#GRÅLUM/BJØRNSTAD

Nyere enebolig med påkostede detaljer! Rålekkert kjøkken | Carport med lader | Stor takterrasse

Bjørnstadsletta 30 , 1712 Grålum

VISNINGER

28. november mandag kl. 17:30-18:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sondre Lien
Sondre Lien Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

46%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 179 m²
Bruksareal 185 m²
Tomt 705 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2019
Gårdsnummer 2047
Bruksnummer 282
Energimerking C
FINN.no 268436299
Sist endret 21.11.2022 08:59
Prisantydning 7 990 000,-
Totalpris 8 203 769,-

Beregnet totalkostnad

7 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 213 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 203 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL BJØRNSTADSLETTA 30!

Ask & Partners v/Sondre Lien presenterer denne lekre eneboligen hvor ingenting er overlatt til tilfeldighetene! Denne boligen har smarte planløsninger. 1.etasje inneholder vaskerom, bad, vindfang, stue/kjøkken og bod. 2.etasje inneholder tre soverom, bad og stue. I tillegg finnes det en romslig & solrik terrasse, carport, lettstelt hage og gårdsplass med belegningsstein - flytt rett inn!

Boligen ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde tett inntil skog og mark. Herfra er det kort vei til alle fasiliteter som flere barnehager, skole og idrettshall samt Kalnes & E6!

& HØYDEPUNKTER
• Lekkert kjøkken fra HTH med vinskap og stenplate
• To delikate baderom
• Separat vaskerom
• To stuer
• Carport med elbil-lader
• Solrike terrasser
• Stenbelagt gårdsplass

Velkommen til visning!

Innhold

1.etasje: Vaskerom, bad, vindfang, stue/kjøkken og bod.
2.etasje: Tre soverom, bad og stue.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med integrert skyvedørsgarderobe for  plass til oppbevaring av yttertøy & lignende. Entreen har delikate fliser på gulvet. Det er også montert en fastmontert oppbevaringsløsning under trapp i hall med svært gode oppbevaringsmuligheter med mange mindre/mellomstore skuffer.

STUE
Boligen har to flotte stuer med plass til tv & sofakrok. Fra stuene er det utgang til de solrike uteplassene. Stuen i første etasje har pisestuen praktisk tilknyttet kjøkkenet. Det er åpen løsning mellom stue/kjøkken. En vakker vedovn smykker inn stuen. Her er det god plass til familie og venner.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Innredningen har malte skapfronter i profilert utførelse, og benkeplate i kompositt. Innredningen har frittstående kjøkkenøy. Det er åpen planløsning til stuen. TG1. Avtrekk: Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp. TG1.

BADEROM 1.ETASJE
Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, nedsenket dusjhjørne, vegghengt klosett og mekanisk avtrekk. Overflater vegger og himling: Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. TG1. Overflater Gulv: Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Det er tilfredsstillende fall i dusjhørnet. TG1. Sluk, membran og tettesjikt: Det er dokumentert 3-partkontroll for membran. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ikke tilgang til klemring pga feilplassering av slukristen. TG2. Sanitærutstyr og innredning: Innredningen har nedfelt servant og speil med lys. Generelt godt vedlikeholdt. TG1. Ventilasjon: Det er balansert ventilasjon med tilluft til rommet. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Konstruksjonen er tre år gammel og eier skal fremlegge dokumentasjon. På bakgrunn av dette, er det ikke foretatt hulltaking. TGIU.

VASKEROM 1.ETASJE
Det er fliser på gulvet og malte plater på veggene, samt gulvvarme. Det er montert uttak for vaskemaskin, utslagsvask, varmtvannsbereder og benkeplate. Overflater vegger og himling: Overflater bak innredninger er ikke sjekket. Det er ikke observert skader på overflatene. TG1. Overflater Gulv: Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Vurdering av avvik:
Det er avvik: Gulvet er tilnærmet flatt. TG2. Sluk, membran og tettesjikt: Det er fremlagt 3-partskontroll for våtrom. TG1. Sanitærutstyr og innredning: Det er montert benkeplate med utslagsvask. TG1. Ventilasjon: Det er balansert ventilasjon med tilluft til rommet. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Konstruksjonen er tre år gammel og eier skal fremlegge dokumentasjon. På bakgrunn av dette, er det ikke foretatt hulltaking. TGIU.

BADEROM 2.ETASJE
Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, nedsenket dusjnisje, vegghengt klosett og mekanisk avtrekk. Overflater vegger og himling: Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. TG1. Overflater Gulv: Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Det er tilfredsstillende fall i dusjhjørnet. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik:
Sluk, membran og tettesjikt: Det er fremlagt dokumentasjon for 3-partskontroll. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Slukristen er plassert slik at klemringen ikke er tilgjengelig. TG2. Sanitærutstyr og innredning: Innredningene på badet er generelt godt vedlikeholdt, og det er ikke
observert skader. TG1. Ventilasjon: Det er mekanisk balansert ventilasjon med tilluft til rommet. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Konstruksjonen er tre år gammel og eier skal fremlegge dokumentasjon.
På bakgrunn av dette, er det ikke foretatt hulltaking. TGIU.

SOVEROM
Eneboligen har totalt tre soverom. Det er god plass til diverse garderobeløsninger. Rommene er malt i tidsriktie farger.

INNVENDIGE OVERFLATER
Overflatene er generelt godt vedlikeholdt, og har liten bruksslitasje. TG1.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde tett inntil skog og mark. Herfra er det kort vei til alle fasiliteter som flere dagligvarebutikker, konditori og bakeri, apotek, lege og tannlege, bank, post og bibliotek til barnehager, skole og idrettshall.
Minutter unna ligger Inspiria science center som er et populært besøksmål for hele Sør-Øst Norge. Rett ved siden av ligger et av hotellkjeden Qualitys største hoteller hvor vi også finner Superland med blant annet et stort Badeland. Hotellet rommer også treningssenter og spa-avdeling.
Området rundt boligene byr på gode rekreasjonsmuligheter i skogsterreng. Like i nærheten finner du også Kalnesskogen med løypenett og flotte muligheter for sopp- og bærplukking. Fine bade- og fiskemuligheter finner du i idylliske Tunevannet. I Grålum II Borettslag bor du svært sentralt til - midt i Østfold. Kun 4 km til Sarpsborg sentrum. Det er gangavstand til bussholdeplasser med gode bussforbindelser mot Sarpsborg og Fredrikstad. Med bil er det bare minutter til av- og påkjøring på E6 samt til Rv109 mot Fredrikstad.
Grålum er et svært populært område for bedrifter å etablere seg i, og har i dag flere store bedrifter med mange arbeidsplasser. Sykehuset Østfold med flere tusen arbeidsplasser ligger på Kalnes - kun minutter unna.

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 3 minutter - Ungdomsskole
Ca. 3-5 minutter - Barneskole (Grålum, Hannestad)
Ca. 5 minutter - Dagligvare
Ca. 5 minutter - Inspiria science center/ Quality Hotel
Ca. 5 minutter - Sykehuset Østfold
Ca. 5-7 minutter - Barnehage (Bl.a. Hinkenhopp, Tindlund, Tuneskipet)
Ca. 5-10 minutter - Amfi Borg
Ca. 7-10 minutter - Legesenter
Ca. 10 minutter - Tunevannet/Landeparken
Ca. 10 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 75 minutter - Oslo sentrum

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? ja, den er satt opp i år.

Boligens areal

Primærrom: 179 kvm, Bruksareal: 185 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Det en utvendig bod på ca 6 m2. og carport under terrassen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 705 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Carport med elbil-lader samt flere biloppstillingsplasser på egen stenbelagt gårdsplass.

Byggemåte

Taktekking: Yttertaket er tekket med helsveiset papp. TG1.

Nedløp og beslag: Det er montert nedløp og takrenner i stål. TG1.

Veggkonstruksjon: Ytterveggene har både liggende dobbelfalset kledning og stående kledning. Kledningen er generelt godt vedlikeholdt. TG1.

Takkonstruksjon/Loft: Boligen har pulttak i trekonstruksjon. TG1.

Vinduer: Vinduene har malte trerammer og tre-lags glass. Det er ikke observert skader på vinduene. Eier opplyser at vinduene er selvvaskende. Flere av vinduene har solskjerming både innvendig og utvendig. TG1.

Dører: Inngangsdøren er malt slett med sidefelt i glass. Det er ikke observert skader på dørene. TG1.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er stor terrasse i andre etasje med delvis glassrekkverk og tregulv. Terrassen ligger over utvendig bod og carport. I første etasje er det en platting med belegningsstein. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskille er utført i trekonstruksjon. Da etasjeskillet er en lukket konstruksjon, er ikke oppbyggingen kontrollert. Det er betongdekke mot grunn. TG1.

Radon: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på om det er utført tiltak for radon. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på radontiltak. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. TG2.

Pipe og ildsted: Det er montert vedovn i stuen. Stålpipe med takgjennomføring. TG1.

Innvendige trapper: Trappen har lakkerte trinn og malte vanger. Det er tette trinn og repo. TG1.

Innvendige dører: Hvite slette dører med rette kantprofiler. TG1.

Vannledninger: Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. TG1.

Avløpsrør: Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. Det er ikke observert fukt i benkeskapet på kjøkkenet. TG1.

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon fra byggeår. Enheten er plassert i boden. TG1.

Varmtvannstank: Varmtvannstanker er plassert på vaskerommet, og er på 200 liter. Berederen er fra byggeår,og har avrenning til sluk. TG1.

Elektrisk anlegg: Automatsikringer, 40 amp hovedsikring, 24 kurser. Alle opplysninger vedr elanlegget er i hht eiers opplysninger og undertegnedes egne observasjoner. Det er kun en visuell besiktigelse av elanlegget, og det kan ikke garanteres for at det er skjulte feil eller mangler. TG1.

Branntekniske forhold: Det er montert 6 kg brannslukningsapparat i boligen. Apparatet er ikke funksjonstestet. Leiligheten har røykvarsler. TG0.

Byggegrunn: Grunnen er ukjent, men det ble ikke observert setninger i bygget, noe som tyder på stabile grunnforhold. Det kan imidlertid ikke garanteres at dette kan skje på et senere tidspunkt. TGIU.

Drenering: Når det er støpt dekke er det normalt at det er lagt drensmasser under boligen, og ca 1-1,5 m utenfor ytterveggene. I tillegg erdet normalt å legge ned en drensledning. Dette er en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. TG1.

Grunnmur og fundamenter: Boligen er oppført på støpt plate på mark og ringmurselementer. TG1.

Terrengforhold: Tomtens terreng er flatt, og er opparbeidet med plen, og beplantning. Det er lagt belegningsstein i gårdsplassen. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det antas at det er VA ledninger av plast, noe som var vanlig å bruke på byggetidspunktet. TG er satt i hht alder. TG1.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 11.01.2018 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Oppvarming

Vedovn, varmekabler på baderommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 26 557

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Formuesverdien kunne ikke rekvireres.

Regulering

Eiendommen er regulert til Bjørnstad boligområde. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Tre datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Kommuneplanens arealdel
Mulighet for marin leire
Reguleringsplan

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1953/304156-1/3  Skjønn  
18.12.1953 
Elektriske kraftlinjer
Rettighetshaver: HAFSLUND AS
Overført fra: 3003-2047/24
Gjelder denne registerenheten med flere

1957/990022-1/3  Elektriske kraftlinjer  
25.10.1957 
Rettighetshaver: HAFSLUND AS
Utvidelse av kraftledninger
Overført fra: 3003-2047/24
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/3656-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
07.05.1997 
Rettighetshaver
SARPSBORG KOMMUNE
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-2047/24
Gjelder denne registerenheten med flere

2003/1286-1/3  Erklæring/avtale  
13.02.2003 
Elektriske kraftlinjer/ledninger/kabelgrøfter
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver:
ØSTFOLD ENERGI NETT AS
Overført fra: 3003-2047/24
Gjelder denne registerenheten med flere

2003/5456-1/3  Jordskifte  
24.06.2003 
Overført fra: 3003-2047/24
Gjelder denne registerenheten med flere.

2003/5456-4/3  Bestemmelse om veg  
24.06.2003 
Overført fra: 3003-2047/24
Gjelder denne registerenheten med flere

2012/372387-1/200  Erklæring/avtale  
11.05.2012 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-2047/24
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/554924-1/200  Erklæring/avtale  
03.07.2013 
Avtale om grunneiersamarbeid i Bjørnstad sameie
Gjelder arkeologiske utgravninger, samferdselsanlegg, teknisk infrastuktur og lekeplass
Overført fra: 3003-2047/24
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/654808-1/200  Erklæring/avtale  
18.07.2016 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Overenskomst om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-2047/24
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/654824-1/200  Erklæring/avtale  
18.07.2016 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Overenskomst om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-2047/24
Gjelder denne registerenheten med flere.

Dokument tinglyst 24.06.2003 kan fås ved henvendelse til megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bjørnstadsletta 30, 1712, Grålum, Gnr. 2047 bnr. 282 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0177

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.