#ØYA

Enebolig med solrik terrasse og stor tomt | Stor dobbelgarasje | Flott hage & lekestue | Barnevennlig!

Venusveien 3 , 1734 Hafslundsøy

VISNINGER

11. oktober tirsdag kl. 17:30-18:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sondre Lien
Sondre Lien Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

64%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

71%

har bolig på over 120 kvm

79%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 149 m²
Bruksareal 156 m²
Tomt 1 066 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1973
Gårdsnummer 2094
Bruksnummer 150
Energimerking E
FINN.no 274040772
Sist endret 30.09.2022 12:34
Prisantydning 3 950 000,-
Totalpris 4 062 769,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 98 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 950 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 112 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 062 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL VENUSVEIEN 3!

Ask & Partners v/Sondre Lien presenterer denne koselige eneboligen beliggende på Hafslundsøy! 1.etasje inneholder entré, to soverom, bad, trapperom og stue/kjøkken. Underetasjen inneholder gang m/trapp, gang, tre soverom, bad/vaskerom og bod. (Underetasjen er ikke  byggesøkt og godkjent for varig opphold).

Tomten er pent opparbeidet med gressplen, hekkbeplantning, gruset innkjørsel og gårdsplass. Det er en dobbel garasje og gode parkeringsmuligheter. Det er også en lekestue i hagen - perfekt for småbarnsfamilien! Området har nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er kort vei til Hafslundsøy barneskole og barnehage.

& HØYDEPUNKTER
• Solrik terrasse
• Stor hage med lekestue
• Dobbel garasje
• Barnevennlig

Velkommen til visning!

Innhold

1.etasje: Entré, to soverom, bad, trapperom og stue/kjøkken.
Kjeller: Gang m/trapp, gang, tre soverom, bad/vaskerom og bod.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Entré med plass til oppbevaring av yttertøy & lignende.

STUE
Koselig stue med innstallert vedovn og varmepumpe. Det er plass til sofakrok & spisestue. Fra stuen er det utgang til den solrike terrassen.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøleskap, komfyr og platetopp. TG1.
Avtrekk: Det er en eldre kjøkkenventilator med avtrekk ut. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ventilator er gammel. Tiltak: Bør byttes. TG2.

BADEROM !:ETASJE
Fra 2007 og utført som egeninnstas av en tidligere eier. Det foreligger ingen dokumentasjon på utførelse.
Overflater vegger og himling: Veggene har fliser. Taket har malt panel. TG1.
Overflater Gulv: Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. TG2.
Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Vurdering av avvik: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. TG2.
Sanitærutstyr og innredning: Rommet har innredning med bolleservant, veggmontert toalett og dusjkabinett. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.  Det er påvist skader på innredning. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket.  Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. TG2.
Ventilasjon: Det er elektrisk styrt vifte. TG1.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. TG1.

BADEROM/VASKEROM KJELLER
Badet i kjeller er utført som egeninnsats av tidligere i 2005. Badet tilfredsstiller ikke kravene til våtrom. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. TG3. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. TGIU.

SOVEROM
Det er to soverom i boligen. Rommene har gode møbleringsmuligheter.

INNVENDIGE OVERFLATER
Innvendig er det gulv av laminat og fliser. Veggene har trepanel og malte plater. Innvendige tak har malte plater og trepanel.  Det er avvik: Fuger på fliser i entré/gang sprekker opp og løsner i 1.etg. Det er uferdige løsninger her og der. Tiltak: Det er behov for videre oppussing. TG2.

Beliggenhet

Hafslundsøy ligger i et attraktivt område med Glomma som omkranser øya. Denne eiendommen ligger helt i starten på Hafslundsøy og der er derfor gangavstand til Sarpsborg Sentrum. Hafslundsøy ligger sør for elven Glomma og nord for Sarpsfossen. Det finnes to veibruer som blir brukt for å komme seg til fastlandet, begge til østsiden av Glomma. På østsiden av øya er det også opparbeidet stupetårn og badeplass, i en liten vik i Glomma. Grøtbrua i sør fører over til Hafslund og Nipabrua i nord tar deg over til Hasle.

Området har nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er kort vei til Hafslundsøy barneskole og SFO. For de aller minste har man Hafslundsøy barnehage og Hasle barnehage i nærheten.
Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, og golfbane. Videre er flott turløype rundt Øya golfpark. Hafslund Hovedgård ligger en liten kjøretur fra eiendommen og er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken ("Den engelske park") på rundt 100 mål.

Det er også kort vei til Varteig med idyllisk friareal og flotte turområder. Her finnes merkede turløyper som gir gode rekreasjonsmuligheter sommer som vinter.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra som ligger på Hafslundsøy. Her er det også legesenter, baker, blomsterforretning og fotpleier. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Skjeberg senteret, Rema 1000 og Iseveien Senter et rikt og variert utvalg. Sistnevnte har én handelsdel og én helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a. Byggmax, Europris, Larsen Handelsgartneri og flere andre. Det er for øvrig kort vei til Sarpsborg sentrum, samt Sverige og Nordby Shoppingcenter.

Innenfor gangavstand:       
Sarpsborg sentrum
Dagligvare
Barnehage
Barneskole
Hafslundsøy Legesenter

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 3 minutter - Tjernparken
Ca. 5 minutter - Øya golfbane
Ca. 3-5 minutter - Hafslund ungdomsskole
Ca. 3 minutter - Hafslundsbanen
Ca. 5 minutter - Isesenter
Ca. 3 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 6 minutter - Lande senter
Ca. 6 minutter - Kruseløkka ungdomsskole

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
 - Ingen kommentarer.

Boligens areal

Primærrom: 149 kvm, Bruksareal: 156 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Lav takhøyde i kjeller. Ca. 2,13 meter.

Enebolig
Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger. Det er blitt rettet en henvendelse til kommunen for å se byggetegninger. Men disse er ikke å oppdrive, verken originale eller på eventuelle tilbygg. Ny eier tar over eiendommen slik den står pr i dag. Det kan derfor ikke kontrolleres at godkjente tegninger samsvarer med dagens faktiske bruk. Det er kjøpers ansvar å kontrollere, evt. få dette godkjent dersom dette ikke stemmer. Rom i kjeller er ikke godkjent for rom for varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk. Takstmann opplyser blant annet om at rom i kjeller har vinduer som gir for lite dagslysinnslipp på grunn av veranda som er bygd over.

Garasje
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Garasje har i tillegg hems med god plass til lagring.

Redskapsbod
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 066 kvm, Eierform: Eiet tomt

Flat tomt med noe fjell i dagen. Opparbeidet med gressplen, hekkbeplantning, gruset innkjørsel og gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering i egen dobbelgarasje eller i gruset gårdsplass.

Byggemåte

Taktekking: Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra taknivå. Det ble ikke skiftet undertak når det ble lagt ny takstein i 1996. Knekt takstein. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Alder: 1996. Kilde: Tidligere salgsoppgave. TG2.

Nedløp og beslag: Takrenner, nedløpsrør og beslag av plastbelagt stål. Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. TG2.

Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående tømmermanskledning, liggende oppe i gavler. TG1.

Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjonen har saltak sperrekonstruksjon. Det har vært fuktig rundt den ene luftehatten, målte ingen fukt under befaringsdagen. Det er et ventilasjonsrør på loftet som ser ut til og ikke være i bruk, dette bør fjernes/tettes. TG1.

Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 2009 i 1.etg. Vinduer i kjeller er fra 2005. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. TG2.

Dører: Bygningen har malt hovedytterdør fra 2007, malt inngangsdør til kjeller fra 2008 og dobbel verandadør fra 2009. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Dør til kjeller. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. TG2.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Fra stua er det utgang til veranda oppført av impregnerte og malte materialer. Verandaen er på 3 sider. Del i gavl sør og rundt hjørne vest er fra 2009, del på inngangssiden er eldre. Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er skjevheter i gulv, rekkverk og støtter. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.TG2.

Utvendige trapper: Trapper fra veranda er oppført av impregnerte og malte materialer. Til kjellerinngang er det støpt trapp. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. TG2.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er støpt gulv på grunn i kjeller. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.  Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan
man vurdere slike tiltak. TG3.

Etasjeskille: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Noe knirk. TG1.

Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. TG2.

Pipe og ildsted: Boligen har elementpipe og vedovn mellom stue/kjøkken. Det er eier som til enhver tid er ansvarlig for at piper og ildsteder tilfredsstiller gjeldende krav. Selv om pipe, ildsted og feieluke er bygd
etter datidens utførelse, er det dagens krav som legges til grunn. For kontroll av piper og ildsteder henvises til det lokale brann og feiervesen. Vurdering av avvik: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Sotluke mangler åpne mekanisme. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. TG2.

Rom Under Terreng: Gulvet har laminat. Veggene har plater. Yttervegger er foret ut og platekledd og stedvis er plater montert rett på grunnmur. Det gjøres oppmerksom på at innkledning av murkonstruksjoner under terrengnivå alltid er å betraktes som en risikokonstruksjon med fare for magasinering av fukt. Vurdering av avvik: Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Tiltak: Utbedre lufting og følge med på konstruksjonsdelen. TG2.

Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i
trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold
anbefales å lage mindre åpninger. TG2.

Innvendige dører: Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Karmer og dørblad er slitt. Tiltak: Enkelte dører må justeres. TG2.

Andre innvendige forhold: I følge selgere har det flere ganger vært vanninntrenging i kjeller gjennom kjellerdør. Dette må utbedres for å forhindre videre problemer. Det er en forsikringssak i følge selger. TG2.

Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber og rør i rør. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Tiltak:  Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. TG2.

Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak:  Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. TG2.

Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. TG2.

Varmesentral: Det er installert varmepumpe. Alder: 2009 Kilde: Tidligere salgsoppgaver. TG1.

Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det var vanlig å koble varmtvannsbereder i stikkontakt når denne
varmtvannsberederen ble tilkoblet. I dag er det krav om at nye varmtvannsberedere med effekt på 1500 W eller mer skal være fast tilkoblet. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende
forskrift. TG2.

Elektrisk anlegg
Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget
er derfor ikke faglig vurdert. Det elektriske er veldig begrenset
kontrollert i forbindelse med rapporten da dette krever Nemko
godkjent kompetanse. På generelt grunnlag anbefales det kontroll av
el-anlegget av autorisert firma.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt
arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik
i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
Nei
2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert
elektroinstallasjonsvirksomhet?
Nei
3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt
tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring.
Ukjent
4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale
Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende
kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen
er over 5 år?
Nei
5. Forekommer det at sikringene løses ut?Nei
6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel
termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i
boligens elektriske anlegg?
Nei
7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang)
på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr?
Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av
varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank
Nei
8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig
festet?
Ja
9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap
ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne
kapslinger?
Nei
10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall
sikringer?
Ja
11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder,
allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske
anlegget ha en utvidet el-kontroll?
Ja
Det er ikke foretatt kontroll av det elektriske anlegget i løpet av
de siste 5 årene. Det anbefales på generelt grunnlag en
gjennomgang av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet. TG3.

Branntekniske forhold: 6 kg pulverapparat og røykvarslere. TG0.

Byggegrunn: Det er byggegrunn av leirholdige masser. Byggegrunn er ikke vurdert på tilstandsnivå da det ikke er mulighet for kontroll av byggegrunn og stabilitet i masser uten vesentlige inngrep. TGIU.

Drenering: I følge tidligere tilstandsrapport ble det drenert på nytt rundt hele huset i ca. 2007-08. Vurdering av avvik: Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng. Drensplate mangler topplist. Tiltak:  Lokal utbedring må utføres. Topplist må monteres for å hindre vann å komme inn mellom mur og drensplate. TG2.

Grunnmur og fundamenter: Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Vurdering av avvik: Det er avvik:
Noe tørrsprekker i puss og flassing. Tiltak: Utbedre ved behov. TG2.

Terrengforhold: Stort sett flat opparbeidet tomt. Eiendommen ligger helt eller delvis innenfor et område med mulighet for marin leire, og grunnen kan derfor bestå av løsmasser, herunder kvikkleire. Kommunens aksomhetskart er imidlertid svært grovmasket. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av betong og pvc. I følge tidligere eier er
septikk blendet og det ble lagt ny kloakkledning fra yttervegg gavl sør til nabogrensen mot sør på starten av 2010-tallet ca. Utvendige vannledninger er av ukjent type, men fra byggeår. Det er offentlig
avløp via private stikkledninger. Bygningen har offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Septiktank: I følge tidligere takst skal denne være blendet. Ingen annen opplysning om denne. TGIU.

Garasje: Byggeår: 2008. Det er støpt gulv, ringmur av lettklinkerblokker, og ytterveggene er oppført av bindingsverk. Fasadene er kledd med overflatebehandlet trepanel, og det er saltak yttertak tekket med betongtakstein. Garasjen har adkomst er via en leddport med elektrisk løfter, samt en sidedør. Synlig isopor og upusset grunnmur, dette bør utbedres. Det mangler rekkverk på hems ved trapp som må monteres.

Redskapsbod (lekestue) oppført i enkle trekonstruksjoner, fundamentert på punktfundamenter av Leca lagt direkte på terreng. Veggene er kledd med overflatebehandlet trepanel, og det er saltak yttertak tekket med asfaltpappshingel.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Jørn-Andre Isnes.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Hafslundsøy barneskole
Hafslundsøy barnehage

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Varmepumpe i stue, vedovn i stue, elektriske varmekabler på bad i førsteetasje. For øvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 21 308

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 640 331 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 305 193 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

4 datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Kommuneplanens arealdel 2015-2026
Mulighet for marin leire
Oppheving av reguleringsplaner
Reguleringsplan

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Tinglyste rettigheter og ærklæringer kan mottas hos megler på forespørsel.


1971/302442-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
28.04.1971 
 
1972/303067-2/3  Best. om vann/kloakkledn.  
24.05.1972 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1972/303068-2/3  Erklæring/avtale  
24.05.1972 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2094 Bnr:84  
Bestemmelse om septiktank m.v.
 
1972/303892-1/3  Erklæring/avtale  
22.06.1972 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2094 Bnr:84  
Byggeforbud på nærmere angitt avstand.

1971/302442-2/3  Best. om vann/kloakkledn.  
28.04.1971 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2094 Bnr:150  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2094 Bnr:255  
Rettigheter på 3003-2094/7, 3003-2094/152, 3003-2094/251, 3003-2094/325

1972/303067-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
24.05.1972 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2094 Bnr:84  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2094 Bnr:150  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2094 Bnr:255  
Gjelder denne registerenheten med flere

1972/303067-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
24.05.1972 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2094 Bnr:84  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2094 Bnr:150  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2094 Bnr:255  
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sondre@gpartners.no eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Venusveien 3, 1734, Hafslundsøy, Gnr. 2094 bnr. 150 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0273

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.