#SENTRUM

Flott 2-romsleilighet | Innglasset balkong | Vaskerom | Garasjeplass | Midt i smørøyet med gangavstand til alt!

Jernbanegata 8B , 1706 Sarpsborg

VISNINGER

19. mai torsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig mellom 60-120 kvm

82%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 68 m²
Bruksareal 77 m²
Tomt 2 529 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1979
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 381
Energimerking E
FINN.no 258203015
Sist endret 16.05.2022 09:35
Prisantydning 2 190 000,-
Totalpris 2 455 397,-
Fellesutgifter 3 652,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) 251 188,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 441 188,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 200,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 209,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 455 397,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL JERNBANEGATA 8B!

Ask & Partners presenterer denne praktiske sentrumsleiligheten i Jernbanegata beliggende i 1.etasje. Det er garasjeplass i felles garasjeanlegg og godt med bodplass! Leiligheten inneholder kjøkken, bad, stue, soverom, vaskerom, vindfang & en flott innglasset balkong på ca. 9kvm!

Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

& HØYDEPUNKTER
• Romslig soverom
• 1.etasje
• Vaskerom
• Stor innglasset balkong
• Medfølger parkeringsplass
• Mulighet for å etablere elbillader på parkeringsplassen

Velkommen inn i varmen!

Innhold

1.etasje: Vindfang, bad, stue, kjøkken, soverom & vaskerom.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.

STUE
Stuen er lys & luftig med god plass til både spisestuemøbler & tv-krok.

KJØKKEN
Innredningen har malte skapfronter i profilert utførelse, og stein i benkeplaten. Det er ikke observert skader på innredningen. TG1.
Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp. TG2. Vurdering av avvik: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter). Tiltak: Andre tiltak: Hvis det er mulig, anbefales det å montere avtrekk som går ut.

BADEROM
Eier opplyser at badet er renovert i 2019. Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, dusjnisje, gulvklosett og naturlig avtrekk. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. TG1.

Det er lokalt fall rundt sluket, men ikke i hele dusjnisjen. Det er ikke avrenning til sluk utenfor dusjsonen. TG2. Vurdering av avvik: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er ikke sluk utenfor dusjnisjen. Tiltak: Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet.

Eier opplyser at der er smøremembran på badet, men da dette er en lukket konstruksjon, er membranen ikke inspisert. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det foreligger ingen dokumentasjon på membranen.

Innredningene på badet er generelt godt vedlikeholdt, og det er ikke observert skader. TG1. Rommet har naturlig ventilasjon (luke i dusjsonen). TG2. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

Det er ikke boret hull i veggen bak dusjhjørnet da konstruksjonen tilstøter yttervegg og mot vaskerommet. TGIU.

VASKEROM
Eier opplyser at vaskerommetver fra byggeår. TG3. Det er belegg på gulvet, malte vegger. Rommet har naturlig avtrekk. Det er uttak for vaskemaskin og utslagsvask. Rommet har en enkel og eldre standard, og har behov for oppgraderinger. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Andre tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone,
sluk m.m. må dokumenteres.
Rommet ligger mot yttervegg og bad. TGIU.

SOVEROM
Romslig soverom med god plass til både seng og skrivebord. Praktisk skyvedørsgarderobe.

INNVENDIGE OVERFLATER
Overflatene er generelt godt vedlikeholdt, og har liten bruksslitasje. Eier opplyser at de fleste overflaten er nye eller renoverte i 2018.  TG1.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten. Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.

Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.

Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange til Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.

Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Innenfor gangavstand:
Gågata
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Felleskostnader

3 652 pr. mnd.
Inkluderer: tv/internett, kommunale avgifter, felles forsikring, garasje, renter, vedlikehold, driftskostnader, diverse honorarer, eiendomsskatt, felles strøm.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 01.06.2026 utgjøre ca kr 659,00 per måned for denne boligen.

Andel fellesgjeld

251 188

Andel formue

44 354

Borettslag

Borettslag: Fram Borettslag, Orgnr: 948471019

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

NB: Denne oversikten kan være ufullstending.
2006: Alle fasader rehabilitert.
2006: Alle blokker er etterisolert.
2006: Nytt taktekke.
2006: Balkonger har fått nytt rekkverk med frostet glass samt glassparti i oppgangene.
2018: Vedtatt på GF å gi styret fullmakt til å oppgradere til fremtidsrettet kollektiv avtale: Get HD dobbel 25. Avtalen gjelder fra 1/7-18.
2020: Vedtatt på ordinær generalforsamling 18.06.2020 å legge til rette for lading av EL-bil. Andelseier betaler etableringskostnader, pluss måndelig abonnement. I tillegg kommer forbruk av strøm ved lading. Vedtatt montering av kameraovervåking i parkeringskjeller, i tråd med regler fastsatt av datatilsynet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61298194383, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 06.05.2022: 2.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 325
Saldo per 06.05.2022: 11 867 695
Andel av saldo: 251 189
Første termin: 01.07.2021Neste avdrag: 01.06.2026 (siste termin 01.06.2049)

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Husdyrhold

Dyrehold er mulig ved forhåndssøknad til styret. Søknadsskjema fås hos styret.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 77 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Innglasset balkong på 9 m2 er lagt inn som s-rom.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 529 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Garasjeplass i felles garasjekjeller.

Byggemåte

Ytterveggene har liggende dobbelfalset kledning mot balkongen. Det er antatt stendeverkskonstruksjon i veggen mot balkongen, men øvrige vegger er i betong. TG1.

Det kan ikke garanteres at det kan være vinduer med punkterte glass, da dette kun kan ses i et spesielt lys. Vinduene har malte trerammer og to-lags glass. Ingen skader de påvist. TG1.

Dørene er generelt godt vedlikeholdt. TG1.

Innglasset balkong med vinduer til å åpne. Det ligger teppe ovenpå støpt dekke. Det er dør fra stuen og ut til balkongen. TG1.

Etasjeskille er utført med støpt dekke i antatt betong. Konstruksjonen er lukket, og derfor er ikke oppbyggingen sjekket. TG1.

Det er ikke montert radonstopp iht. eiers opplysninger. TG2. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger
Det anbefales å utføre radonmålinger.

Eier opplyser at det er en bod og en parkeringsplass i kjelleren.

Malte profilerte dører. Dørene er generelt godt vedlikeholdt. TG1.

Iht. eiers opplysninger er vann- og kloakkrør fra byggeår. Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. TG1. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige
vannledninger. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ta jevnlig sjekk av rørene.

Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. Antatt soilrør imlukkede konstruksjoner. TG2. Det er ikke observert fukt i benkeskapet på kjøkkenet. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tiltak: Ta jevnlig sjekk av rørene.

Boligen har naturlig avtrekk, og ventiler i vegger. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ikke ventil på soverommet.

Eier opplyser at det er felles oppvarming. TGIU.

Skrusikringer og 35 amp hovedsikring. Totalt 9 kurser. Det er fremlagt dokumentasjon på tilsyn av elanlegget. TG1.

Det er montert 6 kg brannslukningsapparat i boligen. Apparatet er ikke funksjonstestet. Leiligheten har røykvarsler. TG1.

Tilstøtende konstruksjoner til leiligheten er i betong. Kun tilstøtende konstruksjon til leiligheten er inspisert. Ingen skader er observert. TG1.

Iht. NVE sine kart, ligger eiendommen i et område med kvikkleire. TG2. Det er felles asfalterte utearealer. Vurdering av avvik: Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område iht. kommuneplan Eiendommen ligger i et område med kvikkleire. Tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales. Det er ikke behov for utbedringstiltak.

VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det antas at det er VA ledninger av plast, noe som var vanlig å bruke på byggetidspunktet. TG er kun satt iht. alder. TG1.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming & gulvvarme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 529 773 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 907 183 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsplan med bestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Følgende datasett berører eiendommen:
5 berørte datasett
Forslag kommunedelplan Intercity
Kvikkleire
Mulighet for marin leire
Reguleringsplan
Sentrumsplanen

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt megler eller forretningsfører for ytterligere informasjon.

Adresse og matrikkel

Jernbanegata 8B, 1706, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 381, andelsnr. 17 i Fram Borettslag med orgnr. 948471019 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0148

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.