#SENTRUM

Sjarmerende 3-roms selveier ved Lilletorget! Balkong og parkeringsplass | Gåavstand til bykjernen og togstasjon

Glengsgata 20 , 1706 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sondre Lien
Sondre Lien Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig mellom 60-120 kvm

82%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 61 m²
Bruksareal 61 m²
Tomt 1 251 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1880
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 1887
Energimerking G
FINN.no 278524821
Sist endret 15.11.2022 11:15
Prisantydning 2 990 000,-
Totalpris 3 078 497,-
Fellesutgifter 2 909,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) 4 628,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 994 628,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 850,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 994 628,-)) -------------------------------------------------------- 83 869,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 078 497,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL GLENGSGATA 20!

Ask & Partners v/Sondre Lien formidler denne koselige toppleiligheten beliggende ved Lilletorget! Tidligere var dette byens domstol og bygningen ble meget pent restaurert på 2000-tallet. Leiligheten befinner seg i 3.etasje og inneholder entré, stue/kjøkken, to soverom og bad/vaskerom. I dag rommer denne ærverdige bygården 12 seksjoner.

Området består av eneboliger, bygårder, boligblokker og næringsbygg. Herfra er det gangavstand til skoler, barnehager, butikker, offentlige kontorer, restauranter, idrettsanlegg og alle byens øvrige fasiliteter. Jernbanestasjon ligger en kort spasertur unna - perfekt for pendleren!

& HØYDEPUNKTER
• Parkering
• Romslig bod i kjeller
• En av byens fineste bygårder!
• Gåavstand til togstasjon - perfekt for pendlere!

Velkommen til visning!

Innhold

3. etasje: Entré, stue/kjøkken, to soverom og bad/vaskerom.

Utstyr

Callinganlegg

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn! Entré med plass til oppbevaring av yttertøy i den integrerte skyvedørsgarderoben.

STUE
Stue med plass til salong og spisestue. Det er åpen løsning til kjøkkenet.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av stein. Det er Integrert kjøl/fryseskap, komfyr og platetopp. Fliser mellom over og underskap. Anbefaler "Waterguard", komfyrvakt og drypbrett. Det har vært en vannlekkasje på kjøkken som er utbedret av IF skadeforsikring. Eier har ikke mottatt rapport fra forsikringsselskap. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist skader på overflater. Manglende tilkobling av avløpsslange til overvann i kum. Tiltak: Avløsprør til overvann for kum må kobles til. Det enkelte må vurdere utbedringer av overflater. TG2.
Avtrekk: Det er avtrekk via balansert anlegg. TG1.

BADEROM
Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Overflater vegger og himling: Veggene har fliser og taket er malt med innfelt spotter. Hulltaking for downlights gir økt risiko for luftlekkasjer og kondens i overliggende konstruksjon. Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er registrert avskalling av maling ved spot over dusjsone. Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Ytterligere undersøkelse. TG2.
Overflater Gulv: Gulvet er flislagt med elektriske varmekabler. Det er begrenset tilgang til gulv på bakgrunn av dusjkabinett. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er lavere punkt midt på gulv en ved sluk. Det dusjes i dusjkabinett, noe som er bra. Tiltak: Det må gjørs tiltak for å lukke avviket. TG2.
Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og ukjent memebran. Det er ikke mulig påvise membran på bad. Det er begrenset tilgang til sluk på bakgrunn av dusjkabinett. Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. TG2.
Sanitærutstyr og innredning: Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Normale elde og bruksslitasje. TG1.
Ventilasjon: Det er balansert ventilasjon. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. TG2.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt i vegg i skyvedørsgarderobe bak dusjone, uten å påvise unormale forhold. På bakgrunn av manglende tilgang til bunnsvill, ble det målt i nærmeste trestender. Måleresultat = under 6 %. TG1.

SOVEROM
Leiligheten har to soverom med gode møbleringsmuligheter.

INNVENDIGE OVERFLATER
På gulv er det parkett. På vegger det malte flater. I himling er det malte flater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert noe skjolder, merker på overflater og glippe ved kjøkken. Tiltak: Den enkelte må vurdere behov for tiltak. TG2.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.

Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Innenfor gangavstand:
Gågata.
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Felleskostnader

2 909.
Felleskostnadene dekker: Forretningsførsel, revisjon, TV/data, styrehonorar, bygningsforsikring, vedlikehold av tomt og bygninger, àkonto vann- og avløp, renhold og lån.

Styreleder informerer:
Når det gjelder felleskostnader for 2023 har vi ikke fastsatt budsjett ennå, vi planlegger utarbeidelse av vedlikeholdsplan men dette arbeidet er ikke sluttført. Det ble på ekstraordinært årsmøte november 2021 vedtatt låneopptak 1.mill, lånet er ennå ikke utbetalt da det vil avhenge av innholdet i vedlikeholdsplanen.
Felleskostnadene ble på samme årsmøte vedtatt endret til å ta høyde for dette lånet, med daværende rente. Det kan være at felleskostnadene blir justert i tråd med dagens rente evt. et større låneopptak, men dette vil uansett legges frem på et årsmøte.

Løpende kostnader

Ved eierskifte betales et eierskiftegebyr til sameiet  kr 1000,-

Andel fellesgjeld

4 628

Andel formue

6 386

Sameie

Sameie: Sameiet Glengsgaten 20, Orgnr: 993349364

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Selskapet har pt kr. 70.000,- i restgjeld i Handelsbanken. Det er imidlertid vedtatt i ekstraordinært årsmøte 24.11.21 å oppta lån på inntil kr. 1.000.000,-
for diverse vedlikehold og rehabiliteringsoppgaver.
Kostnaden for ovennevnte lån er inkludert i ovennevnte felleskostnad.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Forsikring har sjekket på kjøkken, utredet av byggforsikring.

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Parkeringen blir endret, Styret sitter på mer informasjon.

Tilleggskommentar:
Selger informerer om at det har vært en vannlekkasje på kjøkkenet som ble meldt fra til forsikringsselskapet IF med polisenummer SP2134665. Et firma i regi av forsikringen har utbedret vannskaden og byttet parketten på kjøkkenet og gangen. Hva de har byttet av rør/sjekket av rør vet ikke selger. Dette har de rapport på.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Loftsleiligheten har skråtak, så planet er noe større en oppgitt BRA på bakgrunn av måleverdighet.
Det er bruken av rommet på salgstidspunktet som avgjør om det defineres som primærrom(p-rom) eller sekundærrom(s-rom).
Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.
Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. På mottatte tegninger er det kun 1 stk soverom og nåværende leilighet har 2 stk soverom. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider som må til, dersom man ønsker å få disse rommene godkjent.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 251 kvm, Eierform: Eiet tomt

Det er felles tomt for sameiet. Foruten den bebygde delen av tomten består arealene av trafikkarealer og parkeringsplasser, samt noe grøntareal med gressplen og prydbusker.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass

Byggemåte

Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og Velux takvinduer. Takstmann oppdaget ingen punkterte glass men dette kan ikke garanteres da det i enkelte tilfeller kan være vanskelig å oppdage pga lysforhold/temperatur. Vurdering av avvik: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Manglende beslag under vinduer. Stedvis noe utvendig værslitasje. Vinduer har ikke fallsikring/barnesikring, dette avviker fra byggeforskrift og må monteres før bruk. TG 3 satt pga. manglende fallsikring. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet.
Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Det må etableres barnesikring på vinuder. Vedlikehold. TG3.

Dører: Bygningen har malt hovedytterdør(B30/35dB) og malt balkongdør i tre. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registert værslitasje utvendig og skade i toppen på dørblad. Sprekker i nedre del av karm.
Tiltak: Vedlikehold og utbedring. Alder: 2007 Kilde: Tidligere salgsoppgaver.  TG2.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkong i stålkonstruksjon med terrassebord i tre med utgang fra stue. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Råte og værslitasje i terrassebord. TG3 kommer på bakgrunn av råte terrassebord. Tiltak: Andre tiltak: Dersom rekkverket skal tilfredsstille dagens krav til rekkverk, må rekkverket endres. Skadet terrassebord må skiftes. TG3.

Andre utvendige forhold: Sålefundament av stein og betong antagelig på jord/leiregrunn. Grunnmuren er antatt av både granitt og betong, og det er støpte gulv i kjelleren. Alder og utførelse på eventuell drenering er ukjent. Yttervegger antas å være oppført av teglstein som kompaktmur. Utvendig er fasadene pusset og malt. Bygningen har saltak yttertak i trekonstruksjon. Taket er tekket med betongtakstein, og takrenner, nedløpsrør er av plastbelagt stål. Vurdering av avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. TG2.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vedlikehold o.l: Det er registrert noe knirk i gulv i stue. TG1.

Radon: Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. TG0.

Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp i fellesområde. Trapperommet har blitt pusset opp i regi av sameiet i 2018. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.  Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Andre tiltak: For å kunne tilfredsstille dagens forskriftskrav, så må det utføres tiltak. TG2.

Innvendige dører: Innvendig har boligen malte/folierte 4-speils tredører. Vurdering av avvik: Det er avvik: Stedvis merker på overlater. Manglende beskyttles av treverk nederst på dør til bad. Dør til bad og mellomgang har behov for justering. Tiltak: Lokale utbedringer. TG2.

Vannledninger: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) og kobberrør. Rør-i-rør er ikke besiktiget i rørskap på grunn av manglende nøkkel. Vurdering av avvik: Det er irr på rør. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Det er registrert manglende endelokk på avrenningsrør for rørfordelerskap og det er registrert rust i hjørne på front av fordelerskap. Fordelerskap er ikke tilgjengelig for innvendig inspeksjon. Tiltak: Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene. Ytterligere undersøkelse og utbedring. TG2.

Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tilkobling for overvann i kum er i løs. Tiltak: Avløpsrør for overvann i kum må kobles til. TG2.

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon med styringspanel i entre. Aggregat er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Vurdering av avvik: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist mangelfull ventilasjon fra balansert ventilasjonsanlegg på ett eller flere rom i boligen. Det er manglende tilluft/avtrekk på soverom med skråtak. Tiltak: Bedre ventilering må etableres. Det må gjøres nærmere undersøkelser. TG2.

Varmtvannstank: Vegghengt varmtvannsbereder på 100 liter, montert i baderom. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Alder: 2007 Kilde: Produksjonsår på produkt. TG2.

Oppvarming: Varmekabler på bad. Panelovner.

Calling anlegg: Calling anlegg med talefunksjon. TGIU.

Elektrisk anlegg: 40 AHS med div. jordfeilsautomater.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei
2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Ukjent, antatt fra renovering.
3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja
4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ja Byttet 3 spotlight og trafo av godkjent elektriker i 2022.
Det foreligger ikke samsvarserklæring. Trekking av kabel til ny lampe over loft. sjekking av lampe i ved inngangsdør komplettering, 2020. ABC elektro med samsvarserklæring.
5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Ukjent
6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei
7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei
9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei
10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei
11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja
12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja
Kun en spot lyser på bad og det anbefales ytterligere undersøkelse. Det er ikke foretatt kontroll av det elektriske anlegget i løpet av de siste 5 årene. Det anbefales på generelt grunnlag en gjennomgang av en
registrert elektroinstallasjonsvirksomhet. TG2.

Branntekniske forhold: Røykvarsler og brannslokningsapparat. Det anbefales å ha brannslokningsapparat på soverom. Det er ingen synlig brannstige for rømningsvei. TG0

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Ole Petter Søtorp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 21.12.2007 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Fritznerbakken barnehage - 0.4 km
Askeladden barnehage - Færdersgate - 0.4 km
Askeladden barnehage St - Nikolasgate - 0.7 km

Skoler:
Sandesundsveien skole (1-7 kl.) - 1.2 km
Lande skole (1-7 kl.) -1.3 km
Kurland skole (1-7 kl.) - 1.4 km
Kruseløkka ungdomsskole (8-10 kl.) - 0.9 km
Hafslund ungdomsskole (8-10 kl.) - 2.4 km
St. Olav videregående skole - 0.9 km
Borg videregående skole - 4.4 km

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner. Det er elektriske varmekabler i gulv på bad/vaskerom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 786

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 495 935 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 785 364 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert. Planområdet er regulert med følgende formål: Byggeområder; bolig, offentlig trafikkområder; parkering og fortau, spesialområde bevaring; bolig/forretning/kontor, spesialområde og bevaring; bolig.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

6 datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Gul liste Kulturminner - SEFRAK
Kvikkleire
Mulighet for marin leire
Reguleringsplan
Sentrumsplanen

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1984/2833-2/3  Best. om adkomstrett  
24.07.1984 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 3003-1/1887
Gjelder denne registerenheten med flere.

2006/557343-2/200  Erklæring/avtale  
14.11.2006 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1 Bnr:34  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1 Bnr:34 F  
Bestemmelse om gasstank.
Bestemmels om avhenting av avfall.
Bestemmels om grøntareal.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-1/1887
Gjelder denne registerenheten med flere.

2008/723895-1/200  Seksjonering  
08.09.2008 
opprettet seksjoner:
snr: 8
formål: Bolig
sameiebrøk: 63/784

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Glengsgata 20, 1706, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 1887 snr. 8 orgnr. 993349364 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0311

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.