VORMSTAD , Nerkroken 5

Type Enebolig
Primærrom 161m²
Bruksareal 178m²
Bruttoareal 188m²
Tomt 911m²
03/04/2020 12:34
Oppholdsrom
Soverom 5
Byggeår 1979
Gårdsnummer 109
Bruksnummer 150
Energimerking F
FINN.no 163273794
Sist endret
Prisantydning 2 300 000,-
Totalpris 2 371 320,-
Ligningsverdi 531 220,-

Beregnet totalkostnad

2 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 371 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Olden & Partners v/ May Helen Arntsen ønsker velkommen til en romslig og innholdsrik enebolig i et etablert boligfelt på Vormstad, Svorkmo. Området oppleves som trygt og rolig, og ligger i en vei uten gjennomgangstrafikk med bil.

Eiendommen går over to plan og har blant annet to bad, fem soverom, to kjøkken og to stuer. Entré/gang har stort garderobeskap for oppbevaring av sko og yttertøy. To av boligens fem soverom ligger i sokkeletasjen, og tre ligger i hovedetasjen.

Hovedplan har kjøkkeninnredning med profilerte fronter og godt med skap- og benkeplass. Her det åpen løsning mot stue som har plass for både spisebord og sofamøblement. Store vindusflater gir godt med innslipp av naturlig lys og skaper en luftig atmosfære. Fra stue er det utgang til stor og delvis overbygd terrasse på ca. 31 kvm med flott utsikt og gode solforhold. Bad i hovedetasje er flislagt med varme i gulv, og har blant annet dusjkabinett, skapseksjon, servant og toalett. Sokkeletasjen består av kjøkken, stue, bad, bod, gang, hall og to soverom.

Eiendommen har en tomt på ca. 911 kvm, opparbeidet med plenarealer og gruset gårdsplass.
Parkering i garasje og på egen tomt.


KORT OM EIENDOMMEN
- Innholdsrik enebolig over to plan i rolige omgivelser
- 5 soverom
- 2 bad fra hhv. 2007 og 2012
- Kjøkken, stue, bad og soverom på begge plan
- Solrik veranda på ca. 31 kvm, delvis overbygd
- Parkering i garasje og på tomt
- Vedovn og varmepumpe
- Drenering 2015
- Tak 2005

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder følgende:
1.etasje: Stue, kjøkken, bad, gang og tre soverom. Utgang fra stue til terrasse på ca. 31 kvm.
Sokkel: Stue, kjøkken, entré/gang, hall, bad, to soverom samt bod.

Garasje i sokkeletasje på ca. 17 kvm.

Standard

Bad - 1. etasje:
Bad fra 2007. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himlingsplater i himling. Bad har innredning med glatte fronter, skapseksjon og servant med ett-greps armatur fra FM Mattson. Speil, lys og stikkontakt over innredning. Dusjkabinett fra Cur Aqua. Frittstående toalett fra Gustavberg. Naturlig ventilasjon med ventil i himling.. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast.

Bad - sokkeletasje:
Bad fra 2012. Flislagt gulv med varme. Flis på vegger i dusjsonen og panel på øvrige vegger. Himlingsplater i himling. Servantskap og servant med ett-greps armatur. Dusjhjørne med gulv og skyvedører fra Frenza. Dusjarmatur fra Oras. Vegghengt toalett fra Porsgrund. Ventilator på vegg. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast.

Kjøkken - 1.etasje:
Kjøkken med åpen løsning mot stue. Laminat på gulv og himlingsplater i himling. Kjøkken har innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Flis, lys og stikkontakt over innredning. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur fra Trio. Koketopp og stekeovn fra Beha. Kjøleskap og oppvaskmaskin fra Wirlpool. Ventilator fra Asko tilkoblet avtrekkskanal. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast.

Kjøkken - sokkeletasje:
Kjøkken ligger i åpen løsning mot stue og har parkett på gulv og himlingsplater i himling. er er det innredet med glatte fronter og laminert benkeplate. Kitchen board, lys og stikkontakt over innredning. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin fra IKEA. Kjøleskap fra Bosch. Ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast.

Øvrige rom:
Gulvflater med parkett og laminat. Veggflater med panelplater, malt trepanel og tapet. Himlingsplater i himling. Profilerte innerdører. Vedovn og varmepumpe på stue. Utgang til terrasse fra stue.

For mer informasjon om standard se boligtakstrapport vedlagt i salgsoppgave.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og barnevennlig område på Vormstad i Orkdal kommune. Her vil man bo skjermet til samtidig som det kun er en kort kjøretur til både Svorkmo, Fannrem og Orkanger med et bredt utvalg av fasiliteter. Dagligvarebutikk ligger innenfor gangavstand (ca. 650 m) og i samme område ligger bussholdeplassen "Vormstad" hvor det går direkterute til blant annet Svorkmo, Hoston og Orkanger.

Det er ca. 800 meter til Vormstad barnehage, og fra Vormstad bussholdeplass går det buss til både Årlivoll skole og til Meldal videregående skole. I nærområdet er det lekeplass, flere gode turområder og elven Orkla kan by på gode fiskemuligheter. Ved Svorkmo er det ett 54 km langt løypenett som er godt egnet for tur og rekreasjon sommer som vinter.

Fra eiendommen er det en kort kjøretur til Orkanger som har et godt utvalg av dagligvarebutikker, bensinstasjoner, restauranter, tannklinikk, legesenter samt kjøpesenteret Amfi med vinmonopol, frisørsalong, og ellers et bredt utvalg av butikker og shoppingmuligheter.

Tomt

Areal: 911 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er opparbeidet med plenareal og oppgruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Skoler i nærheten:
- Årlivoll skole (1-10 kl.): ca. 4,6 km
- Orkdal vidaregåande skole: ca. 12,4 km
- Meldal videregående skole: ca. 12,9 km

Barnehager i nærheten:
- Vormstad barnehage: ca. 800 m
- Årlivoll barnehage: ca. 4,6 km

Forsikring

Eika

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1979

Antall soverom

5

Byggeår

1979

Byggemåte

Enebolig over to etasjer oppført i 1979. Grunnmur av betong, yttervegger av trekonstruksjoner, utvendig kledd med stående og liggende trepanel. Glatt ytterdør med gladssfelt. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra byggeår. Saltak tekket med metallplater fra 2005. Utgang til terrasse fra stue. Etasjeskiller i trebjelkelag i 1. etasje og av betong i sokkel.

For mer informasjon se boligsalgsrapport vedlagt i salgsoppgave.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg/boligbygg, datert 07.08.1979.

Boligens areal

Primærrom: 161 kvm, Bruksareal: 178 kvm, Bruttoareal: 188 kvm

Sokkel:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, entré, hall, gang, bad og to soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, gang og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger ikke en egen separat utleiedel i eiendommen. Det er forøvrig både kjøkken, stue, soverom og bad på begge plan.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring.
Vedovn i stue på begge plan.
Varmepumpe i stue på hovedplan.
Varmekabler i gulv på begge bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke oppgitt.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 871 pr. år Årsprognose: Kr. 11.573,75,- Dette inkluderer i følge Orkdal kommune avløp, vann og feiing. I tillegg kommer også kr. 4297,- for renovasjon som betales til HAMOS. Totalt kr. 15.871,- for 2019.

Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.

Løpende kostnader

Frivillig medlemskap i velforeningen Vormstad Vel som arrangerer ulike aktiviteter for beboende i området.
P.t. kr. 200,- i året for medlemskap, samt evt. kostnader for å delta på de ulike aktivitetene som arrangeres.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 531 220 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 912 393 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Orkanger: Følg FV65 mot Surnadal. Etter ca. 13,5 km ankommer du Svorkmo. Ta avkjøring til høyre skiltet Hoston (Avkjørselen før du ankommer bunnpris). Etter ca. 250 meter ta til venstre og inn på Moevegen. Avkjøring til Nerkroken kommer på høyre side og Nerkroken 5 er andre bolig på høyre side. Det vil bli skiltet i regi Olden & Partners ved fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert for bolighus/boligbebyggelse i følge reguleringsbestemmelser for Vormstad. Det er også regulert inn blant annet fritidsbebyggelse og friområder for lek, ballspill og hoppbakke i nærhet av boligen. Reguleringsplan og kart ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

REGISTRERING AV GRUNN
Dagboksnr.: 1978/6684-1/64
Tinglyst: 27.10.1978
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 5024 Gnr: 109 Bnr: 2

SAMMENSLÅING
Dagboksnr.: 2012/124211-1/200
Tinglyst: 13.02.2012
Denne matrikkelenhet er sammenslått med: Knr: 1638 Gnr: 109 Bnr: 128

OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING
Dagboksnr.: 2018/83271-1/200
Tinglyst: 01.01.2018

Vei/vann/avløp

Boligen er i følge Orkdal kommune tilknyttet offentlig vann og avløp samt kommunal veg fram til boligen.

Boligen ligger i en vei hvor det er adgang kun for sykkel og fotgjengere videre forbi eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen: Kjøleskap i sokkeletasje medfølger ikke i handelen.

Følgende tilbehør medfølger i handelen: Kjøleskap i 1. etasje medfølger handelen i den stand de er i p.t. Det medfølger ingen garantier utover dette.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selgere har tegnet boligselgerforsikring gjennom Söderberg & Partners.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mayhelen@oldenpartners.no eller SMS: 95 88 98 67 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt kr. 30.000,- i meglerprovisjon. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6.140,-, tilrettelegging kr. 11.900,- og markedspakke kr. 22.900,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Naboeiendommen har innkjørsel til deres eiendom over små deler av tomtens hjørne, se vedlagt kart i salgsoppgave.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
Finn ut mer
May Helen Hestnes Arntsen
Eiendomsmeglerfullmektig
May Helen Hestnes Arntsen

95 88 98 67

mayhelen@oldenpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
90%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

33%

av boligene er nyere enn 20 år

40%

er barnefamilier