#/NORDBERG

Koselig 4-roms leilighet i 2.etasje med lekkert kjøkken & flott vestvendt balkong! Sentralt | Flytt rett inn!

Johan Paulsens vei 7 , 1738 Borgenhaugen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

66%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

63%

av boligene er eldre enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 66 m²
Bruksareal 66 m²
Tomt 2 907 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 1956
Gårdsnummer 1048
Bruksnummer 212
FINN.no 267677735
Sist endret 11.08.2022 12:00
Prisantydning 2 250 000,-
Totalpris 2 344 914,-
Fellesutgifter 4 401,-

Beregnet totalkostnad

2 250 000,- (Prisantydning) 80 705,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 330 705,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 200,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 209,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 344 914,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL JOHAN PAULSENS VEI 7!

Ask & Partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne koselige, innholdsrike leiligheten beliggende i 2.etasje på Nordberg, sentralt på Borgenhaugen! Leiligheten har en praktisk planløsning og inneholder entre, stue, moderne kjøkken med tidsriktige overflater, baderom og tre soverom.

Det er kort vei til skole, fotballbane og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Det er nærhet til store og flotte skogsområder for lek og rekreasjon. Det er ca.3 km til Sarpsborg sentrum og alle byens fasiliteter.

& HØYDEPUNKTER
•3 soverom
•Lekkert kjøkken
•Solrik balkong
•Sentral beliggenhet

Velkommen til visning!

Innhold

2.etasje: 3 soverom, stue, kjøkken, bad, vindfang og garderobe.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Lys og luftig entre med plass til oppbevaring av yttertøy & lignende.

STUE
Lys & luftig stue med plass til sofakrok og spisestue. Fint samlingspunkt for hele familien eller med venner. Fra stuen er det utgang til den solrike balkongen.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Innredningen har malte skapfronter i slett utførelse, og laminert benkeplate. Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene. TG1.
Avtrekk: Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp med kullfilter. TG1.

BADEROM
Generell: Badet har en eldre standard. Det er tapet på veggene og belegg på gulvet. Det er montert dusjkabinett, baderomsinnredning og gulvklosett. Naturlig avtrekk. Det anbefales å renovere badet. TG3.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Badet ligger mot felles gang og kjøkkeninnredning. TGIU.

SOVEROM
Leiligheten har totalt tre soverom med gode møbleringsmuligheter.

INNVENDIGE OVERFLATER
Overflatene er generelt godt vedlikeholdt, og har liten bruksslitasje. Eier opplyser at overflatene er nye eller renoverte i 2019. TG1.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen 18-hulls golfbane med cafe i golfsesongen. Hafslund Hovedgård på Borgen/Hafslund er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken på rundt 100 mål, med store løvtrær.

Videre er det flott turterreng med sykkel- og gangveier i nærområdet, samt lysløype med mange turmuligheter på Hevingen. Det er kun 1 mil til Sarpsborgs skjærgård i Skjeberg.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi, Coop Extra og Spar. Det er kort vei til Iseveien Senter som består av en handelsdel og en helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a Byggmax, Europris og flere andre. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg sentrum, samt de øvrige handlegatene i byen innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Fra Sarpsborg jernbanestasjon går det tog til Halden, Oslo S og Gøteborg. Med bil tar det ca. 7-10 min. til Sarpsborg jernbanestasjon, 25 min. til Svinesund og 26 min. til Fredrikstad.

Innenfor gangavstand:
Borgen Barneskole
Skjeberghallen
Kiwi Borgenhaugen
Iseveien senter

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 7-10 minutter - Sarpsborg stasjon
Ca. 10 minutter - E6 Årum
Ca. 10 minutter Skjeberg golfklubb Hevingen
Ca. 15 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 15 minutter - Høysand badeplass
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Felleskostnader

4 401 pr. mnd.

Felleskostnader inkluderer: Kabel TV, forsikringer, kommunale avgifter, eiendomsskatt, festeavgift, felles strøm og andre driftkostnader.

Det gjøres oppmerksom på at lånerenten på lån til DNB Bank ASA, vil øke til 2,55%, fra 20/7-2022. Dette vil medføre en økning i felleskostnadene.

Andel fellesgjeld

80 705

Andel formue

52 481

Borettslag

Borettslag: Glomma borettslag, Orgnr: 947311956

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

NB: Denne oversikten kan være ufullstendig.

1994: Etterisolering av vegger og gulv og utskiftning av kledning
1994: Omlegging av tak og nye inngangspartier
1994: Utskiftning av vinduer og dører
2001: Utskiftning av el.anlegg
2017: Vedtatt på ekstraordinær GF 11.10 - Nødvendig vedlikehold av rør.
2021: Vi er kjent med at borettslaget arbeider med kjøp av festetomten. For nærmere opplysninger, ta kontakt med styreleder.
2022: Borettslaget tok opp lån på kr. 500.000,-, til bytting av kledning, veranda og vinduer, samt vannmålere. Lånet er refinansiert
med eksisterende lån.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er IKKE innført IN-ordning i boligselskapet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 16365137378, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 03.05.2022: 1.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 59
Saldo per 03.05.2022: 968 462
Andel av saldo: 80 705
Første termin/første avdrag: 30.04.2022 ( siste termin 31.01.2037 )

Det gjøres oppmerksom på at lånerenten på lån til DNB Bank ASA, vil øke til 2,55%, fra 20/7-2022. Dette vil medføre en økning i felleskostnadene.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 87370352

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold skal godkjennes av styret.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Bytte av toalett september 2019, da toalettet var defekt da jeg kjøpte leiligheten.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Firmanavn: Installatøren Fredrikstad AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: El-anlegg: Hele anlegget ble byttet under oppussing sept - desember 2019. Arbeid utført av Installatøren Fredrikstad AS.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Fra Installatøren Fredrikstad AS.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Fra Installatøren Fredrikstad AS.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 907 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Festeavgift: 36625

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Asfaltert gårdsplass med parkering. Borettslaget har noen garasjer. Det er ventelisteordning på disse.

Byggemåte

Taktekking: Yttertaket er tekket med ru betongtakstein. Det ble ikke observert skader på taksteinen, men taksteinen har noe slitt overflate. TG2. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Nedløp og beslag: Det er montert nedløp og takrenner i stål. Det er ikke montert stigetrinn til pipe. TG2. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Stigetrinn og plattform for feier må monteres.

Veggkonstruksjon:Ytterveggene har liggende dobbelfalset kledning. Antatt stederverkskonstruksjon med isolasjon. Kledningen er generelt godt vedlikeholdt. TG1.

Takkonstruksjon/Loft: Bygget har takkonstruksjon i tre fra byggeår, og er utført som saltak. Felles loft med boder. Det er luftspalter i gesimsene. TG1.

Vinduer: Vinduene har malte trerammer og to-lags glass. Vinduene er godt vedlikeholdt. TG1.

Dører: Finert entredør og malt balkongdør. TG1.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkongen har tregulv. Det er montert tett rekkverk. Utgang fra stue. Det er generelt slitte overflater på balkongen. TG3. Vurdering av avvik: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Det er slitte overflater på gulv og rekkverk. Det er noe råte i rekkverket. Tiltak: Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskille er utført i trekonstruksjon. Da etasjeskillet er en lukket konstruksjon, er ikke oppbyggingen kontrollert. TG1.

Radon: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på om det er utført tiltak for radon. TG2.  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Pipe og ildsted: Det er pipe, men ikke montert ildsted. TGIU.

Innvendige dører: Hvite profilerte dører. TG1.

Vannledninger: Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. TG2. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg.

Avløpsrør: Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. Stakeluke er ikke påvist i leiligheten. Det er ikke observert fukt i benkeskapet på kjøkkenet. TG2. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser.

Ventilasjon: Boligen har naturlig avtrekk, og ventiler i vegger. TG1.

Varmtvannstank: Varmtvannstanker er plassert i kjellerboden, og er på ca 200 liter. TG2.  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Berederen har ikke avrenning til sluk. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank.

Elektrisk anlegg: I elskapet er det: Automatsikringer, hovedsikring og 9 kurser. Elskapetver plassert i felles trappegang. TG1.

Branntekniske forhold: Det er montert 6 kg brannslukningsapparat i boligen. Apparatet er ikke funksjonstestet. Leiligheten har røykvarsler. TG0.

Terrengforhold: Tomtens terreng er flatt, og er opparbeidet med plen, og beplantning. Asfaltert gårdsplass. Tomten er felles og derfor ikke inspisert. TGIU.

Utvendige vann- og avløpsledninger: VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det antas at det er VA ledninger av plast, noe som var vanlig å bruke på byggetidspunktet. TG er kun basert på alder. TG2. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Avløpsanlegget må sjekkes. Andre tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Ferdigattest / brukstillatelse

Kopi av midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest kan ikke leveres, da dette ikke finnes på denne eiendommen i byggesaksarkivet.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Vedovn, ellers elektrisitet

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 772 290 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 780 245 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

4 datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Kommuneplanens arealdel
Mulighet for marin leire
Oppheving av reguleringsplaner
Reguleringsplan

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt megler eller forretningsfører for ytterligere informasjon.

Adresse og matrikkel

Johan Paulsens vei 7, 1738, Borgenhaugen, Gnr. 1048 bnr. 212, andelsnr. 10 i Glomma borettslag med orgnr. 947311956 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0139

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.