#BYENSMARKER

Sjarmerende hytteliv ved Byens Marker! Over 4 måls tomt |Flotte uteplass | Verksted | Naturskjønne omgivelser | Sjønært!

Turveien 56 , 1630 Gamle fredrikstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

100%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

31%

er gift

20%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 60 m²
Bruksareal 60 m²
Tomt 4 204 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1875
Gårdsnummer 303
Bruksnummer 1459
FINN.no 273267277
Sist endret 03.10.2022 14:37
Prisantydning 4 000 000,-
Totalpris 4 111 269,-

Beregnet totalkostnad

4 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 000 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 111 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 111 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL TURVEIEN 56!

Ask & Partners v/Jonas Nikolai Grimsøen formidler denne sjarmerende fritidseiendommen i naturskjønne omgivelser med sjønær beliggenhet. Hytten inneholder stue, kjøkken, soverom, vindfang og bad. Loftsetasjen inneholder gang og to soverom.

I nærområdet finner du flotte turstier i skogsterreng og skjærgården med bademuligheter. Her kan du sikre deg en eldre, sjarmerende fritidseiendom med landlig beliggenhet blant dyr - og fugleliv, turområder og kort vei til sjøen. Hagen er opparbeidet med plen, bærbusker og det er flere solrike uteplasser.

& HØYDEPUNKTER
• Sjarmerende hytte med sjel
• Stor & solrik tomt
• Paviljong
• Garasje
• Naturskjønne omgivelser
• Kort vei til skjærgården med bademuligheter

Velkommen til visning!

Innhold

Hytte
1.etasje: Stue, kjøkken, soverom, vindfang og bad.
Loft: Gang og to soverom.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Entré med plass til oppbevaring av yttertøy & lignende.

STUE
Stue med plass til sofa & spisestue. Det er en vedovn i stuen som varmer godt på de kjøligste dagene.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Det er montert en eldre og enkel kjøkkeninnredning. Innredningen er liten, og har ikke overskap. Vurdering av avvik: Det er avvik: Innredningen har bruksslitasje. TG2.
Avtrekk: Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp. TG1.

BADEROM
Det er fliser på gulvet og panel på veggene. Det er montert servant og biologisk toalett. Rommet er ikke oppbygd som et våtrom. Rommet har ingen vanninstallasjoner, og derfor er det ikke foretatt hulltaking.
På bakgrunn av dette er rommet ikke inspisert. Skal rommet benyttes som et våtrom, bør dette oppgraderes. Alder: 2010 Kilde: Eier. TG er ikke vurdert.

SOVEROM
Det er totalt tre soverom i boligen.

INNVENDIGE OVERFLATER
Det er generelt noe bruksslitasje på overflatene. Noe overflatebehandling eller utskifting bør påberegnes. TG1.

Beliggenhet

Fritidseiendommen ligger attraktivt til i rolige og naturskjønne omgivelser.  Det er også sentrumsnært og her har man det meste like rundt hjørnet. Det er kort vei til matbutikker, kjøpesenter, skole, barnehage, og gode kollektivtilbud. Idylliske og populære Gamlebyen er bare få minutter unna med bil.

Byfergene til Kråkerøy, sentrum og Gressvik anløper også Gamlebyen. Gratisfergene er en viktig del av kollektivtrafikken i Fredrikstad.

Turmulighetene i nærområdet er mange og varierte, med turstier rett utenfor døren og til sjøen. Få minutter i bilen og man har tilgang til rusleturer på vollene og brostenlagte gater i Gamlebyen, til sykkelturer på den langstrakte Glommastien. Like i nærheten ligger også Kongsten Fort og Kongstenhallen. Her finner du, i tillegg til det store grøntområdet, både innendørs- og utendørs svømmebasseng, treningssenter og bowlinghall, samt Kong Fredrik II Golfbane.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

8. Kjenner du til om det er/har vært sopp, råteskader eller skadedyr i boligen (f.eks. skjeggkre, rotter, mus, maur eller lignende)? Ja. Litt muselort av og til (i annen etasje).

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger på fritidseiendommen/hytta. Det finnes ikke byggetegninger i kommunens arkiver på hytta. Det kan derfor ikke kontrolleres at godkjente tegninger samsvarer med dagens faktiske bruk. Det er kjøpers ansvar å kontrollere, evt. få dette godkjent dersom dette ikke stemmer.

Uthus/garasje: Det er avvik fra dagens bruk i forhold til det opprinnelige byggemeldte og godkjente. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. 

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 204 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkeringsplasser på tomten.

Byggemåte

Byggeår: 1875. Standard: Bygget har gjennomgående lav standard. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner.

Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt.

Taktekking: Yttertaket er tekket med en eldre teglstein. Taksteine har generelt slitte overflater. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg.  Andre tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Eldre teglstein er som regel ikke tett, og det anbefales å sjekke undertaket jevnlig. TG2.

Nedløp og beslag: Det er montert nedløp og takrenner i stål. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Andre tiltak: Stigetrinn for feier må monteres. Plattform for feier må monteres. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er ikke behov for utbedringstiltak i nær fremtid. Stigetrinn og plattform for feier må monteres. Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. TG3.

Veggkonstruksjon: Ytterveggene har stående kledning med fals. Kledningen er generelt godt vedlikeholdt. Eier opplyser at deler av veggkonstruksjonen er byttet. TG1.

Takkonstruksjon/Loft: Eier opplyser at hele takkonstruksjoner er gjenoppbygd. Det er saltak. Det foreligger ingen dokumentasjon. Vurdering av avvik: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Tiltak: Andre tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. TGIU.

Vinduer: Det er koblede vinduer i bygget. Antatt fra 2010. Vurdering av avvik: Det er avvik: Vinduene har slitte overflater utvendig. TG2.

Dører: Malt ytterdør med glassfelt. Det er noe bruksslitasje på overflatene. Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Andre tiltak:
Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. TG2.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Eier opplyser at det er lagt et nyere støpt dekke i boligen. Alder: 1997 Kilde: Eier. TG1.

Radon: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på om det er utført tiltak for radon. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Andre tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. TG2.

Pipe og ildsted: Eier opplyser at det nytt innrerrør i pipen i ca 2015. Det er montert vedovn i stuen. Innrerøret i pipen er ikke inspisert. TG1.

Innvendige trapper: Malt innvendig trapp med åpne trinn. Det er ikke montert håndløper og rekkverk. Trappen er bratt. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Andre tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. TG3.

Innvendige dører: Innvendige furudører. Normal bruksslitasje. TG1.

Ventilasjon: Det er ikke tilfredsstillende ventilasjon i bygget. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser.  Ventilasjonsløsningen må utbedres.  Anlegget må sjekkes av fagperson. Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Andre tiltak: Veggventiler bør moneters i p-rom. TG2.

Elektrisk anlegg: Alle opplysninger vedr elanlegget er i hht eiers opplysninger. I elskapet er det: Automatsikringer, overspenningsvern og 11 kurser.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei
2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Ukjent.
3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja I hht eier er alke elarbeider utført av installatør, men det foreligger ingen dokumentasjon.
4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ukjent
5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei
6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei
7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei
9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei
10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei
11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja
12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja
Undertegnede er ikke fagmann på elanlegg, og derfor anbefales det gjennomgang av fagmann på dette. TG2.

Branntekniske forhold: Det er montert 6 kg brannslukningsapparat i boligen. Apparatet er ikke funksjonstestet. Boligen har røykvarsler. TG0.

Byggegrunn: Grunnen er ukjent, men det ble ikke observert setninger i bygget, noe som tyder på stabile grunnforhold. Det kan imidlertid ikke garanteres at dette kan skje på et senere tidspunkt. TGIU.

Drenering: Eier opplyser at det er naturlig drenering rundt boligen. Det er ukjent om det er brut fuktsperre i gulvet. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det bør gjøres lokale tiltak. Andre tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. TG2.

Grunnmur og fundamenter: Det er en eldre granittmur hvor deler av muren er utbedret. Vurdering av avvik: Det er normalt at det kan bli sprekkdannelser i eldre granittmurer. Sjekk muren jevnlig. TG1.

Terrengforhold: Tomtens terreng er flatt, og er opparbeidet med plen, og beplantning. TG1.

Garasje
Beskrivelse: Byggets antatte byggeår er ca 2010. Eiers opplysning. Bygget har gjennomgående lav standard. Se nærmere beskrivelse under.
Konstruksjoner Det er stående kledning på ytterveggene og takstein på yttertaket. Innvendig er det innredet to rom i på loftet, garasje og et rom med vask og snurredo. Bygget er generelt godt vedlikeholdt, men noe oppgraderinger bør påberegnes. I hht eiers opplysninger er bygger oppført i 2010, men det er bygd utenpå eksisterende bygg. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på om dette er byggesøkt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Vedovn. Elektrisitet.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 5 333

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 212 896 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1949/403271-2/86  Bruksrett  
27.12.1949 
for militært øyemed
Rettighetshaver: MILITÆRETATEN
 
1993/217-2/86  Erklæring/avtale  
12.01.1993 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Det er ikke vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

Eiendommen er (mulig) registrert i SEFRAK-registeret. Bygningane i SEFRAK-registeret er i utgangspunktet ikkje tillagt spesielle restriksjonar. Registreringa fungerar meir som eit varsko om at kommunen bør ta ei vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt løyve til å endre, flytte eller rive bygninga jfr. Riksantikvaren sine sider.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Selger informerer om at alt av verktøy kan medfølge handelen. En del av løsøre vil medfølge handelen. Selger tar med seg personlig gjenstander m.m.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Turveien 56, 1630, Gamle fredrikstad, Gnr. 303 bnr. 1459 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

30-22-0260

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.