#ØYA

Romslig & barnevennlig enebolig beliggende på øya! Hage & solrik tomt | Mulighet til å sette sitt eget preg på boligen!

Nordbyveien 160 , 1734 Hafslundsøy

VISNINGER

29. juni onsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

64%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

71%

har bolig på over 120 kvm

79%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 100 m²
Bruksareal 156 m²
Tomt 922 m² / Festet tomt
Soverom 2
Byggeår 1954
Gårdsnummer 2095
Bruksnummer 5
FINN.no 263129941
Sist endret 28.06.2022 11:46
Prisantydning 3 400 000,-
Totalpris 3 499 019,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 99 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 499 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL NORDBYVEIEN 160!

Ask & Partners v/Jonas Bergtun presenterer denne koselige eneboligen beliggende på Hafslundsøy! 1.etasje inneholder vindfang, kjøkken, stue og bad. 2.etasje inneholder to soverom og gang. I kjeller er det wc og bod. Området har nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er kort vei til Hafslundsøy barneskole og SFO. For de aller minste finner man Hafslundsøy barnehage og Hasle barnehage et stenkast unna. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, og golfbane. Videre er det flott turløype rundt Øya golfpark. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra som har Post i butikk. Her er det også legesenter, baker og diverse.

& HØYDEPUNKTER
• Lys & luftig bolig
• Barnevennlig
• Dobbel garasje
• Stor gårdsplass
• Solrike uteområder

Velkommen til visning!

Innhold

1.etasje: Vindfang, kjøkken, stue og bad.
2.etasje: To soverom og gang.
Kjeller: Wv og bod.

Standard

ENTRÈ
Romslig entré med plass til oppbevaring av yttertøy og lignende.

STUE
Stuen har malt parkett og lyse overflater. Det er god plass til sofakrok og spisestue.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Innredningen har malte skapfronter i profilert utførelse, og laminert benkeplate. Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene. Alder: 2010 Kilde: Eier. TG1. Avtrekk: Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp. TG1.

BADEROM
Eier opplyser at badet er fra slutten av 1990 tallet. Det er plater på veggene og belegg på gulvet. Det er montert radiator for oppvarming. Alder: 1998 Kilde: Eier. TG1. Overflater vegger og himling: Det er våtromsplater på veggene. Disse ar antatt pålimt på eldre veg. Overflatene bak innredninger er ikke sjekket. Vurdering av avvik: Det er tegn på fuktskader nederst på våtromsplater. I dusjsonen har platene noe fuktskader i nedkant. Tiltak: Badet/våtsonen står foran en full oppgradering. Det må foretas utbedring av skadede plater. TG2. Overflater Gulv: Overflater bak innredninger er ikke sjekket. Det er ikke observert skader på overflatene. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik. TG2. Sluk, membran og tettesjikt: Sluket utenfor dusjsonen har ikke tilfredstillende utførelse. Vurdering av avvik: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Belegget er ikke klemt mot sluket under innredningen. Tiltak: Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner. Det må foretas lokale tiltak for å utbedre utettheter på våtrommet. Våtrommets tettesjikt/membran står foran utbedring/utskiftning. TG3. Sanitærutstyr og innredning: Innredningene på badet er generelt godt vedlikeholdt, men noen sprekker i servanten. TG2. Ventilasjon: Det er mekanisk ventilasjon med tilluft til rommet. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det ble boret 73 mm hul i vaggen bak dusjhjørnet, og ikke observert fukt i veggen. TG1.

SOVEROM
Boligen har to soverom.

INNVENDIGE OVERFLATER
De fleste overflatene er nymalte i 2022. Gulvene har malt parkett og laminat. Det er eldre underlag på vegger, gulv og tak. TG1.

Beliggenhet

Hafslundsøy ligger i et attraktivt område, ca. 7 kilometer fra Sarpsborg Sentrum. Hafslundsøy ligger sør for elven Glomma og nord for Sarpsfossen. Det finnes to veibruer som blir brukt for å komme seg til fastlandet, begge til østsiden av Glomma. På østsiden av øya er det også opparbeidet stupetårn og badeplass, i en liten vik i Glomma. Grøtbrua i sør fører over til Hafslund og Nipabrua i nord tar deg over til Hasle.
Området har nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er kort vei til Hafslundsøy barneskole og SFO. For de aller minste finner man Hafslundsøy barnehage og Hasle barnehage et stenkast unna.
Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, og golfbane. Videre er flott turløype rundt Øya golfpark. Hafslund Hovedgård ligger en liten kjøretur fra eiendommen og er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken ("Den engelske park") på rundt 100 mål.
Det er også kort vei til Varteig med idyllisk friareal og flotte turområder. Her finnes merkede turløyper som gir gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra som har Post i butikk - som ligger på Hafslundsøy. Her er det også legesenter, baker, blomsterforretning, fotpleier og bensinstasjon. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Skjeberg senteret, Rema 1000 og Iseveien Senter et rikt og variert utvalg. Sistnevnte har én handelsdel og én helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a. Byggmax, Europris, Posten, Larsen Handelsgartneri og flere andre. Det er for øvrig kort vei til Sarpsborg sentrum, samt Sverige og Nordby Shoppingcenter.

Innenfor gangavstand:       
Dagligvare
Barnehage
Barneskole
Hafslundsøy Legesenter

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 2-3 minutter - Tjernparken
Ca. 3-5 minutter - Øya golfbane
Ca. 3-5 minutter - Hafslund ungdomsskole
Ca. 5 minutter - Hafslundsbanen
Ca. 10 minutter - Isesenter
Ca. 10 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 10 minutter - Lande senter
Ca. 12 minutter - Kruseløkka ungdomsskole

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært. Ukjent. Montasje av våtromsplater, innredning.

-Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja. Kun faglært. Rørlegger. Montering, skiftet hovedledningssentralen vann og avløp. Ca 2-3 år siden.

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller? Ja. Noe kalkutslag, men tørt.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Trulig Mesterbygg. Skiftet tak samt renner og noe nedløp.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Utne elektro. Div El arbeid garasje.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Kontroll fra El leverandør.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja. Takstrapport.

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 156 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 922 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2053, Festeavgift: 300
Festet tomt. Festekontrakt vedlagt salgsoppgave. Vi anbefaler alltid juridisk bistand ved kjøp av festetomt. Ta kontakt med megler eller bortfester ved spørsmål om festekontrakt. Ytterligere opplysninger kan fåes skriftlig av melger.

Garasje / Parkering

Dobbel garasje. Kun en er i bruk, og virker. Det er ellers flere biloppstillingsplasser på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Taktekking: Yttertaket er tekket med betongtakstein. Taksteinen er ca år 2008. TG1.

Nedløp og beslag :Det er montert nedløp og takrenner i stål. Det er snøfanger på en side og montert stigetrinn. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var
krav på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Snøfangere må monteres for å tilfredstille byggeårets krav. TG3.

Veggkonstruksjon: Ytterveggene har liggende kledning. Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er noe råteskader i øvre del av kledningen, og ikke tilluft i bunn av kledningen. Tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Råteskadet trekledning må skiftes ut. TG2.

Takkonstruksjon/Loft: Bygget har takkonstruksjon i tre fra byggeår, og er utført som saltak. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er en del svertesopp på undertaket. Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. TG2.

Vinduer: Det kan ikke garanteres at det kan være vinduer med punkterte glass, da dette kun kan ses i et spesielt lys. Vinduene har malte trerammer og to-lags glass. Vurdering av avvik: Det er avvik: Vinduene har slitte overflater. TG2.

Dører: Eldre malt ytterdør med glass. Vurdering av avvik: Det er avvik: Døren er noe værslitt utvendig. TG2.

Utvendige trapper: Det er søpt trapp med tett rekkverk. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskille er utført i trekonstruksjon. TG1.

Radon: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på om det er utført tiltak for radon. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. TG2.

Pipe og ildsted: Det er montert pipe, men ikke ildsted. TGIU.

Rom Under Terreng: Det er murvegger i under etasjen. Ut i fra alder på dreneringen som antatt er fra 1950 tallet, kan det ikke utelukket at det kan forekomme fukt på kjellerveggene. Eldre gulvkonstruksjoner har normalt ikke fuktsikring mot grunn. Vurdering av avvik: Det er registrert fuktskjolder/fuktskader på overflater. Saltutslag kan tyde på sviktende drenering. Tiltak: Det må foretas ytterligere undersøkelser for å fastslå omfang/årsak. TG2.

Innvendige trapper: Malt innvendig trapp med tette trinn. Det er ikke montert håndløper på vegg. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold
anbefales å lage mindre åpninger. TG2.

Innvendige dører: Malte profilerte dører. TG1.

WC kjeller: Overflater og konstruksjon: Det er montert gulvklosett. Rommet er slitt, og har behov for oppgradering. Vurdering av avvik: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Rommer bør totalrenoveres. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Lokal utbedring må utføres. TG3.

Vannledninger: I hht eiers opplysninger er vann- og kloakkrør fra byggeår. Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige
vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Avløpsrør: Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. Ukjent avløp i lukkede konstruksjoner. Det er ikke observert fukt i benkeskapet på kjøkkenet. Vurdering av avvik: Det er avvik: TG er satt i hht alder. TG2.

Ventilasjon: Boligen har ikke montert veggventiler. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom
som ikke har det. TG2.

Varmesentral: Varmesentral med oppfyring av biobrensel. Tank med biobrensel. Anlegget er ikke funksjonsprøvd. TG1.

Elektrisk anlegg: Anlegget har skrusikringer. Alle opplysninger vedr elanlegget er i hht eiers opplysninger og undertegnedes egne observasjoner. Det er kun en visuell besiktigelse av elanlegget, og det kan ikke garanteres for at det er skjulte feil eller mangler. For å få en tilfredsstillende sjekk av elanlegget, anbefales det en rapport fra godkjent elektrikerfirma. TG2.

Branntekniske forhold: Det er montert 6 kg brannslukningsapparat i boligen. Apparatet er ikke funksjonstestet. Leiligheten har røykvarsler. TG0.

Byggegrunn: Grunnen er ukjent, men det ble ikke observert setninger i bygget, noe som tyder på stabile grunnforhold. Det kan imidlertid ikke garanteres at dette kan skje på et senere tidspunkt. TGIU.

Drenering: Dreneringen er en lukket konstruksjon, og er ikke sjekket utvendig under bakkenivå. Vurdering av avvik: Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Det er ikke tegn på noe utvendigfuktsikring. Det er observert saltutslag på ytterveggene i kjelleren noe som tyder på sviktende drenering. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. TG3.

Grunnmur og fundamenter: Boligen har støpt grunnmur. TG1.

Terrengforhold: Tomtens terreng er tilnærmet flatt, og er opparbeidet med plen, og beplantning samt gruset gårdsplass. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det antas at det er VA ledninger av plast, noe som var vanlig å bruke på byggetidspunktet. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Oljetank: Eier opplyser at den innvendige tanken har biobrensel. Vurdering av avvik: Det er opplyst om at oljetank er sanert, men tilfredsstillende dokumentasjon mangler. Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. TG2.

Garasjen har stående kledning på ytterveggene, takpapp og saltak. Det er støpt dekke og montert to vippeporter. Kun en er i bruk, og virker. Det er sprekker i støpt gulv. Det er montert dør og vindu. Garasjen har behov for oppgraderinger. Byggeår: 1982.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Kopi av midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest kan ikke leveres, da dette ikke finnes på denne eiendommen i byggesaksarkivet.

Barnehage / skole i området

Hafslundsøy skole
Hafslundsøy barnehage
Hasle barnehage

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Varmesentral med oppfyring av biobrensel. Selger opplyser om at oljefyren ikke er helt i orden, da den fungerer trengt. Det er mulig det trengs service og bytte til tynnere bioolje. Det er montert radiator for oppvarming på baderommet.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 17 504

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 880 101 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 168 363 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til byggeområder, trafikkområder og friområder. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

4 datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Kommuneplanens arealdel
Mulighet for marin leire.
Oppheving av reguleringsplaner
Reguleringsplan

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1951/300518-2/3  Festekontrakt - vilkår  
09.03.1951 
festetid: 100 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 46
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM INNLØSINGSRETT
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere


1951/300518-3/3   ** Prioritetsbestemmelse  
09.03.1951 
ANFØRT PRIORITET:MED FESTEAVGIFTEN FOR LÅN I OFFENTLIG BANK
ELLER LÅNEKASSE


1957/301458-1/3  Erklæring/avtale  
01.06.1957 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nordbyveien 160, 1734, Hafslundsøy, Gnr. 2095 bnr. 5 Fnr. 31 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0136

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.