Røldal

Røldal. Like ved Røldal skisenter. Nyere skilodge med flott utsikt

Myklastølhaugane 16 , 5760 Røldal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Eirik Huus
Eirik Huus Megler MNEF / Siv. Økonom
Type Fritidseiendom / Eierseksjon
Primærrom 79 m²
Bruksareal 79 m²
Bruttoareal 85 m²
Tomt 1 902 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 2008
Gårdsnummer 30
Bruksnummer 289
Energimerking E
FINN.no 159386441
Sist endret 27.04.2020 17:16
Prisantydning 2 500 000
Totalpris 2 571 514
Ligningsverdi 28 951,-

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-)) 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 514,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 571 514,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Oppført i 2008 med skilodge kvaliteter som innbyr til trivsel og komfort, midt i fjellheimen. Leiligheten er innredet med romslig allrom/stue/spisestue, en ypperlig samlingsplass for  venne- og familietreff rundt et stort spisebord til sosialt samvær. Med fyr i peisovnen og utsikt til fjellheimen, får du den gode innefølselsen

Innhold

2 et: Primære rom ca 59 kvm: Entre, hovedsoverom (9,7 kvm) , soverom (4,8 kvm), bad (4,3 kvm), allrom (stue/spisestue/kjøkken: 29 kvm)
Hems: Primære rom ca 20 kvm: loftstue, soverom.
Bod på ca. 4 kvm. med plass til sko, ved etc. Boden ligger i annen bygning som er del av sameiet.

Standard

Oppført i 2008 med skilodge kvaliteter som innbyr til trivsel og komfort, midt i fjellheimen. Leiligheten er innredet med romslig allrom/stue/spisestue, en ypperlig samlingsplass for  venne- og familietreff rundt et stort spisebord til sosialt samvær. Med fyr i peisovnen og utsikt til fjellheimen, får du den gode innefølselsen. På hemsen er det innredet med sittegruppe og sofa, og uttak til kabel-tv. Hovedsoverom med dobbeltseng og garderobeskap. I tillegg til 2 soverom i hovedetasjen er det innredet  soverom på hemsen med opp til 6 sengeplasser
Innvendige vegger er kledd i en kombinasjon av trepanel og hvite gipsplater. Gulvene i oppholdsrom og soverom er lagt med ubehandlet furulaminat. Fliselagt bad og entre med gulvvarme. Kjøkken og kjøkkeninnredning med  innebygd komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og ventilator. Baderom med w.c., dusji i nisje, servant.

Beliggenhet

Like ved Røldal skisenter, med flott naturutsikt og terrasser mot sør. Røldal blir omtalt som løssnøparadiset i Norge med snødybder på mellom 2 og 5 meter i sesongen mellom november og mai, og er et av de snøsikretes plassene i Europa. Skisenteret kan tilby 14 km nedfarter, 500 m. høydemeter og mange frikjøringsmuligheter. Også fine langrennsmuligheter i området med løyper som kjøres opp mellom oktober og mai. Videre finnes det merkede skiløyper for langturer på Hardangervidda og Setesdalsheien med overnatting i Turistforeningens hytter. Fra Røldal er det ca. 1 times kjøring til Folgefonna skisenter med sommeråpent.
Røldal sentrum ligger en kort kjøretur unna med bl.a.  kolonialbutikk og bensinstasjon. Godt tilbud på overnatting og servering bl.a. på Røldaløsterrassen, Hordatun og Røldalsgarasjen Afterski og bar.

Tomt

Areal: 1 902 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje

2

Garasje / Parkering

Parkering på merket område foran bygg 15 og 16 iht til vedtektene

Felleskostnader

953 pr. mnd. Styrehonorar, forretningsførerhonorar, revisjon, vaktmestertjenester, drift- og vedlikehold, kabel-tv, forsikring, administrasjon

Sameie

S/E Røldal Alpingrend I
- 7 bygninger - totalt 42 leiligheter
- 1 bygning med 7 leil, 5 bygninger med 6 leil, 1 bygning med 5 leil
- Brannalarm med varsling til Odda Brannvesen
- Vaktmestertjenester med Røldal Bygdetjenester
- Brøytetjeneste/serviceavtale med Håradalen Utvikling AS
- Utleieavtale med Røldal Booking
- TV-pakke Canal Digital
- Sameiet har vedtatt elektronisk kommunikasjon. Seksjonseier er selv ansvarlig for å sørge for at styret har oppdatert e-postadresse
til alle eierne.
- Eierseksjonsloven § 30: For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameierbrøk. Dette innebærer at
sameieren har såkalt proratansk ansvar for sameiets forpliktelser.
Seksjonen kan ikke skilles fra deltagerinteressen i sameiet. Hver sameier har hjemmel til sin seksjon, og bruksrett til den delen som utgjør seksjonen. Dersom leiligheten ikke er i bruk, skal den til hver tid være disponibel for utleie gjennom Røldal Booking AS. Bestemmelser om pliktig utleie blir tinglyst på eiendommen. Bruksenhetene og fellesarealene kan bare nyttes i samsvar med formålet, og må ikke nyttes slik at det er til unødig eller urimelig ulempe for brukerne av de øvrige seksjoner. Det er pliktig medlemskap i Håradalen Hytteforening for alle sameierne. Foreningens formål skal være å ivareta partenes felles interesser i området, herunder sørge for at interne veier, parkeringsplasser og andre fellesanlegg blir forsvarlig drevet og vedlikeholdt. Pliktig medlemskap blir tinglyst på eiendommen.
Det vil bli brøytet vei til parkeringsplassene alle helger (fredag ettermiddag), jule- og nyttårshelgen, vinterferie og påskeferie.
Sameierne plikter å overholde bestemmelsene som følger av oppdelingsbegjæringen, lov om eierseksjoner og disse vedtekter

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I årsberetningen til sameiet går det frem at styret skal jobbe med omregulering med tanke med å få bort bestemmelse om utleieplikt.
Se utfyllende beskrivelse av vedlikeholdsplan i salgsprospektet

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 84697148

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 73.448,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 180.365,- i overskudd. Det var pr.31.12.19 bokført egenkapital på 1.067.122,- Se komplett regnskap i salgsoppgaven

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter for sameiet er sist revidert 26.03.18. og er en del av salgsprsoepketet. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedtektene.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Eierseksjon), byggeår: 2008

Antall soverom

3

Byggeår

2008

Byggemåte

Oppført i 2008. Trekonstruksjon. Torv på tak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt 11.04.2008. Kopi er vedlagt salgsoppgaven

Boligens areal

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 85 kvm, Grunnflate: 65 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
hems:
Bruksareal: 20 m².
Primærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA).
Leiligheten er ikke kontrolloppmålt. Arealene er hentet fra arkitekttegninger fra oppføringstidspunkt.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut. Det er tinglyst klausel om at hver eierseksjon er pliktig å tilby leiligheten for leie når eier selv ikke bruker leiligheten og at utleie skal skje gjennom lokalt uteleieselskap. Ordningen har ifølge eier vært omtvistet og ikke fungert. Styret jobber med å forsøke å få terminert bestemmelsen om utleieplikt.

Oppvarming

Elektrisk
Peisovn

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere ut fra bruken av leiligheten

Kommunale avgifter

Kr. 6 079 pr. år Vann, avløp og renovasjonsgebyr

Løpende kostnader

kommunale vagifter
fellesutgifter

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 28 951 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra vestlandet og østlandet, kjører man E134 mot Haukeli.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til leilighetsbygg. I forbindelse med salget har megler innhentet regulerings- bestemmelser/kart fra kommunen. Disse er gjengitt i  salgsprospektet. Konferer om ønskelig med megler vedrørende detaljer/beskrivelser på eiendommen og nærområdet.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Dagbnr. 325934. Bruksrett. Rettighetshaver: Hårdadalen Utvikling as. Klausul om dipsonering av leiligheten til utleie, når eier selv ikke har leiligheten i bruk.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Ullensvang kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: eirik@huuspartners.no eller SMS: 91 51 81 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.500,--, markedføring kr. 9.800,- For visninger er det avtalt kr. 2.200,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva. Eventuelle direkte utlegg kommer i tillegg

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.