#BEGBY

Herskapelig villa i populært & barnevennlig område | 3 baderom & 3 stuer | Stort kjøkken | Flott uteplass | Garasje!

Ametystveien 8 , 1639 Gamle fredrikstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

51%

av boligene er nyere enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 267 m²
Bruksareal 285 m²
Tomt 721 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1988
Gårdsnummer 603
Bruksnummer 230
Energimerking D
FINN.no 281456076
Sist endret 26.11.2022 13:40
Prisantydning 8 500 000,-
Totalpris 8 728 519,-

Beregnet totalkostnad

8 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 212 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 228 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 728 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL AMETYSTVEIEN 8!

Ask & partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne herskapelige eneboligen beliggende i et populært og rolig boområde i Ametystveien! Første etasje inneholder vindfang, gang, bad, kjøkken, stue og soverom. I andre etasje er det to soverom, bad og stue. Underetasjen har stue, to soverom (ikke godkjent for varig opphold), bad, vaskerom og to boder. Dette er en romslig og innholdsrik enebolig som går over tre plan hvor de fleste overflater er modernisert i år - flytt rett inn med familien!

Eiendommen ligger i et av Fredrikstads mest attraktive boligområder, med kort vei til sentrum, gangavstand til barnehage, skole og butikker på Begbysenteret.

& HØYDEPUNKTER
• Herskapelig & innholdsrik villa
• Tre stuer og tre bad
• Peis
• Garasje
• Kjølerom
• Flott uteplass

Velkommen til visning!

Innhold

1.etasje: Vindfang, gang, bad, kjøkken, stue og soverom.
2.etasje: To soverom, bad og stue.
Underetasje: Stue, to soverom, Bad, vaskerom og to boder.

Standard

ENTRÉ
Velkommen inn i varmen! Entré med integrert skyvedørsgarderobe for oppbevaring av yttertøy og lignende.

STUE
Stue med pene overlfater og gode møbleringsmuligheter. Stuen har installert varmepumpe og peis. Fra stuen er det utgang til terrassen.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Innredningen har malte skapfronter i profilert utførelse, og fliser på benkeplaten. Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene. Innredningen er ettermalt. Vurdering av avvik:
Det er avvik: Innredningen har bruksslitasje. TG2.
Avtrekk: Det er montert avtrekksvifte over komfyr/platetopp. Eier opplyser at viften er tilkoblet mekanisk avtrekk. TG1.

BADEROM 1.ETASJE
Eier opplyser at badet er fra byggeår, men at badet er oppdatert med flis på flis. Ukjent når dette er utført. Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning med dobbel servant, vegghengt klosett, badekar for hjørne og mekanisk avtrekk. Badet har en membran fra byggeår, og bør renoveres. TG3.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det ble boret 73 mm hull bak dusjhjørnet, og ikke observert fukt i veggen. TG1.

BADEROM UNDERETASJE
Eier opplyser at badet er antatt fra 1996. Det er fliser på veggene og gulvet, samt gulvvarme. Badet har baderomsinnredning, dusjvegger, gulvklosett og mekanisk avtrekk i hht eier. Rommet bør renoveres. Alder: 1996 Kilde: Eier. TG3.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det ble boret 73 mm hull bak dusjhjørnet, og ikke observert fukt i veggen. TG1.

VASKEROM UNDERETASJE
Det er belegg på gulvet og malte murvegger, samt respatexplater på veggene. Det er utslagsvask og uttak for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Pga alder bør rommet renoveres. TG3.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det ble boret 73 mm hull bak dusjhjørnet, og ikke observert fukt i veggen. TG1.

INNVENDIGE OVERFLATER
Overflatene er generelt godt vedlikeholdt, og har liten bruksslitasje. Eier opplyser at de fleste overflatene er renoverte i 2022. TG1.

Beliggenhet

Eiendommen har en fin, solrik og barnevennlig beliggenhet i et etablert og attraktivt boligfelt på Begby. Fra eiendommen er det korte avstander til barnehager, barne- og ungdomsskole, samt til skogsområder med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter, samt lysløype. Det er kort vei til Begby senter med bl.a. dagligvarebutikk, apotek, blomsterforretning og frisør. Like ved er det også til bussholdeplasser på Haldenveien hvor det går regelmessige bussavganger til og fra Fredrikstad og Halden.
Forholdsvis korte avstander til Kongstenanlegget, med innendørs og utendørs svømmebasseng, treningssenter, Kongsten fort, Fredrikstad ridesenter, golfbaner, samt til Gamlebyen med flere koselige spisesteder, klesbutikker, gallerier, muséer m.m. Fredrikstad kommune har byferge fra Gamlebyen til Cicignon, Kråkerøy, Fredrikstad sentrum, Gressvik og Ålekilene.
Fra eiendommen er avstanden til Fredrikstad sentrum ca. 5 km, til Gamlebyen / Kongstenhallen er det ca. 3,5 km.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja, kommentar: Tilstandsrapport.

Boligens areal

Primærrom: 267 kvm, Bruksareal: 285 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men disse stemmer ikke overens med dagens bruk.
Rom i underetasjen er ikke godkjent for rom for varig opphold. Jamfør byggetegninger datert 3.4.1987 er blant annet trimrom omgjort til stue, hobbyrom er omgjort til soverom og bod er omgjort til soverom.  Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider som må til, dersom man ønsker å få disse rommene godkjent.

Det er et tredje baderom i andre etasje, men dette er ikke tatt med i arealberegningen da dette badet ikke er målbart i følge takstmann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 721 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er opparbeidet med brostein i gårdsplassen, hage med plen og beplantning. Tomten er lett skrånende, men har også flate partier.

Garasje / Parkering

Garasje, samt biloppstillingsplass på egen tomt.

Byggemåte

Taktekking: Eier opplyser at taksteinen er overflatebehandlet i 2022. Undertak av sutakplater. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. TG2.

Nedløp og beslag: Det er montert nedløp og takrenner i stål. Disse er fra byggeår. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Tiltak: Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det anbefales å montere snøfangere. TG3.

Veggkonstruksjon: Ytterveggene har liggende dobbelfalset kledning. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er noe slitt kledning på arkene. Tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen.  Lokal utbedring må utføres. Kledningen på ark bør utbedres, samt utlufting i underkant av kledningen. TG2.

Takkonstruksjon/Loft: Bygget har takkonstruksjon i tre fra byggeår, og er utført som saltak med valm. Loftet var ikke tilgjengelig på befarigen. Det er spaltepanel i gesimskassene. TG1.

Vinduer: Vinduene har malte trerammer med koblet glass. Torams vinduer. Det kan ikke garanteres at det kan være vinduer med punkterte glass, da dette kun kan ses i et spesielt lys. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Flere vinduer har slitte overflater utvendig. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. TG2.

Dører - 2: Eier opplyser at terrassedørene er nye i 2022. Alder: 2022 Kilde: Eier. TG1.

Dører: Malt ytterdør med glassfelt. Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Hoveddøren og kjellerdøren har slitte overflater. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. TG2.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrassen er utført i trekonstruksjon. Det er montert rekkverk i tre. Terrassen er fundamentert på pilarer og søyler. Det er balkong i andre etasje. Vurdering av avvik:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Det anebfales å lukke avvikene. TG3.

Utvendige trapper: Terrengtrapp som oppbygd i brostein. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskille er utført i trekonstruksjon. Da etasjeskillet er en lukket konstruksjon, er ikke oppbyggingen kontrollert. TG1.

Radon: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på om det er utført tiltak for radon. TG2.

Pipe og ildsted: Det er montert peisovn med kamin i kjellerstuen og peisoven i hovedstuen. Dagtank for parafin for ovn i kjeller. Eier opplyser at denne ikke har vært i bruk. Innerøret i pipen er ikke sjekket. Utvendig beslag på pipe over tak. TG1.

Rom Under Terreng: Det ble ikke observert fukt på ytterveggene på befaringen, men dette kan ikke garanteres, da dreneringen er en lukket konstruksjon og kan ha påvirkning for de ytre påkjenningene på ytterveggene. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utforede vegger anses som en risikokonstruksjon, og det bør derfor tas jevnlig fuktsjekk av de utforede veggene. TG2.

Innvendige trapper: Malt innvendig trapp med åpne trinn til kjeller. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Det mangler rekkverk på deler av trappen.
Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. TG3.

Innvendige trapper - 2: Malt innvendig trapp med åpne trinn. Det er ikke montert håndløper på vegg. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. TG2.

Innvendige dører: Malte dører med profiler. TG1.

Vannledninger: Rør i lukkede konstruksjoner er ikke inspisert. TG er kun basert på alder og synlige rør. TG1.

Avløpsrør: Rør i skjulte konstruksjoner er ikke inspisert. TG er kun basert på alder og synlge rør. Det er antatt pvc i avløpsrørene. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Tiltak: Det er opplyst av eier om at det ikke er stakeluke på avløpsanlegget. Dette bør etableres. TG2.

Ventilasjon: Eier opplyser at boligen har mekansik ventilasjon fra byggeår. Enheten er plassert på en del av loftet. Tilgang via lukt fra terrassen. Anlegget er ikke funksjonsprøvd. TG i hht alder. TG2.

Varmtvannstank: Varmtvannstanker er plassert i bode, og er på 300 liter. Berederen er fra byggeår. Berederen har avrenning til sluk. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. TG2.

Andre installasjoner: Luft til luft varmepumpe i stuen. Pumpen er ikke funksjonsprøvd. Alder: 2020 Kilde: Eier. TGIU.

Elektrisk anlegg: I elskapet er det: Automatsikringer 63 amp hovedsikring.
1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei
2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Ukjent.
3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent
4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ukjent
5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei
6. Forekommer det at sikringene løses ut? Ukjent
7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Ukjent
8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei
9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei
10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei
11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Nei
12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Nei Noen kurser er ikke merket.
Undertegnede er ikke fagmann på elanlegg, og derfor anbefales det gjennomgang av fagmann på dette. TG2.

Branntekniske forhold: Det er montert 6 kg brannslukningsapparat i boligen. Apparatet er ikke funksjonstestet. Boligen har montert røykvarslere. TG0.

Byggegrunn: Grunnen er ukjent, men det ble ikke observert setninger i bygget, noe som tyder på stabile grunnforhold. Det kan imidlertid ikke garanteres at dette kan skje på et senere tidspunkt. TGIU.

Drenering: Det er synlige drensplater over terreng ved grunnmuren, men det mangler noe topplist. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Det bør gjøres lokale tiltak. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være
avgjørende. TG2.

Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren er ikke sjekket under terreng, men det er utforede vegger i kjelleren som anses som en risikokonstruksjon. Boligen er oppført på grunnmur i Leca. Det var ingen synlige tegn til sprekkdannelser i muren. TG1.

Forstøtningsmurer: Det er forstøtningemurer i gårdsplassen. Vurdering av avvik: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra
dagens krav. Det er ikke montert rekkverk, og muren ved garasjen er skjev. Tiltak: Påviste skader må utbedres. Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. TG3.

Terrengforhold: Tomtens terreng er tilnærmet flat, og er opparbeidet med plen, og beplantning. Det er lagt borstein i gårdsplassen. TG1.

Utvendige vann- og avløpsledninger: VA ledninger ligger i en lukket konstruksjon, og er derfor ikke sjekket. TG er i hht alder. Eier opplyser at utvendige avløpsledninger er fra byggeår. TG1.

Garasje: Byggeår: 1988. Eier opplyser at garasjen er isolert, og at det er gulvvarme. Det er fliser på gulvet, og panel på innvendige yttervegger. Det er montert elektrisk portåpner og leddport. Valmet tak med takstein, og liggende kledning på ytterveggene. Det er støpt dekke innvendig. Garasjen har normal bruksslitasje. Eier opplyser at deler av kledningen er av nyere dato. Bygget er jevnlig vedlikeholdt.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 24.06.1988 for eiendommen. Gjenstående arbeider: Diverse snekkerarbeid utvendig, gesimskasse, rekkverk, tosidig rekkverk på trapp, veranda/terrasse, innredning av kjeller, tosidig rekkverk på hovedtrapp, røykvarsler og stige på tak. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger ikke ferdigattest iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Do Re Mi barnehage Begby
Bjørneklova barnehage
Lilleputt familiebarnehage
Fredrikstad internasjonale skole
Begby barne og ungdomsskole
Fredenlund skole

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Luft til luft varmepumpe i stuen. Peisovn med kamin i kjellerstuen og peisoven i hovedstuen. Gulvvarme på begge baderommene. Gulvvarme i garasjen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 26 826

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 666 046 pr. 31.12.21 10:20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 997 766 pr. 31.12.21 10:20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til reguleringsplan 164 Moen med formål 110 - Boliger
Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032. Formål/Hensynssone: 1001 - Bebyggelse og anlegg.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1986/405196-1/86  Erklæring/avtale  
01.12.1986 
PLIKTIG MEDLEMSKAP I HUSEIERFORENING/VELFORENING M.V.
Til info så opplyser selger om at det pr nå er en årlig avgift på kr 300,- til velforeningen.
 
1986/405196-2/86  Vilkår i kjøpekontrakt  
01.12.1986 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Ametystveien 8, 1639, Gamle fredrikstad, Gnr. 603 bnr. 230 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

30-22-0323

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.