#CHRISTIANSLUND/TROSVIK

Praktisk 3-romsleilighet med sentral beliggenhet i 2.etasje! Solrik, overbygd balkong | Lagringsplass på loft | Heis!

Veumveien 26 , 1613 Fredrikstad

VISNINGER

19. mai torsdag kl. 19:00-20:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Monica Aronsen
Monica Aronsen Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

68%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

30%

har bolig på over 120 kvm

6%

av boligene er nyere enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 75 m²
Bruksareal 75 m²
Tomt 1 345 m² / Festet fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1987
Gårdsnummer 209
Bruksnummer 100
Energimerking F
FINN.no 258173570
Sist endret 14.05.2022 00:08
Prisantydning 2 450 000,-
Totalpris 2 659 009,-
Fellesutgifter 5 208,-

Beregnet totalkostnad

2 450 000,- (Prisantydning) 201 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 651 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 659 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL VEUMVEIEN 26!

Ask & Partners v/Monia Aronsen formidler denne 3-romsleiligheten på Christianslund/Frydenberg/Trosvik beliggende i 2.etasje med heis! Leiligheten inneholder hall, kjøkken, bad, stue og to soverom. Fra stuen er det utgang til en overbygd balkong på ca 6 kvm.

Fra leiligheten i Veumveien 26 har du kort gangavstand til absolutt alt. Handlegatene, marka, skoler, barnehager - alt er tilgjengelig til fots eller med sykkel. Du har drøyt 200 meter til både Kiwi på Frydenberg og Extra og bakeriet på Christianslund.

& HØYDEPUNKTER
• 2.etasje
• Sentrum, men ikke midt i kjernen
• 2 soverom
• Overbygd balkong
• Heis

Velkommen inn i varmen!

Innhold

2. etasje: Hall, kjøkken, bad, stue og to soverom.
Fra stuen er det utgang til en overbygd balkong på ca 6 kvm. Det er heis i bygget.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.

KJØKKEN
Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og laminat benkeplate. Fliser mellom over og underskap. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal
slitasjegrad. Tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Villavent avtrekks system. Det er registrert noe svakt avtrekk på nivå 1. Anbefaler ytterligere undersøkelse. TG1.

BADEROM/VASKEROM
Byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon. TG3. På gulv er det fliser. På vegger er det fliser. I himling er det malte flater. Frittstående toalett. Dusjkabinett. Nedfelt servant med underskap.
Uttak til vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Eier opplyser at de har overflatebehandlet badet i 2013. Ikke utført av firma. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Andre tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Hulltaking er foretatt i vegg fra soverom, uten å påvise unormale forhold. Måleresultat = 0. Det ble registrert noe slag skade på gips og antatt flislim eller flytmasse. TG1.

SOVEROM
To gode soverom av bra størrelse. Det er smarte garderobeløsninger på soverommene.

INNVENDIGE OVERFLATER
På gulv er det laminat.
På vegger er det tapet.
I himling er det malte plater.
Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater. Manglende gulv under seng. Tiltak: Andre tiltak: Vurderer utbedring. TG2.

Beliggenhet

Fra leiligheten i Veumveien 26 har du kort gangavstand til absolutt alt. Handlegatene, marka, skoler, barnehager - alt er tilgjengelig til fots eller med sykkel. Du har drøyt 200 meter til både Kiwi på Frydenberg og Extra og bakeriet på Christianslund.

Beliggende i et etablert boligområde på Christianslund. Gangavstand til Fredrikstad sentrum med alle fasiliteter. Forøvrig kort vei til Fredrik 2 vgs, Trosvik skole og Trosvik barnehage. Kvernhuset ungdomsskole i nærheten. Flotte turområder med bla. Bjørndalsdammene i nærområdet. Gode bussforbindelser til sentrum rett utenfor døra.

Felleskostnader

5 208 pr. mnd.
Kommunale avgifter inkl eiendomskatt, renter og avdrag på felleslån, utvendig forsikring, festeavgift, forretningsførerhonorar, revisjonshonorar, snøbrøyting, styrehonorar, kabel-TV, strøm fellesarealer, div
utvendig vedlikehold og div driftskostnader.

Andel fellesgjeld

201 000

Andel formue

25 258

Borettslag

Borettslag: Frydenberg borettslag, Orgnr: 947374354

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer
* EIKA-152101490

Restsaldo
200.416,-

Kapitalkostnader
2.178,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Husdyrhold

Fra husordensreglene: Det er ikke tillat å ha husdyr uten styrets samtykke.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet fliser, kabinett, røra og veggene på badet.
2.3 Er arbeidet byggemeldt? Ja. Kommunen byttet balkongen.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Fliset på badet og veggen på badet.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? ja, kun faglært. Firmanavn: Kommunen. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Dem rev balkongen, forsterket treeverket, gjorde det til glass også. Byttet også vinduet som er utenfor balkongen og ble satt opp solskjerm også fra dem.
16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja. Kommentar: Badet.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

I tillegg følger det med en gitter bod på ca. 3 kvm målbart areal, det er skråtak så det er litt mer lagringsplass som er på loft. Balkong på ca. 9 kvm. Det er bruken av rommet på salgstidspunktet som avgjør om det defineres som primærrom(p-rom) eller sekundærrom(s-rom). Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 345 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass. Borettslaget har noen garasjer til leie. Disse tildeles av styret.

Byggemåte

Taktekkingen er av betongtakstein og taket er besiktiget fra bakkenivå. Avstand fra bakkenivå er for langt for å kunne gi en vurdering av taket. Ikke tilgjengelig for inspeksjon. Anbefaler ytterligere undersøkelse. TGIU.

Takrenner og nedløpsrør av stål. Takstmann har ikke kjennskap til ruhet på overflate, men anbefaler å foreta nærmere undersøkelser om det bør være aktuelt å montere snøfangere. TG2. Normal tid før utskifting av takrenner/nedløp i sink eller plastbelagt stål er 25 - 35 år. Normal tid før maling av takrenner/nedløp i metall, malt er 5 - 15 år. Normal elde og værslitasje. Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

Veggene som er tilknyttet leiligheten har bindingsverkskonstruksjon og antatt betong mellom leiligheter. TG2. Liggende bordkledning, teglstein og pusset nedre del av fasade. Fra byggeår. Konstruksjonen skjult og er ikke tilgjengelig for inspeksjon. For å vurdere tilstand, må det gjøres inngrep i yttervegg. Vedlikehold o-l: Det er registrert noen kledningsbord som er buet og sprekt. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert sprekker og vridning i kledning. Tiltak: Tiltak: Ytterligere undersøkelse og utbedring.

Takkonstruksjonen har halvvalmet tak med sperrekonstruksjon. Ikke tilgjengelig for inspeksjon. Anbefaler ytterligere undersøkelse. TGIU.

Malte trevinduer med aluminiums beslag og 2-lags glass. TG1.

Malt hovedytterdør og malt balkong skyvedør i tre med aluminiums beslag utvendig og 2-lags isolerglass. TG1.

Balkong med terrassebord og takpapp eller lignende som underliggende membran. Rekkverk stål/aluminums rammer og herdet glass. Solskjerming system på søyler i ytterkant av balkong. TG1.

Etasjeskiller av antatt betongdekke. TG3. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert avvik på 30 mm innenfor 2 meter.
Det er registrert avvik på 64 mm gjennom hele rommet. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående
tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring.

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. TG2. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Boligen har betong-trapp i felles trappeoppgang med belegg. Normal elde og bruks-slitasje. TG1.

Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Dørbladet fra 2020 og karm fra antatt byggeår. Normal elde og bruksslitasje. TG1.

Skyvedør til baderom. Normal elde og bruksslitasje. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert løst handtak og noe treghet i døren. Tiltak: Lokal utbedring.

Vannledninger er av kobberrør. TG2. Vurdering av avvik: Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Eier opplyser at det er deler av røropplegget på bad som ikke er utført av firma. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Det er avløpsrør av plast. TG2. Takstmann er ikke fagmann og kontrollen er begrenset til det visuelle. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Bygningen har naturlig ventilasjon. TG2. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Det må gjøres nærmere undersøkelser.

Benkebereder på ca 120 liter som er plassert i hjørneskap på kjøkken. TG2. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen
kompenserende løsning fra varmtvannstank. Den elektriske tilkoblingen er ikke tilgjengelig. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller waterguard system e.l. ved varmtvannstank. Ytterligere undersøkelser om tilkobling og avrenningsmuligheter.

Calling anlegg (Ikke funksjonstestet). Heis i bygget ved trappeoppgang. TGIU.

32 AHS med div. automatsikringer. TG1.

Brannslokningsapparat og røykvarsler. TG0.

Antatt byggegrunn av leirholdige masser. Takstmann har ikke foretatt geotekniske undersøkelser. TG2. Vurdering av avvik: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser.

Alder, utførelse og tilstand på drenering/fuktsikring er ukjent. Antatt fra byggeår. TG2. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker og antatt stripefundamenter av betong under grunnmur. TG2. Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Ytterligere undersøkelse og utbedring.

Bygningen har utvendig avløpsrør av ukjent type vannledning av ukjent type offentlig avløp via private stikkledninger og offentlig vannforsyning via private stikkledninger. TG2. Vann og avløpsledningene er ikke kontrollert i forbindelse med rapporten. Hvis riktig tilstand på avløpsledningene skal kontrolleres, kan dette utføres ved hjelp av TV-kontroll. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

For ytterligere informasjon vedrørende tilstanden på leiligheten, les vedlagte tilstandsrapport utført av Ole Petter Søtorp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 694 756 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 501 123 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser med kart ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til monica@gpartners.no eller SMS: 92 80 63 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Denne vil bli utlyst etter salget. Kontakt megler eller forretningsfører for ytterligere informasjon.

Adresse og matrikkel

Veumveien 26, 1613, Fredrikstad, Gnr. 209 bnr. 100 snr. 1, andelsnr. 23 i Frydenberg borettslag med orgnr. 947374354 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

30-22-0131

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.