#ST.MARIEGATE

Stor 2-roms leilighet med balkong | Sentrum | Oppvarming og varmtvann inkl. i felleskostnadene | Heis & garasjeplass!

St. Marie gate 42 , 1706 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sondre Lien
Sondre Lien Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

59%

eier sin egen bolig

48%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

31%

har bolig på over 120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 74 m²
Bruksareal 78 m²
Tomt 1 568 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 4
Byggeår 2018
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 1592
Energimerking B
FINN.no 272272520
Sist endret 17.10.2022 15:47
Prisantydning 2 550 000,-
Totalpris 3 556 568,-
Fellesutgifter 6 409,-

Beregnet totalkostnad

2 550 000,- (Prisantydning) 998 559,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 548 559,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 556 568,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL ST. MARIE GATE 42!

Ask & Partners v/Sondre Lien presenterer denne praktiske leiligheten beliggende i fjerde etasje. Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Fra St. Marie gate er det gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. Her får du en leilighet med alt du måtte trenge!

Leiligheten inneholder entré, soverom, stue/kjøkken & bad/vaskerom. Leiligheten har en balkong på ca 10 kvm. Leiligheten er innholdsrik med et lekkert kjøkken.

& HØYDEPUNKTER
• Lekkert kjøkken
• Fjernvarme & balansert ventilasjon
• Balkong på ca. 10 kvm
• Romslig soverom
• Heis i fellesområde
• Garasjeplass - infrastruktur for elbillading er lagt opp for hele borettslaget

VELKOMMEN TIL VISNING!


VELKOMMEN TIL VISNING!

Innhold

Entré , Stue/kjøkken , Soverom , Bad/vaskerom, Bod
I tilegg er det en balkong på ca. 10 kvm.

Utstyr

Callinganlegg med kamera og fjernåpning. Heis i fellesområde.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med integrert skyvedørsgarderobe med speil for oppbevaring av yttertøy og lignende.

STUE
Lys & luftlig stue med gode møbleringsmuligheter. Det er åpen lønsing mellom stue & kjøkken. Fra stuen er det utgnag til leilighetens balkong på ca. 10 kvm. Store vinduer som slipper inn godt med dagslys.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Glatte fronter med laminat benkeplate. Fliser mellom over og underskap. Integrert oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Komfyrvakt. Fliser mellom over og underskap er utført av tidligere eier og antatt utført i 2018. TG1. Avtrekk: Avtrekk via balansert anlegg. TG1.

BADEROM/VASKEROM
Teknisk forskrift 2010 og med dokumentasjon. Alder: 2018 Kilde: Andre opplysninger.
Overflater vegger og himling: Flis på vegger og malt innvendig tak. TG1.
Overflater Gulv: Flislagt gulv med elektriske varmekabler. Varmekabler sto ikke på under befaring, så de ble ikke funksjonstestet. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert bom i flis og sprekk i fug. Tiltak: Lokal utbedring. TG2.
Sluk, membran og tettesjikt: Plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Vedlikehold o.l: Klemring er ikke tilgjengelig for inspeksjon rundt hele pga. flislim dekker deler av klemringen. TG1.
Sanitærutstyr og innredning: Innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin. TG1.
Ventilasjon: Balansert ventilasjon. TG1.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. TGIU.

SOVEROM
Det er totalt et soverom av god størrelse i leiligheten. På soverommet er det plass til dobbelseng og det er gode garderobemuligheter.

INNVENDIGE OVERFLATER
På gulv er parkett. På vegger det malte flater. I himling er det malte flater. Vedlikehold o.l: Se egne rapport angående tidligere vannlekkasje fra dekke i 5 etasje. Er nå utbedret. Normal bruksslitasje. TG1.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.

Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.

Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 6-8 min gange til Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er St. Marie plass som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
I St. Marie gate 42 blir du nærmeste nabo til Sarpsborg scene hvor det skjer mye på kultur- og konsertfronten! Dette er en perfekt leilighet for å leve ut sentrumsdrømmen!

Innenfor gangavstand:
Gågata
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Alvim
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Felleskostnader

6 409.
Til dekning av bl.annet: Kommunale avgifter, eiendomsskatt, revisjon, forretningsførsel, bygningsforsikring, TV/data, vaktmester, andre driftskostnader, vedlikehold og avsetning til vedlikeholdsfond, felles strøm, fjernvarme, serviceavtaler tekniske anlegg, parkering

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Første avdrag forfaller til betaling 30.09.2023 og vil for ovennevnte andel utgjøre ca kr. 1.890,- pr mnd. Borettslaget har tatt høyde for 3,40 % rente fra 01.08.22.

Andel fellesgjeld

998 559

Andel formue

13 095

Borettslag

Borettslag: St marie plass borettslag, Orgnr: 919591803

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Til informasjon har styreleder i borettslaget gitt  informasjon om at borrettslaget har en tvist med utbygger om noen forhold ved St, Marie gate 42. Disse forholdene er: Etablering av en ekstra heis, redusere støyen fra treningssenteret slik at støyen tilfredsstiller offentligrettslige krav for de leiligheter som er berørt samt utbedre mangler knyttet til fellesarealene (maling, generell finish og dårlig utført arbeid mv.). Borettslaget har på bakgrunn av det ovennevnte stevnet utbygger for retten. Ta kontakt med styreleder eller megler for ytterligere informasjonen.

I forbindelse treningssenteret som ligger  i 1. etasje, så kan dette medfører at man ved noen tilfeller kan høre lyd fra senteret. Kjøper oppfordres til å vurdere om dette kan være til sjenanse før bud inngis.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld om man ønsker dette.

Fellesgjeld / lånevilkår

Annuitetslån med nedbetaling over 30 år. Lånets 5 første år er avdragsfrie, lånets totale løpetid er således 5 år med avdragsfrihet + 30 år med nedbetaling, totalt 35 år. Långiver ar OBOS Bank og er totalt kr. 38.927.143,- pr. 30.12.21.. Første avdrag forfaller til betaling 30.09.2023 og vil for ovennevnte andel utgjøre ca kr. 1.890,- pr mnd. Borettslaget har tatt høyde for 3,40 % rente fra 01.08.22.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP1331832

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Foreligger ikke regler om husdyr. Det anbefales å kontakt styret angående spørsmål rundt dette.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

- 3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Kommentar: Ikke for boligdelen av bygget. Det har vært et tett rør i næringsseksjonen av byg
get.
-5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller? Ja. Kommentar: Noe fuktmerker i garasjevegg i kjeller.
- 8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? Ja. Kommentar: Utbedret av Peab i forbindelse med lekkasje fra tak. Se takstdokumenter.
- 11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Kommentar: Lekkasje fra tak utbedret av totalentreprenør Peab som en garantisak. Se dokum
entasjon i takst.
- 13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)? Ja. Kommentar: Samsvarserklæring fra Østfold Elektro AS
- 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kommentar: Kontroll av el-anlegg av Elvia i august 2021.
- 16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det
som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja. Kommentar: Tidligere eier har lagt fliser på terrasse og ved kjøkkenbenk.
- 24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Kommentar: Vurderinger ble utført i forbindelse med utbedring av lekkasje fra tak. Se takst.
- 26. Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag? Ja. Kommentar: Tvist mellom Brl. og utbygger vedr. overtakelse av fellesarealer, samt støy fra tre ningssenter i 1 etasje.
- 28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks.
rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Kommentar: Utbedret i forbindelse med lekkasje fra tak. Se takst.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 78 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 568 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Tomten er felles og består av asfalterte områder med parkeringsplasser.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Infrastruktur for elbillading er lagt opp for hele borettslaget.

Byggemåte

Opprinnelig bygningsmasse er fra 1979, men denne delene er fullstendig bygget ny i 2018.

Vinduer: Malte trevinduer med 3-lags glass. Alder: 2018 Kilde: Andre opplysninger. TG1.

Dører: Bygningen har malt hovedytterdør(EI30/43dB) og 1 stk malt balkongdør i tre med 3-lags isolerglass. Alder: 2018 Kilde: Andre opplysninger. TG1.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkong i betong med flis og glassrekkverk med aluminiumsrammer. Fliser på balkong er utført av tidligere eier og antatt utført i 2018. Vedlikehold o.l:
Stramme håndtak på balkong. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er bom i fliser. Tiltak: Lokale utbedringer. TG2.

Andre utvendige forhold: Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Flatt tak. Taktekkingen er av pappshingel. Takrenner som er tilknytte leilighet er av plastbelagt stål. Veggene som er tilknyttet leilighet er av bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Kledning består av fasade plater av fiberceement eller
lignende og stående kledning. Antatt byggegrunn av leirholdige masser. Betonggrunnmur med antatt stripefundamenter. Vurdering av avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. TG2.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av betongdekke. TG1.

Radon: Boligen ligger minimum 3 etg over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. TG0.

Innvendige trapper: Boligen har felles ståltrapp med belegg i trinn og stålrekkverk. TG1.

Innvendige dører: Innvendig har boligen malte glatte dører. TG1.

Vannledninger: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) og er besiktiget i rørskap. TG1.

Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. TG1.

Ventilasjon: Bygningen har balansert ventilasjon med sentral i garderobe. Vedlikehold o.l: Begge filter bør skiftes. TG1.

Varmtvannstank: Felles varmtvann i sameiet, oppvarmet med fjernvarme. TGIU.

Andre installasjoner: Calling anlegg med kamera og fjernåpning(Fungerer på befaringsdato.) Heis i fellesområde. TGIU.

Vannbåren varme: Radiatorer som er varmet opp fra felles fyringsanlegg med fjernvarme. Fjernvarme anlegget er ikke kontrollert ifm. rapport. TGIU.

Elektrisk anlegg: 32 AHS med div. jordfeilsautomater. Tilsyn 03.08.2021. Det ble funnet et avvik på stikkontakt ved kjøkken. Avvike er utbedret av Østfold elektro. TG1.

Branntekniske forhold: Røykvarsler, sprinkel anlegg og brannslange under kjøkkenbenk. Det anbefales å ha brannslokningsapparat på soverom. TG0.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Ole Petter Søtorp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 2.9.2018. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Radiatorer som er varmet opp fra felles fyringsanlegg med fjernvarme.
Bygningen har balansert ventilasjon med sentral i garderobe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

4 datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Gul liste
Kulturminner - Kulturmiljøer
Mulighet for marin leire
Sentrumsplanen

På eiendommen er det registrert verneverdige bygning(er).
På eiendommen er det registrert freda kulturmiljø, verdensarv eller nasjonale interesser i by. Mer informasjon kan finnes hos Riksantikvaren. Sarpsborg Aksene i bysentrum - Kulturmiljø av nasjonal interesse.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2012/740140-1/200  Erklæring/avtale  
10.09.2012 
Rettighetshaver:ØSTFOLD ENERGI AS  
Org.nr: 879904412
Avtale om fremføring av fjernvarmenett
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/107329-1/200  Erklæring/avtale  
06.02.2013 
Rettighetshaver:ØSTFOLD ENERGI AS  
Org.nr: 879904412
Rettigheter til fremføring av fjernvarmenett.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/1480235-1/200  Erklæring/avtale  
10.12.2019 21:00 
Bestemmelse om felles bakgård
Gjelder denne registerenheten med flere

1993/1580-1/3  Seksjonering  
23.02.1993 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Næring
sameiebrøk: 6005/6600

2016/677709-1/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
26.07.2016 
endring av formål/brøk:
snr: 2
formål: Næring
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 3592/5575

2018/1558217-1/200  Reseksjonering  
15.11.2018 21:00 
snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 3930/5840
Endring av sameiebrøk
Endring av formål
Opprettelse av ny 5. etasje fra eksisterende byningsmasse
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

St. Marie gate 42, 1706, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 1592 snr. 2, andelsnr. 28 i St marie plass borettslag med orgnr. 919591803 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0254

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.