#SENTRUM

Koselig sentrumsbolig med flott terrasse! Vinterhage | Garasje med elbil-lader | Barnevennlig boområde!

Ringgata 65 , 1723 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

76%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

73%

har bolig på over 120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 158 m²
Bruksareal 158 m²
Tomt 444 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1958
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 1642
Energimerking G
FINN.no 277502329
Sist endret 11.11.2022 14:29
Prisantydning 4 200 000,-
Totalpris 4 319 019,-

Beregnet totalkostnad

4 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 119 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 319 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL RINGGATA 65!

Ask & Partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne koselige sentrumsboligen i populære Ringgata! Boligen går over tre plan og hovedetasjen inneholder vindfang, stue, kjøkken og wc. Kjelleren inneholder gang, vaskerom, to soverom og bad. Andre etasje inneholder soverom og gang med trapp. I tillegg medfølger det garasje med elbil-lader. Eiendommen ligger i et etablert og meget sentralt boligområde i Sarpsborg sentrum med kort avstand til alt hva Sarpsborg har å tilby. Det er lite gjennomgangstrafikk i området - perfekt dersom man har barn. Det er kort vei til offentlig kommunikasjon og E6.

& HØYDEPUNKTER
• Barnevennlig sentrumsbolig
• Kort vei til alt
• Stor terrasse
• Vinterhage
• To toalettrom
• Separat vaskerom
• Garasje med elbil-lader

Velkommen til visning!

Innhold

1. etasje: Vindfang, stue, kjøkken og wc.
Kjeller: Gang, vaskerom, to soverom og bad.
2. etasje: Soverom og gang med trapp.

Standard

ENTRÉ
Hyggelig entré med plass til oppbevaring av ytteryø og lignende.

STUE
Stue med gode møbleringsmuligheter. Fra stuen er det utgang til vinterhagen.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Eier opplyser at skapfronter er fra 2021. Innredningen har malte skapfronter i profilert utførelse, og laminert benkeplate. Vurdering av avvik: Det er påvist at overflater har noe skader.
Benkeplaten er slitt. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Alder: 2008 Kilde: Eier. TG2.
Avtrekk: Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp. TG1.

BADEROM KJELLER
Eier opplyser at badet er antatt fra ca 2010. Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, dusjhjørne, gulvklosett og natulig avtrekk. TG1.
Overflater vegger og himling: Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Mindre sprekker i fuger. Tiltak: Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. Fuger bør skiftes ut. TG2.
Overflater Gulv: Fliser bak innredninger er ikke sjekket. Det er ikke observert skader på flisene, ei heller fugene. Gulvet er tilnærmet flatt. Vurdering av avvik: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er ikke tilfredsstillende fall på gulvet. Mindre sprekker i fuger. Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Fuger bør byttes. TG2.
Sluk, membran og tettesjikt: Membranen er en lukket konstruksjon, og er derfor ikke inspisert. Vurdering av avvik: Det er avvik: Membran er ikke dokumentert. TG2.
Sanitærutstyr og innredning: Innredningene på badet er generelt godt vedlikeholdt, og det er ikke observert skader. Eier opplyser at klosett og dører til dusjhjørnet er nytt. TG1.
Ventilasjon: Rommet har naturlig ventilasjon (luke i vegg), og ikke tilluft. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Tiltak:  Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres. TG2.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er tilstøtende murvegger til badet. TGIU.

VASKEROM KJELLER
Det er malte murvegger og fliser på gulvet. Det er montert en innredning med over- underskap, utslagsvask og uttak for vaskemaskin. Det er observert saltutslag på vegger. Rommet er ikke oppbygd som et våtrom og bør renoveres. TG3. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Rommet har tilstøtende murvegger. TGIU.

SOVEROM
Det er tre soverom i boligen.

INNVENDIGE OVERFLATER
Overflatene er generelt godt vedlikeholdt, og har liten bruksslitasje. Eier opplyser at overflatene er renovert i 2020. TG1.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.

Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til både Kurland og Lande barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Innenfor gangavstand:
Gågata
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Nei. Kjenner ikke til noen av disse problemene hos oss.
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. Ladestasjon fra easy montert vinteren 2021.

Boligens areal

Primærrom: 158 kvm, Bruksareal: 158 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Det foreligger godkjente tegninger i kommunens arkiver. Disse stemmer ikke overens med dagens bruk. Det er gjort endringer i alle etasjer deriblant er stue i 1. etg. opprinnelig soverom, i kjeller er det flere av rommene som ikke var bygd til varig opphold som nå har blitt til blant annet stue, soverom etc., Loftsetasje var opprinnelig uinnredet, men er nå innredet med soverom og toalettrom. I tillegg er det gjort endringer på fasade, blant annet satt inn vinduer i loftsetasje og bygd om veranda til vinterhage. Kjøper bærer selv ansvar for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider som må til dersom man ønsker å få disse rommene godkjent.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 444 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er opparbeidet med asfaltert gårdsplass, hage med plen og beplantning. Tomten er skrånende. Tomten har gode solforhold.

Garasje / Parkering

Garasje med elbil-lader. Det er flere biloppstillingsplasser på gårdsplassen.

Byggemåte

Taktekking: Yttertaket er tekket med betongtakstein. Taksteinen er fra byggeår. Taksteine har ingen synlige skader, men slitte overflater. Vurdering av avvik: Det er værslitt og oppsprukket tretaktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Ta jevnlig sjekk av taket. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. TG2.

Nedløp og beslag: Det er montert nedløp og takrenner i stål. TG1.

Veggkonstruksjon: Ytterveggene er pusset i en grov utførelse. Eier opplyser at ytterveggene er utført i mur. TG1.

Takkonstruksjon/Loft: Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er ikke luftespalter i gesimsene. Tiltak: Andre tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Lokal utbedring bør utføres. TG2.

Vinduer: Vinduene har malte trerammer og to-lags glass. Det kan ikke garanteres at det kan være vinduer med punkterte glass, da dette kun kan ses i et spesielt lys. TG1.

Dører: Malt ytterdør med glassfelt. Dørene har noe bruksslitasje. TG1.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er innglasset terrasse. Det er lagt fliser på gulvet og dør med trapp til terreng. Terrassen på bakkeplan er utført med treplatting. TG1.

Utvendige trapper: Murt trapp med fliser i trinn, samt murt rekkverk. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Deler av rekkverket er under 90 cm. Rekkverket ved inngangspartiet har for store åpninger. Tiltak: Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. TG2.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskille er utført i trekonstruksjon. Det er støpt dekke i boligens kjeller. Da etasjeskillet er en lukket konstruksjon, er ikke oppbyggingen kontrollert. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn - 2: Det er skjeve gulv i andre etasje. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik. Tiltak:  For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG3.

Radon: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på om det er utført tiltak for radon. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. TG2.

Pipe og ildsted: Det er ikke montert ildsted. Vurdering av avvik: Pipevanger er ikke synlige. Tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. TG2.

Rom Under Terreng: I kjelleren er det flere utforede yttervegger mot mur. Det ble observert fukt bak utforingen etter hulltaking. Vurdering av avvik: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i
underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er målt fukt i utforede yttervegger i kjelleren. Tiltak: Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.
Det antas at dreneringen er sviktende, da det også er observert saltutslag på murveggene i kjelleren. Dreneringen bør byttes, og utforede vegger bør åpnes. TG2.

Innvendige trapper: Lakkert trapp med repo og åpne trinn. Det er ikke montert håndløper på vegg. Det er lagt teppefliser intrinn. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. TG2.

Innvendige dører: Malte profilerte dører. TG1.

WC/Toalettrom: Overflater og konstruksjon: Det er montert gulvklosett, servant og natulig avtrekk. Det er malte fliser på gulvet. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever
mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. TG2.

Vannledninger: Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. Det er både rør- i- rør og kobberrør i boligen. Vurdering av avvik: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Det er ikke avrenning fra forderskapet. Tiltak: Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system.  Anlegget bør sjekkes av fagperson. TG2.

Avløpsrør: Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. Stakeluke er ikke påvist i boligen. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Det anbefales at rørlegger sjekker avløpsrørene. Tiltak:  Det må gjøres nærmere undersøkelser. Det er opplyst av eier om at det ikke er stakeluke på avløpsanlegget. Dette bør etableres. TG2.

Ventilasjon: Boligen har ikke tilfredsstillende ventiler i vegger. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i ventilasjonsløsning i forhold til gjeldende krav på oppføringstidspunktet. Det anbefales å montere flere veggventiler. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. TG2.

Varmtvannstank: Varmtvannstanken er plassert på vaskerommet, og er på 300 liter. Alder: 2021 Kilde: Eier. TG1.

Elektrisk anlegg
I elskapet er det: Automatsikringer, 63 amp hovedsikring og 7 + 10 kurser.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei
2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Ingen oppdateringer i eiers eie (2020). Ukjent hva som er utført før dette.
3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent
4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ukjent
5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei
6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei
7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei
9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei
10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei
11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja
12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja
Undertegnede er ikke fagmann på elanlegg, og derfor anbefales det gjennomgang av fagmann på dette. TG2.

Branntekniske forhold: Det er ikke montert 6 kg brannslukningsapparat i boligen. Boligen har røykvarsler.
1. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Nei
2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei
3. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? Ja
4. Er det skader på røykvarslere? Nei. TG3

Byggegrunn: Grunnen er ukjent, men det ble ikke observert setninger i bygget, noe som tyder på stabile grunnforhold. Det kan imidlertid ikke garanteres at dette kan skje på et senere tidspunkt.

Drenering: Dreneringen er en lukket konstruksjon, og er ikke sjekket under bakkenivå. Vurdering av avvik: Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt.
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Dreneringen bør utbedres. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt. TG3.

Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren er ikke sjekket under terreng, men det er utforede vegger i kjelleren som anses som en risikokonstruksjon. Eldre kjellere har som regel ingen fuktsikring mot brunn, og derfor kan det bli oppsug i gulv og vegger. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er observert saltutslag på noen kjellervegger, samt fukt på innsiden av vegg. Tiltak: Det anbefales å utbedre drenringen. TG2.

Forstøtningsmurer: Muren er oppført i murblokker. Vurdering av avvik: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Konstruksjonene har skjevheter. Muren har ikke rekkverk og er noe skjev. Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Andre tiltak: Det bør monteres rekkverk og rette opp muren. TG3.

Terrengforhold: Tomtens terreng er skrånende, og er opparbeidet med plen, og beplantning. Gårdsplassen er asfaltert.. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. Det antas at det er VA ledninger av plast, noe som var vanlig å bruke på byggetidspunktet. Det anbefales å foreta en utvidet sjekk av utvendige VA rør. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Garasje: Eier opplyser at garasjen er oppført i 2008. Yttervegger i leca som er pusset utvendig. Det er støpt gulv innvendig. Det er montert leddport med elektrisk portåpner, dør og vinduer. Saltak med takstein.
Det er noe mindre sprekker på en yttervegg.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 10.07.1948 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Kulås barnehage
Sandesundsveien skole
Kruseløkka ungdomsskole

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Ukjent. Gulvvarme baderom kjeller.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 15 974

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 609 120 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 192 831 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

To datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Mulighet for marin leire
Sentrumsplanen

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/12654-3/3  Bestemmelse iflg. skjøte. 21.12.2005 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om adkomstrett
Rettighetshaver
SARPSBORG KOMMUNE
Rettighetshaver
BORREGAARD INDUSTRIES LIMITED

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Ringgata 65, 1723, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 1642 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0305

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.