG1.

Varmtvannstanken er plassert på vaskerommet, og er på 167 liter. Berederen er fra byggeår, og har avrenning til sluk. TG1.

I elskapet er det: Automatsikringer, overspenningsvern og 20 kurser. TG1.

Det er montert 6 kg brannslukningsapparat i boligen. Apparatet er ikke funksjonstestet. Leiligheten har røykvarsler. TG0.

Byggegrunnen er en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. TGIU.

Når det er støpt dekke er det normalt at det er lagt drensmasser under boligen, og ca 1-1,5 m utenfor ytterveggene. I tillegg er det normalt å legge ned drensledning rundt ytterveggene. Dette er en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. TG1.

Boligen har ringmurselementer. Antatt fundamentert på oppfylte steinmasser. TG1.

Tomtens terreng er flatt, og er opparbeidet med en liten plen, samt felles plenarealer. Det er lagt belegningsstein i gårdsplassen og i carporten. TG1.

VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det antas at det er VA ledninger av plast, noe som var vanlig å bruke på byggetidspunktet. TG er kun basert på alder. TG1.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen.

Adgang til utleie

Seksjonen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Varmekabler, vedovn, luft-til-luft varmepumpe og eller elektrisk oppvarming. Det er balansert ventilasjon i boligen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 20 001

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for 2022.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 047 077 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 769 476 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsplan med bestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

3 datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Kommuneplanens arealdel
Mulighet for marin leire
Reguleringsplan

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2017/479941-1/200 SEKSJONERING
08.05.2017 21:00 
SNR: 17
FORMÅL: Bolig
TILLEGSDEL: Bygning
SAMEIEBRØK: 1/20
Seksjoneringsbegjæringen er innhentet og vedlagt salgsoppgaven.

1997/3698-1/3 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
07.05.1997 
Rettighetshaver
SARPSBORG KOMMUNE
Med flere bestemmelser
OVERFØRT FRA: 3003-1022/160
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Dette er en rettighet som gir Sarpsborg kommune rett til å legge og ha liggende vann- og avløpsledninger på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selger egenerklæringsskjema ligger vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til heine@gpartners.no eller SMS: 95 12 90 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Grimstadtunet 19, 1746, Skjeberg, Gnr. 1022 bnr. 160 snr. 17 orgnr. 824050422 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0128

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.