#SENTRUM

Herskapelig sentrumsvilla med flotte uteplasser og detaljer! 3 stk. garasjeplasser | Vinterhage | Attraktiv beliggenhet!

Skolegata 51 , 1724 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sondre Lien
Sondre Lien Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

87%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 207 m²
Bruksareal 286 m²
Tomt 518 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1932
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 1117
Energimerking G
FINN.no 280713202
Sist endret 22.11.2022 09:52
Prisantydning 5 950 000,-
Totalpris 6 114 769,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 164 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 114 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL SKOLEGATA 51!

Ask & Partners v/Sondre Lien presenterer denne velholdte, herskaplige sentrumsvillaen beliggende i Skolegata!

Boligen består av kaldloft med god lagringsplass, loftsetasje med bad, hall m/trapp og 3 soverom og første etasje med kjøkken med spisestue, entré, trapperom, hall m/trapp, to stuer, vinterhage og garasje med loft. I kjeller er det bad, vaskerom, hall m/trapp, treningsrom, wc og 4 boder. Med andre ord en svært innholdsrik bolig!

Boligen ligger i et attraktivt boområde med gangavstand til byens fasiliteter. Det er kort vei til skoler, barnehage, idrettsanlegg og Kulåsparken. Sandesundsveien skole ligger rett over gaten - perfekt for barnefamilier!

& HØYDEPUNKTER
•3 stk. garasjeplasser (dobbeltgarasje + garasje)

•Stor veranda

•Vinterhage fra 2017

•2 baderom

•Peis i stue og på kjøkken

•Kledd om og etterisolert deler av huset i 2016

•Attraktiv beliggenhet, kort avstand til alt byen har å tilby

Velkommen til visning!

Innhold

Kaldloft: Lagringsplass
Loftsetasje: Bad, hall m/trapp, 3 soverom.
Første etasje: Kjøkken med spisestue, entré, trapperom, hall m/trapp, stue 1, stue2, vinterhage, garasje med loft.
kjeller. Bad, vaskerom, hall m/trapp, treningsrom, wc og 4 boder.

Utstyr

Sentralstøvsuger

Standard

ENTRÉ
Velkommen inn i varmen! Flislagt entré med garderobe. Her er det god plass til yttertøy og lignende.

STUE
Stuen har tre tydelige soner for møblering av spisestue, salong og lesekrok/bibliotek. I stuen er det installert en vakker peis. Det er store vindusflater som gir godt med lys til rommet.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Kjøkkenet har innredning med heltre profilerte fronter og vitrine fronter. Tidligere takst opplyser at det er fra ca. 2004. Benkeplaten er av heltre med nedfelt salatvask og porselenvask.
Fliser mellom over og underskap. Det er komfyr, platetopp, kaffemaskin, micro, dampmaskin og oppvaskmaskin. Anbefaler "Waterguard", komfyrvakt og drypbrett. Vurdering av avvik: Det er påvist at overflater har noe skader. Avskalling i porselenvask. Tiltak: Andre tiltak: Det må vurdere utbedring.TG2.
Avtrekk: Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. TG1.

BADEROM LOFTSETASJE
Generell: Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Alder: 1997 Kilde: Tidligere salgsoppgaver.
Overflater vegger og himling: Veggene har fliser og taket er malt. Hulltaking for downlights gir økt risiko for luftlekkasjer og kondens i overliggende konstruksjon. Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Sprekk i flis. Enkel skjøt i tak og glipper ved spotter. Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Fuger bør skiftes ut. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. TG2.
Overflater Gulv: Gulvet er flislagt med elektriske varmekabler. På bakgrunn av innbygd badekar, er det begrenset tilgang. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp
membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på
våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Bom i flis. Tiltak: Fuger bør skiftes ut. Det må gjøres tiltak for å lukke avvikene. TG2.
Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Avløp gjennomføring bak badekar har feil avstand til vegg/gulv. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser.  Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. TG2.
Sanitærutstyr og innredning: Rommet har servant, toalett, dusjkabinett og badekar. TG1.
Ventilasjon: Det er naturlig ventilering via ventiler i vindu og luke ved tak. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. TG2.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt i vegg i skap i soverom, uten å påvise unormale forhold. Måleresultat = under 6 %. TG0.

BADEROM KJELLER
Generell: Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2010. Dokumentasjon: faktura. Utført av Hyldmo bygg og eiendom. Alder: 2012 Kilde: Faktura e.l.
Overflater vegger og himling: Veggene har baderomsplater. Taket har himlingsplater. Det gjøres oppmerksom på at innkledning av murkonstruksjoner under terrengnivå alltid er å betraktes som en risikokonstruksjon med fare for magasinering av fukt. Vurdering av avvik: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det mangler fug i bunn på våtromsplater. Det målt høye fultverdier i bunn på våtromsplater i dusjone. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det må foretas ytterligere undersøkelse og utbedring. TG2.
Overflater Gulv: Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulv er stedvis flat med lokalt fall i dusjsone. Avvik på høyde forskjell mellom fliser i dusjsone. Tiltak: Andre tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. TG2.
Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Membran ligger skjult under fliser, tilstand kan ikke kontrolleres uten inngrep i konstruksjonen. Dusjhjørner med vannbelastning direkte på overflater, kan være en risikokonstruksjon med hensyn til fuktinntrenging til bakenforliggende konstruksjoner. Vurdering av avvik: Det er avvik: Manglende tettning rundt avløp under vask. Det foreligger ingen dokumentasjon på memebran. Tiltak: Innhenting av dokumentasjon. Lokal utbedring. TG2.
Sanitærutstyr og innredning: Rommet har innredning med nedfelt servant og dusjvegger/hjørne. TG1.
Ventilasjon: Det er mekanisk avtrekk. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt i vegg fra treningsrom, men det er murvegg mellom gipsplater og våtromplater. Måleresultat = 13,4 %. TGIU.

VASKEROM KJELLER
Generell: Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2010. Dokumentasjon: faktura. Utført av Hyldmo bygg og eiendom. Alder: 2012 Kilde: Faktura e.l
Overflater vegger og himling: Veggene har baderomsplater med sokkelflis. Taket har himlingsplater. Det gjøres oppmerksom på at innkledning av murkonstruksjoner under terrengnivå alltid er å betraktes som en risikokonstruksjon med fare for magasinering av fukt. Vurdering av avvik: Det er avvik: Manglende fuger og avskalling i bunn på plate. Avvik i overgang på flis. Tiltak: Lokale utbedringer. TG2.
Overflater Gulv: Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Tiltak: Fuger bør skiftes ut. TG2.
Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Membran ligger skjult under fliser, tilstand kan ikke kontrolleres uten inngrep i konstruksjonen. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det foreligger ingen dokumentasjon på membran utførelse. Tiltak: Ytterligere undersøkelse. TG2.
Sanitærutstyr og innredning: Rommet har servant og opplegg for vaskemaskin. TG1.
Ventilasjon: Det er mekanisk avtrekk. TG1.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. TGIU.

SOVEROM
Boligen har totalt tre soverom av god størrelse. Det er gode møbleringsmuligheter og plass til diverse garderobeløsninger.

INNVENDIGE OVERFLATER
På gulv er det parkett, laminat og fliser, På vegger det tapet, malte plater, malt puss, trepanel og malte murvegger. I himling er det malte flater, malte plater og trepanel. Oppgradert gang og trappegang i 2016, Knut Rasmussen byggservice. Oppussing av 2 stk soverom samt etterisolering med 5 cm glava pro i 2016, Knut Rasmussen byggservice. Vurdering av avvik: Det er avvik: Bom i fliser i gang. Lite soverom har eldre overflater med noe etterslep av vedlikehold. Overflater er av ulik tid, og fremstår således med forskjeller av slitasjegrad, utførelse og behov for vedlikehold. Tiltak: Den enkelte må vurdere behov for tiltak. TG2.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.

Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S. Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Innenfor gangavstand:
Gågata.
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. Hyldmo Bygg og Eiendom AS. Bygd nytt vaskerom og bad/dusj/wc i kjeller i 2012. Hyldmo Bygg og Eiendom AS.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Hyldmo Bygg og Eiendom AS. Gulv prime/3 lags smøremembran på gulv og 10cm opp på vegg. Hyldmo Bygg og Eiendom AS.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Vi har kontrakt og faktura fra Hyldmo Bygg og Eiendom AS.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Nei. Oppgradert nytt vann og avløp 2014 av Jon Martinsen Graving-Vann-Avløp. Meldt kommunen 2015.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Jon Martinsen Graving-Vann-Avløp.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja, fuktmerker, svetting på mur. Dette er meldt til takstmann.
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja. Sprekk utbedret og dokumenter med bilde og meldt til brannvesenet i Sarpsborg. Godkjent!
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Fukt rundt pipe og luftehatt. Utbedret og bilde sendt takstmann.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. Rasmussen Byggservice AS. Iglandgarasjen (ny). Ny terrasse og kledd om og isolert store deler av huset. Bygd ny vinterhage. Alt utført av Rasmussen Byggservice AS i 2016. Ny garasje levert av Iglandgaragen i 2013. Godkjent av kommunen 2013.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Per Klavestad Installasjon AS. Lagt strøm til garager og innvendig oppgarderinger nye soverom 2 etg. Alt utført av Per Klavest
ad Installasjon AS 2013.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Per Klavestad Installasjon AS.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Sanering av oljetank er godkjent og meldt kommunen.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Byggemeldt og godkjent vinterhage i 2017.
21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Godkjent i kommunen.

Boligens areal

Primærrom: 207 kvm, Bruksareal: 286 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Oppgradert nytt vann og avløp 2014.

Arealbekreftelse

Innglasset balkong er tatt med som en del av boligens bruksareal og benevnt som S-rom. Høyde i kjeller er målt mellom 2,05 - 2,14 meter. Krypkjeller er ikke måleverdig.
Det er bruken av rommet på salgstidspunktet som avgjør om det defineres som primærrom(p-rom) eller sekundærrom(s-rom). Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken. I hht utdrag av veiledning til NS 3940.

Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Rom i kjeller er ikke godkjent for rom for varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk. Takstmann opplyser blant annet om at rom i kjeller ikke tilfredstiller dagens krav for rom for varig opphold. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider som må til, dersom man ønsker å få disse rommene godkjent

I kjeller er det vinduer som ikke er åpningsbare, men eier opplyser at det går å dra ut lister og trykke ut vindu. Takstmann presiseres at det ikke er foretatt noen konstruksjonsmessige inngrep for avdekke avvik i forhold til dagens byggetekniske forskrift vedørende branncelleinndeling. Det er heller ikke fremlagt dokumentasjon på eventuell utførelse/prosjektering som tilsier at løsning av branncelleinndeling tilfredsstiller dagens krav eller kravene på søketidspunktet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 518 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten som er dels skrånende arrondert består av en hage med gressplen og delvis elevstein. Det er asfaltert innkjørsel mot frittstående garasje og gårdsplass og belegningsstein til garasje inn mot bolig, deler av tomten er gjerdet inn med smijernsgjerde og port til inngangsparti.

Garasje / Parkering

Dobbel garasje

Byggemåte

Taktekking: Taktekkingen er av betongtakstein og taket er besiktiget fra bakkenivå og delvis fra taket. Hovedtaket er lagt i ca 1990 og den nye delen i 2004 i følge tidligere takst. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er registrert fukt og fuktskjolder i undertak. ref. takkonstruksjon/loft. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. TG2.

Nedløp og beslag: Takrenner, beslag og nedløpsrør av stål. Helbeslått piper/rørgjennomføringer over tak. 2 stk som var tilgjengelig og fuktutsatt har blitt skiftet etter befaringstidspunkt. Normal tid før utskifting av takrenner/nedløp i sink eller plastbelagt stål er 25 - 35 år. Normal tid før maling av takrenner/nedløp i metall, malt er 5 - 15 år. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det er registrert noe elde og avskalling på beslag. Det ble på befarings tidspunkt registrert høye fuktverdier og fuktskjolder ved rør/pipe gjennomføringer på loft ref. takonstruksjon loft. Tiltak:  Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. Det må gjøres ytterligere undersøkelse av kilden til fukt. TG3.

Veggkonstruksjon: Veggene har trekonstruksjon av stående plank og tilleggsisolering av 5 cm, på tilbygg er det bindingsverk med 150 mm isolasjon ifl. tidligere takst. Fasade/kledning som er liggende bordkledning. Eier opplyser at yttervegger er kledd om, isolert store deler av huset og skiftet ut vindskier, toppbord og beslag på gavler i 2016 av Knut Rasmussen Byggservice. Konstruksjonen skjult og er ikke tilgjengelig for inspeksjon. For å vurdere tilstand, må det gjøres inngrep i yttervegg. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert noe misfarging i yttervegg på loft, men det ga ingen indikasjon på fukt på befaringstidspunk. Tiltak: Overvåke. TG2.

Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon og rupanel. Deler av konstruksjonen er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Isolert skråtak-konstruksjoner kan på generelt grunnlag være en risikokonstruksjon dersom oppbygningen ikke er korrekt utført med hensyn til lufting etc. Det anbefales å gjøre undersøkelse hver vår, høst og ved store nedbørsmengder. Vurdering av avvik: Undertaket er misfarget. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. TG3 kommer på bakgrunn av fukt og litt råte rundt pipe/rør gjennomføringer, men det ble etter befaringstidspunkt lagt nytt beslag rundt berørte gjennomføringer med fukt og råte. Det anbefales overvåkning for å se at fukten avtar. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Lufting/ventilering bør forbedres. Råteskadet trevirke må skiftes. TG3.

Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vinuder loft etasje og første etasje er fra 2004. Vindu i trapp mot loft og i kjeller er fra 2010. Peis stue 2010. Loft og kjeller 2016. Vindu mot krypkjeller av eldre dato. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Manglende beslag under vinduer i kjeller. Stedvis noe være slitasje utvendig. Vindu mot krypkjeller må forventes byttes/endres. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Vedlikehold. TG2.

Dører: Bygningen har malt dobbel hovedytterdør. TG1.

Balkongdører: Bygningen har malt balkongdør i tre. TG1.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkong i trekonstruksjon med kompositt terrassebord og rekkverk i glass med handleder og konstruksjon i stål. Betongfundamenter mot grunn. Alder: 2017 Kilde: Eier. TG1.

Utvendige trapp mot garasje: Trapp i naturstein med stålrekkverk. TG1.

Utvendige trapper: Trapp med skifer fliser og rekkverk med glass og handleder og konstruksjon i stål. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert sprekk i mur og slipp i fuger. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. TG2.

Vinterhage: Plasttak. Isolerte yttervegger. Isolert gulv med varme i gulv og laminat. Vinterhage med karm og ramme i pvc med 2-lags glass fra 2018. Skyvedører og dør med karm og ramme i pvc med 2-lags glass fra 2018. Utført av Rasmussen byggservice AS. Alder: 2017 Kilde: Eier. TG1.

Garasje med loft: Garasje med loft. Støp plate på mark og betongstein. Lettklinkr ringmur. Bindindsverkkonstruksjon med liggende kledning. Aluminiums ledpport med automatisk portåpner. Normal elde og bruksslitasje. Garasje med bruttoareal til og med 50 m2 i samme bruksenhet, for eksempel garasje i enebolig, må være skilt fra resten av byggverket med bygningsdeler som er så tette at eksos ikke trenger gjennom. En yttervegg med utvendig vindsperre og innvendig dampsperre gir tilstrekkelig tetthet mot en godt ventilert garasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det foreligger ikke dokumentasjon på gasstetthet.
Tiltak: Ytterligere undersøkelse. Alder: 1999 Kilde: Andre opplysninger: Tegninger. TG2.

Etasjeskille mellom kjeller og første etasje: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
TG2.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Gulv mot grunn er av betongdekke. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG2.

Etasjeskille mellom første etasje og loftsetasje: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.  Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG2.

Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. TG2.

Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe og peis med innsats i stue og kjøkken. Feieluke på loft og sotluke i kjeller. Eier har satt inn ny feieluke etter befaringsdato. Slemmet og malt skorstein i 2016, Håkan Langaker murerfirma. Vurdering av avvik: Pipevanger er ikke synlige. Pipe har avskalling. Tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. TG2.

Rom Under Terreng: Hulltaking er foretatt i treningsrom og i stor bod ved treningsrom og det er påvist avvik i konstruksjonen. Måleresultat i treningsrom = 20%. Måleresultat i stor bod ved treningsrom = 13,6%
På gulv er det parkett, laminat og fliser. På vegger er det malt/pusset mur, tapet, våtromsplater, trepanel og malte plater. Det oppmerksom på at innkledning av murkonstruksjoner under terrengnivå alltid er å betraktes som en risikokonstruksjon med fare for magasinering av fukt. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli
ødelagte. Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er registrert fuktskade i gulv i liten bod. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Ventilasjon/ventilering bør utbedres. Fuktskadet gulv må skiftes ut. TG3.

Krypkjeller: Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Krypkjeller ligger under kjøkken del. Trebjelkelag mot krypkjelleren er en risikokonstruksjon som erfaringsmessig kan ha hyppige skadefrekvenser. Fukten kan komme fra terrenget slik at grunnmur og grunnen inne i krypkjelleren står fuktige. Herfra fordamper så vannet og fukter ned resten av krypkjelleren. Vurdering av avvik: Det er manglende fuktsperre på bakken. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Tiltak: Fuktsperre på bakken bør etableres. Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik den kan inspiseres, dette er en utsatt konstruksjon. TG2.

Innvendig trapp til kjeller: Boligen har lakkert tretrapp. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Tiltak
Andre tiltak: For å kunne tilfredsstille dagens forskriftskrav, så må det utføres tiltak. TG2.

Innvendige trapper: Boligen har lakkert og malt tretrapp mellom første etasje og loftsetasje. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert rekkverk. TG3 kommer på bakgrunn av manglende rekkverk nederst i trapp. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. For å kunne tilfredsstille dagens forskriftskrav, så må det utføres tiltak. TG2.

Innvendig trapp til loft: Boligen har malt tretrapp. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Tiltak: Andre tiltak: For å kunne tilfredsstille dagens forskriftskrav, så må det utføres tiltak. TG2.

Innvendige dører: Innvendig har boligen malte massive fyllingsdører, malte fyllingsdører, malt helltre fyllingsdør, dører med glassparti og heltre furu fyllingsdører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tiltak:  Enkelte dører må justeres. TG2.

Kjeller WC: Overflater og konstruksjon: Wc rom. Frittståend toalett. På gulv er det fliser. På vegger er det trepanel. I himling er det trepanel. Varmeovn. Naturlig ventilasjon. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det måles forhøyede fuktverdier i bunnsvill ved bruk av hammerelektrode. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. TG2.

Nyere vannledninger i kjeller: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). De er besiktiget i rørskap på vaskerom. Eier har tettet skap etter befaringstidspunkt. Vurdering av avvik: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. TG2.

Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber med og uten plastkappe. Vurdering av avvik: Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2.

Avløpsrør: Det er avløpsrør av støpejern og plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. TG2.

Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.  Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Tiltak: Bedre ventilering må etableres. Ventilasjonsløsningen må utbedres. TG2.

Varmesentral: Det er fyrkjele i kjeller som bygd inn og lukket i vaskerom. Radiatorer som ikke er i bruk eller tilkoblet. Ikke tilgjengelig for inspeksjon. TGIU.

Varmepumpe i stue: Det er installert varmepumpe. Vurdering av avvik: Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Alder: 2009 Kilde: Eier. TG2.

Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på 287 liter. Plassert i vaskerom. Alder: 2012 Kilde: Produksjonsår på produkt. TG1.

Oppvarming: Varme i gulv på kjøkken, entre, bad i loftsetasje, bad og vaskerom i kjeller og i vinterhage. Peis med innsats på kjøkken og en i stue. Panelovner. Varmepumpe i stue.

Andre installasjoner: Radiatorer er ikke i bruk. TGIU.

Sentralstøvsuger: Sentralstøvsuger plassert i garasje. Tilkobling i alle etasjer. TGIU.

Elektrisk anlegg: 50 AHS med overpsnningsvern og div. jordfeilsautomater. Plassert i kjeller. Eier har tettet hull etter befaringsdato.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei
2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2012 2012 og 2016. Utført av Klavestad elektriske.
3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja
4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ja Det foreligger ikke samsvareklæring på skifte av sikringer i sikringskap.
5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei
6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei
7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei
9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei
10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?Nei
11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja
12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Det er ikke foretatt kontroll av det elektriske anlegget i løpet av de siste 5 årene. Det anbefales på generelt grunnlag en gjennomgang av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet. TG2.

Branntekniske forhold: Røykvarsler og brannslokningsapparat. Det anbefales å ha brannslokningsapparat på soverom. TG0.

Byggegrunn: Det er byggegrunn av leirholdige masser. Byggegrunn er ikke vurdert på tilstandsnivå da det ikke er mulighet for kontroll av byggegrunn og stabilitet i masser uten vesentlige inngrep. TGIU.

Drenering: Alder, utførelse og tilstand på drenering/fuktsikring er ukjent. Det er synlig grunnmursplast på tilbygg foran kjøkken, men eller ingen synlig grunnmursplast. Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner, da det må påregnes kapillær oppsug fra grunnen. Vurdering av avvik: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring, bortsett fra foran tilbygg. Manglende klemlist på deler av grunnmursplast under balkong. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Monterer klemlist. Det må foretas nærmere undersøkelser, det må forventes behov for tiltak. TG2.

Grunnmur og fundamenter: Bygningen har grunnmur i betongstein med fyllingsstein og tegl og lettklinker på tilbygg. Antatt støptsåle på leirgrunn. Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert løs puss på muroverflater. Tiltak: Påviste skader må utbedres. Lokal utbedring må utføres. TG2.

Terrengforhold: Skrående terreng. Eiendommen ligger helt eller delvis innenfor et område med mulighet for marin leire, og grunnen kan derfor bestå av løsmasser, herunder kvikkleire. Kommunens aksomhetskart er imidlertid svært grovmasket. Vurdering av avvik: Terreng faller inn mot bygning. Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område iht. kommuneplan. Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. TG3.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast. Utvendige vannledninger er av plast (PEL). Det er offentlig avløp via private stikkledninger. Bygningen har offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Eier opplyser at det ble lagt ny vann og kloakk i 2014 og det ble meldt til kommunen. Utført av Jona Martinsen graving-vann-avløp. Vann og avløpsledningene er ikke kontrollert i forbindelse med
rapporten. Hvis riktig tilstand på avløpsledningene skal kontrolleres, kan dette utføres ved hjelp av TV-kontroll. Alder: 2014 Kilde: Eier. TGIU.

Garasje: Beskrivelse: Igland garasje. Støpt plate på mark med lettklinker ringmur. Vegger med bindingsverkkonstruksjon med liggende kledning. 2 stk garasje porter med automatiske portåpnere. Salttak med betongtakstein. Byggeår Kommentar: 2013.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av ole Petter Søtorp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

St. Olavs barnehage
Kulås barnehage
Sandesundsveien barneskole
Kruseløkka ungdomsskole
St. Olav videregående skole

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Varme i gulv på kjøkken, entre, bad i loftsetasje, bad og vaskerom i kjeller og i vinterhage. Peis med innsats på kjøkken og en i stue. Panelovner. Varmepumpe i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 22 370

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 026 252 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 694 508 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. Eiendommen følger Kommunedelplan Sarpsborg sentrum 2019 - 2031.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

2 datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Mulighet for marin leire
Sentrumsplanen

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Skolegata 51, 1724, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 1117 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0316

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.