#OPSUND

NY PRIS! #Opsund | Enebolig m/ fantastisk beliggenhet & utsikt over vannet | Stor & solfylt tomt | Pergola | Garasje!

Hagebyveien 36 , 1726 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Monica Aronsen
Monica Aronsen Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

94%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 132 m²
Bruksareal 190 m²
Tomt 977 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1951
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 3122
Energimerking G
FINN.no 268136568
Sist endret 22.11.2022 19:46
Prisantydning 3 995 000,-
Totalpris 4 108 889,-

Beregnet totalkostnad

3 995 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 995 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 889,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 108 889,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL HAGEBYVEIEN 36!

Ask & Partners v/Monica Aronsen gleder seg til å presenterer Hagebyveie 36. Stor enebolig på idylliske Opsund! Tomten er solfylt og har utsikt over Glengshølen. Fra takterrassen kan du nyte utsikten uforstyrret og beundre solnedgangen. Tomten er pent opparbeidet med plen, bærbusker og biloppstillingsplasser. Det er flere fantastiske uteplasser og pergola for lune sommerkvelder.Perfekt for å invitere gjester til hagelag!

Her er det et trygt oppvekstmiljø for barna med lite trafikk, koloniohage, golfbane, fotballbane og lekepark like i nærheten.

& HØYDEPUNKTER
•Takterrasse med utsikt til Glomma
•Fantastiske solforhold
•Pergola
•Hage
•2 stuer
•3 soverom
•2 bad
•Kjellerstue og vaskerom
•Gode oppbevaringsmuligheter på loft og i kjeller
•Garasjer
•Idyllisk beliggenhet
•Barnevennlig
•Golfbane

Innhold

1.etasje: Entré, bad, gang, kjøkken, stue 1, stue 2, trapperom og garasje.
2.etasje: Gang, 3 soverom og bad.
Kjeller: Vaskerom, gang og tre boder. Trappeutgang til garasje

Utstyr

Terrassemarkise
Pergola

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med plass til oppbevaring av yttertøy & lignende.

STUE
To stuer med gode møbleringsmuligheter fordelt i to soner. Direkte utgang til utestue/ pergola og hage fra det stuens nedre plan.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Eldre kjøkken med glatte fronter og laminat benkeplate. Fliser og plater mellom over og underskap. Waterguard. Det anbefales dryppbrett under utsatte deler på kjøkken. Vurdering av avvik: Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulv. Det er avvik: Det ga ikke indikasjon på fukt ved fuktskjolder. Kjøkkenet er av eldre dato og har merker og skader på overflater. Tiltak: Det må forventes utbedringer. TG2. Avtrekk: Kjøkkenventilator med avtrekk ut. TG1.

BADEROM 1.ETASJE
Byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon: På gulv er det vinyl med varmekabler. På vegger er det våtromstapet. I himling er det tak-ess. Frittstående toalett. Dusjkabinett fra nyere tid. Nedfelt servant med underskap. Det dusjes i dusjkabinett. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Alder: 1996 Kilde: Eier. TG3. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt i vegg fra stue i tilbygg, uten å påvise unormale forhold. Måleresultat = under 6%. TG1.

BADEROM 2.ETASJE
Byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon. På gulv er det betong. På vegger er det våtromstapet. I himling er det tak-ess. Frittstående toalett. Dusjkabinett. Servant. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. TG3. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt i vegg fra soverom, uten å påvise unormale forhold. Det er tykk vegg med rørføringer inn mot soverom, noe som gir begrenset informasjon om vegg nærmest bad. Sted for hulltaking gir begrenset eller lite informasjon om badets tilstand. Målingene gir kun en indikasjon, og må ikke oppfattes som en garanti. Måleresultatet = under 6%. TG1.

VASKEROM KJELLER
Generell: Byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon. På gulv er det betong. På vegger er det betong. I himling er det malt murpuss. Utslagsvask. Uttak for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. TG3. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er målt høye fuktverdier i betongvegg og støpt gulv. Tiltak: Ytterligere undersøkelse. TG2.

SOVEROM
Tre soverom med plass til garderobe og skrivebord. Det ene soverommet har utgang til takterrassen.

INNVENDIGE OVERFLATER
På gulv er belegg, parkett og laminat. På vegger det malte flater, malt pusset mur, tapet, trepanel. I himling er det malte flater, strekt tak, malte plater, plater med tremønster. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater. Tiltak: Det må forventes utbedringer av overflater. TG2.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i rolige og etablerte omgivelser på populære Opsund. Opsund er en halvøy som strekker seg nordover i Glomma nord for Sarpsborg sentrum. Området er meget barnevennlig og uten gjennomfartstrafikk. I nærområdet finnes idrettsanlegg, Borregaard Golfklubb og store rekreasjonsområder ved Glengshølen. Det er gangavstand til blant annet Sarpsborg sentrum med alle byens fasiliteter, barnehage, barneskole og jernbanestasjon, men en nybygget gangbru - med tilhørende sykkelsti - er laget fra Opsund og over til Hafslundsøy, og trekker Opsund også nærmere denne delen av byen. Det er også bussforbindelse til sentrum med holdeplass nær eiendommen.

Innenfor gangavstand:
Bussholdeplass
Idrettsanlegg - Oppsundbanen
Borregaard golfbane
Barnehage

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 3 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 5 minutter - Nærmeste dagligvareforretning
Ca. 10 minutter - Påkjøring E6
Ca. 5-10 minutter - Sykehuset Østfold på Kalnes
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 30 minutter - Svinesund
Ca. 80 minutter - Oslo sentrum

Forsikring

Tryg Polisenummer: 2659611

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Ja. Skiftet dusjkabinett  og renset sluk i 1.etg. 2021.
2.3 Pensjonert rørlegger
2.4 Nei. Faglært.
3. Ja. 2-etg. Tett/delvis vannlås. Ble renset . Alt OK.
9. Ja. Terrasse 2.etg.
9.1 Ja. Alt nytt
9.2 Lemtun/Blikk og taktekking + Nordhavn/snekker (2022).
10. Ja. Nye kurser kjøkken, stue, nye tilbygg, kjeller+ trukket om 2.etg.
10.1 Storm elektro 1996.
11. Ja. ABC elektro team AS 2021
16. Ja. Kjellerstue

Boligens areal

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 190 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Det er ikke søkt om bruksendring av kjeller. Høyde i kjeller varierer fra 2,14 m i rom uten tilfarer gulv og 2,05 m i rom med tilfarergulv.
Det er søkt om carport til kommunene med BYA på 23 kvm. Dette er i dag og regne som en garasje på bakgrunn av den er helt lukket med en garasjeport. Det er avvik i kvm oppgitt i søknad til kommunen og faktiske kvm på plass. Det foreligger ikke ferdigattester.

Adkomst

Det vil bli skiltet med ASK & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 977 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje, samt biloppstillingsplasser på gårdsplass.

Byggemåte

Taktekking: Taktekkingen er av betongtakstein og taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er avvik: Det er rust og avskalling på beslag. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. På bakgrunn av indikasjon på over anbefale verdier ved skorstein på loft, må det gjøres undersøkelser av utvendig beslagsløsning/taktekking på tak. Alder: 1984 Kilde: Eier. TG2.

Nedløp og beslag: Takrenner og nedløpsrør av stål. Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er rust på innfestingen av takrenner/nedløp. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. TG2.

Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår med stålplater av ukjent alder og delvis stående bordkledning. Under stålplater er det gammel kledning av ukjent alder. Det kan forventes at det er noe svakheter i bindingsverk på grunn av alder. Eventuelle svakheter blir som regel rundt vinduer og i bunnsviller. Konstruksjonen skjult og er ikke tilgjengelig for inspeksjon. For å vurdere tilstand, må det gjøres inngrep i yttervegg. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er registrert misfarging i yttervegg på loft og jordslag på utvendig stålplater. Stedvis noe skade i stålbeslag. Tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Musebånd/lusing må etableres. Ytterligere undersøkelse og utbedring. TG2.

Takkonstruksjon/Loft: Saltak med sperrekonstruksjon og rupanel. Det anbefales å gjøre undersøkelse hver vår, høst og ved store nedbørsmengder. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det ga indikasjon på over anbefalte fuktverdier i bjelke ved skorstein. Det er registrert misfarging og værslitasje i gesims. Undertak er stedvis misfarget. Tiltak: Lokal utbedring bør utføres. Lufting/ventilering bør forbedres. Det må gjøres ytterligere undersøkelse av taktekking og overvåke loft. TG2.

Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra antatt 70-80 tallet og tilbygg har vinduer fra 1996. I kjeller er det eldre koblede vinduer. Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist andre avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er registrert vinduer med behov for justering, sprekker i trevirker. Det er påvist glassrute som er punktert. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Vinduer må justeres. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Beslag må utbedres. TG2.

Dører: Bygningen har malt hovedytterdør av ukjent alder og malt balkongdør skyvedør i tre med 2-lags glass fra 1996. Vurdering av avvik: Det er avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Ytterdør mangler tettninglist og beslag under dør har feil utførelse. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. TG2.

Balkongdør til liten balkong. Bygningen har malt balkongdør i tre med 2-lags glass. Vurdering av avvik: Det er avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Skade i dør og tettingslist med begrenset effekt. Tiltak: Det må forventes utbedringer. Alder: 1977 Kilde: Produksjonsår på produkt. TG2.

Balkongdør til altan: Bygningen har malt to fløyet balkongdør i tre med 2-lags isolerglass. Vedlikehold o.l: Det er behov for utvendig vedlikehold. Alder: 2007 Kilde: Produksjonsår på produkt. TG1.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse i trekonstruksjon og pergola med plasttak. Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. TG2.

Altan med utgang fra soverom i andre etasje: Altan i trekonstruksjon med underliggende takpapp. Eier opplyser at etter vannlekkasje i 2022 ved enden på takpapp mot uteplass ved takrenner, ble det utført følgende. Det er revet av gammel takpapp og lagt ny takpapp under impregnerte terrassebord. Nye takrenner og beslag. Nødvendig utbedring av skadet trevirke. Ny kledning vindsperre på vegg/rekkverk mot gårdsplass. Krysslekting på ny hard isolasjon for utlufting av konstruksjon. Montering av nye finerplater som undergulv. Jobbene er utført av Nordhavn bygg AS og Thorbjørn Lemtun AS. Eier har lagt terrasse bord på egeninnsats. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Det er avvik: Det er værslitt og oppsprukket trevirke på rekkverk. Utførelsen av skruer på rekkverk øker sjansen for råte i rekkverk. Tilfarere er lagt direkte på takpapp, noe som igjen gir fall på terrassegulv. Tiltak: For å tilfredsstille dagens krav til rekkverk, må høyden endres. Lokal utbedring. Vurdere oppretting av terrasse gulv. TG2.

Balkong ut mot innkjørsel: Balkong i trekonstruksjon med overhengende tak. Rekkverk med lukket konstruksjon med stående kledning og beslag på toppbord. Gulv med terrassebord og delvis lukket konstruksjon. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er avvik: Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Det er registrert utettheter i beslagsløsning for rekkverk og morken silikon mot beslag. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser.

Utvendige trapper: Utvendig trapp i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Det er avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Det er værslitte og oppsprukket trevirke. Rekkverk er noe løst. Andre tiltak: Rekkverk må utbedres. Det må foretas tiltak på trapp for å lukke avviket. TG2.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Gulv mot grunn er av betongdekke. Store deler av gulv er dekket med teppe og ikke tilgjengelig. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG3.

Etasjeskille mellom første og andre etasje: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG2.

Etasjeskille mellom kjeller og første etasje: Etasjeskiller er av trebjelkelag i eldre del og støp plate på mark på tilbygg. Det er registrert avvik på 6 mm gjennom hele rommet. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG2.

Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. TG2.

Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe som er delvis pusset og delvis forblendet. Vedovn i stue og kamin i kjeller. Sotluke i kjeller. Side mot yttervegg er kledd igjen på utsiden. Vurdering av avvik: Det er avvik: Pipa har rennemerker etter sotvann.  Pipevanger er ikke synlige. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Eier opplyser at det er fyrings forbud i kamin i kjeller. Sotluke er rusten. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det må gjøres ytterligere undersøkelser og utbedring. Tetting rundt sotluke må undersøkes og eventuelt skifte sotluke. Det må gjøres ytterligere undersøkelse om pipevange ut mot yttervegg
er utført riktig med tanke på synlige pipevanger. TG2.

Rom Under Terreng: Rom under terreng har tilfarer gulv med teppefliser og betonggulv. Utforet vegger med panel og betong/mur-vegg på vegg. Hulltaking er foretatt i vegg og tilfarergulv og det er påvist avvik i konstruksjonen i tilfarergulv. Måleresultat i tilfarergulv= 20 %. Måleresultat i utforet vegg= 15. %. Det gjøres oppmerksom på at innkledning av murkonstruksjoner under terrengnivå alltid er å betraktes som en risikokonstruksjon med fare for magasinering av fukt. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Det bør etableres bedre ventilering av kjeller.TG2.

Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp med belegg i trinn. Normal elde og bruksslitasje med behov for vedlikehold. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det mangler rekkverk på nederste del av trappen. Håndløper er noe løs. Andre tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Dersom det skal tilfredstille dagens krav til trapp, må håndløper monteres. Håndløper må festes ytterligere. TG3.

Innvendige trapp fra garasje og ned til kjeller. Boligen har betongtrapp. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Elde og slitasje. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. TG2.

Innvendige trapp til kjeller. Boligen har lakkert tretrapp med teppe i trinn. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er dårlig innfesting av gelender. Trapp har skjevheter og skader på overflate. Tiltak: For å tilfredsstille dagens krav til trapp, må håndløper monteres på ene siden. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. TG2.

Innvendige dører: Innvendig har boligen malte glatte dører med profiler på en side. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Noen merker og skader på overflater. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører. TG2.

Andre innvendige forhold: Garsjerom med støpt dekke og yttervegg i trekonstruksjon og stående kledning. Saltak med sperrekonstruksjon. Aluminium leddport. Fra garasje er det nedgang til kjeller. Det er begrenset tilgang til garasje på befaringstidspunkt. Det er registrert sprekker i støpt dekke, i overgang mellom gulv og grunnmur til hus og i utvendig grunnmur. Synlig rusten armering og avskalling. Det er registrert noe misfarging i sutaksplater. Tiltak: Det må gjøres ytterligere undersøkelser og utbedring. Rusten armering og avskalling må utbedres for å hindre ytterligere korrosjon og avskalling. TG2.

Vannledninger: Innvendige vannledninger er av jern og kobber. Vurdering av avvik: Det er irr på rør. Det er påvist rustdannelser på jernrør.  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.  Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Avløpsrør: Det er avløpsrør av støpejern og plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er påvist rust på avløpsrør. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon. Vurdering av avvik: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Bedre ventilering må etableres. TG2.

Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på 147 liter. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Alder: 1984. TG2.

Elektrisk anlegg: 50 AHS med div. automatsikringer. Det ble utført tilsyn 9. november 2021. I 1996 ble det installert elektrisk anlegg i tilbygg og trukket om i 2 etasje og ny sikringsboks. Utført av Storm elektro.
I 1984 ble det lagt nye kurser til ned til kjeller og kjøkken. Utført av Johansen og Rishøi. Det er bemerket lampe som mangler deksel og gjennomføring av tilførsel i stålplater som har behov for utbedring. TG1.

Branntekniske forhold: Røykvarsler og brannslokningsapparat. TG0.

Byggegrunn: Antatt byggegrunn av leirholdige masser. Takstmann har ikke foretatt geotekniske undersøkelser. Byggegrunn er ikke vurdert på tilstandsnivå da det ikke er mulighet for kontroll av byggegrunn og stabilitet i masser uten vesentlige inngrep. TGIU.

Drenering: Alder, utførelse og tilstand på drenering/fuktsikring er ukjent. Drenering rundt tilbygg fra 1996. Stedvis synlig grunnmursplast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. TG2.

Grunnmur og fundamenter: Bygningen har grunnmur i betong med sparestein og antatt stripefundamenter av betong under grunnmur. På tilbygg er det lettklinker ringmur. Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert løs puss på muroverflater. Innsiden av grunnmuren har misfarging. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. TG2.

Terrengforhold: Delvis flatt og skrående terreng. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Bygningen har utvendig avløpsrør av støpejern og vannledning av plast. Offentlig avløp via private stikkledninger og offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
Eier opplyser at det ble trukket plast vannrør inne i opprinnelig jernrør, dette ble gjort i 1985. Vann og avløpsledningene er ikke kontrollert i forbindelse med rapporten. Hvis riktig tilstand på avløpsledningene skal kontrolleres, kan dette utføres ved hjelp av TV-kontroll. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Garasje: Beskrivelse. Eldre garasje med sidebod: Støpt ringmur med sparestein og plate av delvis jord og delvis grovstøp. Yttervegger i trekonstruksjon med stående kledning. Sidehenglset dører i tre.
Takstein av tegl. Garasjen er smal og lite egnet for dagens biler. Garasje har skjevheter og sterkt behov for vedlikehold og utbedringer. Byggeår: 1951.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport uført av Ole Petter Søtorp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Kurland barneskole

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Ved og elektrisk

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 24 279

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 743 919 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 678 108 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Ja. Eiendommen ligger helt eller delvis innenfor et område hvor bygninger og/eller bygningsmiljø er vurdert som verneverdig. Det er opgitt 16 soner i Opsund. Denne eiendommen ligger i sone 1 og har generelt er det satt vernegrad 1 fra komunen. Ta kontakt med Sarpsborg kommune for ytterligere spørsmål.

Regulering

Eiendommen er uregulert og følge Kommuneplanens arealdel. Ihht. Kommuneplanens formål ligger eiendommen innefor sone for Bebyggelse og anlegg. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

4 datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Kommuneplanens arealdel
Kulturminner - Kulturmiljøer
Mulighet for marin leire
Verneverdivurdering

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger  ikke handelen:
- Lamper i stuen, gardinstenger i stuen og soverom.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 80 63 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Lamper i stue, gardinstenger stue og soverom medfølger ikke.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hagebyveien 36, 1726, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 3122 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0207

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.