#KARLSHUS

Rålekker endeleilighet fra 2020! Garasje med heisadkomst | Vannbåren varme | Sigdal kjøkken | Flotte solforhold!

Mosseveien 7B , 1640 Råde

VISNINGER

4. desember søndag kl. 14:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

75%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 83 m²
Bruksareal 88 m²
Tomt 3 488 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2020
Gårdsnummer 53
Bruksnummer 36
Energimerking D
FINN.no 269449319
Sist endret 29.11.2022 12:15
Prisantydning 4 790 000,-
Totalpris 4 918 769,-
Fellesutgifter 4 259,-

Beregnet totalkostnad

4 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 790 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 918 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL MOSSEVEIEN 7B!

Ask & Partners v/Emilie Andersen har gleden av å presenterer denne smakfulle 3-roms endeleiligheten fra 2020! Leiligheten befinner seg i 1. etasje, med heisadkomst ned til garasjekjeller og bod. Leiligheten er nylig malt i tidsriktige farger og har i tillegg en rekke tilvalg.

Leiligheten inneholder en hyggelig entré, et delikat baderom, to romslige soverom, stue/kjøkken i åpen løsning, wc, teknisk rom og bod. Leiligheten har også en hyggelig terrasse med utgang fra stuen. Her kan du nyte den deilige ettermiddagssolen!

&HØYDEPUNKTER
Vannbåren gulvvarme
Sigdal kjøkken med intergrerte hvitevarer
Heis rett utenfor døren
Biloppstillingsplass i garasjekjeller
Elbil-lader
Kort vei til E6!
Holdeplass for regionale- og ekspressbusser rett utenfor

VELKOMMEN PÅ VISNING!

Innhold

Eierseksjonssameiet best år av 33 boligseksjoner.

Leiligheten inneholder gang, bad, 2 soverom, stue/kjøkken,
wc, teknisk rom og bod. Rett utenfor døren er det en heis som kan ta deg ned til parkerings kjeller og bod.

Standard

ENTRÈ
Velkommen hjem! Romslig entré med god plass til oppbevaring av yttertøy & lignende.

STUE
Stor og luftig stue i tidsriktige farger. Her er det god plass til en stor sofagruppe. Fra stuen er det utgang til den solrike terassen. Åpen stue- og kjøkkenløsning.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Sigdal kjøkken med glatte fronter og laminat benkeplate. Integrert kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. "Waterguard" e.l og dryppbrett under vask. Komfyrvakt. Normal bruksslitasje. TG1. Avtrekk: Avtrekk via balansert anlegg. TG1.

BADEROM
Generell: Teknisk forskrift 2017 og ingen dokumentasjon. Overflater vegger og himling: Flis på vegger og malt innvendig tak. Normal bruksslitasje. TG1. Overflater Gulv: Flislagt gulv og elektriske varmekabler.
Vedlikehold o.l: Noe misfarging i fuger i dusj. Sluk, membran og tettesjikt: Plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Membran ligger skjult under fliser, tilstand kan ikke kontrolleres uten inngrep i konstruksjonen. Dusjhjørner med vannbelastning direkte på overflater, kan være en risikokonstruksjon med hensyn til fuktinntrenging til bakenforliggende konstruksjoner. TG1. Sanitærutstyr og innredning:
Innredning med nedfelt servant veggmontert toalett dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin. TG1. Ventilasjon: Balansert ventilasjon. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt i vegg fra stue, uten å påvise unormale forhold. Måleresultat = 8,2 %. TG1.

TOALETTROM
Overflater og konstruksjon: Vegghengt toalett. Servant med underskap. På gulv er det fliser. På vegger er det malte flater. I himling er det malte flater. Det ble ikke registrert fuktføler for wc på befaringstidspunkt, men det er bekreftet at dette skal monteres dersom det ikke foreligger. TG1.

SOVEROM
Leiligheten har to soverom av god størrelse. Det ene soverommet har inngang til wc. Det er god plass til garderobeskap på soverommene.

INNVENDIGE OVERFLATER
På gulv er parkett. På vegger det malte flater. I himling er det malte flater og betong i bod. Overflater har for det meste normal bruksslitasje. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert sprekker ved overgang mellom vegg og tak i stue. Tiltak: Ytterligere undersøkelse og utbedring.

Beliggenhet

Mosseveien 7B ligger i et moderne og nyere boligsameie sentralt plassert på Karlshus. Her bor du tilbaketrukket, men likevel i nærheten av de fleste fasiliteter. Det er gangavstand til blant annet busstopp, togstasjon, butikker, skoler og barnehager. Det er også rask vei til E6 med bil som tar deg til alle østfoldbyene.

Er du glad i sjøen er Larkollen og Fuglevik i nærmiljøet. Det er flotte turområder i nærområdet, og det er gode bademuligheter i Vannsjø. Er du derimot golfglad, er Evje Golfpark bare 10 minutters kjøretur unna.
Det er gode pendlermuligheter med buss eller tog til Oslo og til de nærmeste Østfoldbyene Fredrikstad, Sarpsborg og Moss. Med bil tar det ca. 50 min til Oslo.

Ønsker du å holde deg i nærområdet, er dette kjent for hyggelige gårdsutsalg hvor du kan kjøpe kortreist, lokalprodusert mat fra bønder i området.

Felleskostnader

4 259 pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter, Tv/Internett grunnpakke, forretningsførsel, revisjon, vaktmestertjenester, renhold fellesarealer, bygningsforsikring, vannbåren varme, serviceavtale for å ivareta teknisk anlegg og brannvarsling.

For vedlikehold av garasjeanlegg og sportsboder betaler seksjonseier kr. 150,- pr. mnd. for hver garasjeplass som seksjonen har bruksrett til.

Sameie

Sameie: Karlshus Park Råde Boligsameie, Orgnr: 924463473

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ingen kjente varsler vedr. reguleringsplan / byggearbeider.

Saker som styret har jobbet med i 2021:

- Gjennomført 1 års-befaring med Betongbygg, og fulgt opp saker fra denne. Blant annet flislegging av opptrinn i trappegangene, forlenge takrenner over terrasser, mur mot nabo ved 7A og andre mindre utbedringer.
- Fulgt opp økonomien i sameiet som blant annet førte til at vi matte øke innbetaling av felleskostnader og foreta dobbel innbetaling i november og desember. Dette matte gjores bla. for å dekke økte strømkostnader.
- Etablert HMS plan for sameiet
- Fulgt opp innkjøpsavtaler og vedlikeholdsavtaler med leverandører.
Blant annet innhentet alternative tilbud på forsikring.
- Behandlet diverse spørsmål og klager fra beboere.
- Gjennomført overføring av gangvei til Råde Kommune som besluttet på årsmotet.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

KLP Polisenummer: 800003463

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i sameiet under forutsetning av at dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere i sameiet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja, Easee lader
- 24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Takst utført 2022.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 88 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 488 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i felles garasjekjeller. Her er det også installert easee ladeboks.
Gjesteparkering utomhus.

Sameiet har felles underetasje med parkeringsplasser og sportsboder. Garasjeanlegget har ikke oppvarming. Arealer for sportsboder har oppvarming.

Utleie av parkeringsplasser innenfor sameiet kan skje ved samtykke fra styret. Utleie til personer eller selskaper utenfor sameiet er ikke tillatt.

Byggemåte

Veggkonstruksjon: Bindingsverk konstruksjon og betong med liggende kledning og murpuss. TG2. Vurdering av avvik: Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Tiltak Lokal utbedring bør foretas for å øke avstanden mellom terreng og bordkledning.

Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass med utvendig aluminiumsbeslag. TG1.

Dører: Bygningen har malt hovedytterdør med yale dørlåssystem og skyvebalkongdør i malt tre med utvendig aluminiumsbeslag og 3-lags glass. TG1.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse med impregnert terrassebord og omramming av naturstein. TG1.

Andre utvendige forhold:  Taktekkingen er av antatt pappshingel. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Takrenner og nedløpsrør av stål. Vegger i bindingsverk konstruksjon og betong med overflater av liggende kledning og murpuss. Bygningen har betonggrunnmur og antatt stripefundamenter av betong under grunnmur. Utførelse på drenering/fuktsikring er ukjent. TG2. Vurdering av avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av betongdekke. Det er registrert avvik på 4 mm gjennom hele rommet. Det er registrert avvik på 3 mm innenfor 2 meter. TG1.

Radon: Utbygger opplyser om at det ikke lagt radonsperre på bakgrunn av at det er garasje kjeller med utlufting. TG1.

Innvendige trapper: Bygningen har betongtrapp med fliser og stålgelender/rekkverk. TG1.

Innvendige dører: Innvendig har boligen malte glatte dører og skyvedører. TG1.

Vannledninger: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) og er besiktiget i rørskap i bod. "Waterguard" e.l i rørfordelingsskap. TG1.

Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. TG1.

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon. TG1.

Varmesentral: Varmesentral for fjernvarme er forutsatt plassert i teknisk rom i u.etg i bygg A. TGIU.

Varmtvannstank: Det er felles oppvarming av varmtvann. TGIU.

Andre installasjoner: Calling anlegg og heis i felles areal rett utenfor inngangsdør. TGIU.

Vannbåren varme: Vannbåren varme med skap i bod med Waterguard e.l. "Waterguard" e.l i rørfordeligsskap. TG1.

Elektrisk anlegg: 40 AHS med overspenningsvern og div. jordfeilsautomater. En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass. TG1.

Branntekniske forhold: Kablet røykvarslingsanlegg med sprinkelanlegg. TG0.

Byggegrunn: Det er ukjent byggegrunn. Byggegrunn er ikke vurdert på tilstandsnivå da det ikke er mulighet for kontroll av byggegrunn og stabilitet i masser uten vesentlige inngrep. TGIU.

Terrengforhold: Flatt terreng. TGIU.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Bygningen har utvendig avløpsrør av antatt plast vannledning av antatt plast (PEL) offentlig avløp via private stikkledninger og offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Vann og avløpsledningene er ikke kontrollert i forbindelse med rapporten. Hvis riktig tilstand på avløpsledningene skal kontrolleres, kan dette utføres ved hjelp av TV-kontroll. TGIU.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 21.04.2020. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Vannbåren varme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 640 pr. år Eiendomsskatt

Eiendomsskatt

Det er i Råde kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 857 221 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 085 997 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelser til detaljregulering for Mosseveien 7-9 m.fl., Karlshus sentrum - Råde kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1946/951-1/87  Bestemmelse om gjerde  
10.05.1946 
Overført fra: 3017-53/36
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1946/952-1/87  Bestemmelse om gjerde  
10.05.1946 
Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra: 3017-53/36
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/9766-1/87  Best. om adkomstrett  
1.10.2004 
rettighetshaver:Knr:3017 Gnr:53 Bnr:35  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3017-53/36
Gjelder denne registerenheten med flere.

Vei/vann/avløp

offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Mosseveien 7B, 1640, Råde, Gnr. 53 bnr. 36 snr. 30 orgnr. 924463473 i Råde kommune
Ideell andel av sameiet: 88/2460

Oppdragsnummer

30-22-0210

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.