#STANGERHOLMEN

Herskapelig villa med felles strand & båtplass | Solrik tomt | Skjærgårdsidyll | Ingen boplikt | En sjelden mulighet!

Stangerholmveien 14B , 1626 Manstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

42%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 168 m²
Bruksareal 168 m²
Tomt 855 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2016
Gårdsnummer 118
Bruksnummer 149
Energimerking B
FINN.no 271405640
Sist endret 24.11.2022 15:44
Prisantydning 9 900 000,-
Totalpris 10 161 519,-

Beregnet totalkostnad

9 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 247 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 900 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 261 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 161 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL STANGERHOLMVEIEN 14B!

Ask & Partners v/Emilie Andersen presenterer denne herskapelige villaen også omtalt "Snippen", beliggende på Stangerholmen! Boligen er innholdsrik og første etasje inneholder hall m/trapp, bad, vaskerom, kjøkken, stue og spisestue. Loftsetasjen inneholder stue, bad, tre soverom og omkledningsrom. Garasje innehar kontor og wc. I tillegg er det en uisolert vinterhage. Eiendommen har bruksrett til felles strand og bryggeanlegg med egen båtplass.Her får du hus & hytte i ett - flytt rett inn!

Boligen ligger på idylliske Skjæløy, og det er kun 150 meter ned til strand og bryggeanlegg.

& HØYDEPUNKTER
• Båtplass samt bruksrett til felles strand og bryggeanlegg
• Herskapelig kjøkken
• To delikate baderom
• Garasje med elbil-lader
• 3 soverom - Mulighet for 4

Velkommen til visning!

Innhold

Etasje: Hall m/trapp, bad, vaskerom, kjøkken, stue og spisestue.
Loft: Stue, bad, tre soverom og omkledningsrom

Garasje: Kontor, WC og garasje.
I tillegg er det en uisolert vinterhage på ca. 8 kvm.

Standard

ENTRÈ
Stor hall med plass til garderobe for oppbevaring av yttertøy & lignende. Det er doble glassdører som fører inn til stue/kjøkken. Downlights i himling og flislagt gulv.

STUE
Det er åpen løsning mellom stuen & kjøkkenet. Stuen har god plass til sittegrupper & spisestue. Det er installert en vedovn som varmer godt på de kjøligste dagene. Fra stuen er utgang til den solrike terrassen.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Profilerte fronter med laminat benkeplate. Fliser mellom over og underskap. Waterguard e.l. Integrert kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr, platetopp og micro. Vedlikehold o.l:
Anbefaler komfyrvakt. Skapdør til frys har behov for justering. TG1. Avtrekk: Kjøkkenventilator med avtrekk ut. TG1.

BADEROM
Teknisk forskrift 2017 og uavhengig kontroll. Memebran og fliser er utført av Murerfirma Roar Kristoffersen. Litexplater utført av Byggmester Rolf T. Bless. Alder: 2021 Kilde: Eier.
Overflater vegger og himling: Flis på vegger og malt innvendig tak. TG1. Overflater Gulv: Flislagt gulv med vannbåren gulvvarme. TG1. Sluk, membran og tettesjikt: Slukrenne ved vegg i dusjsonen og smøremembran med ukjent utførelse. Dusjhjørner med vannbelastning direkte på overflater, kan være en risikokonstruksjon med hensyn til fuktinntrenging til bakenforliggende konstruksjoner. Membran ligger skjult under fliser, tilstand kan ikke kontrolleres uten inngrep i konstruksjonen. TG1.
Sanitærutstyr og innredning: Innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne med 2 stk dusjhoder. TG1. Ventilasjon: Balansert ventilasjon. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Eier opplyser om at vegg er full av rør til vann og elektro. TGIU.

VASKEROM
Teknisk forskrift 2010 og uavhengig kontroll. Overflater vegger og himling: Tapet på vegger med sokkelflis og malt innvendig tak. TG1. Overflater Gulv: Flislagt gulv med vannbåren gulvvarme. TG1. Sluk, membran og tettesjikt: Plastsluk og smøremembran. Membran ligger skjult under fliser, tilstand kan ikke kontrolleres uten inngrep i konstruksjonen. Sanitærutstyr og innredning: Innredning med nedfelt servant og opplegg for vaskemaskin. TG1. Ventilasjon: Balansert ventilasjon. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt, da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. TGIU.

BADEROM LOFT
Teknisk forskrift 2010 og uavhengig kontroll. Overflater vegger og himling: Baderomsplater på vegger med flis sokkel og malt innvendig tak. TG1. Overflater Gulv: Flislagt gulv med vannbåren gulvvarme. Det dusjes i dusjkabinett og det er badekar. Vurdering av avvik: Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Gulv er flatt med svakt motfall mot dør. Lokalt fall ved dusj. Tiltak: Det må lages avrenningsmulighet inn til dusj/sluk. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. TG3. Sluk, membran og tettesjikt: Plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. TG2. Sanitærutstyr og innredning: Innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, dusjkabinett og badekar. TG1. Ventilasjon: Det er balansert ventilasjon. TG1. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt i vegg fra soverom, uten å påvise unormale forhold. Måleresultat = under 6 %. TG1.

SOVEROM
Boligen har tre soverom i dag, men det er mulig å etablere ytterligere et soverom i 1 etasje.

INNVENDIGE OVERFLATER
På gulv er laminat og fliser. På vegger det mdf-panel og tapet. I himling er det malte flater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert bom i fliser i gang. Tiltak: Lokal utbedring. TG2.

Beliggenhet

Eiendommen ligger på idylliske Skjæløy, med ca. 150 meters gangvei ned til strand og brygge. Til nærmeste butikk og aktivitetsområde er det ca 5 minutter med bil. Boligen har en solrik og sjarmerende beliggenhet i et etablert bolig og hytteområde. En liten spasertur til sjøen med med fine badeplasser.
Det er kort vei til dagligvare, samt barnehage med gang og sykkelsti, forretninger som gavebutikk, frisør, velvære og Pizza i Saltnes sentrum. Forøvrig flott turterreng. Det er skole og idrettsanlegg på Manstad.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. Firmanavn: Arne Nilsen as. Jeg som rørlegger mestrer har utført arbeidet.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Murerfirma Roar Kristoffersen as. Ved omgjøring av bad 1 etg.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Dokumentasjon på membran.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. meg selv. Lagt vannbåren varme i huset og alt sanitær.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Bygget hagestue og isolert garasje. 2021.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Plankebyen elektriske as.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Ja fra Elektrikker som la opp alt når vi bygde.
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. i garasje.
19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Ja. Ikke byggesøkt vinterhage.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Oppholdsrom i garasje.

Boligens areal

Primærrom: 168 kvm, Bruksareal: 168 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Det er foreligger ikke søknad om levegg, støpt platting i første etasje og vinterhage. Vaskerom er beskrevet som teknisk rom/bod på tegninger.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 855 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flott opparbeidet tom med gressplen, hekker og trær. Innkjøring som er lagt med betongstein og naturstein kantstein. Tomten grenser til 100 meters- belte og LNF- område.

Eiendommen har bruksrett til felles strand og bryggeanlegg i et realsameie, hvor man deltar i utgiftene til opparbeidelse og vedlikehold av denne. Eier opplyser om at sameie eier hele området innenfor porten, og ned til stranden.

Garasje / Parkering

Garasje med elbil-lader samt flere biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Byggemåte

Taktekking: Taktekkingen er av betongtakstein og taket er besiktiget fra bakkenivå. TG1.

Nedløp og beslag: Takrenner og nedløpsrør av stål. TG1.

Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår med 198 mm isolering og stående bordkledning. TG1.

Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon med 300 mm isolasjon. Loft har begrenset tilkomst og det er kun besiktet fra liten luke i omkledningsrom. Anbefales ytterligere undersøkelse.
Isolert skråtak-konstruksjoner kan på generelt grunnlag være en risikokonstruksjon dersom oppbygningen ikke er korrekt utført med hensyn til lufting etc. TG1.

Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. TG1.

Dører: Bygningen har malt balkongdører i tre med 3-lags isolerglass. Malt ytterdør med 3-lags glass. TG1.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkong i lofsetasje på ca 7 kvm med overtak. Konstruksjon i impregnert trevirke. Spotter i undertak. TG1.

Terrasse i første etasje: Støpt plate på mark med godt fall ut fra bygning og trerekkverk.med sende heldekkende panel. Ikke søkt om. TG1.

Andre utvendige forhold: Uisolert vinterhage Vegg-til-vegg teppe på gulv. Stående trepanel/kledning på vegger. Trepanel i tak. Skyvedører i i stål med glasspartier. Vinduer med karm og ramme i tre med 2-lags isolerglass. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Gulv mot grunn er av betongdekke og 250 mm EPS. Det er registrert avvik på 5 mm gjennom hele rommet. Det er registrert avvik på 5 mm innenfor 2 meter. TG1.

Etasjeskille mellom første etasje og andre etasje. Isolert etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er registrert avvik på 11 mm gjennom hele rommet. Det er registrert avvik på 6 mm innenfor 2 meter. TG1.

Radon: Bygget er opplyst utført med radonsperre. Det er ikke gjort undersøkelser av radonforekomst i forbindelse med rapporten. Dette gjøres med egnet utstyr i de kaldeste månedene i året. TG0.

Pipe og ildsted: Boligen har isolert stålpipe og vedovn i første etasje. Takstmann anbefaler på generelt grunnlag at pipe og ovner/peis blir kontrollert av feiermester i Fredrikstad kommune. På denne eiendom er det ikke registrert fyringsanlegg for oppvarming, derfor ingen opplysninger hos Fredrikstad kommune. TG1.

Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp med lakkerte trinn. TG1.

Innvendige dører: Innvendig har boligen malte fyllingsdører. TG1.

Vannledninger: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) og er besiktiget i rørskap. Takstmann er ikke fagmann og kontrollen er begrenset til det visuelle. TG1.

Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Takstmann er ikke fagmann og kontrollen er begrenset til det visuelle. TG1.

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon. TG1.

Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på 350 liter fra Høiax. TG1.

Andre installasjoner: Sentralstøvsuger som er plassert i garasje med uttak i første og andre etasje. TGIU

Vannbåren varme: Vannbåren varme i hele første etasje, bad i loftsetasje med skap i vaskerom og viftekonvektor i andre etasje. Stue nærmeste vinterhage har egen kurs for vannbåren dersom man skulle ønske å skille ut den delen av rommet og det ligger trekkerør fram til soverom i andre etasje. TG1.

Elektrisk anlegg: 63 AHS med astrour og div. jordfeilsautomater. Ingen synlig overspenningsvern. Svakstrømskap under el.skap. El. bil lader i garasje. TG1.

Branntekniske forhold: Røykvarsler og brannslokningsapparat. TG0.

Byggegrunn: Antatt byggegrunn av leirholdige masser og moregrunn/sand. Takstmann har ikke foretatt geotekniske undersøkelser. Byggegrunn er ikke vurdert på tilstandsnivå da det ikke er mulighet for kontroll av byggegrunn og stabilitet i masser uten vesentlige inngrep. TGIU.

Drenering: Drenering i drensrør med omkringliggende drenerende masser i følge tegninger. TG1.

Grunnmur og fundamenter: Bygningen har betonggrunnmur og såleblokk under grunnmur av blokker. TG1.

Terrengforhold: Flatt terreng. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Bygningen har utvendig avløpsrør av plast vannledning av plast (PEL) offentlig avløp via private stikkledninger går ned til pumpe stasjon som deles med 10 andre enheter, og offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Vann og avløpsledningene er ikke kontrollert i forbindelse med rapporten. Hvis riktig tilstand på avløpsledningene skal kontrolleres, kan dette utføres ved hjelp av TV-kontroll. TGIU.

Garasje: Byggeår: 2016. Beskrivelse: Støpt plate på mark med betong ringmur. Bindingsverkskonstruksjon som er isolert med stående kledning. Saltak som er isolert og med betongtakstein. Aluminiums leddport med automatisk portåpner. Utslagsvask. Malt ytterdør. Balkongdør med karm og ramme i tre med 2-lags isolerglassruter. Vinduer med karm og ramme i tre med 2-lags isolerglassruter.
Kontor: Belegg på gulv, mdf-panel på vegger og mdf-panel i tak. Wc rom: Belegg på gulv, mdf-panel på vegger og mdf-panel i tak. Frittstående wc og servant med underskap. Lagringsplass på loft.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Ole Petter Søtorp.

Annet:
Opplysninger fra selger:
Er eiendommen tilknyttet en velforening? JA/NEI. Hvis ja, kostnad pr år: Ja ca 1500,-

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 15.09.22 for eiendommen.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Vedovn og vannbåren varme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 13 643

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 331 998 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 795 194 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Plantreff i følge kommunens omrpdeanalyse:
Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032
530 - Hensyn friluftsliv, H530-KFO
5200 - LNF - spredt bolig- fritids ellernæringsbebyggelse.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2021/1153721-1/200  Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler  
17.09.2021 21:00 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Stedsevarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
Bestemmelse om transport og ferdsel
Bestemmelse om byggeforbud og beplantning
Gjelder denne registerenheten med flere

1971/300447-3/86  Best. om adkomstrett  
27.01.1971 
rettighetshaver:Knr:3004 Gnr:118 Bnr:149  
Bestemmelse om båt/bryggeplass
Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje
Gjelder denne registerenheten med flere.

Det er i servitutten registrert forkjøpsrett. Denne forkjøpsretten er i følge kartverket slettet i 2020 ref. telefonkorrespondanse mellom megler og kartverket.

Vei/vann/avløp

Via privat vei som er åpen for alminnelig ferdsel.
Offentlig, private stikkledninger til eiendom.
Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger og pumpe.

Tilbehør

Vegglamper i 1.etasje stue og gressklipper følger ikke med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Stangerholmveien 14B, 1626, Manstad, Gnr. 118 bnr. 149 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

30-22-0238

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.