#SENTRUM

NY PRIS!Sjarmerende enebolig med nærhet til Kulåsparken! Mulighet for hybel i 2.etasje! Kort vei til Oslo for pendlere!

Enggata 38 , 1721 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Monica Aronsen
Monica Aronsen Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

43%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

34%

har bolig på over 120 kvm

80%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 138 m²
Bruksareal 139 m²
Tomt 918 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1908
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 931
Energimerking G
FINN.no 260168915
Sist endret 22.11.2022 09:30
Prisantydning 4 225 000,-
Totalpris 4 344 639,-

Beregnet totalkostnad

4 225 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 620,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 225 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 119 639,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 344 639,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL ENGGATA 38!

Ask & Partners v/Monica Aronsen presenterer denne spennende eneboligen fra 1908 i et ærverdig boligstrøk i sentrum! Dette er en sjarmbombe midt i smørøyet med 5 min til jernbanestasjonen med direkte forbindelse med tog/buss til Oslo - Ski - Fredrikstad - Moss!

Stor tomt med gode muligheter for å skille ut deler av tomten for utvikling. Flere biloppstillingsplasser på egen tomt. Flott sommerstue/drivhus på ca. 12kvm.

& HØYDEPUNKTER
• Mulighet for 2 soverom i 1.etasje
• 2 baderom
• Stor tomt med gode solforhold
• Mulighet for å skille ut tomt
• I en bydel tidligere kalt "Frankrike"
• Flere biloppstillingsplasser
• Kort vei til jernbanestasjonen
• Ærverdig bygg fra 1908
• Deler av 2.etg. kan benyttes som en hybel og utleie ( som en del av egen bolig)
• Drivhus
• Utestue

Velkommen inn i varmen!

Innhold

Kjeller: Kjellerrom.
1.etasje: Entré m/trapp, gang, bad , 2 stuer, kjøkken, soverom & kott.
Loftsetasje: Trapperom, wc , soverom, soverom m/innredning og oppvaskbenk, kontor, stue & bad.
Uthus: Diverse boder.
Drivhus: Overbygd/innglasset del av veranda.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.

STUE
Det er to stuer i 1.etasje og én i loftsetasjen. Rommene er av god størrelse og her er det tydelige soner for både spisestuemøbler og tv-krok.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Glatte fronter og massive benkeplater av eik. Det er integrert platetopp og komfyr. Det er etablert oppvaskmaskin og vaskemaskin på kjøkkenet. Det er etablert sluk, og eier har smurt membran på hele gulvet. Slukløsning har en noe enkel utførelse, hvor sluket kun er tilkoblet et rør som er avsluttet rett under himling i kjellerrommet. Tilstandsvurderingen gjelder selve kjøkkeninnredningen som fremstår med normal bruksslitasje. TG1.

Avtrekk: Kjøkkenventilator med avtrekk ut. TG1.

BADEROM
Ukjent alder og tekning forskrift. Eier overflate oppusset badet som egeninnstas av ufaglært i 2017. Det ble lagt fliser på de gamle flisene, og eier opplyser at det først ble smurt membran, og lagt ny slukmansjett. Det ble imidlertid ikke skiftet sluk og røropplegg. Det dusjes direkte på vegger og gulv, noe som på generelt grunnlag kan være en risikoløsning med hensyn til fukt i bakenforliggende og underliggende konstruksjoner.

Overflater vegger og himling: Det er fliser på veggene i dusjhjørnet, ellers malt glassfibervev. Malt innvendig tak. TG2.Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er små sprekker i plateskjøter i himling. Det er dels en noe enkel utførelse. Tiltak: Den enkelte må vurdere behov for tiltak.

Overflater Gulv: Gulvet er flislagt med elektriske varmekabler. TG2. Vurdering av avvik:  Det er avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det finnes ikke hjelpesluk utenfor tett dusjsokkel. Arbeider har dels enkel utførelse. Tiltak: Våtrommet har fungert med dette avviket. Det bør vurderes å etablere drensåpning i dusjsokkel.

Sluk, membran og tettesjikt: Plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ukjent alder på sluk. Membran ligger skjult bak fliskledning og det kan
følgelig derfor ikke sies at løsningen er fullgod og vannsikker mot lekkasjer. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe.

Sanitærutstyr og innredning: Innredning med nedfelt servant, toalett og dusjvegger/hjørne. Vedlikehold ol; Ved befaringstidspunktet var det ene glasset i dusjhjørnet knust, og det var montert et midlertidig plexiglass. Eier har bestilt og mottatt nytt glass som skal monteres før salg. Takstmann forutsetter at dette blir utført. TG1.

Ventilasjon: Mekanisk avtrekk. TG1.

Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er ikke foretatt bak dusjbatteri, da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Sted for hulltaking gir begrenset eller lite informasjon om badets tilstand. Målingene gir kun en indikasjon, og må ikke oppfattes som en garanti. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er det viktig å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko. TG1.

BADEROM LOFTSETASJE
Generell: Byggeforskrifter fra før 1997. Ingen dokumentasjon. Eier har pusset opp overflatene som egeninnsats av ufaglært i 2017, men badet eldre støpejernsluk er ikke skiftet. TG3.
Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Andre tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt, men det er gammel vegg innenfor. Det ble foretatt måling på utsiden av denne veggen, og det ble ikke indikert noen unormale høye fuktverdier. Måling er ikke foretatt i bunnsvill inne i veggen, og målingen gir svært lite eller ingen informasjon om badets tilstand. TGIU.

TOALETTROM
Overflater og konstruksjon: Wc med toalett og servant. Eier har etablert en enkel slukløsning i gulvet, slik at eventuelt lekkasjevann fra toalettrommet blir synliggjort via et lite rør som er synlig i himlingen på badet i første etasje. TG2. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Tiltak: Det bør monteres mekanisk avtrekk, og etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, for eksempel luftespalte ved dør.

SOVEROM
Det er totalt 4 soverom i boligen. Disse er av god størrelse.

INNVENDIGE OVERFLATER
På gulvene er det fliser, laminat og furugulv. TG2. På veggene er det malt glassfibervev og malt brystpanel.
I himlingene er det diverse trepanel, himlingsplater og malte plater. Vurdering av avvik: Det er avvik:
Overflater er av ulik tid, og har således forskjeller av bruksslitasje. Deler av utførelsen er noe enkel. Deler av overflaten har TG 1. Tiltak: Den enkelte må vurdere behov for tiltak.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.

Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.

Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.

Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.

Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Innenfor gangavstand:
Gågata.
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: oppgradering eksisterende bad , med ny membrand/mansjett /fliser1 etj. ny påstøp/varmekabel membrand 2 etj. se rapport. ny innredning mm ca 2017.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei. Kommentar: oppgradert av meg
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Nei. Kommentar: bilde membrand 2 etj. vist takstmann
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: har rørlegger i familie. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: skiftet noen rør koblinger 2017 og - montert/skiftet klosset/kjøkkenbenk-skap.
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Nei. Kommentar: pipe kontrollert Brannvesen/feievesen ca okt/nov 2021 uten anmerkninger se rapport brannv.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Kommentar: over 114 år gammelt hus med skjevheter gulv/vegger, men oppgradert opp gjennom åra. ingen nye sprekker mens jeg eid hus.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: veranda front, se rapport/takst.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: ny veranda 2017-
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Nei. Kommentar: har el. sertifikat gr L og drevet m. el instalasjon.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kommentar: jeg har gått over/kontrollert gammel EL anlegg og noe byttet oppgradert/fornyet av meg (har el sertifikat L ikke funnet feil, ps anlegget ble oppgradert /kontrollert/fornynet av instalatøren fredrikstad se sikringskap. 17/2 2017 noen mnd før jeg kjøpte 2017.
16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja. Kommentar: ja jeg.
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Kommentar: har søkt om dele tomt, satt på vent avventer evnt. salg.
TILLEGGSKOMMENTAR: Huset er gammelt 114 år m i brukar stand, men oppgradert opp gjennom årene.

Boligens areal

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 139 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S_ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggeteknisk forskrift og ha manglende godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg. Kjellerrommet har lav takhøyde, og derfor ikke måleverdig iht. NS3940.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 918 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje og biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Taket er tekket med betongtakstein. Tilbyggene er tekket med papp. TG3. Beslag avsluttet utanpå bordkledning. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres hull i beslag til loftsvinduet (jfr. "Takkonstruksjon"). Beslag overgang tak/yttervegg på tilbyggene er ikke avsluttet opp bak kledning, noe som gir økt risiko for fuktinntrengning. Tiltak: Tiltak: Utettheter i utvendige beslag må utbedres. Det må etableres beslagsløsning som føres opp bak bak kledning i overgang tak/yttervegg. Det må samtidig kontrolleres løsning vedrørende lufting av takkonstruksjon på tilbygg.

Takrenner og nedløpsrør av plastbelagt stål. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utstyret har elde og brukslitasje, og mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er ikke snøfangere på hele taket. Tiltak: Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Takstmann har ikke kjennskap til takvinkel og ruhet på overflate. Det bør foretas nærmere undersøkelser om det bør sikres mot nedfall av snø og is på steder hvor personer kan oppholde seg.

Yttervegger i trekonstruksjon av ukjent utførelse. TG2. Fasader kledd med liggende bordkledning. Eier opplyser at da fasadene ble kledd i 2017, så ble kledningen kledd utenpå den gamle kledningen. Iflg. eier var det endel råte i bordkledning på tilbygget (soverommet), og litt råte i forkant ved inngangspartiet. Kledningen på tilbygget ble fjernet, og her ble det ble påsatt nye asfaltplater som vindsperre. Vurdering av avvik: Det er avvik: Kledningen er utført som egeninnsats, og fremstår dels med enkel/ikke fagmessig utførelse. Det registreres manglende beslagsløsning ved avslutning mot veranda, utvendig ved vinduer, og vannbrett på fasaden. Ingen synlig lufting opp bak bordkledning. På bakgrunn av alder må det forventes at det er skjevheter. Tiltak: Tiltak: Utføre tiltak for å lukke avvik.

Saltak yttertak i sperrekonstruksjon. Det er synlig forenklet undertak av Brettex e.l. lagt over opprinnelig bordtak. Bjelkelag på loft er isolert med stubbloftsfyll/slagg. TG3. Tilbyggene har pulttak i sperrekonstruksjon. Deler av konstruksjonene er lukket uten mulighet for inspeksjon av undertak. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ingen lufting av takkonstruksjonene. Det indikeres høye fuktverdier inntil pipa, og stedvis fukt/kondensmerker i undertak. Konstruksjonen har setninger/skjevheter. Tiltak: Tiltak: Lufting/ventilering må etableres. Foreta nærmere undersøkelser, og utfør tiltak for å lukke avvik.

Malte trevinduer med 2-lags glass fra 1989 og 1999, men et vindu er skiftet i 2017. TG2.  Vurdering av avvik: Det er avvik: Vinduer har dels etterslep av vedlikehold. Det registreres avvik rundt innsettingsdetaljer.
Vinduer har dels noe treghet. Tiltak: Tiltak: Utføre tiltak for å lukke avvik. Skade og kondensmerke vindu i loftsetasjen.

Malt hovedytterdør. TG2.  Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ikke montert terskelbeslag. Tiltak: Tiltak: Montere terskelbeslag.

Veranda av trevirke med drivhus. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav, men det er montert blomsterkasser på toppen av deler av rekkverket. Det registreres litt skjevheter på deler av konstruksjonene. Tiltak: Tiltak: For å kunne tilfredsstille dagens forskriftskrav, så må rekkverk endres.

Fra terrassen er det tilkomst til kjeller via en enkel plassbygget trapp i trekonstruksjon. Over trappeutsparing har eier etablert en skyvebar kjellerlem. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Trappen er bratt, og tilfresstiller ikke dagens forskriftskrav for trapper. Uten kjellerlem er det risiko for personskade. Tiltak: Tiltak: For å kunne tilfredsstille dagens krav må det påregnes tiltak.

Takvindu på loft. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Vinduet er punktert. Jfr. "Taktekking", utett beslag inntil vinduet. Tiltak: Tiltak: Skifte glass/vindu. Utbedre beslagsløsning (jfr. "Taktekking").

I kjellerrommet er det støpt gulv, belagt med plastfliser. Gulvet har elde og bruksslitasje fra byggetiden. TG3. Vurdering av avvik: Det er avvik: I det lille kjellerrommet ble det målt høydeforskjell på over 20 mm
innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det registrert fukt, antagelig som følge av fuktinnsig og kapilært oppsug. Tiltak: Tiltak: Utføre tiltak for å lukke avvik.

Mellom etasjene er det trebjelkelag. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det registreres spor etter borebille i bjelkelag i kjellerrommet. Tiltak: Tiltak: For å få bedre tilstandsgrad må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Mursteinspipe anboret med eldre vedovner første etasje og loftsetasjen. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Pipevanger er dels ikke synlige. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. Ildfast plate mangler på gulvet under feieluke. Pipa har kun fotbeslag utvendig, og det registreres fuktoppsug i pipestokk på loftet. Tiltak: Tiltak: Utføre tiltak for å lukke avvik. Det anbefales å helbeslå pipa over yttertak.

Det finnes et lite kjellerrom under en mindre del av huset, ellers er det krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Krypkjellere har ingen tilkomstmulighet. TG2. Vurdering av avvik: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig.Tiltak: Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik den kan inspiseres, dette er en utsatt konstruksjon.

Innvendige trapper: Malt tretrapp med teppetrinn. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Rekkverket er lavere enn dagens forskriftskrav, og det er store åpninger i rekkverket, men det er vegg bak rekkverket.
Tiltak: Trappen fungerer med dette avviket.

Innvendige dører: Innvendig er det en blanding mellom eldre finerte malte dører, nyere lette profilerte dører, samt en malt fyllingsdør. TG1.

Andre innvendige forhold: Det er montert oppvaskbenk i det ene soverommet i loftsetasjen. TG1.

Vannledninger: Innvendig er det synlige vannledninger av kobberrør.TG2. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Innvendig er det synlige avløpsrør av plast og soilrør. TG2. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Naturlig ventilasjon. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Boligen er kun naturlig ventilert med luftespalte i vinduene. Tiltak: Tiltak: Det bør vurderes å etablere bedre ventilering av boligen.

Varmtvannstank på 200 liter, plassert i kjellerrommet. TG2. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I 2014 ble det krav om at varmtvannsberedere over 1500 W skal ha fast tilkobling. Tiltak: Andre tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

Luft til luft varmepumpe, montert i stuen. TG1.

Elektrisk anlegg med 63 AHS, overspenningsvern og diverse kurser med jordfeilautomater. Eier opplyser at det er trukket frem en egen kurs til oppvaskmaskinen til kjøkkenet, men at kontaktpunkt ikke er etablert. I dag er oppvaskmaskin og vaskemaskin derfor på samme kurs. TG3.

Boligen har brannslukningsapparat og røykvarslere. TG3.

Det er byggegrunn av leirholdige masser. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres enkelte mindre sprekkdannelser i grunnmuren. Tiltak: Det ser ikke ut til å være umiddelbare behov for utbedringstiltak, men overvåk tilstanden over tid for å avdekke eventuell utvikling.

Alder og utførelse på drenering er ukjent, men eventuell drenering antas å være fra byggetiden. TG3. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres fukttilsig kjellerrommet. Tiltak: Det må eventuelt utføres tiltak for å lukke avvik.

Bygningen har fundamenter og grunnmur i naturstein/granitt. Tilbygg soverom har ringmur av lettklinkerblokker. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres enkelte små sprekkdannelser mellom blokkene i grunnmur. Tiltak: Utføre lokale tiltak.

Tomten er flatt arrondert. TG2. Vurdering av avvik: Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område iht. kommuneplan. Tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales.

Bygningen har utvendig avløpsrør antatt av soil (synlig bunnledning av soilrør kommer opp av kjeller gulvet).
Vannledning av plast (PEL synlig opp av kjeller gulvet). TG2. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Eier opplyser at det er søkt om fradeling av tomten. For ytterligere opplysninger henvises til ansvarlig megler.

Uthus oppført i trekonstruksjoner med felles murt delevegg mot nabo. Granittfundamenter og jordgulv og tregulv. Vedlikehold ol; Uthuset har omfattende etterslep av vedlikehold og skader, og anses som kondemnabelt. Det må vurderes nytteverdi opp mot utbedringskostnad. Uthuset er ikke vurdert på tilstandsnivå.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest brukstillatelse datert 5.11.1957 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Sandesundsveien barneskole og Kruseløkka Ungdomsskole

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Vedovn, ellers elektrisk oppvarming. Luft til luft varmepumpe, montert i stuen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 556

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 833 592 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 778 639 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

2 datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Mulighet for marin leire
Sentrumsplanen

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema ligger vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 80 63 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Enggata 38, 1721, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 931 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0144

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.