#RAKKESTAD

Romslig enebolig med STOR tomt og deilig hage! Landlig men sentralt! Ledig for rask overtagelse hvis ønskelig!

Svaleveien 1 , 1890 Rakkestad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Heine Kristoffer Aas
Heine Kristoffer Aas Fagansvarlig / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

63%

eier sin egen bolig

42%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

17%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 156 m²
Bruksareal 274 m²
Tomt 1 756 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1947
Gårdsnummer 8
Bruksnummer 171
Energimerking G
FINN.no 274617193
Sist endret 25.11.2022 14:47
Prisantydning 2 990 000,-
Totalpris 3 080 769,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 90 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 080 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL SVALEVEIEN 1!

Ask & Partners v/Heine Kristoffer Aas presenterer denne innholdsrike eneboligen beliggende sentralt i Rakkestad! Boligen inneholder stue, gang, gang 2, kjøkken, vindfang, wc, soverom, bad og bod. Loftsetasjen inneholder to soverom og gang. Kjeller inneholder vaskerom og totalt seks boder - med andre ord masse lagringsplass for familien! Det er en fantastisk naturtomt & hage med flere solrike uteplasser! Usjenert med lite innsyn! Eneboligen befinner seg i et rolig område, men allikevel sentrumsnært med kort vei til skole, barnehage, lekeplass, skøytebane, lysløype, skiløyper, svømmehall og treningssenter. Perfekt for barnefamilien!

& HØYDEPUNKTER
• Barnevennlig & landlig
• 3 soverom
• Stor tomt & fin hage
• Solrike uteplasser
• Ledig for rask overtagelse

Velkommen til visning!

Innhold

1.etasje: Stue, gang, gang 2, kjøkken, vindfang, Wc, soverom, bad og bod.
Loft: To soverom og gang.
Kjeller: Vaskerom og seks boder.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Entreen er romslig og har god plass til oppbevaring av yttertøy & lignende.

STUE
Stor stue med god plass til sofakrok & spisestue. Det er en eldre vedovn i stuen. Fra stuen er det utgang til den delvis overbygde terrassen.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Innredningen har folierte skapfronter i glatt utførelse, og laminert benkeplate. Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene. Vurdering av avvik: Det er avvik: Innredningen har generell bruksslitasje. TG2. Avtrekk: Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp. TG1.

BADEROM
Eier opplyser at badet er fra 2021. Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, dusjhjørne og mekanisk avtrekk. Det er åpen rørføring på badet. Badet fremstår som lite fagmessig utført. Overflater vegger og himling: Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. TG1. Overflater Gulv: Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Gulvet utennfor dusjsonen er tilnærme flatt, og det er ikke tilfredsstillende fall i dusjsonen. Det er opphøyd kan rundt dusjsonen, og ikke mulighet for avrenning av vann til sluk utenfor dusjsonen. Vurdering av avvik: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er tett opphøyd kant rundt dusjsonen. Dette førervtil at vann utenfor dusjsonen ikke vil renne til sluk. Tiltak: Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Installering av tett dusjkabinett anbefales. TG2. Sluk, membran og tettesjikt: Sluket er ikke inspisert da dette er murt fast. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Membran er ikke dokumentert. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Badet/våtrommet må utbedres for å oppnå tilfredsstillende tettesjikt/membranløsning. TG2. Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke mansjett på rørgjennomføring i gulvet. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. TG2. Ventilasjon: Det er mekanisk ventilasjon men ikke tilluft til rommet.
Vurdering av avvik: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. TG2. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er i hht opplysninger murvegger mot dusjsonen, og åpen rør føring på veggene. TGIU.

VASKEROM
Vaskerommet har en eldre standard og har slitte overflater. Det er sluk i gulvet helt inntil veggen, og en eldre utslagsvask. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Andre tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Rommet bør totalrenoveres. TG3. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er tilstøtende vegger i mur. TGIU.

TOALETTROM
Overflater og konstruksjon: Det er montert gulvklosett, servant men ikke avtrekk. Vurdering av avvik: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. TG3.

SOVEROM
Boligen har totalt tre soverom med plass til diverse garderobeløsninger.

INNVENDIGE OVERFLATER
Det er generelt bruksslitasje på overflaten. Noe overflatebehandling eller utskifting bør påberegnes. Eier opplyser at det er foretatt noen oppgraderinger av overflatene sommer 2022. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Flere av overflaten er slitte, og bør byttes eller renoveres. De er spesielt slitte i kjelleren. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. TG2.

Beliggenhet

Eneboligen befinner seg i et rolig område, men allikevel sentrumsnært med kort vei til lekeplass, skøytebane, lysløype, skiløyper, svømmehall, treningssenter, kino og bibliotek.
Det er kort vei til barnehage, småskole og ungdomsskole. Kommunen har et mangfold av lag og foreninger med mange ulike fritidsaktiviteter for barn og unge. Området er omkranset av store skoger og flere fiskevann, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. I nærområdet er det også et godt utvalg spisesteder og kafeer. I Rakkestad er det 100% barnehagedekning.

I Rakkestad sentrum finner du det du trenger i dagliglivet. Her legges det også opp til flere trivelige arrangementer i løpet av året. Rakkestad handelsstand arrangerer markedsdager; julemarked, Hagemarkedet Grønn Gate, Påskelørdag og mye mer.
Rakkestad ligger sentralt i det gamle Østfold. Landlig og rolig, men likevel med kort avstand til de andre Østfold-byene, og en kort kjøretur til Sverige.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Badet byttet i fjor av ufaglærte. Det ble brukt tre lag med membran på vegger og gulv. Membran er kjøpt på megaflis. Har kvittering. I utgangspunktet er det betong gulv og vegger.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Bekjente / egen innsats.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Rakkestad kommune. Vannklokke ble byttet av kommunen for at det skulle samsvare med standard i dag.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Vi har sett fukt merker i kjeller.
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Mus på loft. Men ikke observert i senere tid etter vi har lagt feller. Vi selv har ikke bod der, men utleier har ikke klaget.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Malt murveggen utvendig og beiset terrasen i 2021.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Ting som ble utbedret er jordingspunkter på første og andre etasje + kjeller. Etter kommune tilsyn.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. ABC Elektro
23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Vet ikke. Takstmann har utført dette på første takst.

Boligens areal

Primærrom: 156 kvm, Bruksareal: 274 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Det er et eldre bad i kjelleren, men dette har takhøyde under 1,90 m og derfor ikke tatt med.

Fra kommunen: Det finnes ikke bygningstegninger over boligen i vårt arkiv. Boligen er bygget like etter krigen har jeg fått opplyst av sønnen til den opprinnelige eieren. Mvh Arne Gjerberg

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 756 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er flere biloppstillingsplasser på egen, gruset gårdsplass.

Byggemåte

Taktekking: Yttertaket er tekket med betong takstein. Det ble ikke observert skader på taksteinen. TG1.

Nedløp og beslag: Det er montert nedløp og takrenner i stål. Vurdering av avvik: Det er avvik: Renner og nedløp er generelt slitte. TG2.

Veggkonstruksjon: Ytterveggene har stående tømmermannskledning. Ytterveggen antas å være utført i mur/betong, men da dette er en lukket konstruksjon, er dette ikke sjekket. Vurdering av avvik: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er mannglende musebånd i underkant av kledningen, og noe slitte overflater. Tiltak: Musebånd/lusing må etableres. TG2.

Takkonstruksjon/Loft: Bygget har takkonstruksjon i tre fra byggeår, og er utført som valmtak. TG1.

Vinduer: Pvc vindu i bad. Det kan ikke garanteres at det kan være vinduer med punkterte glass, da dette kun kan ses i et spesielt lys. Vinduene har malte trerammer og to-lags glass. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. TG2.

Vinduer - 2: Vindu i kjeller har knust glass. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tiltak: Glasset i vinduet bør byttes. TG2.

Dører: Det er montert en stor heveskyvedør i stuen. Vurdering av avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Heveskyvedør har feil på låsemekanismen. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. TG2.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrassen er utført i trekonstruksjon. Det er montert rekkverk i stål. Terrassen er fundamentert på pilarer. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er slitte overflater og skjevheter i gulvet. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. TG2.

Utvendige trapper: Det er støpt trapp ved inngangspartiet. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskille er utført i antatt betong. Da etasjeskillet er en lukket konstruksjon, er ikke oppbyggingen kontrollert. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Det er observert skjevheter i gulvene. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Avretting kan vurderes ved en eventuell utskifting av gulvoverflatene.TG2.

Radon: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på om det er utført tiltak for radon. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Andre tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. TG2.

Pipe og ildsted: Åpen peis i kjeller og vedovn i stuen. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.  Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Tiltak:  Det er en anbefaling om at det bør monteres ildfast plate under luker på pipe. Større avstand til brennbart materiale må lages.. TG2.

Rom Under Terreng: Det er observert fukt i nedkant av murvegg i rom med peis. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Tiltak: Det må foretas tiltak for å redusere/begrense fuktgjennomtrenging inn i kjeller. Andre tiltak: Det er observert en del saltutslag på ytterveggene i kjelleren. TG3.

Innvendige trapper: Trappene har slitte overflater og har ikke montert håndløpere. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens
forskriftskrav.  Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. TG2.

Innvendige dører: Hvite profileret dører. TG1.

Andre innvendige forhold: Det er montert luft-til-luft varmepumpe. Varmepumpen er ikke funksjonstestet. TGIU.

Vannledninger: Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak:  Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Avløpsrør: Ukjent type avløpsrør i lukkede kontruksjoner. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av
rør. TG2.

Ventilasjon: Boligen har ikke ventiler i vegger. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Ventilasjonsløsningen må utbedres. TG2.

Varmtvannstank: Varmtvannstanker er plassert på vaskerommet, og er på antatt ca 200 liter. Berederen har avrenning til et eldre sluk. TG1.

Elektrisk anlegg: I elskapet er det: Automatsikringer, 40 amp hovedsikring og 10 kurser. TG1.

Branntekniske forhold: Det er ikke montert røykvarslere, og brannslukningsapparatet viser rødt. TG3.

Byggegrunn: Grunnen er ukjent, men det ble ikke observert setninger i bygget, noe som tyder på stabile grunnforhold. Det kan imidlertid ikke garanteres at dette kan skje på et senere tidspunkt. TGIU.

Drenering:Dreneringen er en lukket konstruksjon, og er ikke sjekket under bakkenivå. Det er ingen synlige drensplater over terreng ved grunnmuren. I kjelleren er det obsevert en del saltutslag og noe fult på murvegg. Dette kan tyde på sviktende drenering. Vurdering av avvik: Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes.TG3.

Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren er ikke sjekket under terreng, men det er utforede vegger i kjelleren som anses som en risikokonstruksjon. TG1.

Terrengforhold: Tomtens terreng er flatt, er opparbeidet med plen, gruset/asfaltert gårdsplass og beplantning. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det antas at det er VA ledninger av plast, noe som var vanlig å bruke på byggetidspunktet. TG er i hht alder. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag,
men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Andre tiltak:  Avløpsanlegget må sjekkes TG2.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Luft-til-luft varmepumpe, vedovn i stuen, peis i kjellerstuen. Det er gulvvarme på badet.

Det finnes en sentralfyr med vannbåren varme til radiatorer i de fleste rommene. Fyrkjelen er tilknyttet en oljetanken som er plassert i fyrrommet. Det opplyses at fyrkjelen ikke er i bruk. Det gjøres oppmerksom på at oljefyr kan være ulovlig. Ta kontakt med megler ved spørsmål.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 24 526

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 640 995 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 307 582 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Gjeldende arealplan med bestemmelser: Kommuneplan. Formål: Boligformål. Periode: 2011 - 2022.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 12 90 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Svaleveien 1, 1890, Rakkestad, Gnr. 8 bnr. 171 i Rakkestad kommune

Oppdragsnummer

30-22-0294

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.