#SENTRUM

Praktisk førstegangsleilighet midt i sentrum! Kort vei til gågata, Storbyen & Kulåsparken | Parkeringsplass!

Olav Haraldssons gate 33 , 1707 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Monica Aronsen
Monica Aronsen Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig mellom 60-120 kvm

82%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 50 m²
Bruksareal 50 m²
Bruttoareal 50 m²
Tomt 1 145 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1844
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 59
Energimerking G
FINN.no 258879717
Sist endret 01.11.2022 18:56
Prisantydning 1 050 000,-
Totalpris 1 546 009,-
Fellesutgifter 6 932,-

Beregnet totalkostnad

1 050 000,- (Prisantydning) 488 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 538 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 546 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL OLAV HARALDSSONS GATE 33!

Ask & Partners v/Monica Aronsen presenterer denne praktiske leiligheten beliggende i sentrum! Leiligheten inneholder entré, soverom, bad, stue og kjøkken. I tillegg er det bod på 1 kvm i fellesloft. Det følger en parkeringsplass i bakgården, samt felles gjesteparkering. Leiligheten ligger i et attraktivt boligområde. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.

& HØYDEPUNKTER
• Sentralt
• Gåavstand til gågata & Kulås
• Perfekt førstegangskjøp
• Kort vei til togstasjon og bussterminal
• Parkeringsplass

Velkommen til visning!

Innhold

1.etasje: Entré, soverom, bad, stue og kjøkken.
I tillegg er det bod på 1 kvm i fellesloft.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Leiligheten har en romslig entré med plass til oppbevaring av yttertøy & lignende.

STUE
Stuen er lys & luftig med plass til sofa og tv-krok. De store vindusflatene gir godt med dagslys.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Innredning med profilert fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Integrerte hvitevarer: Komfyr og platetopp. Opplegg for
vaskemaskin på kjøkken. Merk: Det er ikke sluk i rommet, slik at det er lurt å installere waterguard el. Noe bruksslitasje på fronter. Glassplate har sprekk over platetopp. TG1. Avtrekk: Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Vifte er følsom når den skal lukkes og skrus av. TG1.

BADEROM
Antar tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Ingen dokumentasjon på utførelse. Alder: 2005 Kilde: Info fra sameie/borettslag.
Overflater vegger og himling: Våtromsplater og malte overflater på vegger. Himlingsplater på innvendig tak. Vurdering av avvik: Det er tegn på fuktskader nederst på våtromsplater. Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Tiltak: Det må foretas utbedring av skadede plater. TG2. Overflater Gulv: Badet har vinylbelegg. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra toppslukrist til gulv/synlig toppmembran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. TG2. Sluk, membran og tettesjikt: Plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Vurdering av avvik: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det er påvist tegn på utettheter på rørgjennomføringer under servant.
Tiltak: Andre tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Det må foretas lokale tiltak for å utbedre utettheter på våtrommet. TG2. Sanitærutstyr og innredning: Innredning med servant, toalett og dusjkabinett. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder/svelling i skapinnredning. Det drypper fra slange bak dusjkabinett. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. TG2. Ventilasjon: Elektrisk styrt vifte. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. TG2. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Sted for hulltaking gir begrenset eller lite informasjon om badets tilstand. Målingene gir kun en indikasjon, og må ikke oppfattes som en garanti. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er det viktig å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko.

SOVEROM
Leiligheten har et romslig soverom med plass til garderobeløsninger.

INNVENDIGE OVERFLATER
Overflater: Laminat på gulv. Tapet/strie på vegger. Himlingsplater. Målt fukt i hjørne ved siden av baderomsdør. Gulvlister er fuktskadet. Selger fjernet lister etter befaring og opplyser ikke om videre fukt. Vurdering av avvik: Det er avvik: Overflater har varierende slitasjegrad. Tiltak: Skadet overflater må utbedres eller skiftes. TG2.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S. Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Innenfor gangavstand:
Gågata
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Felleskostnader

6 932.
Felleskostnader inkluderer: Tv og bredbånd, felleskostnader, renter og avdrag lån, dugnad, vedlikehold, felles strøm og driftskostnader.

Andel fellesgjeld

488 000

Borettslag

Borettslag: Håndverkern borettslag, Orgnr: 988973874

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

NB: Denne oversikten kan være ufullstendig.
Ombygd/modernisert i perioden 1960-1996.
2005: Alle leiligheter ble rehabilitert.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: DNB-12127027690
Restsaldo: 487.310,-
Kostnader til og med etter avdragsfrihet: 2.261,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Fra husordensreglene: styret kan gi egne regler for dyrehold.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Skiftet bade innredning i 2019, malt.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Montert ventiler på alle steder på badet.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Byggmester Berg, egeninnsats/dugnad, utbredning av taket, utvendig maling.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 145 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

En biloppstillingsplass på anvist plass, følger leiligheten. Gjesteparkering felles for borettslaget.

Byggemåte

Taktekking: Betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Manglende beslag i overgang tak/yttervegg. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Lokal utbedring. TG2.

Nedløp og beslag: Takrenner, nedløpsrør og beslag av plastbelagt stål. Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er påvist skader i beslagløsninger. Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. TG2.

Veggkonstruksjon: Yttervegger av antatt reisverk/knubb/bindingsverk og liggende kledning som er malt/beiset. Yttervegg mot Olav Haraldssons gate 21 ble etterisolert av Statens Vegvesen for ca. 14 år siden, og oppfylte kravene til lydisolasjon mot gaten. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. TG2.

Takkonstruksjon/Loft: Sperrekonstruksjon. Konstruksjonen tilstøter ikke leiligheten, og er derfor ikke inspisert. TGIU.

Vinduer: Malt trevindu med 2-lags glass fra 1982 på soverom, dette er slitt og gis TG 2. Vinduer med kobla glass ut mot vei som skal ha blitt skiftet for ca. 14 år siden av Statens veivesen. TG1.

Dører: Malt hovedytterdør. Normal bruksslitasje. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskille er utført i trekonstruksjon. Da etasjeskillet er en lukket konstruksjon, er ikke oppbyggingen kontrollert. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG2.

Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. TG2.

Krypkjeller: Det er ikke tilgang til å vurdere rommet mellom det nederste bjelkelaget og bakken (krypkjeller) da det ikke finnes inspeksjonsluke. Fuktigheten kan være høy i slike rom/kjellere på grunn av fuktighet fra grunnen, innsig av vann og/eller kondensering. Temperatur og fuktforhold kan gi skader i konstruksjoner slik som bjelkelag, og ofte utvikle seg over tid. En tilstandsrapport som denne baseres på en visuell befaring uten inngrep i konstruksjonen. Selv om det ikke er avdekket tegn på skader utenfor krypkjelleren under befaringen, slik som misfarging av treverk, spesielle innsekter eller råteskader i
konstruksjoner, betyr ikke dette nødvendigvis at det ikke foreligger skader i eller i forbindelse med krypkjelleren. Det anbefales derfor at en er oppmerksom på denne risikoen og undersøker dette nærmere,
helst med hjelp av en fagkyndig. Vurdering av avvik: Det er stedvis registrert noe høyt fuktnivå i trekonstruksjoner i krypkjeller. Det er midt i leiligheten ved baderomsdør funnet fukt i gulvlister. Tiltak: Andre tiltak:
Det må utføres ytterligere undersøkelser. TG2.

Innvendige dører: Slette lette dører og en med glassfelt. Mindre merker på dørene, som anses som normal bruksslitasje. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Dør til stue subber gulv når den lukkes opp. Tiltak: Enkelte dører må justeres. TG2.

Vannledninger: Synlige vannledninger er av kobber. TG1.

Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. TG1.

Ventilasjon: Naturlig ventilasjon med veggventiler og spalte i et vindu. TG1.

Varmtvannstank: 2 stk. felles varmtvannstanker for borettslaget. TG1.

Elektrisk anlegg: Det er et enkelt elektrisk anlegg med 6 stk kurser med automatsikringer. Det er ikke foretatt kontroll av det elektriske anlegget i løpet av de siste 5 årene. Det anbefales på generelt grunnlag en
gjennomgang av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet. TG2.

Branntekniske forhold: 6 kg pulverapparat og røykvarslere. TG0.

Byggegrunn: Det er byggegrunn av leirholdige masser. Byggegrunn er ikke vurdert på tilstandsnivå da det ikke er mulighet for kontroll av byggegrunn og stabilitet i masser uten vesentlige inngrep. Eiendommen ligger helt eller delvis innenfor et område med potensiell fare (aktomhetsområde) for større kvikkleireskred. TGIU.

Drenering: Antar ingen drenering. TGIU.

Grunnmur og fundamenter: Bygningen har grunnmur i natursteinsmur. Normal bruksslitasje med hensyn til alder. Vurdering av avvik: Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. TG2.

Terrengforhold: Vurdering av avvik: Terreng faller inn mot bygning. Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område iht. kommuneplan. Tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales. Det bør foretas terrengjusteringer. TG3.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Jørn-André Isnes.

Ferdigattest / brukstillatelse

Kopi av midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest kan ikke leveres, da dette ikke finnes på denne eiendommen i byggesaksarkivet.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 431 478 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 553 322 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert med følgende formål:
- Trafikkomrader
- Friomrader. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

6 datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Kommunedelplan intercity - FV.118. Ny Sarpsbru
Kulturminner - SEFRAK
Kvikkleire
Mulighet for marin leire
Reguleringsplan
Sentrumsplanen

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 80 63 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Denne vil bli utlyst etter salget.

Adresse og matrikkel

Olav Haraldssons gate 33, 1707, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 59 snr. 2, andelsnr. 5 i Håndverkern borettslag med orgnr. 988973874 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0133

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.