Stavanger

Våland. Praktfull Jugend villa med innredet areal på 319 kvm. Kvalitetsmessig og stilfullt renovert.

Erlands gate 13 , 4010 Stavanger

BE OM SALGSSUM
Eirik Huus
Eirik Huus Eiendomsmegler MNEF / Siv. Økonom

NABOLAGSPROFIL

57%

eier sin egen bolig

78%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

43%

har bolig på over 120 kvm

90%

av boligene er eldre enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 316 m²
Bruksareal 319 m²
Bruttoareal 360 m²
Tomt 373 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 4
Byggeår 1916
Gårdsnummer 56
Bruksnummer 395
Energimerking G
FINN.no 194654081
Sist endret 27.10.2020 11:34
Prisantydning 11 000 000
Totalpris 11 274 764
Ligningsverdi 1 658 355,-

Beregnet totalkostnad

11 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 194,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 258 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 274 764,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 274 764,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Erlands gate 13 på Våland og til en nydelig Jugend bolig i teglstein/mur over 4 etasjer. Tiltalende  og omfattende oppgradert over årene. Her har du god plass! Boligen er innredet med 316 kvm over 4 etasjer. I tillegg er det ekstra god takhøyde mellom 1. etasje og loftsetasjen, noe som gir de i utgangspunktet store rommene en ekstra luftig følelse.
Alle etasjer er kvalitetsmessig innredet i duse, nedtonede, varme farger og gir en helhetlig, lun atmosfære. Hagestuen har tilkomst fra stuen, og gjennomgang til hagen. Eiendommens uteområder er opparbeidet med stein, singel og treplatting, og med pergola. Hagen ligger skjult, med begrenset  innsyn og med skjermende beplantning.

Innhold

1 et: vindfang, hall, toalettrom, innvendig bod, kjøkken med spisestue, stue, bibliotek, hagestue.
2 et.: trapperom, forstue, 3 store soverom, hovedbad, tilleggsbad
3.et.: stue og soverom, toalettrom, kott.
Kjelleretasje: trapperom og kjellerentre, vaskerom, bad, stue m. hybelkjøkken, allrom (gjesterom)

Standard

1. et. Vindfang, hall, kjøkken m. spisestue og hagestue med Ottar skifer-fliser på gulv og varmekabler. Profilerte tak- og vegglister, toalettrom med vegghengt wc, servant, dekortapet. Kjøkkeninnredning med innebygde skaper, integrert kjøleskap og komfyr. Stor kjøkkenøy med dype skuffer, barløsning , vask og koketop. Alle hvitevarer fra Miele fra 2008. Heltre benkeplate. Ventilator. Gjennomgående stor stue m. åpen stedbygd peis. Tregulv også i bibliotek. Gjennomgående hagestue, med raus takhøyde og store vinduer på alle sider. Dobbel glassdør fra Lewinsen trevare som kan åpnes helt opp.
2. et.: trapperom og dobbel dør til hall, 3 store soverom, hovedbad og tilleggsbad. Begge baderommene er renoverte i nyere tid. Malte trugulv på soverommene og forrom.
3 et./loft: midtre takhøyde på ca. 5,5 meter. Endevegger uten utforing hvor teglsteinsmuren er synlig. Heldekkende teppe. Varmepumpe
Kjelleretasje: Gang med trapperom til 1 etasje. Egen kjellerinngang , vaskerom, bad, allrom med hybelkjøkken, allrom/gjesterom. Fliselagte gulv med gulvvarme. Downlights i himling. Veggene er foret ut med ekstra mellomrom slik at lufting innervegg og yttervegg er ivaretatt. Deler av kjelleretasjen har vært utleid, men utgjør ingen selvstendig boenhet.
3 varmepumper
Åpen peis i stuen
TV fra Rikspakken/RiksTV. Lyse bredbånd inn til hagen, Ikke tilkoblet pt. Det er trekkerør under belegningsstein.
Gardinoppheng og tilpassede plisseer/persienner, medfølger der hvor det er innredet.
Standarden på brukte boliger bør  vurderes helhetlig fra informasjon som er gitt i markedsført og lovpålagt informasjon (salgsprospektet); informasjon om byggeår, tidspunkt og omfang for opplyste og kjente utbedringer/oppgraderinger, opplysninger gitt i tilstandsrapporten, egenerklæringsskjema og i salgsoppgaven, synlige forhold, ulike bygningsdelers antatte levetid (tilstandsrapport), oppgitt tilstandsgrad osv. Generelt på alle boligeiendommer må man påregne vedlikehold og oppgraderinger som vil komme. Byggetekniske løsninger, eksempelvis på baderomsløsninger, våtrom, isolasjon, vannrør mv., er ofte valgt ut fra byggeskikk og byggekrav på tidspunktet de er utført.
Synlige mindre skader, og slitasje vil være forventbar ved overlevering av brukte boliger, uten at det isolert sett utgjør en mangler/avvik, fra forventbar standard. Normalt må skjulte og uforventbare skader ligge opp mot 6% av kjøpesummen, før man kan si at forholdet også medfører at eiendommen kvantitativt «vesentlig avviker» fra forventbar stand.
Det er utarbeidet en tilstandsrapport som en del av salgsoppgaven som interessenter må lese. Den skal gi ytterligere informasjon om eiendommens tilstand/standard.
Rapporten for eiendommen oppgir tilstandsgrad 3 på følgende:
Råte i karm ytterdør: Er utbedret av selger etter rapporten ble skrevet.

Beliggenhet

Våland. Sentrumsnært, rolig og etablert. Kort vei til  Vålandsskogen og  grøntområde til Mosvannet. Populært boligområde for familier i alle faser. Gode skoletilbud i nærområdet med bl.a. annet Våland barneskole, Kannik Ungdomsskole og videregående skoler; bl. St. Olav og Kongsgaard. Gå- og sykkelstier til Mosvannet og til "Gamlingen", nyetablert utendørs svømmeanlegg med sauna og trimrom. Åpent hele året, morgen og kveld. Kort sykkeltur til en av landets største samlinger av idrettsarenaer - håndball, ishockey, tennis, turn og fotball, med mere.
Kolonialbutikk like ved.

Tomt

Areal: 373 kvm, Eierform: Eiet tomt
Et digitalt eiendomskart er inkludert i salgsoppgaven. Se også situasjonskart med gjeldene tomtegrenser. Eiendommens grenser er de som er inntegnet på juridiske karter og nøyaktigheten av disse fremgår av digitalt eiendomskart.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt

Barnehage / skole i området

Våland skole (1-7 kl.) 2 min
Storhaug skole (1-7 kl.) 13 min
Nylund skole (1-7 kl.) 19 min
St. Svithun skole (8-10 kl.) 9 min
Kannik skole (8-10 kl.) 10 min
St. Olav videregående skole 10 min
Bergeland videregående skole 12 min
700 elever 0.9 km
Vålandstoppen barnehage (3-6 år) 8 min
Kløvereng barnehage - Storhaug (0-6 år)
Våland barnehage (1-5 år) 9 min

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88577712

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1916

Antall soverom

4

Byggeår

1916
Modernisert i perioden 2008-2018

Byggemåte

Det er utarbeidet en tilstandsrapport hvor boligens tilstand er vurdert og beskrevet. Vi oppfordrer interessenter å sette seg inn i rapporten. Konferer eventuelt med megler.
Grunnmur:
antas å være oppsatt i dobbel teglsteins mur som er innvendig og utvendig pusset. Det meste av grunnmuren er under jorden.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader:
Yttervegger i dobbel teglstein med lufting mellom sjiktene som er pusset utvendig
Vinduer og dører:
Vinduer/dører stort sett ifra byggeåret og 1984.
Taktekking:
Taktekking består av betongstein fra ca. 1980 tallet som ligger bra uten mangler av enkeltstein. Undertak består erfaringsmessig av sutaksbord, papp, strø og lekter.
Renner, nedløp og beslag:
Renner på boligen i sink fra byggeåret.
Piper:
2 stk. dobbel løps piper.
Etasjeskillere:
Etasjeskiller av tre

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra originalt byggeår, hvilket er normalt på eldre bygg. Det er heller ingen krav om at attest må forlegge for tiltak som er omsøkt før 01.01.1998.

Boligens areal

Primærrom: 316 kvm, Bruksareal: 319 kvm, Bruttoareal: 360 kvm, Grunnflate: 112 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/gang, vaskerom, trapp, gang, bad, allrom, kjøkken/stue
1. etasje:
Bruksareal:100 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vf, gang/trapp, wc, kjøkken/spisestue, stue, bibliotek, hagestue.
2. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Trapp/gang, 2 bad, 3 soverom.
Loftr:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapp/stue, wc, soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

I matrikkelregisteret er boligen innredet med bruksareal i alle 4 etasjer og med en boenhet

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut til det formålet den er godkjent til. Boligen er registrert med 1 boenhet. 
Deler av kjelleretasjen har over flere år vært leid ut som del av boligen, men utgjør ingen egen boenhet.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

3 varmepumper; 1. , 2. og loftsetasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand, ut fra bruken av boligen, individuelle ønsker om innetemperatur, bruk av varmtvann mv.

Kommunale avgifter

Kr. 24 722 pr. år

Løpende kostnader

Hålvårlige kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt
Fullverdiforsikring og innboforsikring
Strøm etter forbruk
Generelt vedlikehold etter slitasje og alder.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 658 355 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 970 077 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Erlands gate

Bevaringsverdig

Boligen er Sefrak registrert. Sekretariatet For Registrering Av Faste Kulturminne i Noreg, er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner. Bygninger som er SEFRAK- registrerte er ikke tillagt spesielle restriksjoner. Registreringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før en eventuelt gir tillatelse til å rive, flytte eller endre bygningen.
Eiendommen er en del av den sentrale sentrumsbebyggelsen og er derfor underlagt "Retningslinjer for hensynssoner bevaring av kulturmiljø, Trehusbyen" (pbl § 11.8c).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig.
Reguleringsbestemmelser som gjelder for eiendommen er rekvirert fra Stavanger kommune og vedlagt salgsoppgaven. Eiendommen er en del av den sentrale sentrumsbebyggelsen og er derfor underlagt "retningslinjer for hensyssoner bevaring av kulturmiljø (pbl § 11.8c) Trehusbyen.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen tinglyste avtaler er registrert i grunnboken

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Stavanger kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Boligens tilbehør og løsøre medfølger ikke handelen med mindre dette fremkommer av informasjon i salgsprospektet. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eirik@huuspartners.no eller SMS: 91 51 81 52 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.