#BESTEHANNESTAD

#Populære Hannestad! Pent rekkehus | 2 terrasser | Peis | Parkeringsplass | Sentralt mellom byene | FORKJØPSRETT AVLART!

Damveien 15 , 1715 Yven

VISNINGER

4. desember søndag kl. 13:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Monica Aronsen
Monica Aronsen Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

73%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

65%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 86 m²
Bruksareal 90 m²
Tomt 7 846 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1976
Gårdsnummer 2079
Bruksnummer 325
Energimerking E
FINN.no 279374587
Sist endret 25.11.2022 14:17
Prisantydning 2 850 000,-
Totalpris 2 971 349,-
Fellesutgifter 4 797,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) 107 140,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 957 140,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 200,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 209,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 971 349,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL DAMVEIEN 15!

Ask & Partners v/Monica Aronsen presenterer denne innholdsrike leiligheten beliggende på populære Hannestad! Leiligheten er godt utnyttet og går over to plan. I første etasje finner man entré m/trapp, stue med utgang til terrasse, kjøkken og wc. I 2. etasjer er det gang, baderom, tre soverom og bod. Det medfølger også parkeringsplass like nedenfor rekkehus-rekken.

Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Eiendommen ligger heller ikke langt unna nydelige skogs- og turområder hvor man kan tilbringe søndagsturen.

& HØYDEPUNKTER
Innbydende leilighet med populær beliggenhet
3 soverom
2 solrike terrasser
Vedovn
Parkeringsplass
Barnevennlig
Sentralt mellom byene

Velkommen til visning!

Innhold

1. etasje: Gang, kjøkken, wc, stue og bod.
2. etasje: Gang, 3 soverom, bad og bod.
I tillegg medfølger en utvendig bod på ca. 4 m2 og en parkeringsplass.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Entré med plass til oppbevaring av yttertøy og lignende.

STUE
Stue i moderne overflater. Det er plass til salong og spisegruppe. Det er installert en vedovn og fra stuen er det utgang til terrassen.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Alder: 2017 Kilde: Eier. Kjøkkenet har innredning med profilerte og slette fronter. Benkeplaten er av heltre. Det er oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Hvitevarer, servant og benkeplate er fra 2019 i følge eier. Vurdering av avvik: Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet ut ifra alder. Tiltak: Komfyrvakt må monteres. TG2

Avtrekk: Det er kjøkkenventilator med avtrekk. TG1

BADEROM 2. ETASJE
Generell: Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Dusjkabinett og innredning med servant fra 2017.

Overflater vegger og himling: Veggene har fliser. Taket er malt. TG1

Overflater Gulv: Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist sprekker i fliser. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Påviste skader må utbedres. Det må gjøres tiltak for å utbedre avviket. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Fliser må skiftes. Andre tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. TG2

Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det kan følgelig derfor ikke sies at løsningen er fullgod og vannsikker mot lekkasjer. Membran ligger skjult under fliser og tilstand kan ikke avdekkes uten inngripen i konstruksjonene. Ingen dokumentasjon på selve utførelsen foreligger. Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Andre tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. TG2

Sanitærutstyr og innredning: Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Innredning er fra 2017 i følge eier. TG1

Ventilasjon: Det er elektrisk styrt vifte. Fikk ikke testet viften da den er fuktstyrt. TGIU

Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt i soveromsvegg uten å påvise unormale forhold. Måleverdi 8,0%. Alder: 2022. TG0

TOALETTROM 1. ETASJE
Overflater og konstruksjon: WC med belegg på gulv og malte flater på vegg og himling. Vask og toalett fra 2017 og speil fra 2022. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. TG2

SOVEROM
Boligen har totalt tre soverom. Rommene har gode møbleringsmuligheter.

INNVENDIGE OVERFLATER
Overflater: Innvendig er det gulv av parkett, laminat og fliser. Veggene har tapet, trepanel og malte plater. Innvendige tak har malte plater. Vegg- og takoverflater er malt og det er byttet noen lister i nyere tid. Skade på gulv på det ene soverommet. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater. Overflater er av ulik tid, og fremstår således med forskjeller av slitasjegrad, utførelse og behov for vedlikehold. Tiltak: Den enkelte må vurdere behov for tiltak. TG2

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og veletablert boligområde på Hannestad i Sarpsborg kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Eiendommen ligger heller ikke langt unna nydelige skogs- og turområder, samt Tunevannet med fiske- og bademuligheter. Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Ved Prestegårdstangen er det tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane. Borregård Golfklubb ligger med kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane og driving range, i tillegg til proshop og kafeteria. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan INSPIRIA science senter, Lekeland og Superland anbefales.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Coop Extra, Kiwi Grålum og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan du ta turen til Storbyen Kjøpesenter i Sarpsborg sentrum. Her ligger også en trivelig gågate, butikker, kafeer og restauranter. I tillegg har Amfi Borg et godt og variert utvalg. Det er gode muligheter for shopping i Sverige, med Svinesund og Nordby handlesenter rett over grensen. Butterfly Bakeri og Hannestad Ungdomsklubb ligger også godt innen rekkevidde fra boligen.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss.

Estimert tidsavstander i bil:
Ca. 3 minutter - Barneskole
Ca. 3 minutter - Bakeri
Ca. 5 minutter - Dagligvare
Ca. 5 minutter - Barnehage
Ca. 8-10 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 15 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 15 minutter - Borregård golfklubb
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 80 minutter - Oslo sentrum

Felleskostnader

4 797.
Felleskostnader inkluderer blant annet personalkostnader, styrehonorar, arbeidsgiveravgift og pensjon, avskrivning, revisjonshonorar, forretningsfører honorar, vedlikehold, kabel-TV, forsikringer, kommunale avgifter, eiendomsskatt, kostnader felles strøm, energi og fyring og andre driftskostnader.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Forretningsfører og styreleder informerer om at det er forventet en generell økning i felleskostnadene grunnet økte strøm - og renteutgifter. Det er usikkert pr. dags dato hvor mye da regnskapet ikke er ajourført ennå.

Andel fellesgjeld

107 140

Andel formue

29 490

Borettslag

Borettslag: Damveien Borettslag, Orgnr: 950151137
Kontaktinformasjon til styreleder:
Angelica Rostad
98627078
Damveien.borettslag@gmail.com

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2018: Borettslaget har noen garasjer. Det er venteliste på garasjene.
NB: Denne oversikten kan være ufullstendig.
2014: 1 stk. skumapparat, 6 kg klasse 21A og 1 stk. røykvarsler leveres hver leilighet, og skal følge leiligheten.
2017: Vedtatt rehabilitering av garasjeanlegg.
2022: Damveien borettslag har tatt opp nytt lån kr.2.500.000,-, som skal benyttes til vask og maling av bygningsmassen.
2023: Selger opplyser om at det er vedtatt at de resterende bygningene som ikke har blitt malt, skal males i fargen aske på vårparten i 2023.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskap er ikke tilknyttet sikringsordning.
Det er IKKE innført IN-ordning i boligselskapet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 16290870775, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 22.10.2022: 3.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 6
Saldo per 22.10.2022: 399 602
Andel av saldo: 7 758
( siste termin 30.03.2024 )

Lånenummer: 12132078619, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 22.10.2022: 3.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 52
Saldo per 22.10.2022: 1 745 529
Andel av saldo: 33 888
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 ( siste termin 30.09.2035 )

Lånenummer: 12136287603, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 22.10.2022: 3.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 62
Saldo per 22.10.2022: 931 246
Andel av saldo: 18 080
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 ( siste termin 31.03.2038 )

Lånenummer: 16365599789, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 22.10.2022: 3.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 38
Saldo per 22.10.2022: 2 442 210
Andel av saldo: 47 414
Første termin/første avdrag: 30.09.2022 ( siste termin 31.03.2032 )

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er kun tillatt innenfor de begrensninger og i overensstemmelse med de vilkår som er fastsatt her i borettslagets ordensregler. Samtykke til husdyrhold omfatter kun to dyr. En andelseier som ønsker å holde flere dyr må søke borettslaget om samtykke til dette. Et slikt samtykke vil kun bli gitt i de tilfeller hvor andelseier har dokumentert et særlig behov for ytterligere ett dyr, og slikt dyrehold ikke er til sjenanse for borettslagets øvrige beboere. Dog kan en andelseier holde flere dyr som utelukkende holdes inne, så som innekatt, marsvin, fugler mv. så lenge slikt husdyrhold ikke er til sjenanse for borettslagets øvrige beboere.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Storm Elektro. Bytting av sikringsskap til automatsikringer.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. I sikringsskap.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Dokumentert parkeringsplass tilhørende leiligheten.

Boligens areal

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 90 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealer målt på befaringsdagen. I tillegg medfølger en utvendig bod på ca. 4 m2 BRA og en parkeringsplass. Det er bruken av rommet på salgstidspunktet som avgjør om det defineres som primærrom(p-rom) eller sekundærrom(s-rom). Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.
Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
Takstmann presiseres at det ikke er foretatt noen konstruksjonsmessige inngrep for avdekke avvik i forhold til dagens byggetekniske forskrift vedørende branncelleinndeling og rømning. Det er heller ikke fremlagt dokumentasjon på eventuell utførelse/prosjektering som tilsier at løsning av branncelleinndeling og rømning tilfredsstiller dagens krav eller kravene på søketidspunktet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 7 846 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Tomten er felles for hele borettslaget, samt at hver andel benytter og vedlikeholder det arealet som er naturlig tilhørende utenfor den enkelte andel. Borettslaget har for øvrig opparbeidede grøntarealer slik som gressplen, hekkbeplantning og prydbusker, samt noe skogvegetasjon og fjell i dagen. Det er asfalterte stikkveier og parkeringsplasser.

Garasje / Parkering

I følge selger medfølger det en egen parkeringsplass tilknyttet leiligheten. Felles parkeringsplass. Borettslaget har noen garasjer, det er en ventelisteordning. Det er felles ladestasjon for borettslaget ved parkeringsplasser.

Byggemåte

Taktekking: Taktekkingen er av pappshingel. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. TG2

Nedløp og beslag: Takrenner, nedløpsrør og beslag av plastbelagt stål. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er ikke fremlagt dokumentasjon som tilsier at taket ikke trenger snøfangere. Krav om eventuell montering av snøfangere iht. forskriftskravet som gjaldt da denne bygningen ble oppført er funksjonsbasert. Det må således i det enkelte tilfelle vurderes hvorvidt forskriften skal anses som oppfylt eller ei. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Takstmann har ikke kjennskap til takvinkel og ruhet på overflate, men anbefaler borettslaget å foreta nærmere undersøkelser om det bør være aktuelt å montere snøfangere. TG2

Veggkonstruksjon: Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasade/kledning har
liggende bordkledning. Bygget skal males våren 2023. Vurdering av avvik: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Tiltak: Musebånd/lusing må etableres. TG2

Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Det anbefales å gjøre undersøkelse hver vår, høst og ved store nedbørsmengder. Vurdering av avvik: Undertaket er misfarget. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er målt over anbefalte fuktverdier. Tiltak: Lokal utbedring bør utføres. Lufting/ventilering bør forbedres. Ytterligere undersøkelser og overvåkning anbefales. TG2

Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. TG1

Dører: Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Verandadør fra 2022. Vurdering av avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Ytterdør er litt hard å lukke. Det mangler beslag mellom balkongdør og veranda. Tiltak: Dører må justeres. Det må gjøre utbedringer for å lukke avviket. Alder: 2017. Kilde: Eier. TG2

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Fra stua er det utgang til veranda oppført av impregnerte og malte materialer. Veranda ble bygd ut med nytt rekkverk og levegg i 2017. Fra inngangspartiet er det platting med nytt rekkverk i 2017. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Beslag må skiftes ut/monteres. Alder: 2017. Kilde: Eier. TG2

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av betongdekke. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG2

Etasjeskille 2.etg: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Målt +/- 25 mm avvik fra trapp og bort til baderomsvegg. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. TG3

Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. TG2

Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe og vedovn. Vedovnen i stuen ble byttet i 2022. Vurdering av avvik: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Det er registrert hulrom på steinplatene på pipen. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Pipe kan ikke brukes før den er utbedret forskriftsmessig. Andre tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. TG2

Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. TG2

Innvendige dører: Innvendig har boligen malte profilerte fyllingsdører. Skade på dør inn til det ene soverommet. Sprekk i terskel inn til det en soverommet. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører. TG2

Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2

Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. TG2

Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon via ventiler i vegg og vindu. TG1

Varmtvannstank: Varmtvannberederen er bygd inn i badet og dermed ikke besiktet og kontrollert. TGIU

Oppvarming: Det er montert panelovner. TGIU

Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med 40 A hovedbryter, overspenningsvern og jordfeilautomater. Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det elektriske er veldig begrenset kontrollert i forbindelse med rapporten da dette krever Nemko godkjent kompetanse. På generelt grunnlag anbefales det kontroll av el-anlegget av autorisert firma.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)?
Nei
2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert?
2019
3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet?
Ja
4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring.
Ja
5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år?
Nei
6. Forekommer det at sikringene løses ut?
Nei
7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg?
Nei
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank
Nei
9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet?
Nei
10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger?
Nei
11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer?
Ja
12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?
Ja
Det er ikke foretatt kontroll av det elektriske anlegget i løpet av de siste 5 årene. Det anbefales på generelt grunnlag en gjennomgang av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet. TG2

Branntekniske forhold: 6 kg pulverapparat og røykvarslere. Seriekoblet. TG0

Byggegrunn: Det er antatt byggegrunn av fjell/steinfylling. TGIU

Drenering: Bygningen har støpt plate på mark, og det er mulig det ikke er behov. Det er normalt at underliggende påfylte steinmasser fungerer som drensmasser. Disse ligger normalt ca. 1 meter utenfor bygningskroppen. TGIU

Grunnmur og fundamenter: Bygningen har betonggrunnmur. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. TGIU

Terrengforhold: Tomten er skrånende. Eiendommen ligger helt eller delvis innenfor et område med mulighet for marin leire, og grunnen kan derfor bestå av løsmasser, herunder kvikkleire. Kommunens aksomhetskart er imidlertid svært grovmasket. Vurdering av avvik: Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område iht. kommuneplan Tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales. TG2

Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av ukjent type. Utvendige vannledninger er av ukjent type. Det er offentlig avløp via private stikkledninger. Bygningen har offentlig vannforsyning via private stikkledninger. TGIU

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 17.11.1976 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Tuneskipet barnehage
Hannestad barnehage
Tindlund barnehage
Tindlund skole

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Vedovn. Det er montert panelovner. Varmekabler i gulvet på baderommet i 2. etasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 633 702 pr. 31.12.21 14:11 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 281 326 pr. 31.12.21 14:11 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Fire datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Kommuneplanens arealdel
Mulighet for marin leire
Reguleringsplan
Oppheving av reguleringsplaner

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2017/40695-1/200  Erklæring/avtale  
13.01.2017 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon.
Bestemmelse om stedvarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
Bestemmlse om transport og ferdsel
Bestemmelse om byggeforbud og beplantning
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres oppmerksom på at selger kommer til å bytte dørhåndtaket på ytterdøren før salg.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 80 63 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja, det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Adresse og matrikkel

Damveien 15, 1715, Yven, Gnr. 2079 bnr. 325, andelsnr. 8 i Damveien Borettslag med orgnr. 950151137 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0319

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.