solgt

LADE , Håkon Magnussons gate 3D

Type Leilighet
Primærrom 59m²
Bruksareal 59m²
Bruttoareal 65m²
Tomt 4 672m²
26/03/2020 12:00
Oppholdsrom
Soverom 2
Byggeår 2007
Gårdsnummer 414
Bruksnummer 514
Energimerking D
Sist endret
Prisantydning 2 090 000,-
Totalpris 3 534 810,-
Ligningsverdi 644 956,-

Beregnet totalkostnad

2 090 000,- (Prisantydning) 1 437 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 527 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 534 810,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Olden & Partners v/ Bjørn Tore R. Strømmen ønsker velkommen til en lys og flott leilighet i 2. etasje med sentral og attraktiv beliggenhet på Lade. Herfra er det gangavstand til en rekke servicefasiliteter, skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Leiligheten har en egen separat utleiedel, og i tillegg er mye inkludert i de månedlige felleskostnadene, noe som sammen gir svært forutsigbare bokostnader.

Leiligheten er malt i lyse og innbydende farger, og har store vindusflater som gir godt med innslipp av naturlig lys.

Hovedleiligheten består av bad, stue/kjøkken, gang og soverom. Bad er flislagt og har varme i gulv, opplegg for vaskemaskin, vegghengt toalett og dusjhjørne. Kjøkken har innredning fra Aran med glatte fronter, og integrerte hvitevarer som kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin og platetopp. Det er plass for spisebord i tilknytning til kjøkken, og fra stue er det utgang til sørøstvendt balkong på ca. 4,5 kvm. Romslig soverom med skyvedørsgarderobe.

Utleieleiligheten har egen inngang, og består av bad og kjøkken/stue/soverom.

Det medfølger en fast parkeringsplass i felles parkeringskjeller, samt en bod i kjeller på ca. 5 kvm.
Det er også tilgang på felles vaskerom i kjeller og felles takterrasse.

Oppvarming med radiatorer tilkoblet fjernvarme.
Fjernvarme, kabel-TV, Internett og kommunale avgifter m.m. er inkludert i fellesutgiftene.

Innhold

2. etasje:
Hoveddel: Kjøkken/stue, soverom og bad.
Utleiedel: Kjøkken, stue/soverom og bad.

I tillegg er det en bod i kjeller på ca. 5 kvm.

Standard

Bad hovedleilighet:
Sintef godkjent badekamin fra 2007. Flislagt bad med gulvvarme. Hvite plater i himlingen. Innredning med glatte overflater. Nedfelt servant med ett- greps armatur fra Oras. Speil med lys og stikkontakt over. Opplegg for vaskemaskin. Åpen dusjløsning med dusjforheng, ett-greps armatur fra Oras med dusjgarnityr over. Vegghengt toalett fra Geberit. Vannrør i rør-i-rør systemet. Synlige avløpsrør av plast. Ventil i vegg tilkoblet Villavent ventilasjonsanlegg.

Kjøkken hovedleilighet:
Kjøkkeninnredning med glatte fronter fra Aran. Benkeplater av laminat. Nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur fra Oras. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over benkeplate. Integrert kjøleskap, komfyr og platetopp fra Ariston med Villavent ventilator i overskap. Integrert oppvaskmaskin fra IKEA av smal type. Parkett pa° gulvoverflater, og malte vegg- og himlingsoverflater.

Bad utleieleilighet:
Sintef godkjent badekamin fra 2007. Flislagt bad med gulvvarme. Hvite plater i himlingen. Innredning med glatte overflater. Nedfelt servant med ett- greps armatur fra Oras. Speil med lys og stikkontakt over. Åpen dusjløsning, ett-greps armatur fra Oras med dusjgarnityr over. Vegghengt toalett fra Geberit. Vannrør i rør-i-rør systemet. Synlige avløpsrør av plast. Ventil i vegg tilkoblet Villavent ventilasjonsanlegg.

Kjøkken utleieleilighet:
Kjøkkeninnredning med glatte fronter fra Aran. Benkeplater av laminat. Nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur fra Oras. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over benkeplate. Plass til kjøleskap, Zenz komfyr fra 2019 med Villavent ventilator i overskap. Parkett på gulvoverflater, og malte vegg- og himlingsoverflater.

Tekniske anlegg. VVS anlegg:
Tekniske anlegg fra byggeår (2007). Vannrør med rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Oppvarming til radiatorer og varmtvann fra fjernvarmeanlegg. Fordelerskap for tappevann er plassert i himlinger på bad. Hovedstoppkran, vann og energimåler er plassert bak luke i yttergang. Tilluftsventil i yttervegg. Ventilasjonsanlegg fra Villavent med styring fra ventilator på kjøkken.

Øvrige rom:
Gulvflater belagt med parkett. Malte vegg- og himlingsoverflater. Lampepunkt i alle rom. Glatte innerdører. Ca 2,8 meter med skyvedørsgarderobe på soverom i hoveddel. Klargjort for å integrere utleiedel til hoveddel.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet på Lade, ca. 3 km fra Trondheim sentrum. Herfra er det nærhet til både skoler, barnehager, dagligvarebutikk samt til en rekke servicefasiliteter. Kjøpesenteret City Lade med blant annet apotek, Vinmonopol, frisør, legesenter, Coop Obs, restauranter, caféer og ellers meget gode shoppingmuligheter ligger i gangavstand fra leiligheten.

Nærområdet har et godt utvalg av offentlig kommunikasjon, med bussholdeplass ca. 350 meter unna. Her passerer metrobussen, og turen inn til sentrum tar ca. 15 minutter. Det er også gangavstand til Lilleby stasjon som ligger ca. 1 km unna.

I nærområdet finnes flere badestrender og turstier. Korsvika er et populært sted i sommerhalvåret og er startsted for Ladestien, som ligger langs sjøen og egner seg godt til både gå-/joggeturer, lek og rekreasjon. Ladestien går forbi mange av byens populære badestrender, blant annet Ringvebukta og Djupvika med bålplasser, bord og benker. Langs Ladestien ligger også serveringsstedene Ladekaia og Sponhuset.

Ellers kort vei til blant annet Ringvebanen, Lade idrettsanlegg, Impulse Lade, Flex Gym, Trondheim buldresenter, hundepark og Ringve botaniske hage.

Tomt

Areal: 4 672 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Til hver andel følger rett til bruk av en parkeringsplass i kjeller. Gjesteparkering i området forbehold gjester.

Barnehage / skole i området

Barnehager i området:
- Rosenborg barnehage: ca. 600 m.
- Dronning Mauds Minne barnehage: ca. 800 m.

Skoler i området:
- Lilleby skole: ca. 600 m.
- Lade skole: ca. 700 m.

Felleskostnader

7 246 pr. mnd. Totale felleskostnader pr. d.d. kr 7.246,– pr. md. Herav: Brensel: 1.200,- Vedlikehold/tillegg: 100,- Felleskostnader: 1.955,- Kabel-TV/Internett: 579,- Kapitalkost. lån 1 DNBNOR: 3.412,-

Borettslag

Ladebekken brl (org.nr. 990 478 015) ble stiftet 22.09.2006, og består av 80 andelsleiligheter.
Borettslaget har egen hjemmeside: ladebekken.blogspot.com

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Din Vaktmester tar seg av brøyting/strøing og plenklipping. Dette er organisert felles gjennom Velforeningen som tre borettslag er medlem av.

Det fremkommer av årsrapport for 2018 at det har vært få feil på byggene i året som gikk, men en vannskade med følgeskade har borettslaget hatt, den er nå utbedret. En stor reparasjon og service på garasjeport er gjort, og det er montert kodelås på begge inngangsdørene, for å kompensere/overta litt av funksjonen for en litt treg porttelefonen.

Borettslaget har pliktig medlemskap i Lade Velforening. Kontingent er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Borettslaget har pliktig medlemsskap i Trondheim Bilkollektiv. Ved salg må portåpner følge andel og må overleveres ifm overtakelse.

Borettslaget og alle dets beboere er pliktig medlem i kollektiv bildeleordning iht. pålegg fra Trondheim kommune og avtale med Trondheim Bilkollektiv av 20.10.2006, og stiller i denne forbindelse inntil to stk. biloppstillingsplasser vederlagsfritt til disposisjon for bilkollektivets bil(er).

Etter informasjon fra forretningsfører og styreleder er det p.t. ikke planlagt noe arbeid/vedlikehold som vil øke felleskostnadene og/eller fellesgjeld.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget, men det kreves styregodkjenning av ny eier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale hele eller deler av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget.

Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 01.06 og 01.12 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale.

Minimumsbeløpet for innbetaling er kr. 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Etter informasjon fra TOBB per 17/02-20, kan fellesgjelden ved IN-ordning nedbetales to ganger årlig – 01.06 og 01.12. For å kunne nedbetale må eier signere en IN-avtale, samt betale et administrasjonsgebyr på kr 5 000,-. Dette er et engangsbeløp. Ved nedbetaling er minimumsbeløpet kr. 60 000,-. Men kan også velge å nedbetale total fellesgjeld.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har refinansiert lån med Dnb NOR. Avdragsfritt i inntil 26 år, deretter nedbetaling over inntil 20 år i like store terminer fra år 27. Rente belastes etterskuddsvis hver måned.

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: DNBNOR-12121838999
Type: A
Restsaldo: 119.038.000,-
Restløpetide: 37 år 7 md
Term. per år: 12
Avdr.frihet til og med: 01.10.2037
Type rente: Flyt
Rente: 2,85 %

Andel fellesgjeld

1 437 000

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6603796

Regnskap

Årsregnskap for 2018:

Inntekter:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 4 971 578,-.
Andre inntekter består i hovedsak av vaskeripenger og strøm til el-bil.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 2 145 542,-.

Resultat:
Årets resultat på kr. 605 639,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Disponible midler:
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var pr 31.12.2018 kr. 3 415 863,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgave.

Husdyrhold

Dyrehold til sjenanse for andre beboere er ikke tillatt. Ved lufting skal dyr holdes i bånd og avføring fjernes. Katter som holdes innendørs er tillatt. Ikke tillatt å bruke takterrasse til lufting av dyr.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2007

Antall soverom

2

Byggeår

2007

Byggemåte

Andelsleilighet over ett plan med utleiedel. Hovedkonstruksjon og etasjeskillere i betong. Utvendige fasader er kledd med fasadeplater og liggende panel. Flatt tak, tekket med takmembran (ikke besiktiget). Entredører med glatt overflate. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra 2007. Gulvflater belagt med parkett. Malte vegg- og himlingsoverflater. Lampepunkt i alle rom. Glatte innerdører. Ca 2,8 meter med skyvedørsgarderobe på soverom i hoveddel. Klargjort for å integrere utleiedel til hoveddel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for "Håkon Magnussons gate 3B, ferdigattest blokk D", datert 22.05.2008.

Det foreligger ferdigattest for Håkon Magnussons gate 3, C/D, søknad om ferdigattest for utomhusarealer og P-kjeller", datert 22.05.2008.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Hoveddel: Kjøkken/stue, soverom og bad.
Utleiedel: Kjøkken, stue/soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. For mer informasjon, se vedtekter vedlagt i salgsoppgave.

Oppvarming

Leiligheten er hovedsaklig oppvarmet med radiatorer tilkoblet fjernvarme. Varmekabler i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Kjøper står selv ansvarlig for forsikring av leilighetens innbo.

Borettslaget har pliktig medlemsskap i Lade Velforening, og pliktig medlemskap i Trondheim Bilkollektiv. Kontingenten for dette er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Forbruk strøm og fjernvarme blir avregnet årlig fra 2018, målt forbruk mot a-kontobetalinger. Avregning gjøres av ISTA.
Dette kan i enkelte tilfeller gi større tilleggsbetalinger dersom reellt forbruk er vesentlig større enn forutsatt i a-kontobeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 644 956 pr. 31.12.18 12:00 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 321 842 pr. 31.12.18 12:00 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra sentrum, følg Kjøpmannsgata og kjør over Brattørbrua. Ved rundkjøringen ta første til høyre, og ved neste rundkjøring ta tredje avkjørsel. Ta første til høyre i de to neste rundkjøringene. I enden av Stiklestadveien, ta til venstre i lyskrysset og følg Jarleveien. Ved førstkommende lyskryss ta til høyre, og eiendommen ligger på høyre side like etter Bunnpris. Det vil bli skiltet i regi Olden & Partners ved fellesvisning.

Regulering

Eiendommen er regulert til bl.a. boliger, reguleringsplan R 449a, datert 27.05.2005.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det gjøres oppmerksom på at området er under utvikling, og at nabotomter eventuelt må påregnes bebygd/utbygd. Området rundt er under endring og utbygging.

Igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen:
- PlanID: 5001 k20110088, plannavn: Lade og Leangen.

Planen er i følge Trondheim kommune et styringsredskap for detaljplaner og byggesaker i området, og legger grunnlag for en byomforming i tråd med kommunens byutviklingsstrategi. Hensikten med planarbeidet er å fastsette nye rammer for detaljplanlegging innenfor utbyggingsområdene på Lade og Leangen. I følge Trondheim kommune er planen p.t. satt på bero av formannskapet.

For mer informasjon se https://www.trondheim.kommune.no/ladeleangen/

Gjeldende kommunedelplan for Lade Leangen: https://www.trondheim.kommune.no/kdp_k0467/

Det eksisterer også noen byggesaker i området på Lade/Lilleby. Dette gjelder følgende, m.fl.:
- Rammetillatelse for verkstedgården 1 og 2, oppføring av to boligblokker med tilhørende anlegg.
- Lilleby B4 - Gartner Lunds hage 1, rammetillatelse for oppføring av 3 rekkehus

For eventuelle spørsmål, ta kontakt med Byplankontoret: tlf: 72 54 25 00.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser:

2006/18860-2/107 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 21.08.2006
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/840187-2/200 BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE
Tinglyst: 18.10.2007
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening

2007/930943-1/200 BESTEMMELSE OM PARKERING
Tinglyst: 14.11.2007
Rettighetshaver: Trondheim Bilkollektiv SA
Org.nr: 976774892

Grunndata:

2006/18856-1/107 REGISTRERING AV GRUNN
Tinglyst: 21.08.2006
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 398

2007/266664-1/200 REGISTRERING AV GRUNN
Tinglyst: 16.03.2007
Utskilft fra denne matrikkelenhet: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 519

2018/32937-1/200 OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING
Tinglyst: 01.01.2018

RETTIGHETER PÅ ANDRE EIENDOMMER
Rettigheter på 5001-414/511
Rettigheter i eiendomsrett

2006/18860-1/107 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 21.08.2006
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 514
Gjelder denne registerenheten med flere
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Rettigheter på 5001-414/512
Rettigheter i eiendomsrett

2006/18860-3/107 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 21.08.2006
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 514
Gjelder denne registerenheten med flere
Rett til bruk av felles lek- og oppholdsområde
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Rettigheter på 5001-414/511
Rettigheter i eiendomsrett

2007/840187-3/200  BEST. OM ADKOMSTRETT
Tinglyst: 18.10.2007
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 514

Rettigheter på 5001-414/519
Rettighetshaver i eiendomsrett

2007/1069441-1/200 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 24.12.2007
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 514
Sykkelparkeringsanlegg med tilhørende adkomst

Rettigheter på 5001-414/515
Rettigheter i eiendomsrett

2008/17930-1/200 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 09.01.2008
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 514
Oppstillingsplass for avfallsdeponering med tilhørende rett til adkomst på nærm. best. del av d.e.

Rettigheter på 5001-414/515
Rettigheter i eiendomsrett

2008/128047-1/200 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 13.02.2008
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 514
Bestemmelse om parkering
Gjelder biloppstillingsplass for gjesteparkering med rett til adkomst.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig. Det vil som regel være private stikkledninger, selv om eiendommen er tilknyttet offentlig anlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bts@oldenpartners.no eller SMS: 97 75 36 38 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Bjørn Tore R. Strømmen
Eiendomsmegler MNEF
Bjørn Tore R. Strømmen

97 75 36 38

bts@oldenpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
60%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

70%

har bolig mellom 60-120 kvm

75%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er gift