#HANNESTAD

Lekker leilighet med vinterhage | Elbil-lader | Garasjeplass | Vannbåren varme og varmtvann inkludert i felleskost!

Damveien 45L , 1715 Yven

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sondre Lien
Sondre Lien Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

73%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

65%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 77 m²
Bruksareal 93 m²
Tomt 3 230 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2017
Gårdsnummer 2079
Bruksnummer 315
Energimerking A
FINN.no 278527950
Sist endret 23.11.2022 13:24
Prisantydning 2 700 000,-
Totalpris 3 788 364,-
Fellesutgifter 9 368,-

Beregnet totalkostnad

2 700 000,- (Prisantydning) 1 080 355,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 780 355,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 788 364,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL DAMVEIEN 45L!

Ask & Partners v/Sondre Lien presenterer denne innholdsrike leiligheten belliggende på populære Yven. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.

& HØYDEPUNKTER
Vannbåren varme og varmtvann inkl. i felleskostnadene
Elbillader
Innglasset balkong
Trappefri adkomst
Parkeringsplass i garasjekjeller med heis
Sentralt
Sportsbod
Gode solforhold
Byggeår 2017
Mulighet for IN-ordning

Velkommen til visning!

Innhold

1. etasje: gang, bad/vaskerom, 2 soverom og stue/kjøkken
Bod på ca. 5kvm. følger leiligheten. Boligen har en innglasset balkong.

Utstyr

Lagring i boden anbefales å settes på paller, på bakgrunn av spylling av garasje gulv.

Standard

ENTRÉ
Velkommen inn i varmen! Entré med skyvdørsgarderobe for oppbevaring av yttertøy.

STUE
Romslig stue i stilig farge. Delvis åpen løsning mellom stue og kjøkken. Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter med benkeplate av laminat. Integrert kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Waterguard og komfyrvakt. TG1

Avtrekk: Det er avtrekk via balansert anlegg. TG1

SOVEROM
Leiligheten består av totalt to soverom i tidsriktige farger. Begge rommene har gode oppbevaringsmuligheter.

BADEROM/VASKEROM
Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2010. Dokumentasjon: Kontrollerklæringer. Damveien 45 er et prosjekt som falt inn under serieproduksjon og det er ikke gjennomført uavhengig kontroll av alle våtrom. Det ble gjennomført på de 5 første og 3 stikkprøver.

Overflater vegger og himling: Veggene har fliser og taket er malt. TG1

Overflater Gulv: Gulvet er flislagt med vannbåren gulvvarme. Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). 2 stk fliser ved nedsenkning. Eier har sendt mail til utbygger innenfor reklamasjonsfristen og de har bekreftet at de skal komme på befaring for å undersøke saken. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. TG2

Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. TG1

Sanitærutstyr og innredning: Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin. TG1

Ventilasjon: Det er balansert ventilasjon. TG1

Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt i vegg fra bod, uten å påvise unormale forhold. Måleresultat = under 6%. TG0

INNVENDIGE OVERFLATER
Overflater: På gulv er det parkett. På vegger det malte flater. I himling er det malte flater. Vedlikehold o.l: Det er registrert noe skjolder i tak. Leiligheten har mye møbler og interiør på befaringsdato, noe som begrenser tilkomsten. TG1

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og veletablert boligområde på Hannestad i Sarpsborg kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Eiendommen ligger heller ikke langt unna nydelige skogs- og turområder, samt Tunevannet med fiske- og bademuligheter. Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Ved Prestegårdstangen er det tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane. Borregård Golfklubb ligger med kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane og driving range, i tillegg til proshop og kafeteria. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan INSPIRIA science senter, Lekeland og Superland anbefales.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Coop Extra, Kiwi Grålum og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan du ta turen til Storbyen Kjøpesenter i Sarpsborg sentrum. Her ligger også en trivelig gågate, butikker, kafeer og restauranter. I tillegg har Amfi Borg et godt og variert utvalg. Det er gode muligheter for shopping i Sverige, med Svinesund og Nordby handlesenter rett over grensen. Butterfly Bakeri og Hannestad Ungdomsklubb ligger også godt innen rekkevidde fra boligen. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss.

Estimert tidsavstander i bil:
Ca. 3 minutter - Barneskole
Ca. 3 minutter - Bakeri
Ca. 5 minutter - Dagligvare
Ca. 5 minutter - Barnehage
Ca. 8-10 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 15 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 15 minutter - Borregård golfklubb
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 80 minutter - Oslo sentrum

Felleskostnader

9 368.
Felleskostnadene dekker adm.kostnader, kommunal avgift, TV/bredbånd og kapitalkost. lån 1 OBBK01. Vannbåren gulvvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.
Styreleder informerer: Vi har bestemt å male utvendig neste år, regner med å ta opp et lån på 700'. Vi har allerede lagt inn dette i felleskost. fra aug 22, så dette vil ikke gi noen større endring i felleskostnadene.
Månedlige felleskostnader som ikke er spesifiserte, dekker boligselskapets driftskostnader. For ytterligere spesifikasjon, vennligst se regnskapet i årsrapporten.
Felleskostnaders del for lån (kapitalkostnader) reguleres løpende etter renteendringer
Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Andel fellesgjeld

1 080 355

Borettslag

Borettslag: Hannestad Sarpsborg Borettslag, Orgnr: 918056157

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Maling av blokkene i 2023 planlegges.
Innglassing av balkonger er tillatt. Ref. vedtak på generalforsamling 11.06.2018.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger. Innbetaling kan skje 2 ganger pr år hhv pr 30.03 og 30.09. Vennligst ta kontakt med forvaltningskonsulent en måned før forfallsdato.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld:
Lånenummer: OBBK01-98207586269
Restsaldo: 1.080.355,-
Kapital kostnader: 4.719,-
Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 1.081.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.10.2022

Borettslagets totale lån:
Lånenummer: OBBK01-98207586269
Restsaldo: 17.813.170,-
Restløpetid: 35 år
Term. pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 3,90%

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordenssreglene tillatt. Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Det har vært lekkasje i garasjeanlegg som er reparert og ut ført av utbygger - dette er opplysninger som tidligere eier har oppført i Egenerklæringsskjemaet i 2019.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Ventilasjonsanlegg blir sjekket, rengjort og skiftet filter 1 gang pr år.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. I parkeringsannelegget på plass nr 19.

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja. Iht til utbygger.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja, vedrørende dette salget.

Boligens areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 93 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Innglasset balkong er tatt med som en del av leilighetens bruksareal og benevnt som S-rom. Det er bruken av rommet på salgstidspunktet som avgjør om det defineres som primærrom(p-rom) eller sekundærrom(s-rom). Det er bruken av rommet på salgstidspunktet som avgjør om det defineres som primærrom(p-rom) eller sekundærrom(s-rom). Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken. I hht utdrag av veiledning til NS 3940.

Det foreligger ikke tegninger. Det finnes ikke byggetegninger i kommunens arkiver. Det kan derfor ikke kontrolleres at godkjente tegninger samsvarer med dagens faktiske bruk. Det er kjøpers ansvar å kontrollere, evt. få dette godkjent dersom dette ikke stemmer.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 230 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal for borettslaget. Det er opparbeidede grøntarealer slik som gressplen, hekkbeplantning og prydbusker. Det er asfalterte stikkveier og parkeringsplasser.

Garasje / Parkering

Ja, garasje følger leiligheten. Det er heis ned til garasjekjelleren. Borettslaget disponerer totalt 22 garasjeplasser- hver andel har en p-plass. Garasjekjeller er tilrettelagt for elbil lading med strøm fra ens egen leilighet. Det er montert elbillader som medfølger leiligheten. Kabelbro og veggjennomføring fra Bravida. Man bestiller ladekontakt selv, men må være 20A lader med lastbalansering. Bredbånd fra Telenor i garasjen. Strømmen går på ens egen måler for leiligheten. Det følger også  bruksrett til en sportsbod.

Byggemåte

Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner.

Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt.

Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags og 3-lags glass med utvendig aluminiumsbeslag. Vurdering av avvik: Vindu på stort soverom tar noe i karm og har skap noe avskalling i karm. Eier har sendt mail til utbygger innenfor reklamasjonsfristen og de har bekreftet at de skal komme på befaring for å undersøke saken. Tiltak: Lokal utbedring. TG2

Dører: Bygningen har malt hovedytterdør (EI30/43dB) og malt balkongdør i tre med 3-lags glass og aluminiumsbeslag utvendig og katteluke. TG1

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Innglasset balkong med 1-lags glass med trekkspill system på alle partier og fliser på gulv. Vurdering av avvik: Det er registrert bom i fliser. Eier har sendt mail til utbygger innenfor reklamasjonsfristen og de har bekreftet at de skal komme på befaring for å undersøke saken. Tiltak: Utterligere undersøkelse og utbedring. TG2

Andre utvendige forhold: Takelementer av prefabrikkerte treelementer og takpapp. Yttervegger av prefabrikkerte treelementer og liggende kledning. Prefabbrikerte betongelementer montert på plassstøpte betongfundamenter. Lydbøyle for opphenging av himling i 1. etasje. Innvendige gipsplater til vegger og tak. Støpt plate på mark. Vurdering av avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. TG2

Etasjeskille/gulv mot grunn: Gulv mot grunn er av betongdekke. Det er registrert avvik på 9 mm gjennom hele rommet. Det er registrert avvik på 4 mm innenfor 2 meter. TG1

Radon: Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre dokumentasjon foreligger. TG0

Innvendige dører: Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Vurdering av avvik: Dør til bad/vaskerom har skade i bunn. Tiltak: Lokal utbedring. TG2

Vannledninger: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). De er besiktiget i rørskap på bad. Vurdering av avvik: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Eier har sendt mail til utbygger innenfor reklamasjonsfristen og de har bekreftet at rørlegger skal komme å utbedre. Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. TG2

Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. TG1

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon. TG1

Varmtvannstank: Felles varmtvann for sameiet. TGIU

Heis ned til garasje: Rett utenfor leilighet er det heis ned til kjeller. TGIU

Utvendig screens til stort soverom: Automatisk screens til stort soverom. TGIU

Vannbåren varme: Vannbåren varme med skap i bod. Vurdering av avvik: Det er registrert rust i bun på skap. Dette kan komme av spon som har lagt seg i bunn og rustet etter borring i skap ved oppføring av bygg. Eier har sendt mail til utbygger innenfor reklamasjonsfristen og de har bekreftet at de skal komme på befaring for å undersøke saken. Tiltak: Ytterligere undersøkelse og overvåke. TG2

Elektrisk anlegg: 63 AHS med div. jordfeilsautomater og ringetrafo og svakstrømskap ved siden av sikringskap, plassert i bod. Anlegget er kun visuelt besiktiget. EL. anlegget er ikke videre vurdert da dette ikke er takstmannens kompetanseområde. TG1

Branntekniske forhold: Røykvarsler, sprinkelanlegg og brannslokningsapparat. TG0

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 29.09.2017 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Hannestad barnehage
Tuneskipet barnehage
hannestad barneskole
Tindlund barneskole
Greåker videregående skole

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisitet. Vannbåren varme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter A

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 822 739 pr. 31.12.21 14:38 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 961 860 pr. 31.12.21 14:38 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert.
Fire datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Kommuneplanens arealdel
Mulighet for marin leire
Oppheving av reguleringsplaner
Reguleringsplan

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann, vei og avløp.

Tilbehør

Dette medfølger ikke boligen: To av taklampene i stua og hyllene i begge bodene.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Nei, det er ikke regler om forkjøpsrett i borettslaget. Dette er et frittstående borettslag og forkjøpsrett for OBOS medlemmer gjelder ikke.

Adresse og matrikkel

Damveien 45L, 1715, Yven, Gnr. 2079 bnr. 315, andelsnr. 11 i Hannestad Sarpsborg Borettslag med orgnr. 918056157 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0289

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.