#GRÅLUM

Gjennomført og lekker bolig for familien med høy standard! To stuer & to bad | Garasje | Sentralt | Flytt rett inn!

Martinsvingen 22 , 1712 Grålum

VISNINGER

28. november mandag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Monica Aronsen
Monica Aronsen Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

46%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 182 m²
Bruksareal 182 m²
Tomt 689 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2014
Gårdsnummer 2047
Bruksnummer 237
Energimerking C
FINN.no 277715668
Sist endret 24.11.2022 17:32
Prisantydning 7 300 000,-
Totalpris 7 496 519,-

Beregnet totalkostnad

7 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 182 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 196 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 496 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL MARTINSVINGEN 22!

Ask & Partners v/Monica Aronsen formidler denne gjennomførte eneboligen beliggende på populære Grålum! Boligen holder en gjennomgående høy standard, og går over to plan med smarte løsninger. I første etasje blir man møtt med en romslig hall m/trapp, wc, bad/vaskerom, stue, kjøkken og teknisk rom. I loftsetasje er det gang, stue, tre romslige soverom, bad og bod. I tillegg medfølger garasje oppført i 2018, og eiendommen har en stor og stenlagt gårdsplass. Flytt rett inn!

Boligen ligger i et populært og etablert boligområde. Kort vei til E6, barnehager, skoler og idrettshall.

& HØYDEPUNKTER
•Gjennomført og lekker familiebolig
•Romslige soverom
•To stuer og to bad
•Loftstue
•Mulighet for 4 soverom
•Garasje oppført i 2018
•Populær beliggenhet
•Flytt rett inn!

Velkommen til visning!

Innhold

1.etasje: Hall m/trapp , Wc , Bad/vaskerom ,Stue , Kjøkken,  Teknisk rom
Loftsetasje: Gang , Stue , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Bad, Bod

Utstyr

Sentralstøvsuger

Standard

ENTRE
Velkommen inn i varmen! Du blir møtt av en romslig hall med god plass til oppbevaring av yttertøy og lignende.

STUE
Stor stue med god plass til salong og spisestue. Fra stuen er det utgang til terrassen. I himling er det downlights, og det er installert en vedovn som varer godt på kjølige dager. I indre del av stuen er det mulighet å lage et soverom hvis ønskelig.
Stuen i andre etasje har plass til sofa og tv-krok samt diverse møblement.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjølehjørne, oppvaskmaskin, komfyr, induksjonstopp og micro. TG1.
Avtrekk: Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. TG1.

BADEROM/VASKEROM 1.ETASJE
Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2010. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon.
Overflater vegger og himling: Veggene har baderomsplater. Taket er malt. Vurdering av avvik: Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det indikert høye fuktverdier i bunn av våtromsplater. Det er usikkert om bunnlist er egnet for våtsone. Tiltak: Ytterligere undersøkelse og utbedring. TG1.
Overflater Gulv: Gulvet har vinylbelegg. Rommet har vannbåren gulvvarme. TG1.
Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Vurdering av avvik: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. TG2.
Sanitærutstyr og innredning: Rommet har innredning med nedfelt servant, dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin. TG1.
Ventilasjon: Mekanisk avtrekk via balansert ventilasjon. TG1.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Det er tatt hull i henhold til instruks. Det var ikke mulig å måle i bunnsvill da det ble boret høyere i benkeskap. Hulltaking er ikke foretatt bak dusjbatteri, da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (kjølehjørne og yttervegg) Sted for hulltaking gir begrenset eller lite informasjon om badets tilstand. Målingene gir kun en indikasjon, og må ikke
oppfattes som en garanti. TG0

BADEROM LOFTSETASJE
Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2010. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon.
Overflater vegger og himling: Veggene har fliser. Taket har mdf-panel. TG1.
Overflater Gulv: Gulvet er flislagt. Rommet har vannbåren gulvvarme. TG1.
Sluk, membran og tettesjikt: Det er to plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Det dusjes direkte på vegger og gulv. Direkte vannbelastning på vegger og gulv kan på generelt grunnlag gi økt risiko for fukt i bakenforliggende/tilstøtende konstruksjoner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at tekking (membran og mansjetter) ikke er kontrollerbare fordi dette bare gjøres ved demontering av fliser. Denne typen destruktive undersøkelser blir aldri foretatt ved en tilstandskontroll. Vurdering av avvik: Membranen bak innebygd sisterne har ukjent utførelse. Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om
"uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. TG2.
Sanitærutstyr og innredning: Rommet har innredning med 2 servanter, veggmontert toalett, badekar og dusjvegger/hjørne. TG1.
Ventilasjon: Mekanisk avtrekk via balansert ventilasjon. TG1.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Sted for hull er i garderobeskap på soverom vegg i vegg. TG1.

SOVEROM
Boligen har totalt tre soverom beliggende i andre etasje. Hovedsoverommet har integrert skyvedørsgarderobe og god plass til dobbeltseng. Gode møbleringsmuligheter forøvrig.

LOFTSTUE
Fin plass for opphold. Dette er et rom som også kan brukes som gjesterom eller et soverom ved behov. Utgang til balkong.

INNVENDIGE OVERFLATER
Innvendig er det gulv av parkett og fliser. Veggene har tapet og malte plater. Innvendige tak har malte plater og mdf-panel. TG1.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde tett inntil skog og mark. Herfra er det kort vei til alle fasiliteter som flere dagligvarebutikker, konditori og bakeri, apotek, lege og tannlege, bank, post og bibliotek til barnehager, skole og idrettshall.
Minutter unna ligger Inspiria science center som er et populært besøksmål for hele Sør-Øst Norge. Rett ved siden av ligger et av hotellkjeden Qualitys største hoteller hvor vi også finner Superland med blant annet et stort Badeland. Hotellet rommer også treningssenter og spa-avdeling.
Området rundt boligene byr på gode rekreasjonsmuligheter i skogsterreng. Like i nærheten finner du også Kalnesskogen med løypenett og flotte muligheter for sopp- og bærplukking. Fine bade- og fiskemuligheter finner du i idylliske Tunevannet. I Deleveien 12 bor du svært sentralt til - midt i Østfold. Kun 4 km til Sarpsborg sentrum. Det er gangavstand til bussholdeplasser med gode bussforbindelser mot Sarpsborg og Fredrikstad. Med bil er det bare minutter til av- og påkjøring på E6 samt til Rv 109 mot Fredrikstad.

Grålum er et svært populært område for bedrifter å etablere seg i, og har i dag flere store bedrifter med mange arbeidsplasser. Sykehuset Østfold med flere tusen arbeidsplasser ligger på Kalnes - kun minutter unna.

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 3 minutter - Grålum barne- og ungdomsskole
Ca. 3 minutter - Dagligvare
Ca. 3 minutter - Inspiria science center/ Quality Hotel
Ca. 5 minutter - Sykehuset Østfold
Ca. 5-7 minutter - Barnehage (Bl.a. Hinkenhopp, Tindlund, Tuneskipet)
Ca. 5  minutter - Amfi Borg
Ca. 7  minutter - Legesenter
Ca. 5 minutter - Tunevannet/Landeparken
Ca. 5 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 60 minutter - Oslo sentrum

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Ingen kommentarer.

Boligens areal

Primærrom: 182 kvm, Bruksareal: 182 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Bod i loftsetasje er ikke medtatt i arealer da denne ikke er målerverdig pga. skråtak.

Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggetegninger: Det foreligger ikke tegninger. Det finnes ikke byggetegninger i kommunens arkiver. Det kan derfor ikke kontrolleres at godkjente tegninger samsvarer med dagens faktiske bruk. Det er kjøpers ansvar å kontrollere, evt. få dette godkjent dersom dette ikke stemmer.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 689 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje fra 2018, samt flere biloppstillingsplasser på stenlagt gårdsplass.

Byggemåte

Taktekking: Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå pga. hms. TG1.

Nedløp og beslag: Takrenner, nedløpsrør og beslag av plastbelagt stål. Det mangler snøfanger på deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Snøfanger må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. TG3.

Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. TG1.

Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Vurdering av avvik: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. TGIU.

Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. TG1.

Dører: Bygningen har malt hovedytterdør med sidefelt, malt dør med rundt glass på vaskerom og to dobbelfløyede verandadører i tre. Dør til vaskerom trenger justering. Alder: 2013 Kilde: Produksjonsår på produkt. TG1.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Fra stua er det utgang til terrasse oppført av impregnerte og malte materialer. Fra loftstua er det utgang til lufteveranda av impregnerte og malte materialer. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av trebjelkelag og støpt gulv på grunn. Noe små høydeforskjeller. Stedvis er det glipper mellom gulvlist og gulv. TG1.

Radon: Bygget er opplyst utført med radonsperre men ingen dokumentasjon foreligger. Vurdering av avvik: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. TG2.

Pipe og ildsted: Boligen har elementpipe og vedovn. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. TG2.

Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp med eiketrinn.Vurdering av avvik: Det er avvik: Det mangler håndløper i deler av trappen. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. TG2.

Andre innvendige forhold: Skjeggkre/sølvkre. Vurdering av avvik: Det ble på befaring registrert skjeggkre/sølvkre. Tiltak: Det må gjøres ytterligere undersøkelse. TG2

Toalettrom/WC: Overflater og konstruksjon: Wc-rom med toalett og servant. Servant mangler propp. TG1.

Vannledninger: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). De er besiktiget i rørskap. TG1.

Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. TG2.

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon. TG1.

Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på 300 liter. TG1.

Andre installasjoner: Det er montert sentralstøvsuger. TG1.

Vannbåren varme: Vannbåren gulvvarme i alle rom utenom bod i loftsetasjen. TG1.

Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med 40 A hovedbryter, overspenningsvern og jordfeilautomater.
1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2014.
11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. TG2.

Branntekniske forhold: 6 kg pulverapparat og røykvarslere. TG0.

Byggegrunn: Det er byggegrunn av sprengsteinsfylling over stedlige masser. Byggegrunn er ikke vurdert på tilstandsnivå da det ikke er mulighet for kontroll av byggegrunn og stabilitet i masser uten vesentlige inngrep. TGIU.

Drenering: Bygningen har støpt plate på mark, og det er mulig det ikke er behov. Det er normalt at underliggende påfylte steinmasser fungerer som
drensmasser. Disse ligger normalt ca. 1 meter utenfor bygningskroppen. TGIU.

Grunnmur og fundamenter: Bygningen har grunnmur i isolerte elementer. TG1.

Terrengforhold: Flat opparbeidet tomt. Eiendommen ligger helt eller delvis innenfor et område med mulighet for marin leire, og grunnen kan derfor bestå av løsmasser, herunder kvikkleire. Kommunens aksomhetskart er imidlertid svært grovmasket. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast. Utvendige vannledninger er av plast (PEL). Det er offentlig avløp via private stikkledninger. Bygningen har offentlig vannforsyning via private stikkledninger. TG1.

Garasje: Beskrivelse
Det er støpt gulv, ringmur av lettklinkerblokker, og ytterveggene er oppført av bindingsverk. Fasadene er kledd med overflatebehandlet trepanel, og det er saltak yttertak tekket med betongtakstein. Garasjen har adkomst er via en leddport med elektrisk løfter, samt en sidedør til bod. Dør til bod er dårlig i bunn av dørblad. Byggeår: 2018. Byggetegninger: Det foreligger ikke tegninger for garasje.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Jørn-André Isnes.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 06.06.2013 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Store tune barnehage
Lande gård barnehage
Tindlund barnehage
Grålum skole
Tindlund skole

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i alle rom, utenom bod i loftsetasjen. Vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 26 387

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 562 729 pr. 31.12.21 14:23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 625 823 pr. 31.12.21 14:23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser til områdereguleringsplan for Bjørnstad boligområdet kan fås av megler på forespørsel. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

3 datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Kommuneplanens arealdel
Mulighet for marin leire
Reguleringsplan

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 80 63 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Martinsvingen 22, 1712, Grålum, Gnr. 2047 bnr. 237 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0306

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.