#SENTRUM

Perfekt førstegangskjøp | Sentrumsleilighet | Overbygd balkong | Heis og garasje | Walk-in closet | 2 balkonger

Borggata 5 , 1721 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

63%

eier sin egen bolig

49%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

33%

har bolig på over 120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 53 m²
Bruksareal 57 m²
Tomt 966 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1989
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 400
Energimerking F
FINN.no 279635418
Sist endret 21.11.2022 15:55
Prisantydning 1 600 000,-
Totalpris 1 873 481,-
Fellesutgifter 5 699,-

Beregnet totalkostnad

1 600 000,- (Prisantydning) 265 472,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 865 472,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 873 481,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL BORGGATA 5!

Ask & Partners v/Emilie Andersen presenterer denne fine 2-roms sentrumsleiligheten! Det er et oppussingsobjekt med behov for litt kjærlighet! Leiligheten ligger i 3.etasje med entré, bad/vaskerom, gang, kjøkken, stue, soverom og walk-in closet! Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

& HØYDEPUNKTER
Sentrum
3. etasje
Overbygd balkong
Heis & garasje
Walk-in closet
2 balkonger

Velkommen til visning!

Innhold

3 etasje: gang, soverom, stue, kjøkken og bad/vaskerom
Det medfølger også en garderobe.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen!

STUE
Lys & luftig stue med plass til spisebord og sofakrok.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og benkeplaten er av
laminat. Glassplater mellom over og underskap. Anbefaler "Waterguard", komfyrvakt og drypbrett. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulv. Det ga ikke indikasjon på fukt på befaringstidspunkt. Tiltak; Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. TG2

Avtrekk: Det er avtrekk via mekanisk avtrekksanlegg i boenheten. Vurdering av avvik: Manglende heltettende teip rundt overgang fra ventilasjonsrør til ventilator. Tiltak: Lokal utbedring. TG2

BADEROM/VASKEROM
Generell: Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. På gulv er det fliser med underliggende belegg. På vegger er det fliser.
I tak er det malte flater. Frittstående wc. Servant med underskap. Veggheng skap. Dushjørne. Mekansik avtrekk via sentral på kjøkken. Det er ingen synlig membran på bad.
TG3 er basert på alder, synlig skader og tekniske forskrifter og det tas derfor ikke en full tilstandsanalyse av bad. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. TG3

Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt i vegg fra gang og det er påvist avvik i
hulltakingen. Måleresultat = 6,7%. Vurdering av avvik: Det er i hulltakingen påvist fukt/råteskader Tiltak: Badet/våtsonen står foran utbedring. TG3

SOVEROM
Leiligheten inneholder et soverom.

INNVENDIGE OVERFLATER
Overflater: På gulv er det parkett. På vegger det tapet. I himling er det malte plater. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Tiltak: Det må forventes utbedringer. TG2

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten. Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.

Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane. Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S. Eiendommen har kort gangavstand til både Kurland og Lande barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Innenfor gangavstand:
Gågata
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Felleskostnader

5 699.
Til dekning av bl.annet: Kommunale avgifter, revisjon, forretningsførsel, bygningsforsikring, styrehonorar, serviceavgift kabel-TV/bredbånd, drift og vedlikehold bygninger og heis, felles strøm, vaktmesteravtale, renhold, avsetning til framtidig vedlikehold, eiendomsskatt samt andre generelle driftskostnader.
Styreleder informerer om at det vil bli en økning på 148,- kr. i måneden på 2-roms leiligheter fra 2023.

Andel fellesgjeld

265 472

Andel formue

40 167

Borettslag

Borettslag: Borgermesterløkka 2 borettslag, Orgnr: 951716499

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2022: Skifte ut hovedtavla i tavlerommet, samt bytte til lys med sensor i søppelrommet og sette opp sensorer i garasjen.
2023: Ønskelig å vaske/evt. male utvendige fasader, anbud innhentes før generalforsamling neste år.
Borettslaget har ingen faste ansatte, men to andelseiere har utført vedlikehold på timesbasis.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja. Tilknyttet sikringsordning gjennom If Skadeforsikring og har en dekningsgrad på 36 måneder.

Fellesgjeld / lånevilkår

Annuitetslån totalt kr. 8.000.000,- i Handelsbanken fra 2016 - lånet er således nedbetalt i år 2046.
Total restgjeld pr. 31.12.21 kr. 6.237.470
Totale avdrag for 2022 kr. 112.000,-
Budsjettert rente 3,25 %.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP865151

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordensreglene ikke tillatt, men det kan søkes styret skriftlig om dispensasjon fra denne regel i spesielle tilfeller.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Nei. Ikke eget ildsted i leiligheten.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Nei. Leiligheten ligger i 3.etasje.

10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Nei. Ingenting som tydet på skjeggkre når vi ryddet og vasket boligen. Men vanskelig å svare fullstendig siden jeg som verge aldri har bodd i leiligheten.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Vet at borettslaget har hatt kontroll av ventillasjon på kjøkken i 2022.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Nei. Tilstandsvurdering/rapport skal utføres i forbindelse med salg av leilighet.

Tilleggskommentar: Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 57 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Det finnes ikke byggetegninger i kommunens arkiver. Det kan derfor ikke kontrolleres at godkjente tegninger samsvarer med dagens faktiske bruk. Det er kjøpers ansvar å kontrollere, evt. få dette godkjent dersom dette ikke stemmer.
Brannceller: Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift? Nei.
Nyere håndverksjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei.
Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja. Takstmann presiseres at det ikke er foretatt noen konstruksjonsmessige inngrep for avdekke avvik i forhold til dagens byggetekniske forskrift vedørende branncelleinndeling og rømning. Det er heller ikke fremlagt dokumentasjon på eventuell utførelse/prosjektering som tilsier at løsning av branncelleinndeling og rømning tilfredsstiller dagens krav eller kravene på søketidspunktet. Det er kun 1 rømningsvei ut fra bolig.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 966 kvm, Eierform: Fellestomt

Det er felles tomt for hele borettslaget. I bakgården er det opparbeidet grøntareal med gressplen og hekkbeplantning, og det er gangarealer belagt med heller.

Garasje / Parkering

Parkering for 1 bil i felles garasjeanlegg.

Byggemåte

Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 2016 og velux takvindu fra 2005. TG1

Dører: Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre med 2-lags glass fra 2016. TG1

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkong med betongdekke og rekkverk i stålkonstruksjon med trerekkverk. Vurdering av avvik: Overflater har elde og værslitasje. Tiltak: Vedlikehold. TG2

Andre utvendige forhold: Bygningen har støpte sålefundamenter og grunnmur av betong. Bærende yttervegg og delevegger mellom leilighetene er oppført av betong. De øvrige ytterveggene er oppført av isolert bindingsverk. Utvendig er fasadene dels forblendet med teglstein, og dels kledd med overflatebehandlet trepanel. Yttertaket på bygningen er oppført i sperrekonstruksjon av tre. Taket er tekket dels med betongtakstein, og dels antagelig med papp/folie. Det er felles trapperom mellom garasjekjeller og de øvrige etasjene i bygningen. Det er støpte trapper belagt med belegg, og rekkverk i stålkonstruksjon.
I trappegang er det også installert personheis mellom garasjekjeller og de øvrige etasjene. Vurdering av avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. TG2

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av betongdekke. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG2

Radon: Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. TG0

Innvendige dører: Innvendig har boligen malte glatte dører og skyvedører. Vurdering av avvik: Det er stedvis merker/skader på overflater. Tiltak: Den enkelte må vurdere utbedring. TG2

Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber. Stoppekran under kjøkkenbenk. Vurdering av avvik: Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2

Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2

Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon. TG1

Varmtvannstank: Ukjent. TGIU

Andre installasjoner: Heis i felles areal. TGIU

Oppvarming: Varmeovner.

Calling apparat: Calling apparat med talefunksjon. TGIU

Elektrisk anlegg
35 AHS med div. automatsikringer og jordfeilsautomat.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
Nei
2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert?
Selger har ikke kjennskap til leiligheten.
3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
Ukjent. Selger har ikke kjennskap til leiligheten.
4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring.
Ukjent. Selger har ikke kjennskap til leiligheten.
5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
Ukjent. Selger har ikke kjennskap til leiligheten.
6. Forekommer det at sikringene løses ut?
Ukjent. Selger har ikke kjennskap til leiligheten.
7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?
Ukjent. Selger har ikke kjennskap til leiligheten.
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank.
Ukjent
9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
Ukjent
10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?
Nei
11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
Ja
12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?
Ja
Det er ikke foretatt kontroll av det elektriske anlegget i løpet av de siste 5 årene. Det anbefales på generelt grunnlag en gjennomgang av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet.

Branntekniske forhold:
2 stk brannslokningsapparat.
1 stk 2 kg pulver og 1 stk 6 kg pulver.
1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav?
Nei
2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn
10 år?
Nei
3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav?
Ja

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 18.12.1989 for eiendommen. Før ferdigattest gis må følgende arbeider utføres: Montere utv. taknedløp mot Borggt. Røykvarslere monteres i leilighetene. Brannslukkerutstyr anskaffes/plasseres i samråd med branntilsynet. Pumper monteres på alle A-60-S og B-30-S dører. Div. inn- og utvendige kompletteringsarbeider gjenstår. Rømningsveiene må holdes åpne. Arbeidet må være utført innen
Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Kulås barnehage
St. Olavs barnehage
Sandesundveien barneskole
Hafslundsøy skole
Hafslund barne- og ungdomsskole
Kruseløkka ungdomsskole
St. Olav videregående skole
Borg videregående skole
Greåker videregående skole

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 489 845 pr. 31.12.21 12:49 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 763 443 pr. 31.12.21 12:49 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert.
Fem datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Kulturminner - Sefrak
Kvikkleire
Mulighet for marin leire
Reguleringsplan
Sentrumsplanen
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1920/901572-1/3  Erklæring/avtale  
30.09.1920 
 rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1 Bnr:306  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1 Bnr:306 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1 Bnr:306 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1 Bnr:306 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1 Bnr:306 Snr:4  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1 Bnr:306 Snr:5  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1 Bnr:306 Snr:6  
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser

1956/1814-1/3  Erklæring/avtale  
30.11.1956 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1989/17699-1/3  Erklæring/avtale  
22.12.1989 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Andelseiere i borettslaget og dernest andelseiere i Sobbl har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares i etterkant av salget.

Adresse og matrikkel

Borggata 5, 1721, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 400, andelsnr. 301 i Borgermesterløkka 2 borettslag med orgnr. 951716499 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0314

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.