#GAMLEBYEN

Sjarmerende selveierleilighet beliggende i en frodig & pen oase midt i Gamlebyen! Nyere overflater |Lave felleskostnader

Raadhusgaten 17C , 1632 Gamle fredrikstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

46%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

27%

har bolig mellom 60-120 kvm

21%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 37 m²
Bruksareal 37 m²
Tomt 409 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1830
Gårdsnummer 302
Bruksnummer 17
Energimerking G
FINN.no 263196674
Sist endret 30.11.2022 14:46
Prisantydning 2 950 000,-
Totalpris 3 032 769,-
Fellesutgifter 645,-

Beregnet totalkostnad

2 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 82 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 032 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL RAADHUSGATEN 17C!

Ask & Partners v/Emilie Andersen presenterer denne sjarmerende leiligheten beliggende i Gamlebyen i Fredrikstad! Leiligheten befinner seg i 2.etasje, og inneholder trapperom, gang, kjøkken, bad, stue og soverom. Leiligheten har navnet "Sommerfuglen" og ligger fint til i midten av Gamlebyen i et mindre etablert boligsameie, Raadhushagen med alle gamlebyens fasiliteter, som forretninger, restauranter, cafeer, bakeri, glassblåseri og torget.

Leiligheten fremstår som pent oppusset i senere tid, samtidig som flotte detaljer fra byggeår har blitt bevart.

& HØYDEPUNKTER
• Nyere kjøkken & bad
• Peis
• Hyggelig uteplass
• Flytt rett inn!

Velkommen til visning!

Innhold

2.etasje: Trapperom, gang, kjøkken, bad, stue og soverom.
Det medfølger også en egen bod til leiligheten.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Nydelig trappegang og gang med plass til oppbevaring av yttertøy & diverse.

STUE
Lun & hjemmekoselig stue med plass til sofakrok og diverse møblement. Fra stuen er det inngang til kjøkkenet. Det er en vedovn i stuen som varmer godt på kjølige dager. Stuen har nydelig parkett på gulvet.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Innredningen har malte skapfronter i glatt utførelse, og laminert benkeplate. Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene. Alder: 2018 Kilde: Eier. TG1. Avtrekk: Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp. Vurdering av avvik: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter). Det er kun kullfilter. Tiltak: Om mulig bør det etableres ventilasjons kanal ut i det fri fra ventilator. TG2.

BADEROM
Eier opplyser at badet er fra 2018. Det er fliser på veggene og gulvet. Eier opplyser at det er lagt flis på flis. Badet har baderomsinnredning, badekar og gulvklosett. Alder: 2018 Kilde: Eier. TG1. Overflater vegger og himling: Overflatene er generelt godt vedlikehold i hht alder. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. TG1. Overflater Gulv: Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Gulvet er tilnærmet flatt. Det er ikke opphøyd terskel. Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Det må foretas utbedring av fallforhold. Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. TG2. Sluk, membran og tettesjikt: I følge eier er det en eldre membran, det er kun lagt nye fliser i 2018. Vurdering av avvik: Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Tiltak: Badet/våtrommet må utbedres for å oppnå tilfredsstillende tettesjikt/membranløsning. TG3. Sanitærutstyr og innredning: Innredningene på badet er generelt godt vedlikeholdt, og det er ikke observert skader. TG1. Ventilasjon: Rommet har ikke tilfredsstillende utlufting. Vurdering av avvik: Rommet har ingen ventilasjon. Rommet har ingen ventilasjon. Tiltak: Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres. TG3. Fukt i tilliggende konstruksjoner. Rommet har utenpåliggende rørføring, og ligger i tilleg mot kjøkkeninnredning. TGIU.
 
SOVEROM
Det er ett soverom i leiligheten. Det er plass til garderobeskap, dobbeltseng og diverse møbler.

INNVENDIGE OVERFLATER
Det er generelt noe bruksslitasje på enkelte overflater. Anses som normal slitasje. Eier opplyser at parketten er fra 2018. TG1.

Beliggenhet

Velkommen til Raadhushagen! Leiligheten med navnet Sommerfuglen ligger fint til i midten av Gamlebyen i et mindre etablert boligsameie, Raadhushagen med alle gamlebyens fasiliteter, som forretninger, restauranter, cafeer, bakeri, glassblåseri og torget m.m. I Raadhushagen har alle sin egen uteplass i tillegg til grillplass med felles grill og utekjøkken til alles disposisjon. Drivhus, urtehagen og grønnsakene som plantes her er til alle beboeres bruk og fornøyelse. Forøvrig kort avstand til Kongstenhallen, lysløype, skoler, bussforbindelse, gratis fergeforbindelse til Fredrikstad sentrum og togstasjonen, båthavn og de idylliske Vollane.

Felleskostnader

645.
Dette inkluderer: Byggforsikring, fellesstrøm, vedlikeholdsfond og drift av hage/fellesarealer. Eier opplyser også om at felleskostnader inkluderer vask av vaskerom/der vaskemaskinen og tørketrommel står. (Man tar ut søppel osv på rundgang). Styreleder opplyser at felleskostnader kan i løpet av året bli justert noe,, men ikke mye.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld: Ingen.

Sameie

Sameie: RAADHUSHAGEN BOLIGSAMEIE,

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Kjent oppgaver som er planlagt gjennomført i 2022:
Skifte kledning på gavlvegg 17A.
Reparere råteskader på veranda 17A.
Rehabilitering av murvegg 17B.
Disse dekkes fullt av eier av seksjon 3. Ref selger: Det eneste arbeidet som kan bli et tema er reparasjon på murvegg 17B. Denne jobben skal egentlig betales av tidligere eiere, men det har vært uenighet rundt fordelingen og en tidligere eier har trukket seg, så vi er midt i forhandling om det nå.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Husdyrhold

Dyrehold er tillat. Se husordensreglene for utfyllende informasjon.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. Nordisk Bygg AS og Fredrikstad rørleggerservice. Nordisk Bygg AS og Fredrikstad rørleggerservice nye fliser og innredning 2018 ( tidligere eier, før u.t kjøpte leiligheten.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Vet ikke. Da må evt forje eier kontaktes.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Hus i gamlebyen, skjevheter i gulv.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Ikke tett taksten over utgang/veranda (entrètak) liten lekkasje i ytterkant av veranda, dypping. Tiltak ble gjennomført fagfolk, utbedret og la taksten tett 2019 via sa meiet. Ikke vært noe drypping ved verandaen etter dette.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. Tidligere eier var da styreleder, har papirer på firma. U.t har ikke navn på firma. Jobb bestilt av sameie. 2019/ jobb bestilt av sameiet, takstein ble lagt tettere og rettet opp av fagfolk. Entrè tak over terrasse.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Gamlebyen elektriske AS. Lagt strøm og stikk kontakter i rom innenfor soverom, garderobe etter bruksendring.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. U.t har etterspurt dette fra gamlebyen elektriske da u.t kun fikk faktura for jobben da den var utført.
16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja. Rom/garderobe utført av faglært tømrer og med bistand av ufaglært. Isolasjon, himling, plater, panel, listing, parkett og vindu.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Bruksendring av loftbod, godkjent bruksendring 2019. Ble da isolert, ny himling, vegger deriblant plater, gamle gulv fra bod ble brukt til panel på en vegg og en murvegg ble beholdt, nytt vindu, lister, parkett på gulv. Strøm og stikk kontakter utført av gamlebyen elektriske. Er nå Garderobe i tilknyttining til soverom.
21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Godkjent bruksendring 2019.
27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ny måling av kvadrat på leilighet av takstmann fører til redusert pris. U.t har nå gått ut ifra 38kvadrat som det sto i prospekt at det var med loftbod. Pr dato 531kr i fellesutgifter. Kvadrat er nå 37. Styreleder vil utarbeide ny pris for leiligheten. Mulig det vil bli noe økning med tiden, da sameiet pr dato ikke har noen buffer hvis det skulle oppstå noe. Sist økte vi med 10%, 2021. Økning vil alltids tas opp i styret og det må stemmes om. I sameiet sitter alle eierene i styret og har hver sin stemme.Det skal utskiftet kledning på bygg 17A og reparere råteskade veranda 17A, rehabilitering av murvegg 17B i løpet av 2022. Dette går på sameie, forhold til eierbrøk. Sameiets økonomi drifter de løpende faste utgifter samt avsetning til vanlige vedlikeholdsoppgaver (maling, mindre innkjøp til hage mm). Utover dette er det ikke rom for større vedlikehold, og slike uforutsette forhold, må innbetales særskilt veda konto innbetaling. Det er foreløpig ikke opparbeidet buffer/vedlikeholdsfond.
Tilleggskommentar: Trappoppgang, mellom gang, kjøkken, stue, soverom overflate oppusset 2018/2019. Bruksendring loftbod/ blitt garderobe 2019. Før kjøp/ forje eier/ Peisovn fra 2018 installert av Hennriksen Brensel AS. Fliser over benkplate kjøkken 2019, utført av fagmann fra Fredrikstad flis AS.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 37 kvm, Bruksareal: 37 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 409 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.
Felles eiet tomt som er pent opparbeidet med steinlagte gangveier, plen, bed, urtehage og grillplass med felles utekjøkken. Tomten er inngjerdet og skjermet med port.

Garasje / Parkering

Parkering i gate med P-kort.

Byggemåte

Taktekking: Yttertaket er tekket med en eldre teglstein. Eier opplyser at deler av taaket er utbedret i 2019, men har gammel takstein. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
taktekkingen. Eldre teglstein er som regel ikke tette, og jevnlig sjekk bør foretas. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. TG2.

Nedløp og beslag: Det er ikke montert stigetrinn og snøfangere. Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var
krav på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Stigetrinn for feier må monteres. Snøfangere må monteres for å tilfredstille byggeårets krav. TG3.

Veggkonstruksjon: Ytterveggene har stående kledning med fals. Eier opplyser at kledningen ble malt i 2021. Vurdering av avvik: Det er avvik: Kledningen er noe værslitt. TG2.

Takkonstruksjon/Loft: Det er ikke tilgang til loftet. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det var ingen luftespalter i gesimsene, noe som kan tyde på dærlig utlufting av undertak og loft. Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. TG2.

Vinduer: Leliligheten har eldre koblede vinduer. Et vindu er fra 2019. TG1. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduen har noe værslitte karmer. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. TG2.

Dører: Malt ytterdør med normal slitasje. Alder: 2018 Kilde: Eier. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskille er utført i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er en del skjevheter i gulvene, antatt etter setninger. Dette er normalt for bygg i gamlebyen. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG3.

Radon: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på om det er utført tiltak for radon. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Andre tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. TG2.

Pipe og ildsted: Det er montert vedovn i stuen. Innrerøret i pipen er ikke inspisert. TG1.

Innvendige trapper: Malt innvendig trapp med tette trinn. Det er ikke montert håndløper på vegg. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. TG2.

Innvendige dører: Eldre malte profilerte dører. TG2.

Vannledninger: Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. TG1.

Avløpsrør: Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. Stakeluke er ikke påvist i leiligheten. Det er ikke observert fukt i benkeskapet på kjøkkenet. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Tiltak: Det er opplyst av eier om at det ikke er stakeluke på avløpsanlegget. Dette bør etableres. TG2.

Ventilasjon: Boligen har ikke ventiler i vegger. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Ventilasjonsløsningen må utbedres. TG2.

Varmtvannstank: Det er montert benkebereder i kjøkkenskapet. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Berederen har ikke avrenning til sluk. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller waterguard system e.l ved varmtvannstank. TG2.

Elektrisk anlegg: I elskapet er det: Automatsikringer, 63 amp hovedsikring og 7 kurser. Det foreligger samsvarserklæring i følge eier. TG1.

Branntekniske forhold: Det er montert 6 kg brannslukningsapparat i boligen. Apparatet er ikke funksjonstestet. Leiligheten har røykvarsler. TG0.

Terrengforhold: Utearealene er felles og derfor kun kommentert, og ikke besiktiget. Det er felles uteplass med brostein, beplantning og sittegruppe. TGIU.

Utvendige vann- og avløpsledninger: VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det antas at det er VA ledninger av plast, noe som var vanlig å bruke på byggetidspunktet. Det  er ikke oppgitt alder på VA ledningene og derfor settes TG. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Avløpsanlegget må sjekkes. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Children's International School (1-10 kl.)
Gudeberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.)
Sagabakken skole (1-7 kl.)
Fredrikstad Røde Kors barnehage
Kongsten barnehage
Gudevold barnehage

Oppvarming

Peis og elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Hentet fra forige prospekt.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 185

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 365 131 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 314 471 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til bevaringsområder 990 og Annet kombinert formål. Det regulerte område er vist med reguleringsgrense på plankart i målestokk 1:2000. Det reguleres i sin helhet til spesialområde med formål bevaring i h.h.t. PBL. § 25.6. Området omfatter Gamlebyen, festningsanleggene og friområdene utenfor disse, del av Glomma samt Østre Fredrikstad Gravlund. Innenfor den viste grense skal arealene og bebyggelsen disponeres i h.h.t. denne plan og de tilhørende reguleringsbestemmelser. Festningsbyen ved Glomma i Fredrikstad er unik som bydannelse i Norge. Den fikk sin nåværende form omkring 1750. Dette gjelder festningsanleggene såvel som byplanen. Selve bebyggelsen har en mer skiftende alder ettersom den har vært fornyet etter de mange branner som har herjet stedet.
Gamlebyen er fremdeles en militær garnison og dette setter sitt preg på byen. Forøvrig fungerer den som en særegen bydel i Fredrikstad med boliger, forretninger og andre virksomheter.
Hensikten med reguleringsplanen og bestemmelsene er å verne, bevare og eksponere dette arkitektoniske og kulturhistorisk særegne by- og festningsområde. Det er vesentlig at området skal være en levende bydel i Fredrikstad, men en videreutvikling må baseres på det historiske fundament og innenfor rammen av antikvariske hensyn.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Selger opplyser om at at enkelt inventar kan selges med. Kontakt megler for nærmere informasjon om hvilke gjenstander det gjelder.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Raadhusgaten 17C, 1632, Gamle fredrikstad, Gnr. 302 bnr. 17 snr. 7 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

30-22-0200

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.