#SENTRUM

Praktisk 3-roms selveierleilighet beliggende på sydsiden av sentrum | Egen parkeringsplass i lukket bakgård!

Jernbanegata 2 , 1767 Halden

VISNINGER

29. november tirsdag kl. 16:30-17:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sondre Lien
Sondre Lien Salgsleder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

50%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

34%

har bolig mellom 60-120 kvm

29%

er gift

24%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 63 m²
Bruksareal 67 m²
Tomt 565 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1939
Gårdsnummer 160
Bruksnummer 152
Energimerking G
FINN.no 279705203
Sist endret 21.11.2022 12:23
Prisantydning 2 400 000,-
Totalpris 2 469 019,-
Fellesutgifter 1 210,-

Beregnet totalkostnad

2 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 69 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 469 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL JERNBANEGATA 2!

Ask & Partners v/Sondre Lien presenterer denne praktiske selveierleiligheten beliggende på sydsiden av sentrum i Halden. Denne har en smart planløsning med entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bod, flislagt bad/vaskerom og to soverom av god størrelse. I tillegg er det to boder i kjeller, samt parkering i bakgården i carport. Det er en felles takterrasse med utsikt over omgivelsene, og her får man solen fra alle kanter.

Her bor man midt i bykjernen med gåavstand til byens fine torg og havneområde med diverse restauranter, puber, gjestehavn, butikker, hoteller, kultursal, togstasjon m.m.

& HØYDEPUNKTER
• Midt i sentrum
• 2 soverom
• Tilgang på takterrasse
• Egen parkeringsplass i lukket bakgård

Velkommen til visning!

Innhold

3.etasje: Entré, stue/kjøkken, to soverom, bad/vaskerom og bod.
I tillegg er det 2 stk boder i kjeller på 10 kvm og 4 kvm.

Utstyr

Callinganlegg.

Standard

ENTRÉ
Velkommen inn i varmen! Lys entré med integrert skyvedørsgarderobe med speil. Plass til yttertøy og lignende.

STUE
Åpen løsning mellom kjøkken og stue. Det er plass til diverse møblement. Lyse overflater.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Fibo trespo plate mellom over og underskap. Det er oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Anbefaler "Waterguard", komfyrvakt og drypbrett. Vedlikehold o.l: Mangler endeteip mot kjøleskap. Alder: 2016 Kilde: Eier. TG1.
Avtrekk: Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. TG1.

BADEROM/VASKEROM
Ukjent alder på bad. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon.
Overflater vegger og himling: Veggene har fliser og malt tapet. Taket er malt. Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Merker/sprekker på overflater. Tiltak: Fuger bør skiftes ut. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. TG2.
Overflater Gulv: Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Slipp i fliser. Tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. TG2.
Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og ukjent om det er membran. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. TG2.
Sanitærutstyr og innredning: Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Det er avvik: Avskalling på kabinett. Tiltak: Den enkelte må vurdere utbedring. TG2.
Ventilasjon: Det er mekanisk avtrekk. TG1.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt i vegg fra soverom, uten å påvise unormale forhold. Måleresultat = under 6 %. Hulltaking er ikke foretatt bak dusjbatteri, da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Sted for hulltaking gir begrenset eller lite informasjon om badets tilstand. Målingene gir kun en indikasjon, og må ikke oppfattes som en garanti. TG1.

SOVEROM
Det er to soverom av god størrelse med plass til dobbeltseng og diverse garderobeløsninger.

INNVENDIGE OVERFLATER
På gulv er det laminat og belegg. På vegger det malte flater, trepanel og tapet. I himling er det malte flater. Eier opplyser at deler av overflater ble malt i 2014. Vurdering av avvik: Det er avvik: Overflater er av ulik tid, og fremstår således med forskjeller av slitasjegrad, utførelse og behov for vedlikehold. Tiltak: Den enkelte må vurdere behov for tiltak. TG2.

Beliggenhet

Leiligheten befinner seg midt i sentrum med gangavstand til alle byens fasiliteter. Tista senter og høvleriområdet er kun en kort spasertur fra eiendommen. Her finnes et mangfold av butikker med et bredt vareutvalg.
Det er gangavstand til bykjernen med koselig gjestehavn, butikker og servicetilbud samt buss- og togkommunikasjon.
Like i nærheten finner du også byens fine torg og havneområde med diverse restauranter, puber, gjestehavn, butikker, hoteller, kultursal, togstasjon m.m. En kortere gåtur opp bratte brosteinsgater finner du fantastiske Fredriksten festning med blant annet flotte tur og rekreasjonsområder, jevnlige arrangementer og konserter m.m.

Et stenkast unna ligger det også et fint aktivitetsområde med stor gressbane for fotball, ballbinge for fotball/basket, skateboardpark og rockehus. Kort vei er det også bort til Halden stadion med fotball og friidrett. Det er fine turmuligheter på Rødsfjellet.

Felleskostnader

1 210.
Felleskostnader inkluderer: Styrehonorar, felles strøm, forsikring, renter/gebyr/porto, huseiernes landsforbund, materiell/rekvisita og vedlikehold bygg.

Andel formue

22 339

Sameie

Sameie: Sameiet Jernbanegaten 2, Orgnr: 990881359

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret melder om at det er hentet inn tilbud på oppussing av fasadens nedre del, men tilbudet var såpass dyrt at det sette spå vent.
Det er meldt om at det på bakgrunn av vannansamling ved kum i bakgård fører til vann i kjeller og at dette kommer på bakgrunn av dårlig drenering, men styret har valgt å la saken ligge foreløpig på bakgrunn av at skaden og sjenansen dette gir ikke er så stor.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 2217220

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Klukker litt i rørene.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Firmanavn: Kolås eft as. Spyling av rør, ca 2 år siden.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Tak
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. Helberg og Bjerkeli as. Taket byttet i 2013.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Elkontroll utført i alle enheter pluss fellesarealer ca 2018.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Næringseiendom i 1. etg
21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Går ut fra det.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? ja. Tinglyst overbygd parkeringsplass i lukket gårdsrom

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 67 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Byggetegninger: Det foreligger tegninger som stemmer med dagens bruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 565 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal. Eiet tomt på 565 kvm. Tomten består av felles gårdsrom i bakgård med asfalterte parkeringsplasser. Lukket bakgård med port.

Garasje / Parkering

Carport.

Byggemåte

Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vurdering av avvik: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer/dører. TG2.

Dører: Bygningen har malt hovedytterdør(EI30/35dB). TG1.

Andre utvendige forhold: Tak er tekket med takpapp skiftet i 2013. Utvendig fasader er av pusset mur. Grunnmur av betong med sparestein. Vurdering av avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. TG2.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av betongdekke. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG2.

Radon: Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. TG0.

Innvendige trapper: Boligen har betongtrapp i fellesområde. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Andre tiltak: For å kunne tilfredsstille dagens forskriftskrav, så må det utføres tiltak. TG2.

Innvendige dører: Innvendig har boligen malte glatte dører og dobbeltdør med glassfelt. Vurdering av avvik: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Alder: 2015 Kilde: Eier. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dør til bad har store skader. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dør til bad må forventes å byttes. TG2.

Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber. Vann må stenges ved å skru med skrujern, det anbefales å montere en stengekran med håndtak. Vurdering av avvik: Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. TG2.

Avløpsrør: Det er avløpsrør av støpejern og plast. Lufting i bod. Eier opplyser at rør ble spylt for ca. 2 år siden. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det bobler litt i avløpsanlegget. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ytterligere undersøkelse. TG2.

Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Tiltak: Ventilasjonsløsningen må utbedres. Bedre ventilering må etableres. TG2.

Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca 200 liter i bod. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Alder: 2014 Kilde: Eier. TG2.

Varmtvannstank på kjøkken: Varmtvannstanken er på 20 liter. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. TG2.

Andre installasjoner: Calling anlegg. Alder: 2020 Kilde: Eier. TGIU.

Oppvarming: Panelovner. Varmekabler på bad.

Elektrisk anlegg: 40 AHS med overspenningsvern og div. jordfeilsautomater. Sikringsskap fra 2018 i følge eier.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei
2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2018 Nytt sikringsskap
3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja Det er lagt ny kurs til stekeovn av Elektrikertjenesten Halden AS.
4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ja Det foreligger samsvarserklæring på ny kurs.
5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei
6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei
7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei
9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei
10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei
11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?Ja
12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Anlegget er kun visuelt besiktiget. EL. anlegget er ikke videre vurdert da dette ikke er takstmannens kompetanseområde. Det anbefales alltid eltakst ved tvil om funksjonalitet og kapasitet. TG2.

Branntekniske forhold: 6 kg pulverapparat, 3 stk røykvarslere og brannslange i felles gang. Det anbefales å ha brannslokningsapparat på soverom. TG0.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Ole Petter Søtorp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.11.1989 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Solbakkeparken barnehage
Høvleriet barnehage
Os skole
Halden videregående skole
Halden Montessoriskole

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helthet til boligformål.

Oppvarming

Panelovner. Varmekabler på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 16 665

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 416 392 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 499 011 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser og Sentrumsplan for Halden 2017-2029 ligger vedlagt salgsoppgaven.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1989/3138-2/2  Seksjonering  
13.06.1989 
opprettet seksjoner:
snr: 13
formål: Bolig
sameiebrøk: 79/1393
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 15 SEKSJONER
 
2011/654835-1/200  Resek/fjerning av seksjon  
19.08.2011 
Tilleggsareal fra snr. 1 til snr. 12
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap og fryser.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Adresse og matrikkel

Jernbanegata 2, 1767, Halden, Gnr. 160 bnr. 152 snr. 13 orgnr. 990881359 i Halden kommune

Oppdragsnummer

30-22-0317

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.