#SKJEBERG

Enebolig med flott beliggenhet & gode solforhold! Barnevennlig og sentralt område | Garasje | Moderniseringsbehov!

Stenbruddveien 13 , 1746 Skjeberg

VISNINGER

29. november tirsdag kl. 16:30-17:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 150 m²
Bruksareal 184 m²
Tomt 1 188 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1969
Gårdsnummer 1099
Bruksnummer 229
Energimerking G
FINN.no 282078402
Sist endret 28.11.2022 07:42
Prisantydning 3 000 000,-
Totalpris 3 089 019,-

Beregnet totalkostnad

3 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 75 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 000 000,-)) -------------------------------------------------------- 89 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 089 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL STENBRUDDVEIEN 13!

Ask & partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne eneboligen med flott beliggenhet i Stenbruddveien. Boligen har behov for modernisering, så her har du mulighet til å sette ditt eget preg på hjemmet! Boligen går over to plan og første etasje inneholder hall, wc, gang, stue, kjøkken, trapperom, to soverom, bad og kott. I kjelleren er det trapperom, kjellerstue, gang, vaskerom, wc, og bod m/prefabrikkert kjølerom samt garasje.

Det er kort vei til Høysand hvor man finner badestrand med stupetårn, stort gressområde og lekeplass. Det ligger også tennisbane og minigolf i samme område - perfekt for barnefamilier!

& HØYDEPUNKTER
• Flott beliggenhet
• Mulighet til å sette sitt eget preg på boligen
• Barnevennlig
• Garasje
• Sentralt og kort vei til E6

Velkommen til visning!

Innhold

1.etasje: Hall, wc, gang, stue, kjøkken, trapperom, to soverom, bad og kott.
Kjeller: Trapperom, kjellerstue, gang, vaskerom, wc, bod m/ prefabrikkert kjølerom, garasje.

Standard

ENTRÉ
Velkommen inn i varmen! Entré med integrert garderobeskap for oppbevaring av yttertøy og lignende.

STUE
Lys og romslig stue med installert pelletsovn og varmepumpe.

KJØKKEN
Overflater og innredning: Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter og benkeplater av laminat. TG2. Vurdering av avvik: Kjøkkenet har eldre standard med bruksslitasje. Man må forvente behov for utskiftning. Tiltak: Den enkelte må eventuelt vurdere behov for tiltak.
Avtrekk: Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. TG1.

BADEROM
Generell: Badet har en eldre standard med bruksslitasje fra byggetiden. Det er belegg på gulvet, og våtromsplater på veggene. Badet inneholder innredning med nedfelt servant og dusjkabinett. Tilstandsgrad er satt med hensyn til alder og forventet gjenstående levetid/brukstid, samt utførelse i forhold til dagens forskriftskrav. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. TG3. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. TG1.

TOALETTROM 1.ETASJE
Overflater og konstruksjon: Wc inneholder toalett og servant. TG2. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettet er oppbygd med plank av 2"x4" på gulvet. Servant og avløp har ikke vært i bruk de seneste månedene, så ved befaringstidspunktet ble det registrert drypp fra avløp til servanten. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.

TOALETTROM KJELLER
Overflater og konstruksjon: Wc inneholder toalett og innredning med nedfelt servant. TG3. Vurdering av avvik: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Wc har en eldre standard med bruksslitasje. Tilstandsgrad er satt med hensyn til alder, gjenstående levetid/brukstid og generell vurdering. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Utføre tiltak for å lukke avvik. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

VASKEROM KJELLER
Vaskerommet har en enkel eldre kjellerstandard fra byggetiden med gulv av betong, og vegger av pusset mur og trepanel. Vaskerommet inneholder dobbel skyllekum av plast, og opplegg for vaskemaskin. Tilstandsgrad er satt med hensyn til alder og forventet gjenstående levetid/brukstid, samt utførelse i forhold til dagens forskriftskrav. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. TG3. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. TG3. Vurdering av avvik: Det registreres fuktskade i nedre del av trepanel. Tiltak: Utføre tiltak for å lukke avvik. Kostnadsestimat : Under 10 000

SOVEROM
Boligen har to soverom med integrerte garderobeskap.

INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv med belegg, lakkerte tregulv og parkett. Vegger med diverse trepanel og tapet. En yttervegg i hallen har Mexistein. Himlinger med himlingsplater og trepanel.  TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Innvendige overflater har i hovedsak en eldre standard med bruksslitasje. Man må forvente oppussing og modernisering for å imøtekomme dagens krav til standard. Det registreres noe nedbøyning av himling over stuen. Tiltak: Den enkelte må vurdere behov for tiltak.

Beliggenhet

Skjeberg ligger som en øy på det rike jordbruksområdet sør for Skjebergsletta. Boligområdet ligger sør for Sarpsborg sentrum og det tar deg rundt 10 minutter inn til sentrum. Øst for Skjeberg finner man Fredrikstad sentrum som befinner seg 20 minutter unna. Nordvest for Skjeberg vil man finne Halden sentrum som ligger 19 minutter unna. I nærområde vil man finne Høysand og Kvastebyen også omtalt som feriehjemmet. Stasjonsbyen som er det mest sentrale stedet på Skjeberg vil man få tilknytning til områder som Hornnes, Guslundåsen, Åsgården, Øvre og Nedre Guslund.

Kort vei fra eiendommen ligger skogen med mange turruter. Her kan du blant annet gå til Sandplassen, Ulvedalen eller Trosset. Trosset er kjent for sin historie helt tilbake til Jernalderen, hvor du kan se rester fra hvordan de bodde. Om man ønsker å ta en annen rute i skogen kan man komme seg til Syverstad og Skjebergmarka. Herfra er det inngangsport til Sandbæk mot vann som Tvetervannet, Oppsjø og Krysstjern. I flere av vannene er det muligheter for fisking.

Fra boligen er det kort vei til Høysand som ligger i enden av Skjebergkilen. Her har man en båthavn hvor man kan ta båt til både Ullerøy, Hvaler, Strømstad, Koster og mange andre fine sommerområder. På Høysand er det badestrand med stupetårn, stort gressområde og lekeplass. Like i nærheten av badestranden finner du Skjeberg marina og populære ISI-bar. Baren, Høysands lille perle, tilbyr is i alle fasonger, burgere,"bæggis", chips og mye annet godt. Det ligger også tennisbane og minigolf i samme område.

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Dagligvare
Ca. 5-10 minutter - Barnehage
Ca. 5-10 minutter - Barneskole
Ca. 5-10 minutter - Høysand camping
Ca. 12 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 19 minutter - Halden sentrum
Ca. 20 minutter - Riksgrensen ved Svinesund
Ca. 75 minutter - Oslo sentrum

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kommentar: Terrasse har blitt utvidet av huseier selv.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Ja, kommentar: Huseier har selv ordnet noen enkle ledninger selv tidligere.
16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja. Deler av veranda er satt opp i etterkant, av huseier selv.

Tilleggskommentar: Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 184 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Takstmann har valgt å benevne store deler av arealene i kjeller som P-rom, men det presiseres at deler av arealene som er benevnt som P-rom er registrert som tilleggsdel. Det er ikke søkt om bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. Tegninger avviker i fra dagens faktiske bruk. Iflg. tegninger er det heller ingen intern forbindelse mellom garasjen og øvrige deler av kjeller.
Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 188 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten som er skrånende arrondert består dels av naturtomt med skogsvegetasjon, og dels av opparbeidet grøntareal slik som gressplen, hekkbeplantning, prydbusker og trær. Det er asfaltert innkjørsel og gårdsplass.

Garasje / Parkering

Garasje, samt biloppstillingsplasser på tomten.

Byggemåte

Taktekking: Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra taknivå. Taket på den eldste delen ble lagt om ca. 1995/1996. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tekkingen har stedvis mosegroing.
Tiltak: Rengjøre og fjerne mose.

Taktekking - tilbygg: Taket over tilbygget har flat sementtakstein. Tekkingen ble lagt i 1981, men alder på takstein er usikker. YG2. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 måtekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. TG2.

Nedløp og beslag: Takrenner og nedløpsrør av plastbelagt stål. TG2. Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takrenner og nedløpsrør av plastbelagt stål. Det er ikke montert snøfangere. Det er ikke fremlagt dokumentasjon som tilsier at taket ikke trenger snøfangere. Krav om eventuell montering av snøfangere iht. forskriftskravet som gjaldt da denne bygningen ble oppført er funksjonsbasert. Det må således i det enkelte tilfelle vurderes hvorvidt forskriften skal anses som oppfylt eller ei. Tiltak:  Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takstmann har ikke kjennskap til takvinkel og ruhet på overflate. Det bør foretas nærmere undersøkelser om det bør sikres mot nedfall av snø og is på steder hvor personer kan oppholde seg.

Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. TG2. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Fasader har vedlikeholdsetterslep. Deler av bordkledning er avsluttet nærme terrenget, noe som gir økt risiko for fuktoppsug fra regnsprut, snøsmelting etc. Tiltak: Utføre tiltak for å lukke avvik.

Takkonstruksjon/loft: Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre med rupanel som undertak i saltak utførelse. TG2. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er stedvis noe misfarging av svertesopp i undertak, og ved gjennomføring til luftehatt ble det indikert høye fuktverdier. Mulig årsak er utetthet ved luftehatt. Det registreres noe nedbøyning av undergurter over stuen. Det registreres stedvis isolasjon lagt helt ut mot undertak, og luftespalte i gesimser er noe små i forhold til dagens anbefaling. Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Lokal utbedring bør utføres.

Vinduer: Bygningen har malte trevinduer, dels med 2-lags glass, og dels med doble glass. I kjelleren er det originale vinduer med 2 enkle glass. TG2. Vurdering av avvik:Det er avvik: Vinduer er av ulik tid, og har således forskjeller av elde og bruksslitasje. Enkelte vinduer har noe etterslep av vedlikehold. Det er ikke montert vannbrettbeslag på kjellervinduer, noe som gir økt risiko for fuktinntreng i vegg. Tiltak:
Utføre vedlikehold, og det bør monteres vannbrettbeslag. Man må forvente behov for utskiftning av enkelte vinduer.

Dører: Bygningen har malt hovedytterdør. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ikke montert terskelbeslag. Tiltak: Montere terskelbeslag.

Balkongdører: Bygningen har malte balkongdører i tre, hhv. en i hallen med 2-lags glass fra 1980, og en i stuen med 3-lags glass fra 1984. TG2. Vurdering av avvik: Terskelbeslag på balkongdør i stuen har feil utførelse (lagt over terskel). Tiltak: Utbedre terskelbeslag.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Fra stuen er det utgang til veranda i trekonstruksjoner. Verandaen er opprinnelig fra byggeåret, men ble antagelig utvidet på 1980-tallet. TG2. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Veranden har en eldre standard med bruksslitasje. Konstruksjonene har setninger/skjevheter. Andre tiltak: Utføre tiltak for å lukke avvik.

Utvendige trapper: Utvendig i forkant av inngangspartiet er det en trapp i stålkonstruksjoner. TG1.

Etasjeskille/gulv mot grunn: I kjelleren er det støpte gulv. TG2. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt en høydeforskjell på ca. 23 mm gjennom rommet i kjellerstuen. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Etasjeskille: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Ved stikkprøve ble det målt en høydeforskjell på ca. 20 mm gjennom rommet i stuen, og ca. 17 mm høydeforskjell gjennom rommet i hallen. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. TG2. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe anboret med Pelletsovn i første etasje, og vedovn i kjelleren. TG3. Vurdering av avvik: Pipevanger er ikke synlige. Deler av pipa er innkledd på kjøkkenet. Det er sprekk i bakplate i vedovnen. Tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Skifte bakplate i ovn. Kostnadsestimat : Under 10 000

Rom Under Terreng: Gulvet har belegg og betong. Veggene har panel og betong/mur. Det ble boret hull, men bunnsvill kunne ikke lokaliseres. Fuktmåling ble derfor foretatt med pigg utvendig på gulvlist. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ved måling med pigg i gulvlist i kjellerstuen ble det indikert litt forhøyede fuktverdier. Utforede vegger og oppforet gulv i trekonstruksjon i rom under terreng er en risikokonstruksjon med hensyn til fuktskader. Tiltak: Foreta ytterligere undersøkelser, og eventuelle tiltak for å lukke avvik.

Krypkjeller: Tilbygget antas å ha krypkjeller/kryperom under trebjelkelag og stubbegulv. TGIU. Vurdering av avvik: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Tiltak: Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik den kan inspiseres, dette er en utsatt konstruksjon.

Innvendige trapper: Boligen har lakkert tretrapp med teppetrinn. TG2. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Ut fra sikkerhetsmessige forhold bør det monteres håndløper på vegg, lage mindre åpninger, samt at det bør vurderes å øke høyden på rekkverket.

Innvendige dører: I kjelleren er det fyllingsdører, og i første etasje finerte dører. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Gulvet har dels noe forvitringer, og døren mot boligen er ikke gasstett. Det foreligger ingen dokumetasjon vedrørende gasstetting. Ellers registreres alt vesentlig normal brukslitasje med hensyn til alder. Tiltak: Foreta ytterligere undersøkelser og tiltak for å lukke avvik.

Garasje: Garasjen har støpt gulv, og yttervegger av pusset lettklinkerbetong Himling er gipset. Adkomst via en vippeport med elektrisk løfter, samt innvendig dør beslått med stålplater. Garasjen har innlagt strøm. TG2. Vurdering av avvik: Gulvet har dels noe forvitringer, og døren mot boligen er ikke gasstett. Det foreligger ingen dokumetasjon vedrørende gasstetting. Ellers registreres alt vesentlig normal brukslitasje med hensyn til alder. Tiltak: Foreta ytterligere undersøkelser og tiltak for å lukke avvik.

Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber. TG2. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.  Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Det er irr på rør. Vannledning til utekaran har enkel utførelse, og mangelfullt klamret. Tiltak:  Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Utføre tiltak for å lukke avvik.

Avløpsrør: Det er avløpsrør av støpejern og plast. Avløpsrør er dels fra byggetiden, og dels nyere. TG2. Vurdering av avvik: Det er påvist ufagmessig utførelse av avløpsledninger.  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Kobling mellom plast og soil har enkel utførelse. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg.

Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Deler av kjeller er begrenset ventilert. Tiltak: Det anbefales å ventilere boligen bedre.

Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. TG2. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

Luft til luft varmepumpe: I stuen er det montert en luft til luft varmepumpe. Det ble utført service 2017. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ukjent alder og gjenstående levetid/brukstid. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig.

Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg med 50 AHS, overspenningsvern, og diverse kurser med jordfeilautomater. Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det elektriske er veldig begrenset kontrollert i forbindelse med rapporten da dette krever Nemko godkjent kompetanse. TG2.

Branntekniske forhold: Boligen er utstyrt med røykvarsler og brannslukningsapparat. TG0.

Byggegrunn: Det er byggegrunn av antatt oppfylte masser. Takstmann har ikke foretatt geotekniske undersøkelser da dette er mer omfattende. TG2.

Drenering: Dreneringen er fra byggeåret. TG2. Vurdering av avvik: Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Foreta ytterligere undersøkelser og eventuelt terrengjustering. Tiltak: Det bør gjøres lokale tiltak. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

Grunnmur og fundamenter: Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. TG2. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er stedvis noe forvitringer i utvendig puss. Tiltak: Utføre vedlikehold.

Terrengforhold: Tomten er skrånende arrondert. TG3. Vurdering av avvik: Terreng faller inn mot bygning. Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendige vann- og avløpsledninger:  Utvendige avløpsrør er av støpejern. Utvendige vannledninger er av jernrør. Det er offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Vann- og avløpsledningene er ikke kontrollert i forbindelse med rapporten. Hvis riktig tilstand på avløpsledningene skal kartlegges,  kan dette gjøres ved hjelp av TV-kontroll. På generelt grunnlag anbefales egen kontroll av autorisert VVS fagmann.

For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Lars Petter Bjerkebekk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 6.5.1969 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Stasjonsbyen barnehage
Hornnes skole

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Vedovn, varmepumpe og pelletsovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 528

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 085 828 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 908 980 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
To datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
Kommuneplanens arealdel
Mulighet for marin leire

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1991/9351-1/3  Målebrev  
11.10.1991 
Areal 1.187,8 m2.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1995/5749-1/3  Grensejustering  
28.07.1995 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2001/1033-1/3  Registrering av grunn  
05.02.2001 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3003 Gnr:1099 Bnr:142
 
2001/1033-2/3  Overføring fra tidligere festenummer  
05.02.2001 
Utgått festenummer:Knr:0105 Gnr:1099 Bnr:142 Fnr:15

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli ytterligere rengjort i boligen etter visning.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Stenbruddveien 13, 1746, Skjeberg, Gnr. 1099 bnr. 229 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-22-0324

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.