Søravatnet / Eltervåg

Hytte i høyden. Stor og usjenert tomt. Påkostninger må påregnes.

Søravatnet 57 , 4311 Hommersåk

BE OM SALGSSUM
Inger Johanne Mauland Frivold
Inger Johanne Mauland Frivold Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

44%

har bolig på over 120 kvm

28%

er barnefamilier

39%

er gift

11%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 72 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 1 776 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1961
Gårdsnummer 98
Bruksnummer 377
Energimerking G
FINN.no 199893202
Sist endret 18.01.2021 11:07
Prisantydning 1 200 000
Totalpris 1 233 864
Ligningsverdi 175 635,-

Beregnet totalkostnad

1 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 32 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 33 864,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 233 864,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Hytte i høyden ved Søravatnet. Idyllisk sted. Eiendommen ligger skjermet. Dette har vært en flott eiendom som dessverre ikke har vært i bruk de siste årene og det er gjengrodd. Stor tomt på nesten 2 mål.
Hytte oppført i ca 1961 med hovedetasje og grovkjeller. Hytten er i betraktning til alder i god konstruksjonsmessige stand og gir ved gjennomsyn et greit helhetsinntrykk. Hytten er for det meste godt vedlikeholdt både utvendig og innvendig men det bør beregnes å renovere badet og fukt i grovkjeller samt bygge ny utvendig bod.

Innhold

Gang, stue med åpen kjøkkenløsning, 2 soverom, wc, bad.
Soverom i hytta har for små vinduer etter forskriftene.
Grovkjeller.
Utvendig bod.

Standard

Hytte oppført i ca 1961 med hovedetasje og grovkjeller. Hytten er i betraktning til alder i god konstruksjonsmessige stand og gir ved gjennomsyn et greit helhetsinntrykk. Hytten er for det meste godt vedlikeholdt både utvendig og innvendig men det bør beregnes å renovere badet og fukt i grovkjeller samt bygge ny utvendig bod.
Ved forrige salg i 2015 ble det opplyst av forrige eier at hytten er renovert med:
Taktekking og renner er skiftet i 2013.
Det er skiftet diverse vinduer og dører i ca 2004, 2007 og 2008.
Terrasse ved hovedinngang er fra 2014 og var ikke ferdigstilt på befaringsdagen.
Bly rundt pipe er skiftet i 2014 av fagmann.
Det er gitt TG 3 i tilstandsrapporten for følgende forhold:
Grunnmur - Det er en del vann/fukt som renner i grovkjeller og som bør ledes vekk samt montere ventiler i yttervegger for å få en bedre luftsirkulasjon i grovkjeller da det er endel mugg. Det må beregnes utbedringer av grunnmur/grovkjeller.
Bad - Badet bør/må renoveres.
Det er gitt TG 2-3 for følgende forhold:
Rom under terreng - Store deler av etasjeskiller mot grunnen i grovkjeller er ikke kontrollerbart. Erfaringsmessig er hytter av denne type med grovkjellere utsatt for skader i bjelkelag mot grunn/fjell, omfanget av dette kan ikke 100% vurderes uten at konstruksjonen åpnes opp.
Det bør påregnes omfang av borrebiller i ikke synlige partier. Behandling mot dette bør vurderes. Det bør underkles i tak ved synlige isolasjons matter i grovkjeller samt feste eksisterende plater som henger ned. Man må stoppe/lede vekk vann som renner i grunn og som utgjør fukt/mugg i grovkjeller. Det er fukt i bærebjelke til høyre fra inngang som må stoppes.
Terrengforhold - Hytten ligger på en naturtomt med fjell/steinmasse og fuktbelastning mot grunnmur i grovkjeller. Stedvis synlig tilsig av fritt vann i grovkjeller. Det anbefales at regnvann ledes vekk fra grunnmuren/grovkjeller.
I tillegg har vi hatt elektriker inne som har gått over strømanlegget da hytta har stått over et år uten strøm. Det var endel jordfeil og endel av strømmen ble koblet fra før strømmen ble satt på. Det er nå kun strøm i stikkkontaktene i stuen, resten er frakoblet. Det blir kjøpers ansvar å få ordnet strømmen igjen.

Beliggenhet

I fredelige og landlige omgivelser ved Søravatnet, ca. 4 km fra Hommersåk.

Tomt

Areal: 1 776 kvm, Eierform: Eiet tomt
Det er overgrodd/ gjengrodd.

Garasje / Parkering

Parkering på tomten. Veien opp til hytta må ordnes og man kan ikke kjøre opp dit nå. Det er også en parkeringsplass på tomten ved veien.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1961

Antall soverom

2

Byggeår

1961

Byggemåte

Grunnmur i betong og lødd leca blokker som er delvis pusset utvendig. Bindingsverk i tre med plater, plast, isolasjon, asfaltplater, lekter med lufting og liggende kledning.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra originalt byggeår, hvilket er normalt på eldre bygg.
Påbygget fra 1987 ble søkt om og er godkjent i kommunen, som også viser tegninger av hele hytta.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue/kjøkken, 2 soverom, wc, bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut til det formålet den er godkjent til.

Oppvarming

Peis med innsats i stue. Elektrisk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 2 100 pr. år Hytterenovasjon

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 175 635 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Kjør mot Hommersak og ta til høyre inn Bersagelveien. Følg denne veien ca. 4 km. Når du får Lauvås skole på venstre side, tar du første vei til høyre som er Søravatnet. Eiendommen ligger et stykke innover veien.

Regulering

Eiendommen  er regulert til LNF-område. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Tinglyste heftelser:
Pr. 1962 - Bestemmelse om gjerde  
Pr. 1987 - Bruksrett  
Bestemmelse om bebyggelse
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Pr. 1990 - Bestemmelse om vannrett  
Rettighetshaver: Birger Nyborg.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
Tinglyst rettighet på 1108-98/16 og 1108-98/565
Rettigheter i eiendomsrett
Pr. 1960 - Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver:Knr:1108 Gnr:98 Bnr:377  
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Adkomst via privat vei som tilhører hovedbruket. Tinglyst veirett.
Vannet pumpes opp til hytten fra brønn. Det ligger vannledning i veien utenfor hytten.
Det ble i 2018 opprettet Samiet Søravatnet sør vann og avløpslag. Det er mulighet for å bli medeier og koble seg på fellesanlegget. Kostnaden er pt. ca. kr 103 000 for tilkobling og for å bli medeier. I tillegg kommer utgiftene med å få lagt vann/avløp fra koblingspunkt i veien og opp til hytta.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig salgsoppgave.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Eier

Tvangssalg ved Jæren Tingrett.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.